ihaneti affeden var mı?

Hata üstüne hata yapmışsınız.Seven insan bırak aldatmayı aldatmayı aklının ucundan bile geçirmez.Hamilelik döneminde bile arzusunu başka kadınlara giderek değil de hayal gücüyle, filmlerle dindirmeye çalışır sonra da pişman Seven insan hiçbir koşulda aldatmaz.Siz evlendiğinizde bir söz veriyorsunuz aldatan kişi bu söze de ihanet etmiş oluyor.

Merhabalar öncelikle burada yeniyim inşallah becerebilirim..
Eşimle çok kısa bir sürede sevip evlendik.
Ben 20 o 23 yaşındaydı,daha evliliğimizin basında tartışmalar başladı bir iyi bir kötü giderken zaten 1,5 ay sonra hamile kaldım. Hamileliğim boyunca sürekli işteydi çünkü ailelerimiz den destek almadan yaptık herşeyi.borcumuz çoktu.
Doğuma üç gün kala mesajınj yakaladım çalıştığı yerden bir kızla. Kızda nişanlıydı üstelik.herneyse çıldırmalar sinir krizleri onun benim ayaklarıma kapanmaları derken bebeğimiz doğdu ve ben onu affettim. Yine kavgalar tartışmalar süreli işte olması benim sadece anneme gidebilmem.ikimizde bunalımdaydık tek mutluluğumuz bebeğimiz di. Daha sonrasında zaman geçtikte herşey oturmaya basladı ve ben ikinciye hamile kaldım doğum yaptım. Ve bilin bakalım ne oldu? Yine aldatmış.. ve hamileliğimin 7. Ayından bebeğim 6 aylık olana kadar sürmüş. Tabi benim henüz haberşm yok.Biz saçma sapan bir sebepten kavga ettik ve boşanmaya karar verdik bu süreç 2 ay sürdü mahkemeye çıktık hakim boşadı bizi ama nikahın düşmesi için iki hafta kadar bir süre var o sürede imza atman gerekiyor ki nikah düşsün, velhasıl kelam biz mahkemeden sonra barıştık ve barıstıktan bir saat sonra beni aldattığını pişman olduğunu bu yüzden söylemediğini ama devamda ettiremediği için boşanmak istediğini açıkladı. Bu sefer tepki vermedim Allah'a havale ettim geçtim şuan 1 sene oldu bu olayı yaşayalı çok çok iyiyiz.. ama içimden sürekli geçiriyorum seven insan gerçekten aldatmazmı... Bence seven insanda aldatır yaa diyorum içimden.. buna inanmak istiyorum. Klişeleri bırakıp bana samimi cevaplar verin lütfen.. teşekküler
ne guzel kurtuluyordun seni anliyorum cocuk icin katlaniyorsun bir bakacaksin omur grcmis

