İki arada bi derede kaldım

Calismaya zaten gönlü olmayanlarin çocuklarını bahane etmesini hic anlamayacağım. Bizimkiler çocuk değildi sanirim, mecburduk sağdık sütümüzü gittik. Bi siz iyi annesiniz😏
Ha ha ve ha. Yaşım 29 14 yaşımdan beri çalışıyorum hamileyken de çalışıyordum bildiğiniz gibi bi yerden sonra bıraktım. Bilip bilmeden yargılamayın, bebeğimi bahane etmiyorum sizin gibi bebeğini bırakıp çalışabilen hemcinslerimden yardım, telkin, destek istedim. Ve evet iyi anne olmak için mücadele ediyorum!

Dikkat ederseniz gelip bakmasını söyledim gelip yerleşmesini değil, bide bi dövün isterseniz tedirginliğim bebeğimin küçük oluşundan açık seçik anlatmışım telkine ihtiyacım var azara değil.
İyi de kadın sürekli her gün gel bal git bak yapacak.
Buna da mecbur degil ki.
İstediginiz gibi olsun istiyorsunuz her şeyi.

Tabi ki bebeğinizi özleyeceksiniz.
Ama Fedakarlık ve özveri olmadan onların hayatlarını garantiye alamıyoruz.
Veya ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz.
Enazından bakacak biri var ne güzel, ben 9 aylık bebeği karda kışta kreşe götürüp getiriyordum.
Sıcacık evinden çıkmayacak, babaannesi çiçek gibi bakar kuzunuza
Bırakın ev kirlensin düzen değişsin kuzunuza iyi bakılsın yeter........ :KK200:
Teşekkür ederim🙏

Ha ha ve ha. Yaşım 29 14 yaşımdan beri çalışıyorum hamileyken de çalışıyordum bildiğiniz gibi bi yerden sonra bıraktım. Bilip bilmeden yargılamayın, bebeğimi bahane etmiyorum sizin gibi bebeğini bırakıp çalışabilen hemcinslerimden yardım, telkin, destek istedim. Ve evet iyi anne olmak için mücadele ediyorum!
Yine yorumlardan sonra gelen detaylar... 😂 ciks olmadi..

O yazdığınız tuğla gibi paragraf var ya. Mecburum çalışmam lazım diyorsanız tamamı gereksiz. Yani neyi soruyorsunuz ben anlamadım.

Napayım ozaman dünyanın toz bulutundan itibaren başlayayım anlatmaya şuan saat 10:50 ayağımda çocuk fln komple anlayatım onu mu istiyorsunuz 😊
ben su andan söz ediyorum zaten, daha oncesi ilgilendirmiyor beni, suan calismaya niyetiniz yok ve bebek emmek isterse beni ararsa falan diye demagoji yapıyorsunuz. Aman banane önünü arkasini düşünmeden atmissiniz zaten kendinizi ortaya, simdi nasıl yirtarim diye dusunuyorsunuz. Kayinvalidenizin karakterini zaten biliyordunuz, hic arayip yardim istemeseydiniz, girmeseydiniz bu islere. Kolay gelsin.

Küçük bebeğim olduğu için kararı vermekte zorlanıyorum aynı zamanda düzenim değişeceği içinde.. Yanlış anlamışsınız.
Emek olmadan yemek yok maalesef, eğer çalışmaya ihtiyacın varsa her türlü zorluğa göğüs gerip sabretmelisin.

Dikkat ederseniz gelip bakmasını söyledim gelip yerleşmesini değil, bide bi dövün isterseniz tedirginliğim bebeğimin küçük oluşundan açık seçik anlatmışım telkine ihtiyacım var azara değil.
Bakıcı ücretleri 3.000-5000 arasında. Kadın size bedavaya bakıcılık yapsın ama hiçbir şeye karışmasın, tamamiyle huyunu suyunu değiştirsin istiyorsunuz. Sorun bu zaten. Kadının öyle olduğunu biliyorsunuz, sizin için kendi rahatını bozacak muhakkak kendi evi gibi yaşamak isteyecektir. Normal bunlar hatta kendisine minnettar olmanızı da bekleyecektir. Evden yapılacak işlere bakın dedik beğenmiyorsunuz onu da 🤷🏼‍♀️ O zaman her sabah Bebeğinizi kvnin evine götürün bırakın işten çıkınca alın ama sizin onu yapacağınızı da sanmıyorum zira kv her gün gelsin gitsin istiyorsunuz. Bu tavırlarınızı ve düşüncelerinizi hamilelik sonrası hormonlarınızın henüz oturmamış olmasına bağlıyorum zira hiç mantıklı düşünmüyorsunuz.

