Bu kadar A4 u napacaklar demeyin. Günde kaç defa boyama yapiyorlar ve sürekli fotokopi çekiliyor bunun için. Boyalar da fazla değil. Bir boyayı her öğrenci kullanmıyor. Tüm öğrenciler kendilerine ait olanı kullanıyor. Gayet normal bir liste.Arkadaşlar bu da kimine göre dert, kimine göre değil.. geçen açtığım konuda oğlumu koleje kayıt ettirdiğimizi yazmıştım. Bir kaç gün içinde alıştı, alışacagını yazanlar olmuştu. Haklılarmış..
Her neyse.. konu ihtiyaç listesine gelince şöyle. Listedeki herşeyi aldık. 450 TL tuttu. Aldık, ödedik, çok şükür durumumuz var.. özel koleje gönderiyorsan listeyi alacaksınız diyenler olabilir. Konu bu değil. Bana göre listedeki fazlalıklar
**Mesela 20 kişilk sınıftalar. Her öğrenciden bir top A4 kağıdı 20 top eder. 4 yaş grubunda bir yılda 20 top kağıt kullanılıyor mu gerçekten merak ediyorum. Renkli A4ler, kartonlar hariç..
**Bir de 24 renkli boya kutuları. Pastel, kuru boya, sulu boya, keçelisi.. hepsi 24 lü.. yani ben bu yaşımda bu 24 ayrı rengin ismini bilmiyorum. 4 yaşındaki çocuk ne yapacak merak ediyorum..
*parmak boyası hep isteniyor ama hepsi kullanılmıyor, azıcık yetiyor zaten.. Öner’iniz ne derseniz bence bir sınıfa 20x6= 120 parmak boyası bir yıl için gerçekten fazla. Beş kutu alınıp, ücreti tedarik edilebilir..
Yani özetle İSRAF olduğunudüşünüyorum.
Öğretmene herhangi bir şey söylemeyi düşünmüyorum bu konuda..
Ama okul öncesinde çalışanlar aydınlatabilir gerçekten gerekliyse..
Bizin devlet okulu 1.sınıf listemiz
2top a4 kağıdı 5kg Domestos çamaşır suyu
5 arap sabunu
5 kiloluk sıvı sabun
Ben de şok olmuştum benim çocuğum 2 top a4 kağıdını nasıl kullanacak diye
Yetmez bile o istenenlerhayır domestos nedir ya arap sabunu valla bazı okullar gerçekten aşmış kendini
Yetmez bile o istenenler
Devletten odenek almiyor okullar,ihtiyaclari veliler karsiliyor
ya ihtiyaç parasını alıp kendileri alabilirler temizlik malzemesini herkesin alıp götürmesi garip geldi
aidat toplamak yasak falan diye olabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?