İki yabancı - 5yıllık evlilik

onunzeynebi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2014
18
4
3
Herkese merhaba
İlk kez evlilik danışmanına giderken radyoda Teoman'dan "iki yabancı" çalıyordu
O gün randevu biterken psikolog "teomanın şarkısını hatırlattınız bana" demişti
5 yıl sonra gerçekten 2 yabancı gibi hissediyorum ve çok ama çok üzgün, kırgın ve yorgunum

Eşimle gözgöze geldiğim an aşık olmuştum
ilk sözlümden ayrılmamın ardından, ailemi ikna etmemin güç olduğu bir dönemden geçerek onunla nişanlandım, kısa bir nişanlılığın ardından da evlendik. Bu zorlu aürecin ardından evleninxe çook kıymetli olacağımı düşünürdüm hep.
İlk sözlümü hiç problem etmedi çünkü onunla hiç gezip toMadığımı, elele yürümediğimi, bir aevgililik hlinde olmadığımı biliyordu.
İyi bir insanın iyi bir eş olacağı düşünerek verilmiş yanlış bir karar olduğunu biliyordu.
(Olası sorulara karşı çok kısa değindim)

Ailesiyle oldukça farklıyız ve çok rahat bir diyalog kuramadık ama onları gerçekten sevdim, eşim de sevdiğimi bilir, her cuma telefonlaşırdım, memleketine sık sık (en azından 2 ayda 1, bazen daha sık) giderdik.

3 yaşında bir oğlum var, kırkımız çıktığı gün yapılan mevlidde annemle bir tartışma yaşadık. O günden sonra daha az amaya başladım ve açıkcası daha gönülsüz gider oldum.

Geçen senenin kurban bayramında yine memleketteydik,
2 aydır aşırı yoğun çalışıyor ve evle pek ilgilenemiyordum, oldukça yorgundum
Bayram günü annem yanlışlıkla ayağıma televizyonu düşürdü, yanımda da oğlum vardı
Pek birşey olmadı, biraz bere ve hafif bir ağrı, oğluma birşey olmadı diye sevindim
Annem bana sarılıp özür diledi, ben de hiç sorun etmedim, üzülmesin diye acımıyor dedim geçtim
Eşim olayı gördüğü halde hiçbirşey demedi, sormadı, akşam odamıza çekildiğimizde yine sormadı, ertesi gün bu duruma canım sıkılmıştı, o akşam kendisine neden böyle davrandığını aordum
Annesi üzülmesin diye sormadığını, zaten birşey de olmadığını düşündüğünü söyledi
Aynı durumu o yaşasa ben kesinlikle duramaz, ayağına bakar, ilgilenir, nasıl olduğuu sorardım.

Durumu bu kadar önemsememesine içerledim ve sıcak davranmak gelmedi içimden
Hiç konuşmadı, sormadı, oralı olmamaya devam etti
O böyle davrandıkça ben daha da uzaklaştım, dönüş yolunda tek kelime etmedik
Aşırı yoğun iş hayatıma geri dönmüştüm ve hala birbirimizle konuşmuyorduk
Ben sadece ilgi beklemiştim, göremediğim için de moralim boUlmuştu, o ise çok büyük bir sorun varmış gibi bana sırt çevirmişti
Beklediğimin tam tersini görünce ben de sırt çevirdim

Televİzyon vakasından bu yana nerdeyse 1 yıl geçti
Ben küçük bir terfi aldım, delice yorulmaya devam ediyorum
Eşimle aramız düzelmek bilmiyor
Nedenini hiç anlamıyorum ve kırgınlığımın haddi hesabı yok
2kez hastalandım bu dönemde, 1inde benimle hiç ilgilenmedi, yanıma bile uğramadı ve anneme gitmek zOrunda kaldım

Evet eskisi kadar bakımlı olamıyorum ama hergün en azından bir iş arkadaşımdan güEl ya da şık olmuşsusn şeklinde bir iltifat alırım
Evle eskisi kadar ilgilenemiyorum ama annem sağolsun sıklıkla yemeğimize yardım ediyor
Eşime eskisi kadar ilgi gösteremiyorum, hatta nerdeyse hiç göstermiyorum çünkü çok kırgınım
Beni bu kadar sorlu bir iş döneminde, ucunda yönetmenliğin olduğu bir süreçte saçma bir kaprisle başlayan anlaşmazlık yüzünden yalnız bıraktığı için onu suçluyorum

