• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İhtiyaç listesi

İlkokul öğretmeniyim, devlette çalışıyorum. İnanın geçen sene her veli 1 top kağıt getirmesine karşın, yetmedi ikinci dönem tekrar istedik. Bu seneye 1 tane artmış. Soru çeşitliliği arttıkça fotokopi de çoğalıyor. Ama anasınıfı nasıl işler bilmiyorum. Her etkinliğe en az 1 fotokopi, hatta matematik ve Türkçe de en az 5-6 sayfa fotokopi, 2 şer sayfa da ödev..hafta sonları iki katı ödev. Ödevi 1 sayfa versem veliler çol az diyor. Kağıttan geçtim, toner parasıyla ek dersim yarışıyor. Sınıfa kendim fotokopi makinesi aldım, ömrü 2 yılda bitmiş. Ders kitaplarında hiç etkinlik, soru örnekleri yok. Keşke olsa da biz de fotokopiden kurtulsak :(

Faberin kuru boyası 50 adelin 15 lira halbuki ikiside aynı marka etikete verdirilen paraları acıyorum

bizim listede hepsini faber castell ya da big almamız yazıyordu, kalın uçluları big, diğerlerini faber aldık, hadi kalem neyse de sırf evalara 50 tl, keçelere 50 tl verdim, o çok koydu :olamaz:

İlkokul öğretmeniyim, devlette çalışıyorum. İnanın geçen sene her veli 1 top kağıt getirmesine karşın, yetmedi ikinci dönem tekrar istedik. Bu seneye 1 tane artmış. Soru çeşitliliği arttıkça fotokopi de çoğalıyor. Ama anasınıfı nasıl işler bilmiyorum. Her etkinliğe en az 1 fotokopi, hatta matematik ve Türkçe de en az 5-6 sayfa fotokopi, 2 şer sayfa da ödev..hafta sonları iki katı ödev. Ödevi 1 sayfa versem veliler çol az diyor. Kağıttan geçtim, toner parasıyla ek dersim yarışıyor. Sınıfa kendim fotokopi makinesi aldım, ömrü 2 yılda bitmiş. Ders kitaplarında hiç etkinlik, soru örnekleri yok. Keşke olsa da biz de fotokopiden kurtulsak :KK43:
Valla ben bu sene istedim yine, bakalim almazlarsa fotokopi vermem zaten odev yasak. Kaynak kitap yasak. Otursun ders kitabindan yapsinlar,deftere odev yapsinlar. Artik kendimi parcalamayacagim. Biz sinifta cok yapiyoru eve 1 sayfa hafta sonlari 2 sayfa veriyorum ama okulda konuyu pekistirmek icin kitaptaki 3 soru yeterli olmuyor. Mecburen fotokopi kullaniyordum.

Valla ben bu sene istedim yine, bakalim almazlarsa fotokopi vermem zaten odev yasak. Kaynak kitap yasak. Otursun ders kitabindan yapsinlar,deftere odev yapsinlar. Artik kendimi parcalamayacagim. Biz sinifta cok yapiyoru eve 1 sayfa hafta sonlari 2 sayfa veriyorum ama okulda konuyu pekistirmek icin kitaptaki 3 soru yeterli olmuyor. Mecburen fotokopi kullaniyordum.

Ben şuna çok kızıyorum. Çoğu veli sigara içiyor ve sigaraya günde verdikleri para 10 tlden fazla ama olay senede bir kere ya da kere çocuklarının kırtasiye masrafina gelince gözleri açılıyor. A-4 kaç tane gider,ne kadar gider onun hesabını yapıyorlar. Öğretmen dese ki çocuklarınızın kırtasiye masraflarını ben karşılayacağım,hiçbirinin sesi çıkmaz. Zaten asıl istedikleri de bu da söyleyemiyor çoğu :KK70:

