Sutten mi kestin oy kiyamamBız de son aya girdik bakalım ikinci gelince nasıl bir hayat bizi bekliyor :) eşim çok destekçi Allahtan. Gene senin ilk çocuk büyükmüş ben bir de hamileyim diye sütten kestim yaşadığım vicdan azabının tarifi yok.. hala bez degisiyorum yakında cifte bez degisecegim. Oğlum 28 aylik hala geceleri ağlayarak uyanıyor sallıyorum. İki bebeği birden gece nasıl idare edeceğim kara kara düşünüyorum..
Sutten mi kestin oy kiyamam
Dr mu kesmeni soyledi?
Hayirli dogumlar Emiracim :)
A masallah kuzu baya emmis, hem saglik problemi yaratmasindansa ve drlar oyle dediyse hic vicdan azabi duyma canim.Malesef ilk çocukta erken doğum olduğu için 2 ayrı kadın doğum doktoru da sütten kesmezsem rahimde kasılma olabileceğini ve bebeği kaybedebilicegimi söyledi mecburen kestimyine de çok şükür 22 ay emzirmis oldum...
Çok teşekkür ederim inşallah darısı size de olsun en hayırlı zamanda
Babamız son 2 aydır daha rahat, aslında öncedende fırsat yaratabilirdi ama istemiyordu türlü bahaneler buluyordu.Eve gelince 5dk sevip pohpohlayıp bırakıyordu büyük kızımı.1 yıl öncesine kadar ailecek hiçbir aktivite yapmadık diyebilirim , haftasonu kahvaltı dahil.Bebek arabamız var her gün çıkıyoruz aslında ama semt parkından daha uzağa gidemiyoruz çünkü toplu taşıma sıkıntı yeraltı metroların bazılarında asansör yok.Araba alacağız inşl ozaman daha güzel olur, gerçi şu kışı hayırlısıyla devirsek yaza çok başka olacak diye umut ediyorum.esiniz hala yogun mu calisiyor?
biz genelde ailecek vakit geciriyoruz,
ama birinin daha cok anneye/ babaya ihtiyaci oldugunu dusunursek de ayiriyoruz, biriyle ben digeriyle esim ilgileniyor.
ama kucuk 2 yasinda.
1 yasindan beri duzenimiz boyle.
bir yas oncesi ben de sizin gibi hissediyordum,
tasiyicimiz vardi allahtan, kucugu ona koyup buyukle gezmelere devam etmeye calistim yine de.
Yorumunuz için teşekkür ederim ben mutfakta biraz daha uzun süre kalsam bunun için bile suçluluk hissediyorum.İçimde sürekli bir kaybedilmiş zaman ve yetememe duygusu vardı.Bebekle birlikte iyice arttı bu .yeni bebek geldiğinde ilk aylar böyle hissedilmesi çok normal. 5 yaş ve 3 yaşına yaklaşmış iki çocuk sahibi olarak söylüyorum. gerçi benimkiler hala beni kahredecek düzeyde didişiyorlar, bunda büyük oğlumun mizacının çok etkisi olduğunu düşünüyorum. yine de ikisini de tek hayal edemiyorum, biri bir sebepten evde olmadığında diğeri sanki sıkıntıdan patlıyor. kavga da etseler dövüşseler de birbirlerine arkadaş oluyorlar. ikisiyle ayrı ayrı ilgilenilen zamanlar da sağlanınca aslında hiçbiri ihmal edilmiş olmuyor.
günümüzün tamamını bir çocuğa veremediğimizde onu ihmal ettiğimizi düşünmek yanlış. uzmanlar( ki ben de bu alanda çalışıyorum) anne-babanın ayrı ayrı her çocukla zihninde başka bir şey olmadan(ocaktaki yemek, yarın işte halledilmesi gereken evraklar vs) yarım saat vakit geçirmesi dahi yeterli ebeveyn-çocuk etkileşimini arttırmak için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?