• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iki arada bir deredeyim

Ben olsam insanlık görevimi yapar giderdim ama o kadar!!!daha sonra ne evime sokarım ne de arar sorarım.
sözde onlar üstüne düşeni yapmışlar cenazeye gelmiş altın takmış kendilerine göre haklı olduklarını düşünüyorlardır ki asla haklı değiller
Düğüne eşim için giderdim ki ileride bir tatsızlık olduğunda bak ben gittim her şeye rağmen ama onlar gelmedi ben mi haklıyım onlar mı ? kozu onlara vermemek lazım sonuçta ileride neler olucağını bilemezsin eşin belki de sonradan acısını çıkartacak senden.
EN iyi kararı da siz verirsiniz o yüzden hakkınızda hayırlısı

cok haklısın.bazen ne yapsan yaranamazsın eşine bile.

malesef ki o yüzden gelecekteki durumunuzu düşünüp karar vermek gerek çünkü her zaman iyi olan yaranamıyor:50:

evet.yaransaydım zaten bugüne dek yaranırdım.
şükürler olsun eşimden yana sıkıntım yok.
zaten onun hatrına gitmeye karar verdim içimden gelmesede

kafam karmakarısık.cıkamıyorum işin içinden kızlar.
önümüzdeki ay eşimin abisinin oglunun sünneti var ve ben gitmek istemiyorum.
çünkü bugüne dek yanımda görmedim kimseyi.3,5 yıllık evliyim.
ayrı sehirlerde oturuyoruz. bana hiç gelmediler. 2 yıl içinde cok zor zamanlar gecirdim.
önce ailevi sorunlarımız oldu kendi ailemle ilgili.üstüne babamı kaybettim.
sonra abim rahatsızlandı.ve en sonuncu olarak en zoru yavrumu topraga verdim gecen sene.
4 ay cift gördüm beynimde kitle cıktıgı için.eltim cocugumu gömdügümde bir telefon bile etmedi.
kaynım geldi sadece cenazeye. sonrada bir daha hiç oda gelmedi.
bu sene eltim rahatsızlandı istanbula geldiler.herseye ragmen agırladım oda nerdeyse geceye dogru geldiler.
Bir kızımı alan Rabbim baska bir kız evladı verdi bana sükürler olsun ve kızım 4 aylık oldu.
kapımı acmadılar.ben kayınvalidemlere gittim gecen hafta. yakınlar onlar aynı sehirdeler.
biz oraya gidince geldiler ve 9 yasındaki ogullarının eline bi ceyrek verip kızımı taktırdılar.
cok zoruma gitti o takı benim.ben oraya takı için gitmedim sonucta.
takan cocuk olunca geride veremedim o anda cocugun kırılmasını istememdim.
sonra sinirden agladım onlar gidince dert yandım kayınperderime falan. takıyıda bıraktım orda.
benim yerime sizde sünnette takın gelmicem bende dedim.
şimdi kafam allak bullak.bir yanım herseye ragmen git Allah rızası için diyor.
bir yaNIM senin cocugun degersizmi neden hep sen yapıyorsun diyor.
:50::50::50:
Kapımı çalmadılar falan deyince,aman ne olacak rahat etmişsin diyecektim.
Ama sen bebeğini kaybettiğinde senin yanına gelmeyen insanın sünnet düğününde ne yapacaksın.
Hiç arada kalma,ne işin var,boşversene.

artık çok geç zaten.biletleri aldık.
herkes Allahına ne diyeyim.
Rabbim görsün.

o da artık sizin "aşırı" iyi niyetiniz mi başka birşey mi bilmiyorum. yani anlattıklarınızdan ben anladım ki onlar sizinle samimi olup görüşmek istemiyorlar. mecbur kaldıkça işte ölüm vs. gibi onda bile gelmeyip sadece telefonla aramış. siz kendinizden bu kadar taviz verirseniz, istedikleri gibi davranmaya devam ederler... o da sizin kendi kararınız

İyiliğe iyilik ''her'' kişinin, kötülüğe iyilik ''er'' kişinin harcıdır. Demişler...
Siz gidin, onların utanması varsa biraz yüzleri kızarır, yaptıklarından pişman olurlar.
Allah iyiyi de kötüyü de bilir, sizin içiniz rahat olsun, gönlünüzü ferah tutun.

