iki gündür moralim çok bozuk

annelerini yanıbaşında bulan iki erkek çocuğunun şımarası gelmiş.....nasılsa annecikleri var yanlarında onlara kimse bişey diyemez ya.....:18:

yaşları 22 olmuş veya 30 a varmış ne yazar.....bebek doğup çocuk öldükleri için ne yazık ki bir çoğu ne verilen emeğe, ne harcanan zamana, ne de nimete saygı göstermezler....evde herşeyden sorumlu bakan kadınlar ya,siz sırtladıkça onlarda yüklerler....bu gibi durumlarda sizde işin kolayına kaçın bir telefonla halledin işinizi....hem para verince çok tatlı olur, herkesler beğenir.....:60:
üzmeyin kendinizi, bebeğinize zaman ayırıp, onun için var gücünüzle kendinizi değerli kılın lütfen.....:kkk:

Son düzenleme:
iki sevmedikleri yemek üstüste gelince gülmüşler ne varki bunda
.ama normalde yeedikleri birşeyi beğenmeyip yemeselerdi haklıydınz..
ben olsam onlarla birlikte bende gülerdim ya birşeyler sipariş ederdim ya da yarım ekmek bişeyler yapardım.kahvaltılı yada.

kaynının yemeği annesinin tabağına boşaltması çok ayıp.
güzelce deseydi " yenge ben kereviz yemiyorum tabağa dokunmadım, çay yaptığunda kahvaltılık bişeyler hazırlayabilirmisin " deseydi ok ama tabağı boşaltıp gülüşmeler çok sinir bozucu. bence birazda eşinin kardeşine uyup aynı şeyleri yapması eşinin yanında olmaması arkadaşı sinir etmiş. o anki duygu yoğunluğuyla yalnız kalmak isteyip ağlaman çok doğal insanız neticede. bence eşinle güzelce konuş ben o yemeklere emek verdim sonucu böyle olmamalıydı de.
kayınvalidenden o gece için üzgünüm ama kaynımın yaptığına kırıldım çocuk beni bunalttı öyle oldu kusura bakmayın unutalım o geceyi de gitsin ama kaynın yaptığının çocukluk olduğunu söyle bence.

birgün kayınvalidem bize gelmişti, ablamda duydu profiterol yaptı gönderdi. sofraya koydum ne kaynanam nede eşim tadına bile bakmadı, kaynanam ablamın gönderdiğini bildiği halde yemedi, sinirden otuudm kendim çatlayana kadar yedim çok güzel yapmış ellerine sağlık ablamın dedim.
konuyla ilgisi yok ama aklıma geldi sinir olmuştum.

sende keşke oturup işdahla yeseydin onların tabakları boş boş dursaydı size baksalardı keşke.

Ben alınacak bir durum göremedim.Sizi yabancı görmemişler ve kaynınız sevmediği yemeği annesine vermekte bi sakınca görmemiş.gayet doğal.insan sevmediği yemeği nasıl yesin?Kaynınız sadece daha kibar bi dille yenge ben bu yemekleri sevmiyorum deseydi siz de önüme bi peynir ekmek koyardınız.o da samimiyetinize güvendi belki de.Belki bu aralar küçük şeyleri kafanıza takıyorsunuz.incir kabuğunu doldurmayacak şeyler için üzülmeyin.

kesinlikle görgüsüzlük yaptıkları.yemeğe bir yere gittiysem ne olursa olsun birşey diyemem yerim.ayrıca tavırları da çok çirkin.güzelce yenge ben bunu yiyemiyorum kusura bakma başka birşey varsa alabilirmiyim dese belki yinede bu kadar kırılmazdın ki bence bunu demek bile hoş değil.bence kayınvaldeniz sizi teselli etmeye geleceğine oğluna anında tepki verse daha iyi olurdu.

kesinlikle görgüsüzlük yaptıkları.yemeğe bir yere gittiysem ne olursa olsun birşey diyemem yerim.ayrıca tavırları da çok çirkin.güzelce yenge ben bunu yiyemiyorum kusura bakma başka birşey varsa alabilirmiyim dese belki yinede bu kadar kırılmazdın ki bence bunu demek bile hoş değil.bence kayınvaldeniz sizi teselli etmeye geleceğine oğluna anında tepki verse daha iyi olurdu.

ayyyy ne mümkün oğluna orda tepki vermek, oğlan çocukları annelerinin biricik yavrusu, o daha çocuk yaptığının ayıp olduğunu nerden bilsin dimi ama.
gelin ayıp etti bence" diye düşünmediyse ne olayım.

