- 10 Kasım 2022
- 46
- 28
- 8
- 32
- Konu Sahibi ikicocukveben
-
Merhaba foruma yeni üye oldum ama uzun zamandır okuyordum. Kendi adıma büyük problemim var. İki yaşında oğlum ve dört aylık bebeğim var. Sıkıntım şu ki kendimi hiç mutlu hissetmiyorum. Uyksuzluğun ve yorgunluğun etkiaiyle Büyük ihtimalle depresyondayım. Kendime ayıracak 5 dakikam yok. Oğlum çok hareketli ve sınırları olmayan bir çocuk. İkinci bir çocuk düşünmediğim için hayır demeden onun isteklerini ön planda tutacak şekilde yetiştirmeye çalıştım ama ikinci bebeğim sürpriz yapınca durumlar değişti. Her yeri döker karıştırır, iki dakika yerinde oturmaz. Dışarı çıktığımızda hiç durmaz devamlı koşar dayak yemiş gibi eve döneriz. Bunlar normal diyeceksiniz biliyorum ama bebeğim olduktan sonra bende Oğluma karşı tahammülsüzlük başladı. Kendimde çocuk gelişimi okumuş birisi olmama ne yapıp ne yapmamam gerektiğini bilmeme rağmen tammül edemiyorum ona tepki olarak aşırı bağırıyorum geçen gün asla yapmam dememe rağmen yapma artık oğlum deyip kolunu sıktım. Yavrucum da bu durumdan etkileniyor tabii ki. Çözüm olar ak devlet hastanedinden psikiyatriden kendim için randevu aldım ama şu anda emziriyorum sizce bu çözüm olur mu, ilaç içebilir miyim? İlaç içmeden çözüm bulabilir miyim? Oğlumun daha bebek olduğunu biliyorum ama yinede kendime engel olamıyorum karşımdaki kocaman adammış gibi davranıyorum. Tahammül seviyemi nasıl arttırabilirim?
Cevapları gece çocuklarım uyuyunca okuyacağım. Şimdiden teşekkür ederim
Malum ekonomiden dolayı eşim çok çalışmaya başladı bu da yoruyor beni. Gelince çocuklarla ilgileniyor oyun oynuyor ama oğlum çok anneci benimle uyuyamak istiyor gece anne diye çok ağlıyor. İlgilense de benim için yeterli olamıyor malesefÇok üzücü, muhtemelen daha önce özgür ve rahat bir hayatınız vardı ve bir anda her şeyi yitirdiniz bunu hissetmeniz çok normal kendinize yüklenmeyin.
Eşiniz yardımcı olmuyor mu?
Annem var ama o da haftada bir geliyor bir gün kalıyor ya da ben gidiyorum ama herkesin kendi hayatı ve ailesi var. Devamlı yanımda olalarını isteyemiyorum haliyleSize yardim edebilecek var mi etrafinizda?
Tabii ki ona vurmuyorum kendine of deyip vursam bile çok etkileniyor çünkü çok sevgi dolu bir çocuk ama enerjisi hiç bitmiyor inanın. Oyun grubuna kardeşi doğmadan önce gidiyorduk ama iki çocukla tek başına evde çıkmak çok zor. Elimi bırakıp kaçtığında çok korkup sinirlenip bağırıyorum ama inanın o sırada ne tepki vereceğimi kendimi nasıl sakinleştireceğimi bilemiyorumAçıkçası ben sizden çok çocuğu 1. Plana alirim o neler olduğunu anlamıyor bebek var annesi yorgun. Bunlarla basetmesi çok zor
2 ay sonra bebek hareketlendiginde oğlunuz ile bağı artacak. Biraz enerjisi düşer.
Olabildiğince yardım almaya çalışın tek başınıza baş etmek çok zor. Esiniz yardımcı mi yoğun calisiyor mu?
Oğlunuz ile başbasa zaman gecirmelisiniz hem size hem ona iyi gelecek
Ve lütfen kendinize vurun ona dokunmayın o daha bebek çok zarar görür
Oyun grubu iyi gelebilir seneye kreşe verirsiniz sosyalleşmek iyi gelir
Çok haklısınız ama malesef öyle bir durumumuz yok3 buçuk yaşında çocuğum var ve yakında ikizlerim olucak, size tavsiyem en azından 1 sene bakıcı almanız yanınıza. Ben yurtdışında yalnızım ve artık tahammülüm kalmamıştı, kızıma bağırmaya başlamıştım nerdeyse. Hem onun hem kendi psikolojim için bakıcı aldım yanıma, hem temizliğimi yapıyor kızım okuldan gelince de onunla ilgileniyor sadece. Çok rahatladım. Eğer imkanınız varsa veya bazı şeylerden kısabilecek durumdaysanız kesinlikle psikolojiniz için bakıcı tutun kendinize.
