- Konu Sahibi onunzeynebi
-
siz hep yaptıklarınızı söylüyorsunuz buna karşılık bence beklenti içine giriyorsunuz karşı taraftanda çıt çıkmayınca sinirleniyorsunuz. ben hasta olsam herşeyi öylece bırakıp yatarım. eşimin bana hadi git dinlen yaparım demesini beklemem bile. siz hep bişeyler bekliyosunuz. biraz kendinizi düşünüp kendinizi bu kadar paralamadan rahatça yaşasanız belki daha mutlu olacaksınız.Saft senin konunu hatirliyorum, esinden bosaniyordun sanirim, kolayca atlattin mi? Bana da zaman ayirdigin icin tesekkur ederim. Disaridan cok basit bir iletisim sorunu gibi geliyor, biraz cilve ve tatli dille cozulurmus gibi. Dizilerde fln boyle abuk sabuk sebeplerle ayrilir ya insanlar, sacma gelir bize, dogruymus hepsi...
Beni anlamana hem sevindim, hem cok uzuldum
Aldatsalar adi olur, ya da icseler, dovseler (Allah hepsinden korusun)
Bu durumun adi yok, tarifi yok, kayitsiz otesi bir es, disarida cok normal gorunen ama eve gelince buzdolabina donen turden
Konustugunda duvara konusursun
Ustelik cocuklarin bile anladigi hatalarini bile kabullenip gonlunu almaz
Sussan aylar gecer
Konussan gurur mutluluk huzur kalmaz
Ben kendimi cok degersiz hissediyorum
Isyerinde birkac yakin arkadasim var, bazilari erkek, cok yogun calismama kiyamazlar, oglen bir meyve alip gelirler, hic unutmam incili elbisemi giydigimde arkadasimin esi ooo zeyno isil isilsin gozumuz acildi demisti, esim o gun ne giydigimi bile bilmez
Regli sancim tutmustu gecen ay
Toplantida betim benzim atti, kivraniyorum
Mudurum cikardi, tatli birseyler aldi, ne oldugunu bilmiyor ama ofiste basimi bekledi, revire yolladi, esimi aradi, esim o gece bana bir kez bile nasilsin demedi
Bir kez bile yat dinlen ben hallederim isleri demedi
Bunlar hep yara, ustuste, ayni yerde olusup tumorlesen cinsten
Ben cirkin miyim? Hayir aksine yabanci arkadaslarim bile Asyali guzel derdi ama artik kendime bakasim da guvenim de kalmadi ama esim sayesinde
Hayirsiz miyim? Hic sanmiyorum. Onun ailesini bile ondan cok dusundum hep
Anlattikca uzuluyorum. Bircok sey var aslinda...
Cocugumu birakmayacagimi bilir ama hergun gorusturecegimi soylemistim zaten
Kesinlikle katiliyorum, evin reisi oldugunun farkinda degil cunku herseyi yapan bir kadin var zaten. Hem erkek hem kadin...
kustahlik gibi gelmesin ama sanirim oyle. Ben onlara gore fazla guclu, pes etmeyen, verimli yasayan biriyim. Onlara kalsa hayat her turlu yasanir, kanaatkar olmak lazim... Annelerimizin mutsuz evliliklerinin sirri yani.
Herseyi yapmaya alistirdim gercekten de. Yine de yapardim, hic gocunmazdim, yeter ki takdir yerine tenkit edip durmasinlar...
Aksamdan beri hic konusmuyoruz
Insan yav hanim nereye varacak bu isin sonu demez mi?
Sabretsem sussam bu sekilde aylarca yasariz
Sinirleniyorum artik, hem de cok, banyoyu kirli biraktiginda susamiyorum, bana aylardir ot gibi davraniyorsun bari evde is cikarma diyorum, vb vb vb... Mutsuzum. En cok da ogluma kiyamiyorum...
çok teşekkür ederim, "aile olarak" dediğinizde duygulandım inanın, biz bir aileyiz ama aile gibi dğeiliz maalesef uzun zamandır. daha önce de benzer teklifler gelmişti hep reddetmiştim, şimdi hemen kabul ettim iyi geleceğini düşünerek. belki uzaklaşınca netleşir herşey ve ayrılma kararı bile alabilir ama en azından uzak ve sakin kalacağız, düşünmeye fırsatımız olacakUmarım bu iki aylık ayrılıkta herşey değişir ve güzel olur, o güzel çocuğunuz hep mutlu olur. Aile olarak mutlu olmayı hakediyorsunuz. Biraz zaman, biraz sessizlik ve sakinlik iyi gelecektir.