Birkaç defa boşanmayı ya da bir süre ayrı yaşamayı teklif ettim, olmadı
Oğlumuzu çok seviyor ve ondan ayrı kalmak istemiyor
Bir evin içine iki yabancı gibi dolanıyoruz
Bazen ayrı yatıyoruz, en zoru da o akşamlar oluyor
Evlenmeden önce parfümünü bileğime sıkar da yatardım, şimdi kokusuna hasretim.
Pisim derdi ve sarılırdı bana zor zamanlarımda, herşeyi unuturdum. Aylardır bana sımsıkı sarıldığnı, hatta sadece sarıldığını bile hatırlamıyorum
Sağ elimin parmakları onun eline göre şekillenmişti, en son ne zaman elele gezdiğimizi bir Allah biliyor

Beni dört göZle bekleyen, bana sen benim hediyemsin diye methiyeler dizen, sabahlara kadar mesajlara boğan, saçlarımı koklayan, dolu dolu sarılan adam nereye gitti bilmiyorum
Gereksiz bir kaptis miydi diye zaman zaman kendimi sorgulorum
Gereksizse bile bu kdr sırt çevirmeye gerek var mıydı anlamıyorum
Ne terfimin tadını çıkarabildim ne yeni terfiye umutlanabiliyorum
Oğlumun son bir yılını doyasıya yaşayamadım, her zamanki enerjik ve neşeli kadın olamıyorum

Nasıl çözeceğim, burnumun dibinde ama bu kdr uzak olan eşimle ne yapacağım bilmiyorum
Ona ne kdr kırgınaam o kdr çok seviyorum...

Sadece iletişim probleminiz var bence. Sorunlarınızı oturup konuşmayı denediniz mi hiç. Ama öyle yüzeysel değil. İnce ince, her hissettiğiniz duyguya odaklanarak, derine inerek. Tartışmadan konuşabilşrseniz düzelirsiniz gibi geldi bana.

Aldığınız tavır gereksiz olmayabilir ama bence surat asmak, tepki göstermek yerine konuşmayı deneseydiniz daha iyi bir sonuç alırdınız. Orda da iletişim probleminiz ön plana çıkmış.

Ben de gecenlerde boyle bir sorun yasadim. Esimin bana kustugunu zannediyordum ve sebebini bilmedigim icin ben de tavirli davraniyordum. Daha sonra annemden akil aldim. Annem bana bence o sana kus degil sadece sen geri durdugun icin geri duruyor, kusluk kelimesini hayatindan cikar hic gundeme getirme. Kavga etseniz bile bir iki saat sonra hicbir sey olmamis gibi davran dedi. O da senden bunu gorup alisacak dedi. Hakikaten de oyle yaptim ve esimin bana kusmedigini hatta benim ona kustugumu zannettigini ogrendim. Sonra oturduk konustuk her seyi. Ve inaniyorum ki kusluk kelimesini hayatimizdan cikardik. Bana kalirsa sizde de boyle bir durum olmus. Geri cekilme sogukluk getirmis. Oturun konusun, halledebileceginizi dusunuyorum.

Konusmz miyim hic, hep konustum, nasil hissettigimi anlatmayaa calistim
Ben genel olarak ofkelenince cabuk parlarim, kendimi tuttum, ilk 3 hafta hic konusmdim
Sonra baktim zaman geciyor, saatlerce anlattim

Bu kdr basit birsey icin 3haftamizi mahvettin diye beni sucladi
Inanamadim
Insan sevdigine birsey olunca kiyamaz ki, ben kiyamam

Sonra yine sustum. Artik daha kirgindim.
Isyerinde pestilimi cikariyorlardi, o da goruyordu, motivasyona ihtiyacim vardi ama destek olmuyordu
Tekrar konustum, yazdim, ben senden sadece ilgi bekledim mesaji vermeye calistim, gercekten hic ofkelenmeden bagirmadan...
Insan ilgiyi boyle mi beklermis, annesi uzulmesin diye sormamis, ne varmis bunda
Dedim bak haftalar gecti, neden hic konusma ihtiyaci duymuyorsun??

