- 13 Ocak 2015
- 166
- 123
- 303
- 36
- Konu Sahibi eflatun899
-
Ayrıca tanımadan etmeden evleniyorsunuz dediğiniz aynı eve girmeden bunları görme şansımız olmuyor malesefAilenizden bu kadar kolay evlenilip boşanılmayacağını öğrenmediniz mi peki?
Yahu tanımadan etmeden evleniyorsunuz bi de kimseyi beğenmiyorsunuz,tuvalet adabında haklı olabilirsiniz ama çarşaf muhabbetinde abartıyorsunuz.
evet acele ettiğimin farkındayım tutunacak bir dal aradım buna gerçekten çok ihtiyacım vardı.tabiki şu anki eşimi sevdim sevmediğim bir adamla zaten evlenemem ki hiçbir şey hissetmeden.Hadi yemeği dağınıklığı her şeyi geçtim temizlik bu.Ben mecbur muyum her tuvalete girenin arkasından acaba temiz mi bıraktı pis mi bıraktı diye kontrol etmeye ya da tedirgin olmaya.Kaç yaşında insanlarız benim söylememe gerek mi var bunları.Rahatsız olduğumu söyleyince de bu defa ben suçlu oluyorum.Eşimi seviyorum ama sırf bu yüzden aramıza soğukluk giriyor.İlk evliliğiniz için bir yorumda bulunamayacağım. Fakat ikinci için kendi fikirlerimi yazmak istiyorum.
Neden ikinci evlilik için bu kadar acele ettiniz. İkinci evliliklerde asla ama asla hemen karar verilmemeli.
Ben 20 li yaslarimda bir evlilik yaptım 2 ay içinde ayrıldım. Fakat ikinci evliliğimi asla ama asla hemen yapmadım. Hem kendimi tanıdım hemde ne istediğimi biliyordum.
Hatalarımı serdim önüme, kendimi buldum. Yıllar yıllar sonra severek ve sevilerek evliliği yürüteceğim tamam dediğim eşimle evlendim.
Aile önemsiz diyorlar ama çok önemli bi unsur. Temizlik, yemek, ev hayatı, kişisel temizlik vs vs evlilikte çok önemli.
Evlilik kaderdir kısmettir ve hatalar da bizler içindir.
Siz ani kararlarınızın ve evlilik için çoklu pencereden bakıp karar vermediginiz için mutsuzsunuz.
Sizin gibi bir arkadaşım var ikinci evliliğinden de ayrıldı. Çok iyi bı insan ama hayatını zora sokacak kararları kendi aldı.
İster iki ister üç vs vs evlilik yaparsınız. Bu kimseyi ilgilendirmez.
Fakat kendinizi lütfen iyi tanıyın.
Size yemin ederim, inanın %95 her evde aynı sorun.evet acele ettiğimin farkındayım tutunacak bir dal aradım buna gerçekten çok ihtiyacım vardı.tabiki şu anki eşimi sevdim sevmediğim bir adamla zaten evlenemem ki hiçbir şey hissetmeden.Hadi yemeği dağınıklığı her şeyi geçtim temizlik bu.Ben mecbur muyum her tuvalete girenin arkasından acaba temiz mi bıraktı pis mi bıraktı diye kontrol etmeye ya da tedirgin olmaya.Kaç yaşında insanlarız benim söylememe gerek mi var bunları.Rahatsız olduğumu söyleyince de bu defa ben suçlu oluyorum.Eşimi seviyorum ama sırf bu yüzden aramıza soğukluk giriyor.