Tabii ki ona vurmuyorum kendine of deyip vursam bile çok etkileniyor çünkü çok sevgi dolu bir çocuk ama enerjisi hiç bitmiyor inanın. Oyun grubuna kardeşi doğmadan önce gidiyorduk ama iki çocukla tek başına evde çıkmak çok zor. Elimi bırakıp kaçtığında çok korkup sinirlenip bağırıyorum ama inanın o sırada ne tepki vereceğimi kendimi nasıl sakinleştireceğimi bilemiyorum
Malum ekonomiden dolayı eşim çok çalışmaya başladı bu da yoruyor beni. Gelince çocuklarla ilgileniyor oyun oynuyor ama oğlum çok anneci benimle uyuyamak istiyor gece anne diye çok ağlıyor. İlgilense de benim için yeterli olamıyor malesef
İki çocuk illaki öok daha zordur ve bir çok, sebepten bazne tahammülümüz bitiyor malesef. Ben de birçok sebepten ötürü ciddi sıkıntılı dönemlerden geçtim. Psikaytsitten önce bir kan tahlili yaptırın mutlaka.. Çünkü d vitamini, demir, magnezyum, b12 bunlardan yana bir eksikliğiniz varsa da gücünüz olma zve tahammülsüzleşirisiniz. Ve bunları takviye yaptığınızda çok, ciddi bir ferhalık, hissederisniz. Psikyatsist antideprasan yazmak ister ancak belki de gerek kalmayabilir. Emzirirken zaten antidepresan kullanılmıyor sanırım. Şifa olsun inşaallah. En kısa zamanda feraha çıkmanızı dilerimMerhaba foruma yeni üye oldum ama uzun zamandır okuyordum. Kendi adıma büyük problemim var. İki yaşında oğlum ve dört aylık bebeğim var. Sıkıntım şu ki kendimi hiç mutlu hissetmiyorum. Uyksuzluğun ve yorgunluğun etkiaiyle Büyük ihtimalle depresyondayım. Kendime ayıracak 5 dakikam yok. Oğlum çok hareketli ve sınırları olmayan bir çocuk. İkinci bir çocuk düşünmediğim için hayır demeden onun isteklerini ön planda tutacak şekilde yetiştirmeye çalıştım ama ikinci bebeğim sürpriz yapınca durumlar değişti. Her yeri döker karıştırır, iki dakika yerinde oturmaz. Dışarı çıktığımızda hiç durmaz devamlı koşar dayak yemiş gibi eve döneriz. Bunlar normal diyeceksiniz biliyorum ama bebeğim olduktan sonra bende Oğluma karşı tahammülsüzlük başladı. Kendimde çocuk gelişimi okumuş birisi olmama ne yapıp ne yapmamam gerektiğini bilmeme rağmen tammül edemiyorum ona tepki olarak aşırı bağırıyorum geçen gün asla yapmam dememe rağmen yapma artık oğlum deyip kolunu sıktım. Yavrucum da bu durumdan etkileniyor tabii ki. Çözüm olar ak devlet hastanedinden psikiyatriden kendim için randevu aldım ama şu anda emziriyorum sizce bu çözüm olur mu, ilaç içebilir miyim? İlaç içmeden çözüm bulabilir miyim? Oğlumun daha bebek olduğunu biliyorum ama yinede kendime engel olamıyorum karşımdaki kocaman adammış gibi davranıyorum. Tahammül seviyemi nasıl arttırabilirim?
Bu süprizlerin ceremesini çocuklar çekiyor. Yazık daha 2 yaşında, yaptıģınız hiçbir şeye anlam veremiyordur..Merhaba foruma yeni üye oldum ama uzun zamandır okuyordum. Kendi adıma büyük problemim var. İki yaşında oğlum ve dört aylık bebeğim var. Sıkıntım şu ki kendimi hiç mutlu hissetmiyorum. Uyksuzluğun ve yorgunluğun etkiaiyle Büyük ihtimalle depresyondayım. Kendime ayıracak 5 dakikam yok. Oğlum çok hareketli ve sınırları olmayan bir çocuk. İkinci bir çocuk düşünmediğim için hayır demeden onun isteklerini ön planda tutacak şekilde yetiştirmeye çalıştım ama ikinci bebeğim sürpriz yapınca durumlar değişti. Her yeri döker karıştırır, iki dakika yerinde oturmaz. Dışarı çıktığımızda hiç durmaz devamlı koşar dayak yemiş gibi eve döneriz. Bunlar normal diyeceksiniz biliyorum ama bebeğim olduktan sonra bende Oğluma karşı tahammülsüzlük başladı. Kendimde çocuk gelişimi okumuş birisi olmama ne yapıp ne yapmamam gerektiğini bilmeme rağmen tammül edemiyorum ona tepki olarak aşırı bağırıyorum geçen gün asla yapmam dememe rağmen yapma artık oğlum deyip kolunu sıktım. Yavrucum da bu durumdan etkileniyor tabii ki. Çözüm olar ak devlet hastanedinden psikiyatriden kendim için randevu aldım ama şu anda emziriyorum sizce bu çözüm olur mu, ilaç içebilir miyim? İlaç içmeden çözüm bulabilir miyim? Oğlumun daha bebek olduğunu biliyorum ama yinede kendime engel olamıyorum karşımdaki kocaman adammış gibi davranıyorum. Tahammül seviyemi nasıl arttırabilirim?
Annem var ama o da haftada bir geliyor bir gün kalıyor ya da ben gidiyorum ama herkesin kendi hayatı ve ailesi var. Devamlı yanımda olalarını isteyemiyorum haliyle
Şimdi bu yorumunuzun konu sahibine nasıl bir katkısı oldu?bi de çocuk gelişim mezunlarını öğretmen yapıyorlar, sanki okulda bi şey öğrettiler de oraya yazmışsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?