Sizin yerinizde olsaydım aynen şunu yapardım:

Yüzümü yıkardım, bi bardak su içerdim,

Gider sessizce otururdum,

Hiiiiç heyecanlanmadan, yüzümün rengini değiştirmeden,

Dünyada ne kadar yemeğe muhtaç insan varken siz size değer verilip zaman harcanarak yapılan yemeği beğenmiyorsunuz. Bana yaptığınız saygısızlığı geçiyorum, dünyada gıdaya acil ihtiyaç duyanları geçiyorum ama nimete ve onu yaratana saygısızlık yapmayın bari , ne kadar ayıp değil mi canım (eşinize hitaben) der ve yemeğimi afiyetle yerdim.

arkadaşlar olumlu olumsuz yaptığınız yorumlara teşekkür ederim.elfois sana ayrıca çok teşekkür ediyorum.
galiba ben fazla iyi anlatamadım.evleneli 3 sene oldu kaynım eskiden eşimle kalırken benle evlenince annesigille kalmak zorunda kaldı.ve 3 senedir de hiç samimiyet kurmadı.çoğu zaman yemeğe geleceğim deyip bana hazırlık yaptırıp son anda yorgunum deyip yemeğe gelmezdi.hatta ben evlerine gittiğimde bazen ev dağınık deyip eve almadığı bile olmuştur.ben onun çocukluğuna verdim hep.
gelgelelim dünkü meseleye dün de zaten ben kaynıma kırılmadım huyudur bilirim.kırıldığım nokta eşimin de sevdiği yemeklerde ona uyup karısını rencide etmesi.kaynıma düzgünce anlatabilirdi bir abi olarak yaptığının doğru olmadığını.
kayınvalidemin odaya gelme işine gelince;zaten odaya girip de ben öyle deyince haklısın dedi.çünkü gözyaşımı saklamaya çalıştığımı farketti.sarıldı teselli verdi.kaynımdan için oğlunun böyle görgüsüzlüklerinin olduğunu söyledi.ben de onlara kırılmadığımı sadece dolup boşalma ihtiyacı hissettiğimi söyledim.ben de sarıldım karşılıklı helalleştik.hatta sen kal diye de ısrar ettim.başka misafirimiz geleceği için kalmak istemedi.eşim söylemese kayınvalideme ben sessizce odada içimi döküp tekrar yanlarına gidecektim kimsenin de haberi olmayacaktı.
neyse bu akşam tek suçlu gördüğüm eşime derdimi maille anlattım.akşamdan beri gönlümü almaya çalışıyor:)ben çok aptalım ben çok salağım,aşkım bitanem kelimeleri şuan havalarda uçuşuyor:)olması gereken bu akşam oldu çok şükür eşimden başka kimseyi takmam hayatta o da halloldu.