Neden ille evli olmak zorundasın ki. Neden mutluluğu bunda arıyorsun. Kaldı ki 5 defa evlenip 6.sında çok mutlu olan da var. Senin hatan acele ediyor olman. Yaşında hicbir sorun yok. Bu devirde o yaştan önce evlenene enayi gözüyle bakılıyor.Merhaba arkadaşlar.Bundan 3 yıl önce kulağa saçma gelse de bir evlilik sitesinden tanıştığım biriyle evlendim.Benim ilk Evlendiğim kişinin ikinci evliliği olacaktı ve benden 10 yaş büyüktü.Hiçbirini sorun etmedim yaşça büyük olduğundan ve daha önce bir tecrübe yaşamış olduğundan dolayı daha olgun olacağını düşündüm yanılmışım.Görev dolayısıyla tayinim çıktığı için şırnağa gitmek zorunda kaldım o ise başka bir şehirde çalışıyordu ve çok uzaktaydık toplasanız 17 aylık evliliğimizde sadece 1 ay aynı evde yaşadık.Kendisinin cinsel problemleri vardı yani hiç birlikte olamadık sonrasında psikolojik sorunları olduğu ortaya çıktı ve ayrıldık yani kağıt üzerinde kalan bir evlilik oldu tam da bu süreçte tutunacak bir dal aradığım için başka biriyle tanıştım yaşadıklarımı atlatabilmek için desteğe ihtiyacım vardı ve bana ilaç gibi geldi önceki eşim zaten evi terkedip gitmişti boşanma sürecinde ben de bu kişiyle tanıştım ve 1 yıl içinde evlendik.Ben de şu anki eşimin ikinci eşiyim.Evleneli bir yıl olacak ancak zamanla gördüm ki şu anki eşimin ailesinin kültürüyle kendi ailemin çok farklı(temizlik,yemek vs).Eşimle birçok konuda zıttız.Ve bu süre içinde evlenmeden önceki heyecanımızın tükendiğini hissediyorum. konuşmayı denedim ancak eşim benim abarttığımı düşünüyor eleştiriye açık değil ve ailesine asla tek kelime söyletmiyor.Geldim 32 yaşına bu saatten sonra tekrar evlensem ne yaparım.Devlet memuruyum işim var çok şükür ama 3.bir evlilik yapamam artık ne çevrem ne de hayatıma girecek yeni biri bunu kabullenir.Ya çocuklu biri çıkar karşıma ya da yaşça büyük kaç kere evlenmiş biri.Öyle olmasa bile en ufak bir sorunda bunu yüzüme vurur. Ne yapacağımı bilmiyorum eşimle konuşarak çözebileceğimizi sanmıyorum kültür bu sonuçta ne ben onlara ayak uydurabilirim ne de onlar bana
Ben hala boşanmaya bir sebep göremedim.Siz biraz geçimsiz olabilir misiniz?Eşimle birbirimizi severek evlendik.Bir yıl olacak evleneli ayrılmayı tabiki istemem ama ben temizliğe önem veren biriyim.Hadi kayınvalideme gittiğimde idare edeyim ama öyle bir ailede yetişen adamın ne kadar temizliğe önem verdiğini sanıyorsunuz.Benzer sorunları eşimde de yaşıyorum.Afedersiniz ama tuvalete girdiğinde dikkat etmiyor.Klozetin altındaki yerde duran fayansın üstünde bile bildiğiniz sarı lekeler görüyorum(idrar lekesi) ve o şekilde kuruyunca haliyle iğrenç bir koku yapıyor nasıl beceriyor bilmiyorum. Çamaşır suyuyla siliyorum ertesi gün yine aynı bıktım artık.Az önce de çağırıp gösterdim kendisine sildirdim bu sefer diyor ki buna takarsın sen şimdi kesin.Allah aşkına bunu nasıl normal görebilir bir insan.?? Kendi kabahatini ısrarla kabul etmiyor söyleyince ben suçlu oluyorum
Zaten bu dusunceyle daha 5 defa evlilik yapilir hem evliyken baska evliligi dusunuyor hem dort dortluk insan istiyorKapak açılmadan da sifon cekilebiliyor. Bildiğim kadarıyla bunun aksine olan bir icat yok şimdiye kadar.
AÇmadan çek sifonu , sonra dök çamaşır suyunu tekrar çek . Iste bu kadar.
Giderken nevresim takımını götür, orada kalsın. Ben böyle rahat ediyorum de.
Giderken iki üç çeşit bir şeyler var , onlardan ye.