Birkac seferden sonra sabrim tukendi. Insan esiyle bir evde kus durur mu?
Ben konustukca, ayagina gittikce daha da az konusmaya, huzur ver demeye basladi

Basit bir ozur, bir sarilma beklemistim, cok basitti
Simdi iseBana hic kiymet vermedigine inaniyorum

Ben boyle seyleri okudukca hepten evlilikten korkar oldum ayni ev icerisinde kus yasamak ya da iki yabanci gibi yasamak ne kadar dogru bilemiyorum

Kesinlikle dogru degil, ustelik bu kdr eften puften bir baslangic noktasi varsa
Ben onun icin zor donemlerden gectim, boyle bir muamele gordugume inanamiyorum

Aslinda evlilik cok guzel birsey. Sevdigin insanla birarada olmak seni verimli hale getirdigi surece de faydali. Kim bilir ne zorluklar gosterek dunya bize, bu gunleri mumla arayacagiz

Hakli haksiz ayrimi yapmak istemiyorum ama boyle bir sebepten bu hale gelmeyi, sadece ilgi bekledigim icin ilgisizlik gormeyi hazmedemiyorum

Ve gercekten kendimi hep sakin ifade etmeye calistim
Dile kolay 1yil olacak
Arada cileden ciktigim oldu, oglum vardi, hala yerin dibine girerim, ona kiyamam...

Cok sacma ve degersiz geliyor hersey.
O gitmiyor, ben birakip gitmek istiyorum
Bizi ozlesin, bizsiz kalsin...

bence işe odaklanip onu unuttugnuzu ve hayatinizi oglunuz ve is ile sinirladignizi dusunuyordur...

Oncesinde de annesine soguk davranmaniza kirilmistir... ya da o yogun tempoya basladigniz siralar.

Yani tv olayinda sizinle ilgilenmeyip gunden gune kirginligniz arttigi icin boyle davrandignizin farkinda bile degildir bence.
Ilk zamanlar dusundugu seyler olduysa da kistas olarak dusunmus olabilir, ustunde durmamistir.

1yil bu eziyeti yasamak yerine 1haftada buzlari eritmeye, hala olmuyorsa en gec 1ayda karsiniza alip adamakilli konussaydiniz keske. Ve bosanmayi tartismak yerine nasil yuruteceginizi sorup konussaydiniz daha iyi olurmus bence.

Cok sacma ve degersiz geliyor hersey.
O gitmiyor, ben birakip gitmek istiyorum
Bizi ozlesin, bizsiz kalsin...

Ayri yasasan seni niye ozlesin ki? Zaten 1 senedir iletisim kotu, tam tersi rahatlar ozgur kalinca daha iyi hisseder. Oglunu ozler tabi ama seni ozlemez. Ev ayirmak iyi bi secenek degil. Birlikte bir seyler yaparak paylasimi arttirarak aranizda enerji olusturabilirsin

Cinsel yasamınız da durmustur heralde bu süreçte ..? Bence bu kırgınlık 1 seneyi öldürmemelıydı ..Eşinize daha fzla zaman ayırsaanız sorun çözülcek gıbı gelıyor .. Gidin biranda sarılın ve onu özlediğinzi söyleyın .

Tüm sorun aslında kariyerinize gösterdiğiniz özeni evinize ve eşinize göstermemeniz. Bu iletişimi canlandırmak sizin elinizde. Bir gün öğle vakti arayın ve ''yakışıklı, sen ve ben bugün bir yemek yiyelim'' diyin, sürpriz yapın, erkekler böyle şeyleri sever. Evliliğinizi kurtarın, evinizin sorumluluğunu üstlenin. Kendinizi eşinizin yerine koyun, siz olsanız sizinle ilgilenmeyen birinin ayağına bir şey düşse ilgilenir miydiniz?