Arkadaşlar bu da kimine göre dert, kimine göre değil.. geçen açtığım konuda oğlumu koleje kayıt ettirdiğimizi yazmıştım. Bir kaç gün içinde alıştı, alışacagını yazanlar olmuştu. Haklılarmış..
Her neyse.. konu ihtiyaç listesine gelince şöyle. Listedeki herşeyi aldık. 450 TL tuttu. Aldık, ödedik, çok şükür durumumuz var.. özel koleje gönderiyorsan listeyi alacaksınız diyenler olabilir. Konu bu değil. Bana göre listedeki fazlalıklar
**Mesela 20 kişilk sınıftalar. Her öğrenciden bir top A4 kağıdı 20 top eder. 4 yaş grubunda bir yılda 20 top kağıt kullanılıyor mu gerçekten merak ediyorum. Renkli A4ler, kartonlar hariç..
**Bir de 24 renkli boya kutuları. Pastel, kuru boya, sulu boya, keçelisi.. hepsi 24 lü.. yani ben bu yaşımda bu 24 ayrı rengin ismini bilmiyorum. 4 yaşındaki çocuk ne yapacak merak ediyorum..
*parmak boyası hep isteniyor ama hepsi kullanılmıyor, azıcık yetiyor zaten.. Öner’iniz ne derseniz bence bir sınıfa 20x6= 120 parmak boyası bir yıl için gerçekten fazla. Beş kutu alınıp, ücreti tedarik edilebilir..
Yani özetle İSRAF olduğunudüşünüyorum.
Öğretmene herhangi bir şey söylemeyi düşünmüyorum bu konuda..
Ama okul öncesinde çalışanlar aydınlatabilir gerçekten gerekliyse..
Bencede normal bende çalıştım dedikleri gibi o sayfalar sadece boyama için olmuyor. E azcıkta kar payı koyuluyor tabi. Aldıkları malzemeler kaliteli ise sorun değil fiyat makul

Evet hepsi kullanılıyor artan malzeme olursa zaten sene sonunda aileye teslim ediliyor.birde a4 İnan’ın yetmez bile muhtemelen

Bencede normal bende çalıştım dedikleri gibi o sayfalar sadece boyama için olmuyor. E azcıkta kar payı koyuluyor tabi. Aldıkları malzemeler kaliteli ise sorun değil fiyat makul

Kar payı mı?????

Halinize şükredin diyorum. Bizim kreş kendi alıyor kırtasiye malzemelerini. Biz İngilizce kitaplarının ve kırtasiye malzemelerinin parasını dönem başında toptan veriyoruz. Bu sene 1200 lira istediler.
Sizden 1 top kağıt istedilerse makul bence kağıt İçin çünkü gün içinde bir sürü serbest çalışma, fotokopi için kullanıyorlar.
Okul İçin para veriliyor zaten diyenler olmuş ama okulun gideri de çok. Her gün günde 3 öğün dolu dolu yemek mönüleri var. Sürekli temizlik yapılıyor. Öğretmenlerin, idarecilerin maaşları var, okula alınan zeka oyunları, piyano gibi şeyler var. Daha benim aklıma gelmeyen bir sürü ek gider vardır.

İlkokul öğretmeniyim, devlette çalışıyorum. İnanın geçen sene her veli 1 top kağıt getirmesine karşın, yetmedi ikinci dönem tekrar istedik. Bu seneye 1 tane artmış. Soru çeşitliliği arttıkça fotokopi de çoğalıyor. Ama anasınıfı nasıl işler bilmiyorum. Her etkinliğe en az 1 fotokopi, hatta matematik ve Türkçe de en az 5-6 sayfa fotokopi, 2 şer sayfa da ödev..hafta sonları iki katı ödev. Ödevi 1 sayfa versem veliler çol az diyor. Kağıttan geçtim, toner parasıyla ek dersim yarışıyor. Sınıfa kendim fotokopi makinesi aldım, ömrü 2 yılda bitmiş. Ders kitaplarında hiç etkinlik, soru örnekleri yok. Keşke olsa da biz de fotokopiden kurtulsak :KK43:
Ben şuna çok kızıyorum. Çoğu veli sigara içiyor ve sigaraya günde verdikleri para 10 tlden fazla ama olay senede bir kere ya da kere çocuklarının kırtasiye masrafina gelince gözleri açılıyor. A-4 kaç tane gider,ne kadar gider onun hesabını yapıyorlar. Öğretmen dese ki çocuklarınızın kırtasiye masraflarını ben karşılayacağım,hiçbirinin sesi çıkmaz. Zaten asıl istedikleri de bu da söyleyemiyor çoğu :KK70:
Öğretmenlerin hepsi okul açılınca kırtasiye için 1130 lira kaynak ödemesi aldı
Ama velilerin hiçbirine çocuğun okula başlıyo al şu da sana yok
Ayrıca alınan sadece a4 olmadığı için tabi ne nekadar kaçtane gider hesabı yapılacak git okullar leş gibi bi kova suyla kaç kat siliniyo ama her öğrenciden bir domestos bir asprin isteniyo tahta kalemi vs
okul 36 hafta açıkmış resmi tatiller hava muhafeletinide çıksan 34 hafta eder her öğrenciye hergün 3 kağıt verilse 1 ğaket fazlasıyla yetiyo
Ha öğretmende tahtaya yazmak okuyarak yazdırmak yerine fotokopi çekiyosa bizahmet kendiside alsın malum bununiçin devletten ek ödenek alıyo

