- 3 Eylül 2012
- 21.854
- 57.513
- 798
Para vermeyen veli oluyor. Okullar ilk kayıtta ne alabilirse o sonra toplayarak maalesef alamıyorlar. Bir sınıfta yarısı para veriyorsa yarısı vermiyor devlet okulunda. Verenlere haksızlık oluyor. Tabii ki devlet karşılasın ama maalesef ödenek olmuyor. Ben idarecilik yapmıştım kötü sayılabilecek bir semtte okul aile birliği para toplamakta cok zorlanıyordu. Çocukların kırdığı kapılar kapı kolları pencereler vs gibi zararlar temizlik malzemeleri ödenekte maalesf yetmiyordu.öyle birşey olduğundan eminmisiniz eğer ki veliler evet bunları almayıp parasını verelim derlerse neden olmasın...
Kesinlikle, İngilizce kitaplarına efsane bir şey ödedim bende.. Bir de çarpı 2
ama kırtasiyeye gelince 7 senelik tecrübeden yola çıkarak her şeyi almadım.. istedikleri markayı da almadım, kendi istediğim markayı aldım.. mesela fon kartonunu hep götürmeyi unuttukları için evde koleksiyon olmuş artık.. ya da renkli resim kağıtları, defterler, fırçalar, resim kalemleri, akrilik boyalar.. geçen seneden kalanları almadım ama palet, cetvel gibi eskiyen, kırılanları aldım.. eksilenleri sene içerisinde tamamlarım diye düşündüm, eğer kutu olarak istemiyorlarsa siz de öyle yapın derim..
Kesinlikle, İngilizce kitaplarına efsane bir şey ödedim bende.. Bir de çarpı 2
ama kırtasiyeye gelince 7 senelik tecrübeden yola çıkarak her şeyi almadım.. istedikleri markayı da almadım, kendi istediğim markayı aldım.. mesela fon kartonunu hep götürmeyi unuttukları için evde koleksiyon olmuş artık.. ya da renkli resim kağıtları, defterler, fırçalar, resim kalemleri, akrilik boyalar.. geçen seneden kalanları almadım ama palet, cetvel gibi eskiyen, kırılanları aldım.. eksilenleri sene içerisinde tamamlarım diye düşündüm, eğer kutu olarak istemiyorlarsa siz de öyle yapın derim..
ahaha fon kartonu kolleksiyonum var resmen:))
yalnız aynen çarpı 2 ingilizce ve almanca kitapları çok canımızı yaktı bu sene:))
Cok enteresan bizim ing kifaplari gecen sene daha pahaliydi , ben bu sene kurlar arttigi icin iki kati fiyat beklerken yarisini soyleyince okul dumur oldumahaha fon kartonu kolleksiyonum var resmen:))
yalnız aynen çarpı 2 ingilizce ve almanca kitapları çok canımızı yaktı bu sene:))
Nasil zor geliyordur insana sunlari dolasip almak toplamak sirtlayip getirmek de haBen de oyle yapiyorum officim , bu zaten evden karsiladiklarim haricindeki tutar diyim sen anla
Istediklerinin tamamini alsam ne kadar vericektim hayal dahi edemiyorum
Ben de oyle yapiyorum officim , bu zaten evden karsiladiklarim haricindeki tutar diyim sen anla
Istediklerinin tamamini alsam ne kadar vericektim hayal dahi edemiyorum
bence çok saçma. hani uygun fiyatlı kreş ise anlarım da. lüks ve pahalı bi yerse tutup domestosa veya el işi kağıdına neden para vereyim ki.her yerde böyle.
hele ıslak mendili niye bizden istiyorlar çözebilmiş değilim.. bu sene en çok ıslak mendile kafayı taktım
o kartonlardan kendimize müstakil ev yapabilirdik o derecekitaplar artan kurun etkisiyle çok minnoş bir hal almış, gelecek sene direkt böbrekler gider kısmetse
Nasil zor geliyordur insana sunlari dolasip almak toplamak sirtlayip getirmek de haAllah kolaylik versin. Keske parasini alip kendileri alsalar da siz rahat etseniz yav
geçen sene bizimkiler öyle yaptı. ama iyiniyet suistimali çok ödemeyen çok veli olmuş.. öyleyse böyle dediler anamıza sövdüler:))
bence çok saçma. hani uygun fiyatlı kreş ise anlarım da. lüks ve pahalı bi yerse tutup domestosa veya el işi kağıdına neden para vereyim ki.
O da iyiymis
Siz de bittikce alsaniza,alip depoya koyacaginiza alla alaaaa
Kulak deyinceküçüğün öğretmen hepsini istedi. büyüğede lazım oldukça. ama zaten kitlediklerinin yanında devede kulak kırtasiye:)
Surekli mi temizlettiniz . Her gün temizleniyor sınıflar hem sizde para bağışıyla desteklemişsiniz .Yanlız sıvı sabun tuvaletler için çoğu okulda tuvaletlerde sabun olmuyor bağış ve aidat toplanamadığı için. Bağış toplanamayınca böyle bir uygulama yapmışlardır.Okuluna göre degişirbizden istemediler temizlikçi tutup sınıfı temizlettik..
ya kreş olsa gene anlarım uygun yada değil.
benim biri 2. sınıf biri 7.sınıf öğrencisi. neymiş resim atölyesinde işleri bitince masalarını sileceklermiş. var bir sürü görevli her dersten sonra siliversin.. ahaha
ciddi gıcık kapmışım :))
Bir öğretmen olarak söyleyebilirim ki 20 toptan fazlasının gittiğine emin olabilirsiniz. Hele ben ilkokul öğretmeniyim. Ana sınıfıysa bahsettiğiniz sınıf onların misliyle fazla fotokopiyle işleri. Ders içinde her bir öğrenci için çekilen fotokopiler, evraklar, ödevler, çalışma kağıtları o kadar çok kağıt gidiyor ki... Fotokopiler dışında bir o kadar da çizgisiz kağıt dağıtılıyor çocuklara etkinlikler, pano için boyamalar için... Sizin gördüğünüzün arkasında her bir çocuk o kadar evrak, tutanak işi dönüyor ki. Yapılan toplantıların, özel günlerin tutanaklarına hiç değinmiyorum bile.. Özellikle karne zamanı bir bilseniz o kağıtların gittiği yerleri, evrak işlerini ahh ah...
Kulak deyince
Bir orasi kalacak sanirim benimki okula baslayinca. Hakkimizda hayirlisi cumleten ne diyelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?