Ben 20 o 23 yaşındaydı,daha evliliğimizin basında tartışmalar başladı bir iyi bir kötü giderken zaten 1,5 ay sonra hamile kaldım. Hamileliğim boyunca sürekli işteydi çünkü ailelerimiz den destek almadan yaptık herşeyi.borcumuz çoktu.
Doğuma üç gün kala mesajınj yakaladım çalıştığı yerden bir kızla. Kızda nişanlıydı üstelik.herneyse çıldırmalar sinir krizleri onun benim ayaklarıma kapanmaları derken bebeğimiz doğdu ve ben onu affettim. Yine kavgalar tartışmalar süreli işte olması benim sadece anneme gidebilmem.ikimizde bunalımdaydık tek mutluluğumuz bebeğimiz di. Daha sonrasında zaman geçtikte herşey oturmaya basladı ve ben ikinciye hamile kaldım doğum yaptım. Ve bilin bakalım ne oldu? Yine aldatmış.. ve hamileliğimin 7. Ayından bebeğim 6 aylık olana kadar sürmüş. Tabi benim henüz haberşm yok.Biz saçma sapan bir sebepten kavga ettik ve boşanmaya karar verdik bu süreç 2 ay sürdü mahkemeye çıktık hakim boşadı bizi ama nikahın düşmesi için iki hafta kadar bir süre var o sürede imza atman gerekiyor ki nikah düşsün, velhasıl kelam biz mahkemeden sonra barıştık ve barıstıktan bir saat sonra beni aldattığını pişman olduğunu bu yüzden söylemediğini ama devamda ettiremediği için boşanmak istediğini açıkladı. Bu sefer tepki vermedim Allah'a havale ettim geçtim şuan 1 sene oldu bu olayı yaşayalı çok çok iyiyiz.. ama içimden sürekli geçiriyorum seven insan gerçekten aldatmazmı... Bence seven insanda aldatır yaa diyorum içimden.. buna inanmak istiyorum. Klişeleri bırakıp bana samimi cevaplar verin lütfen.. teşekküler
Eşiniz önce kendine sonra size saygı duymalı ki kendine saygı duymadığı için aldatmalar yalanlar kandırmalar yaşanmış.
Seven insan aldatmaz, karşındakine bu denli değersiz hissettirmez, kaybetmeyi göze almaz anlık hevesler için. Güven ve şüphe insanın içini kemiren şeyler bence bi kere içine düştü mü hep acabalar böylede yaşanmaz.
Tabi durumunuzu en iyi siz bilirsiniz.

Ben kendi adıma konuşayım; sevdiğim hiç kimseyi aldatmadım, hatta sevmediğim halde bile aldatmadım çünkü ona ve ilişkiye bir saygım vardı. Bir de meselâ insanlar anne-babalarını da çok sever ama gidip onları aldatmaz, başka anne-baba aramaz, başka kardeş aramaz, başka çocuk aramaz, yani sanırım eşini seven insan da gidip başka eş(cinsellik için dahi) aramaz.

Size samimiyetle söylüyorum, kurcalamayın geçmişi. Unutun gitsin. Konusunu açmayın, laf sokmayın, telefonlarını karıştırmayın, şüphe duymayın. Sadece unutun. Çünkü siz hiçbir zaman boşanmayacaksınız.

Nereden mi biliyorum? Yaşım 33. Ikinci çocuk konusunda çok fazla düşünüyorum bu ara. Hem istiyorum, hem istemiyorum. Aldatılmadım, şiddet görmedim. Ancak eşim bana yalan söyledi. Maddi bir sebepten. Beni kandırdı. Ve ben bunu tam 4 yıldır aşamadım. Aklımın bir köşesinde hep var. Benim için başka sebeplerin de etki ettiği zor bir süreçti o zamanlar. Belki de bu yüzden unutmak kolay olmuyordur bilmiyorum.

Beni aldatmadığı halde ona eskisi gibi tamamen güvenmeden asla ikinci çocuğu yapamayacağımı hem ona, hem kendime söyledim. Cesaret edemiyorum çünkü öncelikle bir anne olarak sorumluluklarım var evladıma karşı. Onu mutsuzluğa, kargaşaya, belirsizliğe sürüklememek gibi. Plansız gelişmelere elbette mani olamam ancak benim kararım olan değişimleri yönetebilirim. Ne var olan çocuğuma ne de gelecekte olması muhtemel çocuğa kötülük yapamam. Şayet aldatılsaydım, affetmeyi seçsem bile bir daha ondan çocuk sahibi olmaz bunu da ona açıkça söylerdim. Sana güvenmiyorum şeklinde.

İlk paragrafa dönecek olursam, boşanmaya kalkıştığınız, sizi aldatan bir adamdan yeniden çocuk sahibi olmuşsunuz. Bir çocuğu daha bile isteye bilinmezliğe sürüklemişsiniz. Kendinize verdiğiniz değer vs bunlar mühim değil belli ki sizin için. Şu durumda mühim olan çocuklar.

