iki düğün yanyana

ASENK

kendimi durduracak değilimmm!!
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2013
1.668
2.309
448
kızlar merhaba,uzun zamandır içimde bir sıkıntı var en sonunda size danışmak istedim.Biz erkek arkadaşımla 6 yıldır beraberiz.Artık zamanının geldiğini düşünerek resmi bir adım atma kararı aldık.Ayrıca annesi çok fazla ısrar ediyordu benim ailemle tanışmak için.Neyse erkek arkadaşım evlenme teklif edeceğini ailesine söylediğinden beri kız kardeşi de evlilik planlarına başladı.Yani kısmet kader ama iki iş anca bu kadar arka arkaya olur.Evlenme teklifi ettiği günün ertesi günü çocuk ailesiyle tanışmaya geldi.Beni istedikleri günün ertesi günü bunlar çocuklara gittiler.biz nişan yaptık 15 gün sonra onun nişanı var falan ve ben bu durumdan müthiş mutsuzum.Mesela babası biz nişan tarihini konuşurken ramazandan sonraya sarkıtmayın dedi ben tabi ister istemez onun nişanı var diye öyle dediğini düşünüyorum.Mesela yüzük alıyoruz hemen karşılaştırılıo nişan günümde tepsime bakıo ben de böyle yapayım diye nefret ediyorum biriyle karşılaştırılmaktan.En kötüsü benimki olsun ama kimse beni kimseyle kıyaslamasın yani.Şimdilerde de herkes onun üzerine titrio bir allahın kulu demiyor ki düğünü planlayalım.Bazen hak vermeye çalışıyorum tamam kader kısmette allah akılda vermiş bize insan biraz düşünür bu kızın mutluluğu bölünür mü diye.Resmen bölündüğünü hissediyorum ve acayip huzursuzum.

not: bu arada kız kardeşinin birlikteliği6 aylık falan daha çok yeniler yani.

Son düzenleme:
Benim de anlattığın gibi oldu ben 7 yıldır tanıyorum esimi iki yilde sevgilimiz donemi olmustu. Görümcem de yedi ay tanıdığı adamla evlenme kararı aldı pes peşe yaptık herseyi bi sorun cikmadi. Isi kendine iyi yone çevir herkes onunla ilgilensin kimse senin isteklerine itiraz edemez herseyi istedigin gibi yaparsın :)))

Iki dugun yanyana yazinca bende komsuyla beraber evleniyorsunuz zannettim.neyse.hic canini sikma.bende esimle sevgiliyken kaynanam birden esimin abisine kiz buldu.beni istemeye gelecekken gittiler onu istediler.once onlari evlendirelim dedi kiz cayacak gibiydi.hatta evlerini satip abiye dugun yapacaklardi sizde seneye evlenirsiniz isinizi elinize alin dediler.ne oldu kiz nisani atti.biz 2ay icinde evlendik.nasip kismet bu isler.kiyas illa yaparlar hem senin yaptiklarini ornek aliyorlarmis yani begeniyorlar demekki seni ve secimlerini bir de boyle dusun.sen nisanlinla konus dugun isini.ailesine birsey deme

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bu işler kader nasip işi ne tarihi belli olur nede kimim le olacagı sen öyle bir anlatmışım ki görumce sadece sana inat olsun diye evleniyor sanki bunlar böyle kolay işler değil hemen gelin demekle olmaz demekki onlarda önceden planlamış belki oda sana öyle kızıyor nerden biliyorsun.
bir arkadaş tavsiyesi sana bırak böyle şeylere üzülmeyi bu günlerin tadını çıkar en güzel heyecan günler

ben bu konuyaaaa hiçççççççç yabancı değilim:)
bende tam evleneceğim zaman abimde atağa gecti:)
ve 4 yıllık sevgilisiyle paçaları tutustu
benm düğün tarihimi ögrenene kadar hazırlık yapmadılar
ben düğün tarihimi söyleyince apar topar kızın anası ne yaptı ne etti 2 ay önüme aldı:)
sözümüz falan desen hep 1 gün önce yaptılar...
böyle insanlara yazıklar olsun...
he sen evlenınce durum değişmeyecek onu bilesin kardeşim...

Çok büyüyülecek bir konu değil bence. Abimle ablamın düğünleri 12 gün arayla oldu. Abimin ilişkisi uzun süreli ablamınki yeniydi. Bir de düğünlerin biri bir şehirde diğeri 1000 km uzakta başka bir şehirde oldu. Buna rağmen sorun çıkmadı. Ablam balayından direkt abimin düğününe gelmişti. Şimdi yengemle birbirlerine can yoldaşı oldular. Çocukları birlikte büyüdü kardeş gibiler.