Ne mesafe de oturuyorlar peki? Hergün git gel yapmak kolay da değil mesafe de varsa.

Aynı ev zor olur hele sizin gibi perdem, salonum diye evine farklı bir anlam biri için.
Öyle olmasa bile zor. Beraber yasayacaksaniz herşeyi size göre de hareket edemezler aynı evin içinde. Ama maddi olarak rahatlamak, çalışmak istiyorsanız da başka bir çözüm yok gibi. Bakıcı da sizin için çok mantıklı değil şuan.

Bakıcı ücretleri 3.000-5000 arasında. Kadın size bedavaya bakıcılık yapsın ama hiçbir şeye karışmasın, tamamiyle huyunu suyunu değiştirsin istiyorsunuz. Sorun bu zaten. Kadının öyle olduğunu biliyorsunuz, sizin için kendi rahatını bozacak muhakkak kendi evi gibi yaşamak isteyecektir. Normal bunlar hatta kendisine minnettar olmanızı da bekleyecektir. Evden yapılacak işlere bakın dedik beğenmiyorsunuz onu da 🤷🏼‍♀️ O zaman her sabah Bebeğinizi kvnin evine götürün bırakın işten çıkınca alın ama sizin onu yapacağınızı da sanmıyorum zira kv her gün gelsin gitsin istiyorsunuz. Bu tavırlarınızı ve düşüncelerinizi hamilelik sonrası hormonlarınızın henüz oturmamış olmasına bağlıyorum zira hiç mantıklı düşünmüyorsunuz.
Bence maaşta her ay gelsin yatsin bankaya calismadan ne var yaniii cok mu sey istiyor? 🤗

Çalışmak istemiyorsanız o daha ağır basıyorsa ayağınızı yorganına göre uzatıp kısacaksınız her yerden.. çocuğumun yanında olayım peynir ekmekle de doyarım diyorsanız çalışmayın....

Ama yetmiyor bu standartımı düşüremem diyorsanız mecbur çalışacaksınız çocuğuda kv bakacak...

Biz sizin harcamalarınızı bilemeyiz ki

Bu eklediğim konuda bahsettiğiniz insan kv mi? E öyleyse neden kadından size yardım etmesini bekliyorsunuz, minnet ediyorsunuz? Psikolojik bunalım içinde olabilirsiniz, bazen doğum sonrası depresyonun geçmesi 6 ay hatta 1 yılı bulabiliyor. Kv eve gelip gitse bile siz yine bir şeylere takacaksınız, yine sinir olacaksınız. Valla hayat sizin pasta, börek, oyuncak vs yapıp satın hiç olmadı kv kısa bir süre baksın bebeğe halk eğitimin makrome, amigurumi (yanlış yazmış olabilirim), pastacılık kursları var gidip öğrenin. Evde yapıp satarsınız.

Eklentiler

• 396CE34A-1E95-4C68-8654-00945F3C23E0.webp
    396CE34A-1E95-4C68-8654-00945F3C23E0.webp
    72,7 KB · Görüntüleme: 66
Napayım ozaman dünyanın toz bulutundan itibaren başlayayım anlatmaya şuan saat 10:50 ayağımda çocuk fln komple anlayatım onu mu istiyorsunuz 😊
O değil de 3 aylık bebeği ayağa alıştırmasanız sizin için gerçekten iyi olabilir bunu bir düşünün ;) Konuya gelirsem, bebeğim 4,5 aylıkken işe döndüm, annem bakıyor sağolsun şimdi 15 aylık oldu :dua: İlk zamanlar bebek için de benim için de kolay olmadı ama hayat çalışmayı gerektiriyorsa zaten başka şansımız kalmıyor. Ayrıca sonra alışınca bir nefes oluyor işyeri insana bir dışarı çıkmış, nefes almış oluyorsun ve eve döndüğünde daha sağlıklı bir psikolojiyle bebeğinle ilgileniyorsun, iyi tarafından bak ;) K.valideye gelince birlikte kalma fikri pek hoş bir fikir olmasa da şartlar bunu gerektirince yapacak bişey kalmıyor. İsterseniz k.validenizi evinden alıp evine bırakabilirsiniz (siz ya da eşiniz) böylece kimse yorulmamış sizin de düzeniniz bozulmamış olur.

Çalışmak istemiyorsanız o daha ağır basıyorsa ayağınızı yorganına göre uzatıp kısacaksınız her yerden.. çocuğumun yanında olayım peynir ekmekle de doyarım diyorsanız çalışmayın....