Tam da bu yüzden lütfen unutun. Geçmişe bir sünger çekin ve o çocukları mutsuz etmeyin. Kafası sürekli meşgul, şüpheyle dolu bir anne ile büyümesinler. Madem kararınız affetmek oldu, kurcalamayın. Öğrenmeyin. Şayet kurcalar iseniz bu size ve ailenize mutsuzluktan başka bir şey getirmez.

Sizi seviyor, siz de eşinizi seviyorsunuz. Buna inanın. Öyle bir inanın ki, çocuklar da inansın buna. Hep söylüyorum, boşanmayacak iseniz affedin ve susun çocuklar için.

Kendimi affettiğime inandırmaya çalışıyorum belkide. her seferinde Hamileyken başıma gelmesinede anlam veremiyorum sanırım nefsine hakim olamıyor
Bide şöyle adamları aklıyorsunuz ya pes!!!
Dövüyor ama beni seviyor,aldatıyor ama beni seviyor. Bir bitmediniz ya! Haa unutmadan seven adam aldatmaz hanımefendi,bırakın aldatmayı,başkasına gözünün ucuyla bile bakmaz. Bu da aklınızda bulunsun!!!

Bide şöyle adamları aklıyorsunuz ya pes!!!
Dövüyor ama beni seviyor,aldatıyor ama beni seviyor. Bir bitmediniz ya! Haa unutmadan seven adam aldatmaz hanımefendi,bırakın aldatmayı,başkasına gözünün ucuyla bile bakmaz. Bu da aklınızda bulunsun!!!
Aklamaya calışmak değil aklanıcak bir tarafı yok. Nefsine hakim olamıyor demek aklamak mı oluyor?

Seven de aldatabilir falan diyemeyeceğim. Aldatma ahlaksızlıktır aynı zamanda, mazur görülecek bir yanı yok. Affettiyseniz onu siz bilirsiniz. Affedebilir de insan ama bu affetmesi ve unutması kolay bir durum da değildir.Siz de zorlanıyorsunuz anladığım kadarıyla ve zorlanmanız da çok normal.

Sizi kınamıyorum zira insanların başına ne geleceği belli olmuyor :( Ama seven insan aldatmaz buna emin olun Siz affederek büyük bı hata yaptınız sizi aptal yerine koydu ve buna izin verdiniz ilki hata olabilir ya sonrakiler ama şunu söylemek istiyorum ileride tekrar aynı şeyi yaparsa sakin baskalarina ağlamayın Çünkü sizin hatanız olacak başkalarına yakınmayin sonra aldatıldım diye .

Siz başka biriyle flört edip yazışabilir misiniz? Yoksa eşinizi sevdiğiniz için rahatsızlık mı hissettiniz düşüncesinden bile.
Seven aldatır mı aldatmaz mı bilemem. Ama benim sevgi anlayışımda bu yok. Eşimin de anlayışında olmasını istemezdim.
Başka birine dokunabilen, güzel sözler söyleyebilen birinin bana tekrar dokunmasını istemezdim.
Yada ortak bebeğimiz için heyecanşanmak yerine başka kadına heyecanlanmasını da sindiremezdim.
Benim en zor zamanımda biriyle flörtleşmesini de sindiremezdim.
Siz bunlardan rahatsızlık duymuylr sevgisine inanıyorsanız bu da normal tabii.
En doğru kararı siz verirsiniz

Bir kere yapan ikinciyi yapmayabilir.
Ama iki kere yapan, üçüncüyü mutlaka yapacaktır.
Aldatma için geçerli bu, çocuk için değil aman haa, üçüncü çocuğu filan yapmayın.
:işsiz:
Her yaşadığınız sizi ve eşinizi bağlıyor. Ama rica edeceğim kendimi teselli edeceğim diye "seven de aldatır, her erkek aldatır" vs vs gibi saçma genellemelere girmeyin. Yok! öyle bir dünya değil burası. Ahlaksızlar aldatır diyoruz biz.
Çünkü öyle.

Back
X