İki çocukla boşanmak

şimdi bi akıl vericem ama 3 ay sonra bu konu sağolun arkadaşalar biz eşimle barıştık diye güncellenecek

Oldukça ağır geldi yazdıklarınız ama kızmadım size ama hamile olmadan önce evliliğimde hiç bir sorunum yoktu beni çok seven sürekli beni ve çocuğunu düşünen çok iyi bir eş ve babaydı böyle değişeceğini bilemezdim bir diğeri çalışıyorum yıllardır kendi ayaklarımın üzerinde durabilirim ailem ise sürekli arkamda bebeğime zaten annem bakıyor yine bakacaklar hatta şehir bile değiştirebiliriz istersen dediler şimdi ondan gelecek boşanma adımını bekliyorum zira ben söylersen eşyalarını topla git diyebilir ondan gelsin ki tekliflerimi kabul edebilsin

Ned Neden eşyalarını topla git desin?

Maalesef baska birisi ya var ya da uygulamada yoksa da kafasında var yoksa erkekler büyük sorunlar olmadıkça düzenlerini değiştirmek istemezler kolay kolay.Bence kesinlikle ustune düşmeyin hatta bu durumdan etkilenmemiş gibi kendi hayatınıza bakın. Üstüne düştükçe kendini nimetten sayar

Siz geçende konu açan üye misiniZ?
Aldatildim ama cocuguma kardeş yapayim mi demistiniz?
Çocuğum yalnız kalmasın diye.

Boşanma öncesi ayri yaşamayı düşünmedinizmi?

Evde bir ergen var, babaya en ihtiyac duyulan donem. Annesiz zaten olmaz. Cocuk olunca bosanmak cok cok zor.

sanirim sizin durumunuzda en iyisi buyuk cocugu babanin almasi, kucugu de sizin.
Esinizden nafaka da istersiniz muhtemelen.

Buyuk cocugunuzdan ayrilmak cok zor gelecektir eminim, ama o yaslar erkek cocugu icin babaya daha cok ihtiyac duyduklari yaslar, babasi ile iliskisinin su durumda kopmamasi daha iyi olabilir.

Eger esinizin boyle bir talebi yoksa tabi ki buyuk bir nafaka vermeden bosanmayin,
yoksa altindan tek basina zor kalkarsiniz.
aldatmis diye de nafakasiz 6 aylik cocukla kapida kalacak kadar gururlu ollmaya da gerek yok bence. Cocuklarinizin haklarini koruyun.

Boşanma öncesi ayri yaşamayı düşünmedinizmi?

Bu durumda hangi şartlarda boşandığınız önemli.Manevi problemlerim yanında maddi problemler ile savaşmak zorunda kalmazsanız bir nebze daha rahat olur

Allah yardımcınız olsun .Çalılanmısınız .En guzelı gıtmek bence .Sevmıorum dıyen bırıyle zaten olmaz

Var. Benn :)
2.5 yasindaydi ikizlerim bosanirken.
Artik sogudum demisti, turlu bahaneler sunmustu bosanmak icin. Burç uyumundan tutun da hemşehri olmayisimizdan tatil anlayisimizin uyusmadigina kadar bir suru sacmasalak seyler siralamisti. 2_3 ay kendime gelemedim. Bunu da ona belli etmedim. Basta eve gelmedi. Baktim onsuzlugu hissetmedim(cunku zaten evliyken de yanimizda yokmus.) Onsuzken baktim Utu yok,camasir yok,igneleme yok,parami alan yok, kendimi yetersiz hissettiren yok.. boyle hayat daha iyiymis dedim ve tamam dedim
Gurur yaptim ve bosandim.
Benim de hakli gerekcelerim vardi aslinda ama idare ediyordum. Cocuklar diyordum,6 yillik evliyiz emek verdim diyordum, duzelir diyordum. Ama olacagi yokmus ben sadece süreci uzatiyordum bilmeden.

Tayin istedim ailemin yanina geldim cocuklarimla.
3 sene sonra da simdiki esimle evlendim. Cocuklarim,ailem ,dostlarim yanimda.
Bosanarak, ona tamam diyerek ne kdr dogru bir karar vermis oldugumu gordum.

Istemiyorum,sogudum,bosanalim ayrilalim diyenin yaninda 1 dakika bile durmam ölsem de.

Cocuklarim cok kotuydu, bezli olarak aldim onlari. Cok iskence gordum, istanbuldaki duzenimi bozup köy gibi biryere geldim adaptasyon süreci yaşadim. Elalem ne diyecek, acıyan gozlerle bakacaklar, boşandim evliligi basaramadim diye dusunmekten cok geceler uykusuz kaldim uyuyamadim. 2_3 saat uykuyla ise gidiyordum. Cocuklar bir taraftan.. kabustu

Ama simdi cocuklarim 6.5 yasindalar.
Huylari daha iyi. Birseyler yapiyoruz beraber, geziyoruz, bogusuyoruz onlarla. Maddi imkanlarim da iyi, cocuklarima yetebiliyorum, konforlu bir hayatlari var. Simdiki esimi de seviyorlar. Cok sukur.