Ayrıca alınan sadece a4 olmadığı için tabi ne nekadar kaçtane gider hesabı yapılacak git okullar leş gibi bi kova suyla kaç kat siliniyo ama her öğrenciden bir domestos bir asprin isteniyo tahta kalemi vs
okul 36 hafta açıkmış resmi tatiller hava muhafeletinide çıksan 34 hafta eder her öğrenciye hergün 3 kağıt verilse 1 ğaket fazlasıyla yetiyo
Ha öğretmende tahtaya yazmak okuyarak yazdırmak yerine fotokopi çekiyosa bizahmet kendiside alsın malum bununiçin devletten ek ödenek alıyo

O ödenek öğrencilerin kırtasiye masrafları için değil,öğretmenin kendi kırtasiye masrafları için veriliyor.Öğretmenin de şahsına ait kırtasiye masrafları oluyor çünkü. Ha şunu da söyleyeyim yıl içinde sınıfa ve öğrencilerime çok fazla masraf yapıyorum ayrıca köy okulunda da görev yaptım her öğrencimin kırtasiye ihtiyacını da karşıladım,sınıfın temizlik ihtiyacını da karşıladım,sınıfı da temizledim. Biz öğretmenler elimizi taşın altına koyuyoruz da yurdum insanı böyle bilip bilmeden atıp tutuyor işte..

O ödenek öğrencilerin kırtasiye masrafları için değil,öğretmenin kendi kırtasiye masrafları için veriliyor.Öğretmenin de şahsına ait kırtasiye masrafları oluyor çünkü. Ha şunu da söyleyeyim yıl içinde sınıfa ve öğrencilerime çok fazla masraf yapıyorum ayrıca köy okulunda da görev yaptım her öğrencimin kırtasiye ihtiyacını da karşıladım,sınıfın temizlik ihtiyacını da karşıladım,sınıfı da temizledim. Biz öğretmenler elimizi taşın altına koyuyoruz da yurdum insanı böyle bilip bilmeden atıp tutuyor işte..

Pardon öğretmenin ne gibi bi kırtasiye masrafı oluyo ?

devletin bastığı değil ama müfredata uygun kitaplar oluyor.
yeni konu eklenirse eski kitaplarda olmayacak ki. e seneye sınava girecek bu çocuklar.. valla bende anlamadım devlette ne ders yapıyorlar şu anda. öğretmenler eskiye göre devam ediyordur belki.

Konuyu dagitmak gibi olmasin ama 7.sinif soru bankasi hangi yayinevlerinin aldin noop?

Devletten aldığım ek ödenekle sınıfa parke yaptırdım, projeksiyon, fotokopi makinesi aldım, her yıl en az 1 öğrencinin 23 nisan kıyafetini alıyorum, köy öğretmeniyim, daha neler çıkıyor inanamazsınız. Servis imkanı öğretmenlerde olmadığı için 3 vesait gidiyorum. Her dönem devlet kitapları yeterli olmadığı için 20 test kitabı alıyorum. Eğer alacak verecek meselesiyse devlet bana borçlu çıkar.