1yil bu eziyeti yasadik gercekten de, bir hic icin ustelik, en azindan benim icin oyle
Tabi ki sorunlari nasil cozeriz diye konustuk, dha cok ben konustum
birkac tatil yptik, kalbi kirik biri olarak ozur dileyemiyorsa bile boyle sudan bir sebep icin kaybettigimiz zamani telafi edecek bir cabasi olmadi
Bir ara isleri bosladidm ve eve odaklandim
Titizdir, duzeni sever, sofra hayatina duskundur, gercekten ozen gosterdim, guzel sofralar kurdum
Bu durum sadece onun isine geldi, takdir yerine tablet ya da tv basinda bir adamla karsilasinca uzun sure dayanamadim

TV olayina kdr hersey yolundaydi, ilgisizlik ve vakit yiramama gibi durumlar sorun degildi

Annem diye bahsettigin kaynanan mi yani ayagina tv dusuren?
Evet evet, aliskanlik, onun annesine kendi annemle karisma durumu olmadigi surece kaynana demedim hic
Bu arada senin yasadiklarini biliyorum, kiyaslanamaz belki
Ama sevdigim adamla nedensiz bir ayriliga dusmek de cok zor
Evet, yok denecek kadar az ve bu da buyuk bir sorun
Ben o konuda oldukca istahliydim, artik hic istemiyorum
ozledigimizi zaman zaman dile getiriyoruz ama surekliligi olan bir sekilde huzur bulamadigimiz icin ikimiz de isteksiziz sanirim

Tabi ki ilgilenirdim, o benim esim
Anahtarim olmadigini bildigi halde muzik acip kuvete girip beni unutmustu bir aksam
Fazla mesai yaptigim bi gunun ardindan 45dk kapida kalmistim, komsularim evde degildi
Bir ozur bile dilemedi, haa unutmusum dedi gecti
Ustelik o gun evdeydi, ogle yemeginde bile toplantida oldugumuzu biliyordu, tostla gunu gecirdigimi, disaridan bile birsey soyleyebilirdi, kapiyi acip dogrudan tv karsisina gecti
Dilenci gibi surekli ilgi dilenmek ne kadar zor bilseniz

O gun tv karsisinda sizdi, birkac gun sonra hastalandi, atesi cikti, saatlerce kompresini yapan ilacini takip eden atesini olcen bendim
Beni ne kadar kirarsa kirsin asla onun caninin yanmasina dayanamam

Evlilik danışmanı ne dedi? Gitmeye devam ettiniz mi?

aslında sorun ne biliyor musunuz son 1 senedir siz eşinizle aynı pencereden bakmıyorsunuz, işin aslı eşinizin de sizi kırmak üzmek gibi bir düşüncesi yada her şeyi bilerek yaptığını düşünmüyorum ben.. aranızda iletişim bozukluğu var..
iş yerinizden izin alın bir hafta sonu eşinizle sadece ikiniz bir tatile çıkın, şuan ikinizin de buna ihtiyacı var.. güzel bir akşam yemeğinde açık açık her şeyi konuşun tartışmadan... inanın orta yolu bulacaksınız..
sizin evliliğinizde çok büyük bir problem yok bence...
umarım her şey gönlünüzce olur

O tv olayinda sen kv dusurdu diye tafra yaptin gerildi ortam sanirim sonrasinda da senin soguk tavirlarin kuskunluklerin ise yogunlasman evi ihmal etmen kocani senden sogutmus uzaklastirmis.. Tablet elinde surekli falan dedin, baska biri olabilir sohbet muhabbet ettigi, sen bayagi bos birakmissin cunku.