arkadaşlar olumlu olumsuz yaptığınız yorumlara teşekkür ederim.elfois sana ayrıca çok teşekkür ediyorum.
galiba ben fazla iyi anlatamadım.evleneli 3 sene oldu kaynım eskiden eşimle kalırken benle evlenince annesigille kalmak zorunda kaldı.ve 3 senedir de hiç samimiyet kurmadı.çoğu zaman yemeğe geleceğim deyip bana hazırlık yaptırıp son anda yorgunum deyip yemeğe gelmezdi.hatta ben evlerine gittiğimde bazen ev dağınık deyip eve almadığı bile olmuştur.ben onun çocukluğuna verdim hep.
gelgelelim dünkü meseleye dün de zaten ben kaynıma kırılmadım huyudur bilirim.kırıldığım nokta eşimin de sevdiği yemeklerde ona uyup karısını rencide etmesi.kaynıma düzgünce anlatabilirdi bir abi olarak yaptığının doğru olmadığını.
kayınvalidemin odaya gelme işine gelince;zaten odaya girip de ben öyle deyince haklısın dedi.çünkü gözyaşımı saklamaya çalıştığımı farketti.sarıldı teselli verdi.kaynımdan için oğlunun böyle görgüsüzlüklerinin olduğunu söyledi.ben de onlara kırılmadığımı sadece dolup boşalma ihtiyacı hissettiğimi söyledim.ben de sarıldım karşılıklı helalleştik.hatta sen kal diye de ısrar ettim.başka misafirimiz geleceği için kalmak istemedi.eşim söylemese kayınvalideme ben sessizce odada içimi döküp tekrar yanlarına gidecektim kimsenin de haberi olmayacaktı.
neyse bu akşam tek suçlu gördüğüm eşime derdimi maille anlattım.akşamdan beri gönlümü almaya çalışıyor:)ben çok aptalım ben çok salağım,aşkım bitanem kelimeleri şuan havalarda uçuşuyor:)olması gereken bu akşam oldu çok şükür eşimden başka kimseyi takmam hayatta o da halloldu.

Hım, sizin sorununuz yemeklerinizin beğenilip beğenilmemesi değil, eşinizin sizi rencide etmesi imiş...

E hal böyle olunca özürde sorununuzu çözmüş,

Ama ben yine de, ne olursa olsun nimete karşı böyle bir tavrı ilk mesajımdaki gibi iğnelerdim.

Valla Lale'ye katılıyorum.
Ben olsam madem çat kapı gelmişler dışardan söylerdim.
Ya da kayınvalidemin eline de bir iki bişey verirdim.
Eşime de salatayı yaptırırdım.
Bu işleri böyle yapmadın mı kıymet bilmiyorlar.
Sen müneccim misin sevmediklerini nerden bileceksin?
Tarhana ki çok severim sevmeyen de yoktur bence seninkiler bi cins
Kerevizden ben de çok hoşlanmam ama yerim yine de.
Ya benim sevgilimin ablası bana ilk tanıştığımız günde kılçıklı ne olduğu bilinmeyen bir cinste ve pişmemiş balıkla pilav vermişti. sevgilim bile bu ne ya diyip yemedi de, ben çok güzel olmuş eline sağlık deyip yedim bir de. o kadar uğraşmış benim için diye. ayıp ya bu insanlar emeğe saygı ne bilmiyorlar valla bilmeyene hatırlatıcaksın bu dünyada.

Canım çok sevindim işlerin tatlıya bağlanmasına. Kayınvalidene de bravo.
Anlayışlı bir kayınvalideye sahip olduğun için çok şanslısın.
Umarım ağzınızın tadı bir daha hiç bozulmaz.

Ya arkadaşlar inanın sizi anlayamıyorum. İki günün biri yeni doğum yapmış, küçük çocuğu olan kadının evine geliniyor. Bir de tutmuş baba yemek yapacakmış. Önlerine yemek çıkardığına şükretsinler.
Çocuk dediğiniz insan da 22 yaşında.

Ayrıca sevgili konu sahibi ben seni çok iyi anlıyorum. Hassasiyetine hak veriyorum.
Kendine, yaptığın yemeğe, emeğine değer veriyorsun.
Ama malesef kendine değer vermeyen, saygısızlık görmeye alışmış bir çok kadın var.
Saygısızlığın adı da onlar da ailem olmuş ne yazık.
Ben ailemden birinin saygısızlığına da katlanamam.
Bu hareketi yapan 15 16 yaşlarında bir ergen olsa anlarım. Ama 22 yaşında koca bir adamın artık olgunlaşması, davranışlarıyla insanları kırabileceğinin farkında olması gerekir.