Düğünü nişanı düşünüp dert etme. Her şey güzel olur sıkma canını. İlerisini düşün.

dün evlilik hazırlığında olan bi arkadaşımla buluştum o da bu işlerin yoğunluğundan bahsetti.Ben de erkek arkadaşıma telefonda dedim ki benim hem bitirme tezim hem evlilik hazırlıkları hem iş çok yorucak beni.O da ailem kardeşim var yardım eder dedi.Ben de herkes kendi telaşında derdinde kimse ilgilenmio dedim kıyamet koptu.Kimse kızın neden bu kadar acele ettiğine anlam veremio o yüzden hepsi bi alıngan yani :///

Bence en güzel dönemlerinizi böyle bi sebebten dolayı heba etmeyin. Zevk almaya çalışın ve bugünlerinizi tadını çıkara çıkara geçirin.ister 1 gün sonra düğünü olsun sen yıllardır hayalini kurdugun anları yasıyorsun sevdiğin adamla evleniyorsun hiçbirşeyn bunu gölgelemesine izin verme tadını cıkar canım

çok teşekkür ederim çok haklısınız ama bazen kafam öyle bir takılıyor ki biz 6 yıldır hep 2015 te evlenicez derdik hani bizden önce planlaması imkansız.Ben böyle bir durumda olsam 6 ay ertelerdim en azından ne var insan ölmez ya 6 aydan.Şimdi bile ben sıramı vermeye razıyım ama takı falan gibi şeylerden önce bizimkinin olmasını istiyor ailesi.Böyle olunca kız daha da inat yapar gibi davranıo sinirleniyorum

Valla canım biz de 6 senedir birlikteyiz ve artık ciddi adımlar atmayı düşünüyoruz. Ben de 2-3 gündür sevgilimin abisinin ondan önce atağa geçeceğinden korkar olmuş, kafaya takmıştım ki senin konunu gördüm Umarım böyle bir şey olmaz...Zaten maddi sıkıntıları var ailesinin, 3 sene önce de büyük abiyi evlendirdiler hala borçtan bellerini doğrultamadılar. Öyle bir şey olursa iz bir 6 sene daha bekleriz herhalde

Bilerek kasıtlı yapıldı sanıyorsunuz sanırım ama kız kendi kendine karar verecek değil buna erkek arkadaşı gelip istemek istemiş resmiyet olsun istemişler ki olmuş ne var senin tepsinden yapsa. Ne sorun olur ki ayrıca aileler ayarlarlar bunu. Hem düğünü erkek tarafı yapar yani görümcenin düğününü damat tarafı yapacak. Mesela siz resmiyet kazandıralım demişsiniz ama hemen mi evleneceksiniz ya da onlar hemen mi evlenecekler ancak evler kurulur edilir zaten. Çok yakın tarihlerde yapacaklarını sanmam ayrıca ailelere de zorluk sizin aileniz için bir zorluğu yok çeyizini getirip evine yerleştirecekler, kına yapacaklar hazır düğüne gelecekler ya onun ailesi hem kız evlendirecekler, kına yapacaklar, çeyizini düzecekler hem de oğullarına düün yapacaklar e döşeyecekler maddi olarak da külfet. Aynı aya geleceğini sanmam o yüzden.

Bence bu korkunç bi düşünce... Benim de 1,5 ay önce düğünüm oldu. 1 ay sonra da abimin düğünü var. biz eşimle 3 ayda evlenme kararı aldık, abimler 4 ayda. Koca memlekette başka yer yokmuş gibi bi de tam karşı bloğumuza taşındılar. :) Abi kardeşiz biz! Gelinimiz hiç böyle huzursuzluklar yaşamadı. Maddi olarak zorlanmadık desek yalan olur ama Allah öyle büyük ki insanın kalbi ve niyeti temiz olduktan sonra öyle garip yerlerden paralar geldi ve öyle kolaylıklarla karşılaştık ki, şükür namazı kılmaktan dizlerim çürüdü :) ve hala daha hazırlıkları sürdürüyoruz :) Gelinimiz de ben de bu durumdan çok memnunuz :) Sürekli birbirimizin kıyafetlerine, çeyizlerine karıştık durduk. Kimilerini takas ettik, birbirimizden hep fikir aldık. Benim mobilyalarımın çok benzerini almışlar şimdi. Kopyacııııı diyorum, gülüyorum :) Bu zamana kadar da hiç birbirimize kırılmadık. Kıyaslama tabii yapılır. Ama bu seni neden rahatsız ediyor anlamadım. Sana kötü bir şey mi söylüyorlar? Eğer öyleyse ayıp ediyorlar. Evlat gibi bağırlarına basmaları lazım artık seni... Ama kötü bişey söylemiyolarsa sen biraz cadı gelinlik yapıosun demektir :))

Biraz cahilmiş görümcen 6 aylık tanışmadan sonra yangından mal kaçırır gibi..6 aylık ilişkiyi okumadan önce şöyle düşündüm: hani bazı ailelerde büyük sırası vardır ya, önce abi sonra kardeş.. uzun bir zamandır bekliyor da sizin resmi adımdan sonra muradına kavuştu sandım..
Ama ailesi de bilinçsizmiş..
Neyse bence hiç önemli değil. Neden mutluluğun bölünsün ki herkes kendi evini kuruyor. Biraz da sen abartıyorsun sanki..kıyaslasa ne olacak ki? Şurada bile evlilik topikleri neden açılıyor? İnsanlar birbirinden fikir alsın diye. Onun da amacının bundan farklı olduğunu sanmıyorum.

