- 21 Mayıs 2019
- 915
- 2.578
- 113
- 38
- Konu Sahibi ikicocukveben
-
Ah canim bu iki yas sendromunu bende oglum da çok agir yasadim cok bagiriyrdum bende ama pismanim tavsiyem sana kriz aninda baska odaya gec video izle muzik ac dua ac ne istersen cok zor simdi ikinci oglum oldu ondanda cok korkuyrum gene ayni seyleri yasarim diye inşallah sakin huzurlu gecer...Tabii ki ona vurmuyorum kendine of deyip vursam bile çok etkileniyor çünkü çok sevgi dolu bir çocuk ama enerjisi hiç bitmiyor inanın. Oyun grubuna kardeşi doğmadan önce gidiyorduk ama iki çocukla tek başına evde çıkmak çok zor. Elimi bırakıp kaçtığında çok korkup sinirlenip bağırıyorum ama inanın o sırada ne tepki vereceğimi kendimi nasıl sakinleştireceğimi bilemiyorum
çocuk gelişim okudu diye kendini çocuk uzmanı sanmasın diye sanırım sen de vasıfsız mezunlarından birisinŞimdi bu yorumunuzun konu sahibine nasıl bir katkısı oldu?
Torna tesviye değil,çocuk gelişimi mezunu hanımefendi.Uzmanim demiyor zaten,az çok çocuk psikolojisinden anlıyorum demek istiyor.Siz niye bu kadar celallendiniz ki?çocuk gelişim okudu diye kendini çocuk uzmanı sanmasın diye sanırım sen de vasıfsız mezunlarından birisin
2 yaş sendromu ile başbaşa olan bir anneyim bendeAh canim bu iki yas sendromunu bende oglum da çok agir yasadim cok bagiriyrdum bende ama pismanim tavsiyem sana kriz aninda baska odaya gec video izle muzik ac dua ac ne istersen cok zor simdi ikinci oglum oldu ondanda cok korkuyrum gene ayni seyleri yasarim diye inşallah sakin huzurlu gecer...
Yaptığınızı asla tasvip etmiyorum konu sahibi ama peşpeşe iki çocuk gerçekten çok zor ki,benim çocuklarımın da iki yaş arası var.Sinirlerinizi sağlam tutmaya çalışın.Mümkünse iki yaş olanı bir kreşe verebilirsiniz alternatif bir çözüm yolu olarak.İnanin çabuk geçiyor,ben şu anda ergen psikolojisi ile uğraşıyorumMerhaba foruma yeni üye oldum ama uzun zamandır okuyordum. Kendi adıma büyük problemim var. İki yaşında oğlum ve dört aylık bebeğim var. Sıkıntım şu ki kendimi hiç mutlu hissetmiyorum. Uyksuzluğun ve yorgunluğun etkiaiyle Büyük ihtimalle depresyondayım. Kendime ayıracak 5 dakikam yok. Oğlum çok hareketli ve sınırları olmayan bir çocuk. İkinci bir çocuk düşünmediğim için hayır demeden onun isteklerini ön planda tutacak şekilde yetiştirmeye çalıştım ama ikinci bebeğim sürpriz yapınca durumlar değişti. Her yeri döker karıştırır, iki dakika yerinde oturmaz. Dışarı çıktığımızda hiç durmaz devamlı koşar dayak yemiş gibi eve döneriz. Bunlar normal diyeceksiniz biliyorum ama bebeğim olduktan sonra bende Oğluma karşı tahammülsüzlük başladı. Kendimde çocuk gelişimi okumuş birisi olmama ne yapıp ne yapmamam gerektiğini bilmeme rağmen tammül edemiyorum ona tepki olarak aşırı bağırıyorum geçen gün asla yapmam dememe rağmen yapma artık oğlum deyip kolunu sıktım. Yavrucum da bu durumdan etkileniyor tabii ki. Çözüm olar ak devlet hastanedinden psikiyatriden kendim için randevu aldım ama şu anda emziriyorum sizce bu çözüm olur mu, ilaç içebilir miyim? İlaç içmeden çözüm bulabilir miyim? Oğlumun daha bebek olduğunu biliyorum ama yinede kendime engel olamıyorum karşımdaki kocaman adammış gibi davranıyorum. Tahammül seviyemi nasıl arttırabilirim?
