iki negatif kandan pozitif cocuk?

eşim ve benim de kan grubumuza göre büyük kızımın kan grubu mümkün olmayan kan grubu denmişti ama oldu işte
haaaa kızım halasının kopyası o yüzden herhangi bi şüpheye yer yok :)

Adam kendi kan grubunu yanlış biliyor olabilir mi ya da ayrıldığı eşinin ?

Ya da belki tıpta istisna şeyler oluyor mesela azospermi doğal yolla baba olunmuyor ama olanlar var doktorlar da şaşırıyor.
Öyle bir şey de olabilir.

Çocukları adama benziyor mu ?

Velayeti bile almış adam size ne ki

Şimdi çocuklar kendisinin çıkmasa bile ne değişir ki adam çocukları çocuğu bilmiş çocuklarda babayı baba bilmiş.

Nasil ne gerek var? Sonuc ollarak cocugu kendisinin saniyor. Boyle bir sey saklanir mi hic hele ki bakmis buyutmus mantigiyla.
Evlatlik alinan bireylerde gercegi hic ogrenmesin o zaman.
Adam emek verdyse, sevdiyse zaten kendi cocugu olmamasi onenli olmaz şok yasar ama sevdiyse ayirmaz yine.
Emek var ya deyip gerçeği saklamak hele ki bu kadar onemli bir konuda o insani o kadin kadar kötü yapar bence. Insan kendi kanından olan bir seyle kandırılır mi hiç

Baba neyin ne olduğunun gayet farkında ondan olmasa bile çocuğu gibi gördüğü de açık bu durumda ortalığı bulandırmanın alemi yok. Çocuğun en azından güvenli ve sevgi dolu bir hayatı olacak.

Bizde de kan uyuşmazlığı var..anne (-) bana (+) ise olur.başka hiçbir durumda olmaz
Asla ve asla 2 negatif kişiden pozitif kan grupla çocuk doğmaz..lise biyoloji bilgisi..

Artk gercekten iliski tarihine kadar anlatan adamı da saf göremicem ya.
İns babalıgı da böyle değildir.
Ki ilişki tarihi yılbaşıysa eğer çok da fark yok doğumla. Benim bebeğim yılsonı bebeği ordan biliyorum. Son regl tarihim şubat başıydı, çocuğum kasım sonu doğdu. Yılbaşı dedikleri ocak ayıdır aralık değil. Ocak başında ilişkiye girmiştir ama kadının son regl tarihi ocak ortasıdır çocuk da eylül sonu doğacağına Ekim’de doğmuştur. Bir iki hafta erken yada geç gelebilir bebekler. Bu bir şeyi kanıtlamaz, kan grubundan şüphelenmiştir normal ama kalkıp da ilişki tarihinde bir şey yokken dökmek de çirkin

Gülsem mi ağlasam mı bilemedim ama ister istemez yüzümde gülücük belirdi kusura bakmayın Tabi ki mümkün değil iki negatiften pozitif bir çocuk olma olasılığı imkansız.. Bende eşimde negatif kan grubuna sahibiz doktorum eşinde iyi ki negatif yoksa kan uyuşmazlığı falan olabilirdi şeklinde birşeyler demişti .. Anne negatif baba pozitif olursa direk kontrol altına alıyorlar çünkü bebeğin pozitif olma ihtimali oluyor fakat dediğim gibi iki negatiften pozitif olma olasılığı yok.. Ben öyle biliyorum en azından.. Zavallı adamcağız kendisinin olmayan çocuğa bakmak için çabalıyor mu şimdi.. Normalde böyle meselelere asla karışılması taraftarı değilim asla ama adama yazık bu resmen aldatmaca o yüzden konuşmak gerekli sanki en azından çocuk da kendi babasını bilir diye düşünüyorum. Bunlar kolay şeyler değil ileride çok zorluk çekiyor böyle çocuklar.. İyice araştırıp emin olduktan sonra konuşun.. Ben eminim ama tabi yanlış biliyorsak da felakete sebep verebiliriz o yüzden bir doktora sorun ve çocuğun pozitif olduğundan da emin olun annesinin demesine bakmayın..