O dikenli yollardan kanaya kanaya gectim. Ama gecti. Icimde kin ofke de yok. Allah q havale ettim, yok saydim. Sinirlenmiyorum. Cocuklarin babasi, benim icin bir yabanci deyip geciyorum.
Allah in Insanlara verdigi en guzel ozellik 'unutmak, zamanla hatirlamamak'
Yine sukrediyorumki boyle birseyle sınandim
Sevdiklerime,aileme, cocuklarima birsey olmadi
Ben bir sekilde zaten atlattim.

Siz de atlatirsiniz, tek bosanan siz degilsiniz ve olmayacaksiniz da. Cocuklar da alisir bu duruma merak etmeyin. Onlar bizden daha hizli adapte oluyor hatta. Buyuk cocugunuz icin belki pedagog iyi olur, bir gorusun derim.

Mutlu aile mutlu cocuktur
Siz toparlanin once,ayaga kalkin cocuklar icin
Oylesi bir adam icin de uzulmeye degmez, yolunuzu cizin , duzeninizi kurun. Dönmesini beklemeyin
Ayni pilav tekrar yenmiyor cunku, yense de tat vermiyor!
Mutluluklar dilerim size. O iki kucuk kuzu size karsi saygili,vefali,merhametli olsunlar insallah.
Kolay buyumuyor cunku cocuklar.

Son düzenleme:
Peki cocuklara nasıl bakacaksiniz calisiyor musunuz?
Büyük olanı bir sure babasına bırakın bence.adamlarin bekar gibi elini kolunu sallayarak gitmesine aşırı gıcık oluyorum

Bende bosandım kac sene gecti aday bile yok sen 3 senede nasıl buldun da evlendin nasıl guvendin ?

Yorumları okudukça şaşıyorum. Ne kadar acımasızca yorum yapan kadın var. İnsanın evliliğini kurtarmaya çalışması kötü bir şey mi? Boşanmak gerçekten bu kadar kolay alınan bir karar mı? Her şeyden önce yıllardır alıştığı konfor alanının dışına çıkmak bu kadar basit mi? Kadının ikinci çocuğu olmadan önce çokta büyük bir sorunu yokmuş işte söylüyor kendisi. Çokta mutlu olmasa da normal seyrinde devam eden bir evlilik için ikinci çocuğu düşünmesi çok normal değil mi? Nerden bilsin kocası aldatacak başına bu işler gelecek. Ben çocuksuz bir şekilde, şiddetin her türlüsüyle karşılaştığım 15 aylık bir evliliği bitirdiğim halde hala atamadım üstümden. Bu kadın en az 15 yıllık evli. Aldatmayı kabullenmeyip, belki de aldatmamıştır umuduna tutunması normal değil mi? Kim böyle bir şeyi anında kabullenip bitirir ki. Kadın kanıtlayamadım diyor belki bir umut aldatmamıştır diye düşündüm diyor. Benimde kocam evliliğimde beni sevmediğini söylemişti. Çok ağrıma gitmişti. Fiziksel şiddet bile aklıma gelmiyor ama o değersiz hissettiğim anlar canımı hala çok yakıyor. Çocuğum olmasa da ben sizi anlıyorum. Çocuğuyla boşanan bir sürü güçlü kadın var burada. Ölmüyorsun bir kere. Zaman zaman canın çok yanıyor ama o anda kalmıyorsun. Çocukların var, işin var, ailen var. Onlarla oyalanıp çokta güzel atlatırsın. En azından ailenin yanına dönmeyip kendi evinde yaşarsın. İnan ki çocuksuz boşanıp ailenin evine dönmek, çocuklu boşanıp kendi evinde yaşamaktan daha zor. Belki iki çocuğum olsa sonra boşansam bir daha evlenmeyi bile düşünmezdim. O seni sevmeyen insan da bozduğu yuva için bir ömür ah etsin. Sevilmediği bir kalpte heba olsun yılları…

Haddimi aşmak istemem ama başka bir ilişkisi olabilir mi? Durup dururken mi artık sevmiyorum dedi bilemedim kafanızı karıştırmak gibi olmasın ama biraz şüpheli geldi bana bu açıklama.

6aylik bebekten önce niye söylememiş.

Yani eğer istemiyorsa eşiniz üzülerek söylerim ki boşanmanız daha iyi olur zorlamanın faydası hiç kimseye olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…