dikkatini cekerim yemege davet etmiş yapamayacaksa davet etmeyecekti kimse zorla gelmemiş ki dua etsinler yapılan yemege sacma bi sey söylemişsin akıl yaşta diil basta ayrıca 22 yaş cocuk bence bu davranısa göre odalara kapanmalar falan ne o öyle ayrıca bu hanım ne zaman dogum yapöıus resimdeki cocuk 3 4 aylık gibi geldi bana:D

evet ben de hassas bir dönemde olduğunu düşünüyorum bu kadar kendini üzecek bişey yok, yemezse yemesin aç kalsın, benim kaynım da aynen seninkisi gibi hatta hosuna gitmeyecek bişey söylesem hemen trip yapmaya başlar , ve o çocuk falan değil kocaman adam! ama sen de keske yuzsuzce kerevizin ve tarhananın faydalarından bahsetseydin. bir daha öyle yapma onlar yüzsüzse sen de yüzsüz ol, yemelisin falan diye ısrar et, ayrıca cocuğunu da bahane et öyle yumurta falan kırma. misafir umduğunu değil bulduğunu yermişş

bi daha söyluyorum kendini üzecek bişey yok eşine de hassas bi dönemdeyim falan de regl dönemi vs. zırvala, sein haklı olduğunu kabullendir eşine

Ya benim sevgilimin ablası bana ilk tanıştığımız günde kılçıklı ne olduğu bilinmeyen bir cinste ve pişmemiş balıkla pilav vermişti. sevgilim bile bu ne ya diyip yemedi de, ben çok güzel olmuş eline sağlık deyip yedim bir de. o kadar uğraşmış benim için diye. ayıp ya bu insanlar emeğe saygı ne bilmiyorlar valla bilmeyene hatırlatıcaksın bu dünyada.

Öncelikle çat kapı gelme durumu yok. Konu sahibi arkadaş kendisi yemeğe davet etmiş. Kaynının huyunu bilmediği içinde, birçok insanın sevmediği kerevizi sevmediğini bilmediğinden yemeğini yapmış.
Aslında konu sahibinin kızdığı ne kaynı nede kayınvalidesi, arkadaş eşine kırılmış ve sorunu halletmişler zaten.
Ama ben olsam davet ettiğim misafire asla kereviz gibi riskli bir yemek yapmam. Benim kaynımında sevmediği yemekler vardır böyle durumlarda bende kaldım ama hiç alınmam. Kırarım bir yumurta oturur birlikte yeriz.

haklısın canım yaptırmadıkça kıymet bilmiyor bu erkekler.sen balıktan bahsedince benim de aklıma şugeldi önceki senelerde kayınvalidem pasta yapmıştı ve içine saç düşürmüş.ev kalabalık.çıkarsam annem rencide olacak çıkarmasam olmaz.ama ben o an zannedersem en zor kararı verdim ve o pastayı yedim kılını çıkarmadan.şimdi bile aklıma geldikçe midem bulanıyor ama kalbini kırmaktan daha iyi.
dikkatini cekerim yemege davet etmiş yapamayacaksa davet etmeyecekti kimse zorla gelmemiş ki dua etsinler yapılan yemege sacma bi sey söylemişsin akıl yaşta diil basta ayrıca 22 yaş cocuk bence bu davranısa göre odalara kapanmalar falan ne o öyle ayrıca bu hanım ne zaman dogum yapöıus resimdeki cocuk 3 4 aylık gibi geldi bana:D

ozgecikk yapamadığımı nerden çıkardın sen sevmediğin yemekleri karşıdaki yapamadı için mi yemiyorsun?nasıl bir düşünce içindesin şaşırdım valla. hem ben odaya kapanmadım sadece engel olamadığım gözyaşlarımı biraz akıtıp kendime gelmeye çalıştım.ayrıca yazılarımın altında çizelge var oraya bakarsan çok rahat bebeğimin kaç aylık olduğunu öğrenebilirsin.
kaynım ve kayınvalidem hiç alınmadılar zaten gitmeden belirttim onlara kime alındığımı.biz eşimle de aramızdaki problemimizi çözdük.umarım sen de dert ettiğin bu problemi bir an önce çözersin :D
evet ben de hassas bir dönemde olduğunu düşünüyorum bu kadar kendini üzecek bişey yok, yemezse yemesin aç kalsın, benim kaynım da aynen seninkisi gibi hatta hosuna gitmeyecek bişey söylesem hemen trip yapmaya başlar , ve o çocuk falan değil kocaman adam! ama sen de keske yuzsuzce kerevizin ve tarhananın faydalarından bahsetseydin. bir daha öyle yapma onlar yüzsüzse sen de yüzsüz ol, yemelisin falan diye ısrar et, ayrıca cocuğunu da bahane et öyle yumurta falan kırma. misafir umduğunu değil bulduğunu yermişş