Benim de gecen ay düğünüm oldu 11 ay önce nişanlanmıştık kardeşim de sözlü gibiydi o zamanlar bi heveslendi ben de sizden 3 ay sonra yaparım diye ama gördü ne kadar koşturdugumuzu parçalandığımızı çünkü biz iki düğün yaptık birini sadece eşimle ben karşıladık eşyalarımızı yine birlikte aldık sadece eşimin babası kendi memleketinde yaptıgı düğüne karıştı. kardeşim maddi manevi karşılaştıgımız bu zorlukları gördüğünde vazgecti seneye planlıyor ama böyle birilerinin etekleri tutuşup kıskanıp aynısını yapmaya çalışması biraz kötü oluyo. Eşimle ben hobi olarak folklor oynuyoruz uzun zamandır düğünümüzde karşılıklı zeybek oynadık kareografisini felan hocamız hazırladı baya beğendiler. şimdi eşim diyor kardeşin de senden yardım isterse bana da zeybek ögret ben de yapayım diye ben de orjinal olsunlar diyorum ben senelerdir yapıyorum bunu kıskanmasın ama dimi :)

Çok tanıdık geldi :) 10 senedir birlikteyiz nişanlımla (Şuan nişanlım artık) Neyse üniversite bitti işe başladım, 1 sene geçti artık bir adım atalım nişan yapalım filan diye düşündük. Neyse annesi geldi nasıl yapalım ne zaman yapalım diye konuşuldu, bizde babama ve aile büyüklere söyleyip haziran 2013 de nişan yapmayı planladık. Bir de ne olsun kız kardeşi evlenme kararı almış hem de haziran da! Birdaha nişanlımın ailesi beni aramadı ne zaman yapılcak ne olcak diye. O evlendi haziranda bizde Ağustosta nişan yaptık. Ne nişana kadar ne nişandan sonra nişanlımın ailesi aramadı. Ben öyle araya kaynadım gittim anlayacağın. Bunlar hiç unutulmuyor ve sürekli sorun oluyor nişanlınla aranda cünkü hiçbir yorum yapamazsınız ailesine karşı. Görmezler kimsesizler gibi nişanlandığınızı. Aylarca küsüp konuşmadığını unuturlar, onun zor zamanlarında sizin onun yanında olduğunuzu unuturlar,ailesinin misafir gibi nişana geldiğini unuturlar çünkü onun ailesidir.

işte benim sıkıntım bu.Mesela nişan için şeker tasarlattım ben de bundan yaptırıcam dio.Ya git az orjinal ol banane Ya da mesela geçen annesiyle konuşuyoruz ben dedim ki bilezikleri zaten takmicam onlarla ev alıcaz bekliyorum ki aferim desin.Diyor ki xxx e de kaynanası ev alıcak işte demiş ki ben gelinimin boynunu kolunu boş bırakamam.Böyle olunca üzülüyorum azcık saf mıyım neyim ben de yok elbisemi kendim alırım yok tek taşımı kendim alıırm diye takılıyorum Daha bir sürü şey söylüyorlar benim bildiğim insan kızına yaptırdığıyla değil oğluna yaptığıyla hava atar ama nerdeeee

İki düğün yan yana yazınca heralde dedim konu sahibi aynı gün kayınıyla evleniyor diye aklıma geldi çifte düğün gibi,konuna gelince büyütülecek birşey yok,görümcen evlilik kararını tek başına almamıştır sonuçta belkide erkek arkadaşı istedi evlenmeyi iç dünyalarını bilemezsiniz insanların.

bencede
bunu kendine dert etmek yerine, meydan sana kalmış ona sevin :)

Kizin ne acelesi varmis da yangindan mal kacirir gibi snn sirani calio ki. Benim bildigim once abi evlenir, o aileninde sirasi sasmis bence. Ama snde bu durumu iyi degerlendir. Madem iki dugun yapabilicek cesareti gosteriyorlar o zaman parayida bulsunlar. Istedigini al, nisanlinla basbasa alis-verisini yap. Kv karismio aslinda bu duruma sevinmelisin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

İlk evliliğimde benim de öyle olmuştu.
Hatta nişanlığımın pembe olduğunu bile bile görümcem de benim nişanım da kendisi pembe,2 hafta sonra kendi nişanında açık pembe giymişti.
Sonra ev hazırlığı.
Koltuklarımız ve halılarımız hep benzerdi.
Perdelerimi beğenmemişti sadece.
Ben fasıl çok severim.
Benim düğünümdeki fasıl grubu onların düğününe de geldi.
İnanır mısınız hiç ama hiç kafama takmadım.
Sonuç o inşallah mutludur ama ben boşandım.
Allahım sağlık,huzur versin de gerisi boş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…