Evlenince neden herşey bu kadar zorlaşır ki :/
sanırım beklentiler değişiyor, sroumluluklar artıyor
önceden hep en güzel yüzümüzü görüyoruz, evlenince lavabo ovuyor, salaş pijamalarla geziyor, çoraplarımızı oraya buraya atıyoruz :)
bn evli olmayı ve eşimi çok seviyorum ama son 1 yıldır yaptıkları ve yapmadıkları kocaman bir NEDENN diye düğümleniyor
Evlilik danışmanı ne dedi? Gitmeye devam ettiniz mi?
evlilik danışmanına 1 kere yalnız 1 kere eşimle gittim
benim daha baskın olduğumu, rutini sevmediğimi, aşırı verici olduğumu, verdiğim için beklentimin fazla olduğunu söyledi. eşimin ise daha sakin yapılı olduğunu, bu nedenle beklentilerime karşılık veremiyor olabileceğini, hızıma yetişemediğini söyledi. eşim de onayladı. iletişim sorununun çoğunlukla eşimden kaynaklandığını, çünkü konuşmak yerine onaylamayı ya da susmayı tercih ettiğini eşim de söyledi.
her işe koşturmaktan ve ilgisizlikten kadın olduğumu unuttuğumu ve kendime çok yüklendiğimi anlattı
eşimden kendim yapabiliyor olsam bile bazı yüklerimi hafifletmesini isteid.
maalesef öyle birşey olmadı :)
evet uhde, eşim de böyle diyor
beni seviyor, kırmak istemiyor, çok değer veriyor, hiçbirini bilerek yapmıyor
peki ben nasıl anlayacağım bunları?

oğlumu sütten kestiğimde hastalandım, göğsümde süt birikmiş, mastitis olmuşum, sıtma tuttu iltihap yapmış ateşten ayakta duramıyordum. dışarıda alışverişteydik. acil almam gereken birşeyi de alıp hemen eve dönmek istedim.
döndüğümüzde yatak odasına yattım ve ertesi güne kadar hiç yanıma uğramadı, bir ihtiyacım var mı diye sormadı
aç mıyım tok muyum ilaç içmeli miyim doktora gitmeli miyiz odada tek başıma yatmaktan sıkılmış mıyım hiçbirini merak bile etmedi

bunun gibi bir sürü örnek varken, nasıl tam tersini düşünebilirim?

tatile gittik, oğlum bensiz uyumadığı için onu bırakamadık ama genelde sakindir ve bizi çok yormadı
tatil boyunca hiçbirşey konuşmadı
3.gün biz haftalardır dargınız konuşsak daha iyi değil mi dedim
herşeyi uzatıyorsun anın tadını çıakrsan olmaz mı dedi

hiçbirşey telafi edilmeden yaşamayı yaşam tarzı edinmek bana haksızlıkdeğil mi
diş macununu ortadan sıkar, çoraplarnı ortalığa atar anlarım, güler geçerim, sevdiğim adam o çünkü
ama insan eşi hastalanınca merak etmez mi?
ya da bir anda çok kilo vermiş olmama rağmen tatilde gece yarısı acıktığımda acıktığım içni sevineceği yerde "normal bi vakitte acıkamaz mısın" der mi?

ailesinin evi çok eskiydi, ben de rahat edemiyordum annem de (onun annesi)
tuvalet banyo berbat halde, mutfak karanlık (memeleketin en lüks caddesi, ilk apt bu imiş 35yıllık çok eskimiş ama müteahhitle ilgili sorun olduğu için bir türlü dönüşüm yapılmamış)
durumları oldukça iyi olduğu halde babam yani kayınpederim evle pek ilgilenmediği için annem artık teklif bile etmiyormuş
eşim hep evlenince nasıl getiricem eşimi dermiş, ben zorlansamd a hep gittim ama oğlumdan sonra tuvalet banyo sorun olmaya başladı
eşimi ve annemi ikna ettim, babam homurdansa da satışa çıkardılar

