• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İhtiyaç listesi

Benim anlamadığım özel koleje gönderiyorsanız bu eşyaları neden aldınız? Bunları tedarik etmek okulun görevi değil mi? Okul için o kadar para veriyorsunuz bir de kırtasiye malzemeleri mi alıyorsunuz? Şaştım vallahi. Türkiye’de nasıl oluyor bilmiyorum ama benim çocuklarım burdaki özel okula gidiyor ve biz hiçbirşeyi almıyoruz. Kıyafet,yemek,servis,kırtasiye vs hepsi ücretin içinde. Servis,yemek,kıyafet ücretini anlarım ama kırtasiye mazlezemlerinin parasını vermek çok şaşırttı beni.

Bu listedekilerin %90 ı emin olun kullanılır. Bana tuhaf gelen liste değil bu listeyi isteyen okul oldu. Devlet okullarında ödenek olmadığı için bu istekler gayet normal ama özel okul niye ister ki zaten fazlasıyla almıyorlar mi kayıt esnasında

ben ne kreşe gittim ne anaokuluna. ilkokulda iki üç defter alır onu kullanırdık. bi pastel boya bi kuru boya bi sulu boya. onu da senelerce kullanırdık. ne bileyim kimsede yoktu o zaman. şimdi herkeste var diye anneler çocuk eksik kalmasın istiyor tabi. ama eğitim hayatı açısındna çok bi fayda sağladığını sanmıyorum bu tip şeylerin.

valla bende gitmedim. yoktu zaten ben çocukken kreş falan özel okulda yoktu böyle adım başı..
yani varsa çocuğun bir yeteneği onu anlamasını sağlar yoksa bizimde resim dersimiz vardı çokta kuş kondurmuyorlar bence de..

Hepsine sayı vermeleri de surdan kaynaklanıyor eğer sizin çocuğunuzun az başka bir çocuğun fazla boyası varsa vay o öğretmenin haline . Benim niye yok ben boyama yapmam etkinliğe katılmak diye başınızın etini yiyorlar. Marka olayı da bazı markalar gerçekten kötü ve boyamıyor. Kalemler çürük çıkıyor çocuk saatlerce boyuyor güzel olmazsa bu sefer ben boyamayacağım deyip işin içinden çıkıyor . Yeni nesil aza kanaat etmeyi bilmiyor ve ne yazık ki bu durumu biz yarattık

Nasil zor geliyordur insana sunlari dolasip almak toplamak sirtlayip getirmek de ha :KK66: Allah kolaylik versin. Keske parasini alip kendileri alsalar da siz rahat etseniz yav

Ahhaa oyle valla dark , ben kirtasiye delisiyimdir , cok severim kirtasiyeye girip dolasmayi , defter kalem almayi ama oglan yuzunden nefret eder hale geldim , her sene eylul izdirap ayi

bize bu sene kitaplarla beraber sepetten çıkar seçeneği olmayan görsel sanat malz leri kitlediler birde.
Ee zaten en cok tutan ing kitaplar ve resim malzemwleri , bizim listeden 400 tl sadece resim dersi icin verdik ki evdeki eksiklikleri tamamlamama ragmen
Babam bile ressamlarin bu kadar cok malzemesi yoktur bu ne ya diye soylendi durdu , benim boyumda tuval bile istemisler

hayır birde henüz ders kitaplarını almadık..
devlet değişen müfredatlı kitabı basacakta yayın evleri ona göre basacakta.. valla daha normal ders kitapları olmadan canım acıdı bu sene ödediğimiz paraya..
Nasil ya ? Neden kitap almadiniz , biz aldik

Ahhaa oyle valla dark , ben kirtasiye delisiyimdir , cok severim kirtasiyeye girip dolasmayi , defter kalem almayi ama oglan yuzunden nefret eder hale geldim , her sene eylul izdirap ayi
Her sey de degismis baksana ben valla burdan ogreniyorum cogunu. İhtiyac listesini artik okul parasindan cikarmislar,valla haberim yoktu

