- 6 Ağustos 2016
- 6.007
- 9.730
- 198
Buradaki okula takmışlar da noluyor.. MEB bakanlığı öğretmen ile veliyi birbirine düşürüyor resmen. Bizim okul 20 lira istiyor dönemlik. Ben veriyorum. Hatta bana göre az bile. Okulun durumunu biliyorum. Ama parası bolca olup vermeyen çok veli var. 240 okulun toplam mevcudu. Sonra herkes okulu, müdürü, öğretmeni suçluyor. Geçen sene sinifta yapılıp asılan çalışmalar yürütülüyor diye sınıfın kapısına kilit yaptırdı öğretmenimiz. Yardımcı olmak istedim, kabul etmedi. Sınıftan toplayalim dedim, gerek yok dedi. Herkesin bir aile hayatı var. O, bizim çocuklara harcadikca ben vicdanen rahat olamıyorum. Kendi çocuklarına harcamali. Sınıfa dağıttığı fotokopileri renkli diye evde kendi yazıcısindan getiriyor.Umarım değişir. Zaten enerjimizin bütününü çocuklara vermemiz gerekirken, bir de bunlar tüketiyor bizi. Müdürümüze gerçekten acıyorum ben. Adamcagız bizden eğrile büğrüle para istiyor, kendisi cebinden neler yapıyor bilseniz. Tek maaşla 2 çocuk okutuyor, arabası, evi yok. Buna rağmen okula adamış durumda. Ama her sene başında veliler adamı mahvediyor.
Akıllı tahtayla hiç tanışmadık henüz.
Konu sahibi el baskısı yapsalar 1 rengin yarisi bitiyor. Parmak boyası çok gidiyor. A4 de kırtasiye ihtiyaçlarına girdi maalesef. 24 renk abartı olmuş. Özel okul ya, lüke kaçalım der gibi olmuş. Bu malzemelerin hemen hemen hepsi kullanılıyor. Belki kuru boya ve sulu boya bitmeyebilir. Özel anaokulları geri yolluyor. Ama özel ilkokulları ana sınıfı ne yapar bilmiyorum. Boyalar bir yana renkli karton, eva, solikonlar, yapıştırıcılar. Çok mazleme kullanılıyor.