bu konuyla bile ilgilenmedi, ilanın fotoğraflarını ben çektim , satıcılarla be görüştüm, sonunda noldu? bize haber vermeden 30bin lira ucuzuna sattı babam
hadi dedik, huysuzdur dedik ses etmedik
yeni ev alınması lazım, eski evi alan adam acele ediyor, kimse oralı olmuyor
annem (kayınvalidem) arıyor ağlıyor kızım nerde kalıcaz ne baban ilgileniyor ne evlatlarım diye
babam sürekli söyleniyor
siz sattırdınız siz bulun diyor
emlakçıların yanında küçükhanım beğenemedi evimizi satırdı diye dalga geçiyor
eşime diyorum, çok yoğunum diyor, o geceleri tv karşısında uyurken ben sürekli ilan bakıyorum, sonunda cillop gibi bir ev buluyorum
herkesin dibi düşünüyor, üste para laım, zaten 30bin zarardayız, hallederiz diyorum, arabayı değiştireceğimiz dönemde bir düşük model alıp onlara destek oluyoruz
yine ne teşekür var ne takdir, lafı bile geçmiyor, insan motive olmak içni en azından güzel bir söz bekliyor
babam sürekli söyleniyor, beni her gördüğünde laf sokuyor, senin yüzünden sattık düzenimizi bozdun diyor
Allah şahidim 1'ine cevap vermedim, sadece bu yeni alınan evin müteahhitinin yanında azarlayınca "sizin için yaptık baba, biz ayda 1 geliyoruz annemin ne komşusu var ne rahatı kötü mu oldu" dedim
eşim bir kere bile babası adına özür dilemedi. aksine "senin ipinle kuyuya indik hergün uğraşıyorum" dedi
halbuki uğraşan bendim

görümcem anneme destek olmuyor,evde ne mutfak var ne korniş
kornişciyi bile internetten buldum düşünün
perdesinden halısına mutfağından dolabına herşey yeni yapıldı, hepsini annemle kolkola gezerek seçtik
satıcılar şaşırırdı geline mi ev düzüyorsun diye
herşey takıldı bitti taşınıldı, kayınpederim herşeye kusur bulmaya başladı
ev görmeye gelen herkese eksik gösteriyor
ev çok güneş alıyor, halılar küçük, portmanto çok kullanışsız
rahat edecekler derken günah keçisi oldum ve kötü konuşmamak içi sürekli la havle çekip içten içe ağlıyordum
eşim 1 kere bile babası adına özür dilemedi
1 kere bile "yav canını sıkıyor ama yaşlıdır boşver hayatım" diyemedi
ben gündeme getirdiğimde, babam neden böyle yapıyor hem o kdr borca girdik hem sürekli laf işitiyorum dediğimde, kurduğu en uzun cümle "salla gitsin bana da diyor"
insan eşiyle dertleşmek istemez mi?? büyütüyor muyum?
ben ne yanımda çalışanlardan ne ailemden ne arkadaşlarımdan bu kdr laf işitmedim, bi teselli haketmiyor muym?

belki sorun ediyorum çünkü ben bu tip durumlarda eşimin üstüne titriyorum
aslında yakın çevreme anlatıp eşime cephe almalarını istemediğimden aylardır içimde yaşıyorum
o yüzden sizleri görüşünü almak istedim
psikologa da bu yuzden gittim, belki bana "ne kadar abartmışsınız, hiçbirşey yok ki bundA" der de herşeyi silerim diye
ama şu durumda gururum kalmadı kalbim çok kırıldı ve sineye çekemiyorum

çok basit birşeyde bile özür dilemiyor dilemiyor dilemiyor
en sevdiğim bardağı kırsa da dilemiyor
doktor randevumu unutsa da dilemiyor
kapıda kalsam da dilemiyor
tatilimizi bile unutsa da dilemiyor

Benim aklıma okuyunca nedense ikinci bir kadın geldi. İnşallah yoktur. Oturup konuşun bence ve sorununuzu çözmeye çalışın.

eşinizi alın şöyle güzel bir yere gidin ve tüm sorunlarınızı konusun
bunu dışarıda rahat yapamazsanız evinizde güzel bir hazırlık yapın..
Belli ki onunda size kırgın olduğu bir şeyler var.

canım erkeklerin hepsi böyle. flört dönemindeki adamlar zaten hep flört döneminde kalıyor. ailemizin yanında nasılsak eşimizin yanı da öyle. sadece o kocan oluyor, çocukların oluyor filan. evlilik dediğimiz şey bu yani. biz bayanlar çok hassasız. karşı tarafın çok üstüne düşüyoruz. onlar bizim kadar ince düşünceli yaratılmamışlar. bence çok fazla sorununuz yoksa bunları bir şekilde aşabilirsiniz. güzel bir yemek hazırlayın bir gün. eskisi gibi sıcak davranın ne bileyim. bir şekilde yola gelir bence. hayat öyle hayallerimizdeki gibi değil işte..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…