Arkadaşlar bu da kimine göre dert, kimine göre değil.. geçen açtığım konuda oğlumu koleje kayıt ettirdiğimizi yazmıştım. Bir kaç gün içinde alıştı, alışacagını yazanlar olmuştu. Haklılarmış..
Her neyse.. konu ihtiyaç listesine gelince şöyle. Listedeki herşeyi aldık. 450 TL tuttu. Aldık, ödedik, çok şükür durumumuz var.. özel koleje gönderiyorsan listeyi alacaksınız diyenler olabilir. Konu bu değil. Bana göre listedeki fazlalıklar
**Mesela 20 kişilk sınıftalar. Her öğrenciden bir top A4 kağıdı 20 top eder. 4 yaş grubunda bir yılda 20 top kağıt kullanılıyor mu gerçekten merak ediyorum. Renkli A4ler, kartonlar hariç..
**Bir de 24 renkli boya kutuları. Pastel, kuru boya, sulu boya, keçelisi.. hepsi 24 lü.. yani ben bu yaşımda bu 24 ayrı rengin ismini bilmiyorum. 4 yaşındaki çocuk ne yapacak merak ediyorum..
*parmak boyası hep isteniyor ama hepsi kullanılmıyor, azıcık yetiyor zaten.. Öner’iniz ne derseniz bence bir sınıfa 20x6= 120 parmak boyası bir yıl için gerçekten fazla. Beş kutu alınıp, ücreti tedarik edilebilir..
Yani özetle İSRAF olduğunudüşünüyorum.
Öğretmene herhangi bir şey söylemeyi düşünmüyorum bu konuda..
Ama okul öncesinde çalışanlar aydınlatabilir gerçekten gerekliyse..
İyi de bu aldıklarınız tüm yıl için geçerli. Ayrıca açık unutulup kuruyan hamurlar boyalar kırılanlar ziyan olanlar da var tabi ki. Bu arada boyamaları o kağıtların üzerine yapıyorlar biz 3 top kağıt almıştık.

valla bende gitmedim. yoktu zaten ben çocukken kreş falan özel okulda yoktu böyle adım başı..
yani varsa çocuğun bir yeteneği onu anlamasını sağlar yoksa bizimde resim dersimiz vardı çokta kuş kondurmuyorlar bence de..

anaokulu tamam gerekli olabilir.
ama kreş olmazsa olmaz değildir.
kreşte parmak boya da olmazsa olmaz değildir.
eğer bunlar çok önemli olsaydı 2000den önce doğan hiç bi neslin bi yerlere gelememesi lazımdı. ama aksine yeni doğan nesil kayıp resmen.

Pastel boya sulu boya gibi malzemeler ve a4 kağıdı okul öncesinde daha çok gider. Her gun faaliyet yapiyorlar, çocuklar da hor kullanabiliyor. Listeyi alip kendiniz tamamlayabilirsiniz cünkü özel okulların kendi kirtasiyeleri pahali olabiliyor piyasa fiyatlarinin çok ustunde olmasa da siz gezer dolaşır daha ucuza getirebilirsiniz. Koleje gönderiyorsunuz diye neden kirtasiye gideri için ekonomik düşünmeyeseniz ki...

kağıda tamamız biz zaten. de listeye yazmış kırmızı alligatör kopya kalemi 12 tane.. o ney la oldum okuyunca dedikleri yerden alsam anlamadan alıcam. kırtasiyeye gittim meğer bildiğin kırmızı kurşun kalemmiş:) alengirli alengirli yazmışlar hep isimleri..
Onlar hep özel okul olmasından kaynaklı :) Ben kaliteli iki adet kırmızı kalem yazdım. Neden çünkü devlet okulu :)

anaokulu tamam gerekli olabilir.
ama kreş olmazsa olmaz değildir.
kreşte parmak boya da olmazsa olmaz değildir.
eğer bunlar çok önemli olsaydı 2000den önce doğan hiç bi neslin bi yerlere gelememesi lazımdı. ama aksine yeni doğan nesil kayıp resmen.

ya işte bazı şeyleri isteyince yabancı dil, güvenlik vs bazı şeylerinde ceremesine katlanıyorsun durumu bu..
bak benim oğlanın mezun olduğu ilkokul(devlet) dün akşam bütün haberlerdeydi.. çocuk düştü inşaat mlz lerinin üstünden tepetaklak. ufağıda oraya göndersem kesin düşen benim chucky olurdu..

Meslek liselerine oluk oluk para akıyor ama ortaokul ve ilkokullarda maalesef ki velilerin sayesinde döndürüyoruz okulu hatta biz köy okuluyuz velilermiz hiç bi katkı sağlamadığı için aldığımız kırtasıye ödeneğinin çoğunu okula bağışlıyoruz . Ve gerçekten top kağıdını kendimiz alıyoruz cebimizden veriyoruz ama yine de yetmiyor. Temizlik malzemelerini sıvı sabunu domestosu tuvalet kağıtlarını ve temızlıkcı bayanın ücretini de öğretmenlerle aramızda para toplayıp her ay karşılıyoruz. Kolejde istenmesi şaşırttı ama beni biz gibi olsalar neyse

Bizim kolej değil.
Aylık 165 lira. Dönem başlarında da 350 tl ödeme.
Ekstra ihtiyaç listesi vermediler.
Öğretmen "Geçen seneden kalma malzemeler var" dedi :KK53:

Back
X