İki dilli ya da çok dilli çocuk yetiştirmek

Lina12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2012
38
2
86
Merhaba kızlar. Şöyle bir sorum var: Sizce bir çocuğa birkaç dil ana dili olarak öğretmek mümkün mü? Ben yurt dışında büyüdüğüm için birkaç dil öğrendim ama çocuğuma öğretebilecek miyim diye düşünüyorum. Birinin böyle bir deneyimi varsa çok merak ediyorum)

Bence anne ya da babadan birinin ana dilinin o yabanci dil olması gerekir ikinci dili öğretmek için. Çok yakın bir arkadaşım avusturya da doğmuş büyümüş ve ana dili almanca ve türkçe. Doğduğundan itibaren anne almanca baba türkçe konuşuyor evde ve çocuk şu anda 2 dile de hakim. Ben ıngilizce ogretmeniyim . Herkes bana ıngilizce konuş dedi ama ben yapmadım. Çünkü ana dilim değil ama bolca ıngilizce şarkı dinletiyorum ve bazı kelimeleri biliyor şu anda.

Yanıtınız için teşekkürler. 2 dili ana dili olarak öğretmeye çalışıyoruz bakalım (eşim ve ben) :) Ama İngilizce konusunda sizin gibi yapacağım galiba. İngilizce konuşan akrabalarım da var da ama sürekli konuşmayacaksak biraz zor.

Yanıtınız için teşekkürler. 2 dili ana dili olarak öğretmeye çalışıyoruz bakalım (eşim ve ben) :) Ama İngilizce konusunda sizin gibi yapacağım galiba. İngilizce konuşan akrabalarım da var da ama sürekli konuşmayacaksak biraz zor.
Bence zaten 2 dil ogreniyorsa ıngilizce yi de araya katmaya gerek yok. Kafa karışıklığına sebep olabilir belki. Bir de sürekli konusmayinca bir anlamı da yok.

Back
X