Çözümler üret işte.
Yok amaç evliliği bitirmekse , bahaneye gerek yok.
Eşinizin başka bir sıkıntısı yoksa , bu durumu ona yaşattığınız için onun ve onun durumunda olan tüm eşler ( erkek kadın ) adına üzgünüm ve Allah kurtarsın diyorum.
Senin ailen kendi görgüsüyle hareket eder, eşinin ailesi de kendi görgüleriyle. Nevresim konusunda eğer temizse benim için sorun yok. Eğer evinde daha yeni temiz nevresimler varken size solmuş nevresim veriyorsa bir şey diyemem. Ki o zaman bile size değer vermediğinden değil, eline o gelmiştir en üstte o vardır onlar için önemli değildir ha o olmuş ha bu olmuş.Ben hayatımda ilk defa bu tür muhabbetlerin içinde buluyorum kendimi ve inanın çok garip geliyor bunları konuşuyor olmak bile.Kusura bakmayın da kaç yaşına gelmiş insanlarız tuvalet adabı denen bir şey vardır bu görgüdür adabtır benim yetişme tarzıma göre.Bir insan tuvaleti kullanıyorsa temiz bırakmasını da bilecek kimse arkasını toplamak zorunda değil. Her tuvalete girilip çıkıldığında nasıl kontrol edebilirim misafir olan bir ortamda düşünsenize.Bir misafirim girse ve o şekilde görse ev sahibi olarak ben yerin dibine girerim.Ayrıca nevresim konusuna gelince benim ailem de misafir ağırlar her şeyini tertemiz verir özenir yani.Yeni gelin olarak ilk defa kalacağım evde kayınvalidemin verdiği nevresimi almaya ben utandım rengi solmuş biri başka diğeri başka.Bu bizim kültürümüzde karşındakine gösterdiğin saygıdır,özendir.Ben böyle gördüm ailemden
e idare edin yahu gerçekten siz evliliğe uygun değilmişsiniz gibi hissettim. Adam dan yana bir sıkıntı anlatmıyorsunuz bu temizlik konusu mu olay yani aynı evde yaşasanız eh peki diyeceğim o da değil.... Yemek elbette ki farklı olacak. Ben eşimin memleketine gittiğim de Allah var bazı yemekleri çiğnemeden yutuyorumÇocuğum yok evet.Kayınvalidemiz temizlik anlayışı çok farkli ben titizim o ise pasaklı bunu söylemeye utanıyorum ama kaç kere tuvalete girdiğimde sifonun çekilmemiş olduğunu gördüm o dereceeşime söylediğimde çocukların işidir ne var sifonu çek geç diyor.Vileda yaptığı paspası mutfaktaki lavaboya basıyor gözümle gördüm şok oldum.Evinde kaldığımızda bize verdiği çarşafın rengi solmuş kırışık,yastık kılıflarının bile biri başka diğeri başka. Ben hayatımda ilk defa böyle şeyler görüyorum öyle olunca da soğuyorum ister istemez.Benim ailemin yanına gittiğimizde de eşim diyor ki bize gelince her şeyi eleştiriyorsun kendi ailenin yanında hiçbir şey demiyorsun.Ben de insanım sonuçta rahatsız olduğum bir şeyi elbette söyleyeceğim ama eşim ailesine asla laf söyletmiyor idare et diyor
nasıl ya onlar evli miydie idare edin yahu gerçekten siz evliliğe uygun değilmişsiniz gibi hissettim. Adam dan yana bir sıkıntı anlatmıyorsunuz bu temizlik konusu mu olay yani aynı evde yaşasanız eh peki diyeceğim o da değil.... Yemek elbette ki farklı olacak. Ben eşimin memleketine gittiğim de Allah var bazı yemekleri çiğnemeden yutuyorumAklıma muazzez ersoy geldi o da izzet yıldızhan ile evliyken izzet yıldızhan, benimle aynı tuvaleti kullanmıyor diye bir şeyler saçmalamıştı aynı o kafa galiba sizinki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?