Son düzenleme:
Buradaki mesele anne ve babanın negatif olması.. Yani sizin babanız negatif kan grubuna aitmiş o yüzden sizlerden birinin ya da hepinizin negatif olma olasılığı var.. Size doktorun bahsettiği alt kan gruplarıyla alakalı.. Fakat negatif anne babadan pozitif bir çocuk olma olasılığı yok.. En azından ben öyle biliyorum.. Şaka maka bende hamileyim şuan eşimde bende negatifiz biz öyle bildiğimiz için hep bebeğimizi negatif bekliyoruz yanlış biliyorsak bari öğreneyim de pozitif çıkarsa başıma bela almayayım

Artk gercekten iliski tarihine kadar anlatan adamı da saf göremicem ya.
İns babalıgı da böyle değildir.

Katılıyorum
Boşanırsan boşan ama ilişki tarihi nedir yahu iğrenç bir kadının mahremine anlatan erkeklerden iğreniyorum başlarına gelenleri hak ediyorlar

Arkadaşınız ya sandığınız kadar iyi niyetli değil ya da aşırı boşboğaz. Çocuğun kendisinden olmadığını düşünüyorsa, ona rağmen babalık yapmaya karar verdiyse kararının arkasında dursun. Başkalarına ilişki tarihini anlatacağına bu çocuğun benim olduğundan eminim desin ki bu ihtimaller ilerde çocuğun kulağına gitmesin eğer saklamaya karar verdiyse.

Çevresi bu kadar baskı yapabildiğine göre konu açılınca onlara da mırın kırın ediyor, yarım ağız konuşuyor demek ki. Evet karım beni aldatmış olabilir, ama bu çocuğun benim olduğunu biliyorum dese kararlılıkla kimse bir daha ağzını açamaz.

Ya da alsın her şeyi göze gitsin yaptırsın testi. Zaten bu şüpheyle de sonuçta çocuğa sahip çıkıyor. Çocuk ondan değilse de konusu olduğu zaman söylesin biyolojik babası ben değilim ama çocuğu ben büyüttüm, bir daha konusu açılmayacak desin.

Çaprazlama pozitif negatiflikte değil okulda öğrendiğimize göre a b ve 0 grupta oluşturulan bir uygulama.. bu konuyu görünce netten baktım iki pozitiften negatif çocuk olabiliyormuş. Ama iki negatiften olur mu onu bilmiyorum.

Başlığı görüp direk olmaz diye girdim. Bir biyoloji öğretmenim vardı kafamıza vura vura öğretmişti bu kan grubu aktarımlarını.
Kadın negatif adam pozitif ise bebek negatif yada pozitif olur (Şayet bebek pozitif ise anne ile uyuşmazlık oluşur tehlikelidir ama kontrol sağlanabilir ve sağlıklı bebek dünyaya gelir.)
Anne negatif baba negatif ise bebek kesinlikle negatif olur.
Anne pozitif baba pozitif ise çocuk pozitifte olabilir negatifte.
Adıda Mendel Çaprazlaması araştırabilirsiniz.

aynen. baba negatif olsa kesinlikle uyuşmazlık iğnesi yapılmazdı anneye. baba pozitif muhtemelen. kan grubunu bilmiyor
Gerçi bu da var. Benim pozitif grubum hiç aklımıza gelmedi iğne ne benim ne doktorlarımım. Vurulmazdı hamilelikte.

Gerçi bu da var. Benim pozitif grubum hiç aklımıza gelmedi iğne ne benim ne doktorlarımım. Vurulmazdı hamilelikte.
siz pozitif olduğunuz için sormamislardkr muhtemelen. anne negatifse her zaman babanın kan grubu sorulur. baba negatifse bir şey yapılmaz. ama baba pozitifse igne yapılır. bu çocuğa igne yapılmış olması için babanin pozıtif olması lazım. ya da Dr lara ben pozitifm demiş olmasi lazım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…