İki çocuklu hayat

Ah canim bu iki yas sendromunu bende oglum da çok agir yasadim cok bagiriyrdum bende ama pismanim tavsiyem sana kriz aninda baska odaya gec video izle muzik ac dua ac ne istersen cok zor simdi ikinci oglum oldu ondanda cok korkuyrum gene ayni seyleri yasarim diye inşallah sakin huzurlu gecer...

çocuk gelişim okudu diye kendini çocuk uzmanı sanmasın diye sanırım sen de vasıfsız mezunlarından birisin
Torna tesviye değil,çocuk gelişimi mezunu hanımefendi.Uzmanim demiyor zaten,az çok çocuk psikolojisinden anlıyorum demek istiyor.Siz niye bu kadar celallendiniz ki?

2 yaş sendromu ile başbaşa olan bir anneyim bende geçiyor demi .
Konu sahibi tek çare size destek verecek birileri olmalı yarım saat bile olsa kendinize vakit ayirmalisiniz .
Benimde destek olacak yakınımda kimse yok çok zor geçiyor ama tek çocuk olduğu için dikkat dagitabiliyorum .
Allah yardımcınız olsun çok sinirlenince herşeyin geçeceğini ve onun daha bebek olduğunu kendinize hatırlatın .

Yaptığınızı asla tasvip etmiyorum konu sahibi ama peşpeşe iki çocuk gerçekten çok zor ki,benim çocuklarımın da iki yaş arası var.Sinirlerinizi sağlam tutmaya çalışın.Mümkünse iki yaş olanı bir kreşe verebilirsiniz alternatif bir çözüm yolu olarak.İnanin çabuk geçiyor,ben şu anda ergen psikolojisi ile uğraşıyorum.

Sizin tercihlerinizin bedelini iki buçuk yaşında bir çocuğa ödetmek bana göre çok acımısızca,kusura bakmayın bana göre gerçekler bunlar. Oyun grubuna giden aktif olan bir çocuğu sırf kardeşi olduğu için yetişemem diye düşünüp eve kapatırsanız sonuçları bunlar olur, birde çok hareketli diyorsunuz çocuk bu robot değil tabiki hareketli olacak iki buçuk yaşında enerjisinin tavan olduğu, sendromlar yaşadığı, bağlanma duygusunun en üst olduğu yaş grubu çocuğun tam ilğiye ihtiyaç duyduğu zaman dilimi, yardım almalısınız evet ama çocuğa karşı bakış acısını da değiştirmeniz de lazım, yaramazlık yapacak çünkü kendiside şuan bebek, kardeşi olduğu için hemen büyümedi. Çocuk yetiştirmek var birde ilmik ilmik emekle, sabırla yetiştirmek var. Kardeşi olması çocuğunuzun oyun grubundan, sizin sevginizden mahrum kalması anlamına gelmez daha çok ayağa kalkıp o eksikliği kapatmanız lazım.

Ay ne çirkin bir yorum ya siz annenin yanında mıydınız doğururken büyütürken? Beraber mi bakıyordunuz instagrama? Ne çok biliyorsunuz herşeyi ya. Bayılıyorsunuz bilip bilmeden insan yaftalamaya. Bitseniz keşke.

Hem cocuk gelisimi okuyup hem de "tek cocuk olacak nasilsa sınırsız, şımarık, her istediğini elde eden bir cocuk yetiştireyim" demek cok mantikli bir yaklaşım olmuş.

Ikinci cocuk olunca yetistirdigi cocuktan pişman olup siddet uygulamak super otesi.

Instagramdan annelik öğrendiği kanısına nereden vardınız?

3 yaş sonrası daha rahat 1 sene daha dayanın..

çocuk gelişim okudu diye kendini çocuk uzmanı sanmasın diye sanırım sen de vasıfsız mezunlarından birisin
Tam olarak nerenizden böyle bir çıkarım yaptınız Allah aşkına
Çocuk uzmanıyım dememiş ki bayan çocuk gelişimi okudum, okuduğum kadarıyla bildiklerim var diyor haliyle.
Benim okuduğum bölümün çocuk gelişimiyle uzaktan yakından alakası yok ama sizin bu konuyla ilgili bir kuyruk acınız var çok belli
Çokta sevdiğim bir söz var okumak cahilliği alır eşşeklik baki kalır diye. Bazen nasılda tam uyuyor.

İnan hepsi geçiyor. 2-3 yaşından sonra birçok şey çok daha kolay oluyor. Bu süreci iki kez atlatan biri olarak söylüyorum hepsi geçecek az daha sabır.

Seni o kadar iyi anlıyorum ki konu sahibi... Birazda ben anlatayım. İki oğlum var biri 6 yaşında diğeri 10 aylık buraya kadar her şey normal ama gel gör ki neler çektiğimizi bir Allah birde eşimle ben biliyoruz...
Büyük oğlum o kadar çok kardeş istiyordu ki bizi sürekli darliyordu bizde isteyince ikinci oğlum oldu sürpriz filan değil yani.
İşte sorunlar bundan sonra başladı büyük küçüğü aşırı derecede kiskanmaya başladı yani beni kıskanıyor bebekten.Davranislari hal ve hareketleri tamamen değişti çeşitli tikler yapmaya başladı gitmedigimiz Dr kalmadı geçen kış Dr larin verdiği ilaçlar hiç bir ise yaramadı en son nöbet geçirdi uykusunda bebeğim daha3 aylıktı ağlamaktan helak oldum herşeyden bıkmış bitmiş bir haldeydim hastaneden eve gelirken düşüp ayaklarimi kırdım öyle çok acım vardı ki ruhumda bedenimde...Bu süreci çok zor atlattık yaz tatili geçiyor bir şekilde ikisininde sağlığı iyi çok şükür şu anda
Büyük oğlum bu sene 1. Sınıfa başladı kesinlikle ders yapmak istemiyor sürekli erteliyor kaçıyor tekrar bir şey olacak diye korkuyoruz üstüne çok gitmiyoruz ama kendimi o kadar sıkıyorum ki anlatamam hiç bir şeye tahammülüm kalmadı sanki çok yorgun ve bitkinim eşim en büyük destekcim ama ikimizde çok yıprandık karı koca olmayı özledik basbasa dışarı çıkmayı rahat yemek yiyebilmeyi büyük oğlum çok zorluyor bizi bebek zaten emekliyor her yeri karıştırıyor sürekli peşindeyim... Sağlık olsun diyoruz artık böyle böyle buyuyecekler inşallah.
Size tavsiyeme gelince emzirirken de ilaç kullanılabiliyor psikiyatriste gidebilirsiniz ancak özel hastaneye gitmenizi tavsiye ederim. Allah yardimciniz olsun çocuk büyütmek çok zor ...

bi de çocuk gelişim mezunlarını öğretmen yapıyorlar, sanki okulda bi şey öğrettiler de oraya yazmışsın
uzmanım ve ya her şeyin en iyisini ben biliyorum mu yazdım ne bu sinir? Bir şeyleri yanlış yaptığımı bildiğim için sorun çözmeye çalışıyorum sadece egonuzu başka bir yerde tatmin edin isterseniz

Emin olum öyle yapıyorum ama bir ev süpürmem bile 1 saat alıyor çünkü gelip gidip süpürgeyi kapatıyor fişi çekiyor ya da elimden alıp kendi süpürmek istiyor

Küçük 4 aylık ve emiyor bazen yarım saate bir bazen iki saate bir emiyor bir de biberon tutmuyor hanımefendi. Henüz bırakamıyorum o yüzden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…