bi daha söyluyorum kendini üzecek bişey yok eşine de hassas bi dönemdeyim falan de regl dönemi vs. zırvala, sein haklı olduğunu kabullendir eşine
ya normalde çok beğenirler benim kereviz yemeğimi sık sık yapardım ama kaynım askerdeyken yapmışım hep demekki.(15 aydır yok)yeni geldi askerden ben nerden bileyim kereviz yemediğini.ben tarhanayı kaşarla yerim sofrada kaşar salata yoğurt vs. de vardı.yani doymak isteyen bir şekilde de doyar.ama dediğim gibi kaynımın bana biraz takıntısı var bana karşı.ve dert de etmedi bu olayı.bende dediğim gibi sadece eşime alındım ve haksız olan da suçunu kabullendi.

Canım çok sevindim işlerin tatlıya bağlanmasına. Kayınvalidene de bravo.
Anlayışlı bir kayınvalideye sahip olduğun için çok şanslısın.
Umarım ağzınızın tadı bir daha hiç bozulmaz.

sağol canım yazıların çok moral oldu bana.evet çok şanslı bir insanım.galiba bu karşılıklı oluyor annem de benim hakkımda böyle düşünür.karşılıklı saygı olduktan sonra aşılamayacak sorun yoktur.birbirimize nazımız geçtiği için alınmayız hiç.bazı zaman olur annem birşeye kızar hiç konuşmaz benimle halbuki benimle ilgili değil ama konuşmaz işte bende ona anlayış gösteririm.sonraki günlerde oturur dertleşiriz.dediğim gibi saygı anlayış çok önemli sonradan sevgi de geliyor zaten annemden daha annedir benim için o da bunun bilincinde.3 senedir bir problem yaşamadık:nazar::nazar:inşallah bundan sonra da yaşamayız.

Valla hiç seninle laf yarışına giremeyeceğim. Konu sahibi zaten sana cevap vermiş.
Ayrıca konu sahibi çok şanslıymış ki kayınvalidesi sizin gibi bir zihniyete sahip değil.
Kayınvalide gelmiş gelininden oğlunun görgüsüzlüğü için özür dilemiş.
Her mantıklı kadının yapması gerektiği gibi.
Biz kadınlar olarak birbirimizin hassasiyetlerini anlamazsak erkekler hiç anlamaz.
Kadın kadına birbirimize destek olmalıyız önce.

Onlar gelin kayınvalide çok mutlular :nazar:. Umarım hepimizin kayınvalidesi onunki gibi davranır.

birgün kayınvalidem bize gelmişti, ablamda duydu profiterol yaptı gönderdi. sofraya koydum ne kaynanam nede eşim tadına bile bakmadı, kaynanam ablamın gönderdiğini bildiği halde yemedi, sinirden otuudm kendim çatlayana kadar yedim çok güzel yapmış ellerine sağlık ablamın dedim.
konuyla ilgisi yok ama aklıma geldi sinir olmuştum.

Ne kadar günah..
Ablanızda seve seve yollamıştır tatlıyı..
Tamamen görgüsüzlükten kaynaklanıyor böyle tavırlar.
İnsan nezaketen tadına bakardı yahu:68:

yemek yapamadıgını gecmisi okursan bir arkadas demiş yapamamıs olabilir die ona cevaben AMA BİR AİLE YEMEGE DAVET EDİLİYORSA BU TİP YEMEKLERLE AGIRLANMAZ BİLGİN OLSUN SOFRADA ZENGİNLİK ŞART BU MADDİ OLARAK OLMAYABİLİR İLLA ET OLACAK DİE BİŞİ DE YOK AMA MENÜ COK AZ SECENEK OLSA BELKİ BU SORUN OLMAZDI yeni dogum yapmıs lafları falan dolandı ortada ona cevabende cocuk büyük gibi duruyo dedim her lafa cevabın var masallah aran düzelince saldırıya baslamıssın 2 gün önce olumsuz yanıtlara dahi teşekkür etmekle yetiniyordun neyse allah bilir herseyi

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X