ayrı sehirlerde oturuyoruz. bana hiç gelmediler. 2 yıl içinde cok zor zamanlar gecirdim.
sonra abim rahatsızlandı.ve en sonuncu olarak en zoru yavrumu topraga verdim gecen sene.
4 ay cift gördüm beynimde kitle cıktıgı için.eltim cocugumu gömdügümde bir telefon bile etmedi.
bu sene eltim rahatsızlandı istanbula geldiler.herseye ragmen agırladım oda nerdeyse geceye dogru geldiler.
Bir kızımı alan Rabbim baska bir kız evladı verdi bana sükürler olsun ve kızım 4 aylık oldu.
kapımı acmadılar.ben kayınvalidemlere gittim gecen hafta. yakınlar onlar aynı sehirdeler.
biz oraya gidince geldiler ve 9 yasındaki ogullarının eline bi ceyrek verip kızımı taktırdılar.
sonra sinirden agladım onlar gidince dert yandım kayınperderime falan. takıyıda bıraktım orda.
Bu işin Allah rızasıyla alakası yok.Sana nasıl davranılıyorsa,aynı şekilde davranırsın..Gitmek istemiyorsan da gitme.Zaten takıyı da almayıp,gitmeyeceğini de kayınpederine demişsin.

İyiliğe iyilik ''her'' kişinin, kötülüğe iyilik ''er'' kişinin harcıdır. Demişler...
Siz gidin, onların utanması varsa biraz yüzleri kızarır, yaptıklarından pişman olurlar.
Allah iyiyi de kötüyü de bilir, sizin içiniz rahat olsun, gönlünüzü ferah tutun.

bende böyle düşünüyorum. her ne kadar içimden zerre kadar gelmesede.

bir evladını toprağa veren insan aranmaz mı destek olunmaz mı.. haberde bi yerde görünce, duyunca içi eriyor insanın.. asla gitme asla, insan olana insanlık yapılır.... ve Allah bu bebeğine uzun ömür versin, ondan yana yüzün gülsün inşallah..

Allah sabır versin sana Allah diğer kızına uzun sağlıklı ömürler versin, eşin gitsin sen gitme bunca derdinde yanında olmayan insanların senin onların yanına gitmen anlamsız

ben senin yerinde olsam giderdim. ama onun gül cemali için değil. başta Allah rızası için sonra kızın ve eşin için. şuanda emin ol ailenden herkes senin ne kadar iyi biri olduğunu onlarınsa ne mal olduğunu biliyordur. eğer gidersen herkes yanılmadıklarını görecek. ve emin ol şimdi yaşananlar gençlikteki hatalar. insan yaşlandıktan sonra çok pişman oluyo. benim annemin büyük eltisi annem evlendikten sonra anneme yapmadığını bırakmamış gençliğin verdiği hatalar bunlar. şimdi onun için annemden iyi insan yok çok pişman.

benim düşüncem gitmenden yana. yaşadıkların elbette çok ağır şeyler ama her şerde bi hayır vardır sen giderek ailenin gözündeki yerini yükselteceksin bu kendini ezdirmek değil sakın böyle düşünme ve inan eşinde bi kez daha seninle evli olduğu için mutlu olacaktır. çünkü o sırf onu sevdiğin için bu güne kadar yaşadıklarına katlandığını biliyor. çok şükür ki Allah sana çok iyi bir eş vermiş.

İnşallah yaptığın her ne olursa olsun zararlı çıkmazsın. emin ol Allah sana güzellikler verecektir ve ilerde o insan çok pişman olacaktır.
Kızını kaybettiğin içinde çok fazla üzülme o cennette seni bekliyor inşallah sen doğru yolda ol ve kızına kavuş. Allaha emanet olun.

allah sana tekrar evlat acısı, sevdiklerinin üzüntüsünü vermesin başın sağolsun. Bence gitme bu dünyada iyi insansın diye üzerine gelen, kıymet bilmeyen, sen iyisin yap geç unut, büyüklük sen de kalsın, allah bilsin , vs herkes konuşur söyler. hepsi de doğrudur doğru sözlerdir, ama ben de devamlı bu tarz düşündüğüm için hep o öyle yapsın gerisi mühim değil diye düşündüm ama artık öyle düşünmüyorum. ben mutlu değilsem gerisi yalan umrumda değil. beni mutsuz edecek hiçbirşeyi başkasının kalbi kırılmasın diye yapmıyorum. üzülen üzülür ayıp olacaksa olsun yakışıksızsa da benim için sorun değil. mühim olan ben üzülmeyeyim. sen de eğer gidince çok üzülecek isen gitme....

Back
X