Ama yetmiyor bu standartımı düşüremem diyorsanız mecbur çalışacaksınız çocuğuda kv bakacak...

Biz sizin harcamalarınızı bilemeyiz ki
Okadar kıstım ki peynir ekmek yemeyi de bıraktım

Merhabalar daha önce yalnızlığımdan çıldırdığımdan bahsetmiştim, çıldırmalarım eşimle bizi boşanma eşiğine kadar getirdi ama şuanlık aştığımızı düşünüyorum. Eşim esnaf, tekel dükkanımız var, son zamlardan sonra 3 alan 1 almaya başladı ciromuz düştü, evimiz kira, dükkan kirası, onlara gelen zamlar 3 aylık bebeğimiz masraflarımız derken haliyle eşim de bunaldı, buhran geçirmeye başladı, benim depresyonum, kindarlığım hepsi birbirine çakıştı bi acayip hak aldık. Asıl derdim dün eşime işe girmek istediğimi söyledim hatta biyerle görüştümü detayları anlattım VS çok sevindi. Kv yi aradım bebeğim için seve seve bakarım dedi. Git gel sabah zor olur diyorsan şimdiden söyle anne dedim, yok kalırım babanda kalır idare ederiz VS dedi ve bana gelenler geldi... Çocuğuma bakacak iyi güzel diyorum bi yandan diğer yandan içim içimi yiyor hem çocuğumu bırakmak istemiyorum emiyor şuan, hem düzenimi bozmak istemiyorum, işin aslı çalışmak istemiyorum ama bu mecburiyet beni çok bunaltıyor şuan çocuğuma baktıkça bensiz ağladığını meme istediğini beni bulamadığını düşünüyorum bilmiyorum belki saçma gelir size ama ben kahroluyorum, kv ve Kayınpeder bana yerleşsinler istemiyorum kv çok savurgan dağınık, ben çok titizim evimde herşeyin yeri belli değişsin istemem yerde kırıntı çöp istemem perdelerim bozulsun koltuklarım bütün salonda gezsin istemem, yatak odam yukarıda tuvalet banyo aşağıda da var ama kv ne zaman bize gelse hep yukarıda pat diye yatak odama girer saat kaç olursa olsun sabaha kadar yukarı aşağı içeri dışarı gezer orası benim mahrem alanım kimse girsin istemem ama onlar bizdeyken bu mümkün olmuyor eşimde söylüyor bende söylüyorum iyiliğine iyidir ama asla laf dinlemez ne biliyorsa onu yapar aşırı derecede bağırarak konuşur anlatacakları hiç bitmez ve 3 sn bile susmaz abartmıyorum evimin düzenine ısrarla karışır ben düzeltirim o yine istediği gibi yapar, tasını tabağını kaldırmaz çok keyifçidir bekler hep, biri önüne koysun yesin kahvesini de içsin, sabahın ilk ışığında kahvaltı bekler, bütün bunların yanında daha önce de affedemediğimden bahsetmiştim, doğum yaptım taburcu oldum aynı gün karı koca üstümden geçtiler bana dünyanın lafını saydılar sebebi görüntülü aramamışım çocuğu göstermemişin bunu diyen insan hastaneye gelip ce eee diyip ben gidiyorum görüşürüz bile demeden çekip giden insan, bana o kadar çok bağırdı ki inanamazsınız, eşim aldı telefonu elimden rest çekti ailesine ama onlar hiç bişey yokmuş gibi devam etti, daha bunun gibi densiz saygısızca bi sürü şey yaşadım 🤦‍♀️ Bi yandan affedemiyorum, Bi yandan düzenim bozulmasın istiyorum, eşim işe başlayacağım için mutlu, ona da çok üzülüyorum bütün yük onun sırtında, ama ben bebeğimide bırakmaya kıyamıyorum, bi yandan herkes çalışıyor herkes yapabiliyor sen niye yapamayasın diyorum, yüreğim sıkışıyor nolur beni telkin edecek bişey söyleyin, okuyan anlayan herkese teşekkür ederim..
Emin değildiniz maden niye ortallıgı ayaga kaldırdınız:)
kvdeye kadar planlanmıs simdi yok ben calısmayayım sacma değil mi?
Normalde calısan insanlar bile 6 ay iznini kullanmaya calısıyor.
Sİzin 3 aylık bebekle kendi kendinize is aramanız değisik geldi bana.
Perdem bozulmasın nedir bide ya esya sonucta o bebe ayaklanacak ,o perdeler yer değistirecek biliyrsunuzdur insallah:olamaz:

Back
X