Cevapları gece çocuklarım uyuyunca okuyacağım. Şimdiden teşekkür ederim
Ay ne çirkin bir yorum ya siz annenin yanında mıydınız doğururken büyütürken? Beraber mi bakıyordunuz instagrama? Ne çok biliyorsunuz herşeyi ya. Bayılıyorsunuz bilip bilmeden insan yaftalamaya. Bitseniz keşke.Mükemmel annecilik oyunu boyle patliyor iste bir yerde. Instagramdan annelik öğrenerek cocuk yetistirilebilcegini düşündüğünüz pespembe bir hayat değilmiş gercekler tabi di mi. Hayir dememismis, marifete bak. Aferin cok guzel yapmışsın.
Instagramdan annelik öğrendiği kanısına nereden vardınız?Mükemmel annecilik oyunu boyle patliyor iste bir yerde. Instagramdan annelik öğrenerek cocuk yetistirilebilcegini düşündüğünüz pespembe bir hayat değilmiş gercekler tabi di mi. Hayir dememismis, marifete bak. Aferin cok guzel yapmışsın.
3 yaş sonrası daha rahat 1 sene daha dayanın..2 yaş sendromu ile başbaşa olan bir anneyim bendegeçiyor demi .
Konu sahibi tek çare size destek verecek birileri olmalı yarım saat bile olsa kendinize vakit ayirmalisiniz .
Benimde destek olacak yakınımda kimse yok çok zor geçiyor ama tek çocuk olduğu için dikkat dagitabiliyorum .
Allah yardımcınız olsun çok sinirlenince herşeyin geçeceğini ve onun daha bebek olduğunu kendinize hatırlatın .
Tam olarak nerenizden böyle bir çıkarım yaptınız Allah aşkınaçocuk gelişim okudu diye kendini çocuk uzmanı sanmasın diye sanırım sen de vasıfsız mezunlarından birisin
ÖSYM falan mı sandınız kendinizi. ÖSYM bu hakkı verirken sizin ne haddinize!çocuk gelişim okudu diye kendini çocuk uzmanı sanmasın diye sanırım sen de vasıfsız mezunlarından birisin
İnan hepsi geçiyor. 2-3 yaşından sonra birçok şey çok daha kolay oluyor. Bu süreci iki kez atlatan biri olarak söylüyorum hepsi geçecek2 yaş sendromu ile başbaşa olan bir anneyim bendegeçiyor demi .
Konu sahibi tek çare size destek verecek birileri olmalı yarım saat bile olsa kendinize vakit ayirmalisiniz .
Benimde destek olacak yakınımda kimse yok çok zor geçiyor ama tek çocuk olduğu için dikkat dagitabiliyorum .
Allah yardımcınız olsun çok sinirlenince herşeyin geçeceğini ve onun daha bebek olduğunu kendinize hatırlatın .
Kafasına göre atıyor işte sen o mezunusun sen bu mezunusun ama uzmanı değilsin. Neresinden uyduruyor çok merak ettimÖSYM falan mı sandınız kendinizi. ÖSYM bu hakkı verirken sizin ne haddinize!
Öğretmenlik okuyorsa bu ego ile asla öğretmen olmamalı..Kafasına göre atıyor işte sen o mezunusun sen bu mezunusun ama uzmanı değilsin. Neresinden uyduruyor çok merak ettim
uzmanım ve ya her şeyin en iyisini ben biliyorum mu yazdım ne bu sinir? Bir şeyleri yanlış yaptığımı bildiğim için sorun çözmeye çalışıyorum sadece egonuzu başka bir yerde tatmin edin istersenizbi de çocuk gelişim mezunlarını öğretmen yapıyorlar, sanki okulda bi şey öğrettiler de oraya yazmışsın
Emin olum öyle yapıyorum ama bir ev süpürmem bile 1 saat alıyor çünkü gelip gidip süpürgeyi kapatıyor fişi çekiyor ya da elimden alıp kendi süpürmek istiyorTek tavsiyem ev işi gerçekten asgari düzeyde yapın demek olur.
Ev işi asla bitmiyor, özellikle kurcalamayı seven küçük çocuklarla ev asla düzene girmiyor.
Bari koyverin gitsin, çocuklarla rahat rahat ilgilenin.
Yoksa çocuklarda yara açıyoruz, kendimizde yara açıyoruz.
Küçük 4 aylık ve emiyor bazen yarım saate bir bazen iki saate bir emiyor bir de biberon tutmuyor hanımefendi. Henüz bırakamıyorum o yüzdenPeki cocuklari haftada 1 gun annenize birakabilir misiniz?
Bir gunu dinlenip kendinize ayirsaniz, kafaniz ruhunuz dinlense biraz, olmaz mi?
Benim komsum haftada bir 3 torununu topluyor evine. Cocuklari da o gun kendilerine ayiriyorlar, esleriyle yemege cikiyorlar falan. Komsum da o gun torun seviyor. Herkes mutlu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?