Bahsedilen para aylik 100 liradan biraz fazla. Ayda ogrencilere 1er liralik 2-3 kere odul alsan(tabi 1 liraya bir sey kaldiysa) zaten harcaniyor. Kaldi ki bu minimum bir ornek, her ogretmen bunun fazlasini yapiyor zaten.
Gunde 3 fotokopi verilince ne kadar fazla geliyor pardon? Atiyorum 2 topu fazla ne yapacagiz onu eve mi goturecegiz kar sayip? Veya sayip velilere mi paylastiracagiz sene sonunda? Zannedersin istenilenlerin yarisi bosa.
Tahtaya yazdirmakla fotokopi vermenin alakasi nedir? Konu ozeti kisaca yazilir zaten deftere, pratik yapmak deftere soru yazmakla mi olur hazir olani okuyup cozmekle mi?
Ayrica fotokopi olmamasi ogretmenlerin isine gelir gunde bilmem kac sayfa fotokopiyle, dagitmasiyla ve kontroluyle ugrasmak yerine derste 3-5 soru yazdirip cozdururum isim biter.
Temizlik konusunda bizim okulda gunde 5 litre domestos harcaniyormus mesela. Devletin verdigi gorevli sayisi 1. Bu insanin her teneffus sonrasi butun katlardaki tuvaletleri temizlemesi mumkun olmadi. Sizin gibi okullar les gibi diyenlerle toplanilip her kata 1 temizlik gorevlisi olmak uzere gorevli alindi. Bu +3 kisinin ucretini de okul oduyor haliyle. Sigortasi dahil aylik bir masraf olarak bakarsaniz ve devletin karsilamadigini da dusunurseniz velilerin en azindan senede 1 uyduruk paket domestos alarak 2 gram destek olmasi bir nebze faydali. Hos biz almiyoruz boyle seyler ama alanlar da camasir suyunu alip satmiyorlardir.

Nasil bir seyleri daha iyi yapariz diye ugrastikca boyle icten pazarlikli seyler duymak gercekten cirkin.

Devletten aldığım ek ödenekle sınıfa parke yaptırdım, projeksiyon, fotokopi makinesi aldım, her yıl en az 1 öğrencinin 23 nisan kıyafetini alıyorum, köy öğretmeniyim, daha neler çıkıyor inanamazsınız. Servis imkanı öğretmenlerde olmadığı için 3 vesait gidiyorum. Her dönem devlet kitapları yeterli olmadığı için 20 test kitabı alıyorum. Eğer alacak verecek meselesiyse devlet bana borçlu çıkar.

Anlatamıyorum sanırım hocam
Devletin size ödenek vermesi sizinde bunu öğrencileriniz için kullanmanız normal lakin eksik olan şeyler var

Öğrencinin kendine kullanacağı boya kalem defter dışında şeylerin öğrenciden istenmesi deterjan listeleri tuvalet kağıtları a4ler gibi bunları devletin karşılaması gerekir temizlik görevlilerinde artması şart
Okul 1000 kişilik 2tane görevli var akıl işi değil

O leş gibi kova 1 kişinin elinde bütün bina onla siliniyo hNgi çamaşır suyu konuluyo nekadar konuluyo konuluyosada velinin mi alması gerekiyo ?

Kitapları devlet veriyo ama bu listeler kitap paralarını geçiyo alabilen var alamayan var

Anlatamıyorum sanırım hocam
Devletin size ödenek vermesi sizinde bunu öğrencileriniz için kullanmanız normal lakin eksik olan şeyler var

Öğrencinin kendine kullanacağı boya kalem defter dışında şeylerin öğrenciden istenmesi deterjan listeleri tuvalet kağıtları a4ler gibi bunları devletin karşılaması gerekir temizlik görevlilerinde artması şart
Okul 1000 kişilik 2tane görevli var akıl işi değil

O leş gibi kova 1 kişinin elinde bütün bina onla siliniyo hNgi çamaşır suyu konuluyo nekadar konuluyo konuluyosada velinin mi alması gerekiyo ?

Kitapları devlet veriyo ama bu listeler kitap paralarını geçiyo alabilen var alamayan var
Evet ama devlet karsilamiyor. 1 lira dahi vermiyor. Burasi benim okulum,elektrigi,suyu,isinmasi bedava olsun da demiyor. Devlet karsilamali evet ama karsilamayinca ya kapisina kilit vuralim ya da el birligiyle yardimci olalim diyoruz. Sistemi savunmuyoruz ama sistemin sonuclarina hep birlikte katlanmak zorundayiz

Back
X