Yapım gereği her zaman hiç bir şey için geç değildir derim. Zor olabilir, şartlar uygun olmayabilir, hatta imkansıza yakın da olabilir ama bir yerden başlamak lazım. Ben, konu sahibi bunların farkındadır, illa ki buraya yazmadan önce bir araştırma yapmıştır, daha önceden denemiştir diye düşünüyorum. Çünkü İngilizce öğretmeni olmuşsa bunları da yapmıştır normal şartlarda. Gerçekçi olmak iyidir ama bunu şu an bir şeyleri denemek üzere olan biri için çok uygun bulmuyorum. Çünkü konu sahibi, muhtemelen, gerçeklerin farkında, kendi kafasında tereddütleri var , şu an motive edilmek, cesaretlendirilmek istiyor. Sonuçta kpss den ,mesela 35 almış birine veya ataması senede 3,5 kişi olan bir branşa atanırsın demiyoruz, henüz yola çıkmamış birine çalışırsan olur diyoruz, kaldı ki diğer branşlara göre de avantajlı. Ama şu bir gerçek, rakipler de aynı durumda. Herkes sıkı çalışıyor. Bunları da göz önüne alarak çok çalışıp işi şansa bırakmamak lazım. Daha önce de dediğim gibi olursa olur, olmazsa koskoca bir senem var diyerek daha iyi çalışmak lazım.