ben de "seven nasıl dayanır 1sene" kısmını anlamadığımdan zaten kıvranıyorumya birşey söylıcemde ne alakası var diceksınız okurken ıcıme dogan seyı soylemek ıstıyorum.
sankı sogumus bıkmıs herseyı bırakmıs gıbı belkı baskasıda olabılır aklında. yanı seven ınsan nasıl 1 sene dayanabılır mutlu olmak varken neden bu yol secılır durduk yere anlams degılım. tekrar kusura bakma ıcımden gelenlerı yazmak ıstedım.
evet, kesinlikle öyle, bir örnekle nasıl da yakalamışsınız çok iyi bir gözlemci, okuyucusunuz diyebilirim...Öncelikle konuyu okumaya başladığımda 2. bir kadın durumu aklıma geldi. Hatta o kadar emin olarak okumaya devam ettim ki yazılarınızı.
Sonraki sayfaya geldiğimde kilit noktayı buldum. Bir ev değişme mevzusundan bahsetmişsiniz ve kayınpederinizin davranışlarından.
Eşinize ne kadar benziyor umursamaz tavırları, sert ve vurdumduymaz halleri farkında mısınız?
Boşuna dememişler, 'Armut dibine düşer' diye. Daha başka bir deyişle buna 'Kurt ölüsünden gördüğünü sürer.' de derler.
Sizin için ne doğru...
Adam ne sizi sevmiyor ne de başka bir şeye eğilimi var. Sadece ailesinde gördüğü aile ilişkilerini kendi evliliğine yansıtıyor.
İstediğiniz kadar ama o okudu, ama o bana aşık evlendi, ama o şöyle böyle deyin...
Gerçekler değişmiyor maalesef.
katılıyorum, haklısınız, belki o kadar uç noktada yapamam ama kesinlikle eski ben olmayacağım,siz ne kadar çok sorumluluk almışsınız. benim fikrimi bile söylemeyeceğim kadar beni ilgilendirmez die düşündüğüm konularda siz başroldesiniz. herkesten bu kadar özveri beklemeyin. ayağıma tv düşse ben orda kıvranırdım günlerce millet üzülmesin die iyim demezdim dolayısıyla tüm ilgi bende olurdu.. bence birazda kendi eksilerinizi düşünün. orta yolu bulun derim.
benim sorunlarımdan biri bu, beklentim çok fazla ve dediğiniz gibi kendimi parçalamayıp daha rahat olmam lazımsiz hep yaptıklarınızı söylüyorsunuz buna karşılık bence beklenti içine giriyorsunuz karşı taraftanda çıt çıkmayınca sinirleniyorsunuz. ben hasta olsam herşeyi öylece bırakıp yatarım. eşimin bana hadi git dinlen yaparım demesini beklemem bile. siz hep bişeyler bekliyosunuz. biraz kendinizi düşünüp kendinizi bu kadar paralamadan rahatça yaşasanız belki daha mutlu olacaksınız.
bugün ona keşke başka biri olsaydı da kolayca vazgeip bu eziyetten kurtulsaydım dedim. evet aynı işyerindeyiz ama işyerinde yüzyüze çok gelmiyoruz artık... bana dediği, nasılsa affetmem diye, çok öfkeliyim diye artık vazgeçmiş, halbuki hiç başlamamıştı ki :)eşinizle aynı iş yerinde çalışıyorsunuz anladığım kadarıyla ve o size hiç yakın davranmıyor öncesinde de böyle değilmiş başka bir kadın olabilir mi acaba
herseyı ortadaysa oyle bırsey olmayabılır.ne bılıyım mutlulugu baska bı yerde buluyormus gıbıme gelıyo yanı nereye kadar bu mutsuzluk huysuzluk ??? sevdıgın kadınla evlenmıssın hala neyın zorundasın.. canım dualar var onları okusan ne bılıyım Allah yardım eder ya ... bende üzüldüm böyle olmasına .. böyle yaşanmaz ki yaAskimesim disardan baksam ben de bu kdr umursamazca yasamasinda 2.birini arardim...
Telefonu hep ortada, kart facebook twitter ve mail sifrelerini bildigim bir adam sozkonusu olunca suphelenmiyorum
ummadik tas bas yarar derler gerci
ben esimin genel olarak 'babasi kilikli' oldugunu dusunuyorum
bir arkadasin tespiti gibi, gucunun yetmedigi yerde gamsizlasan ve saldiran tiplerden
Konusmz miyim hic, hep konustum, nasil hissettigimi anlatmayaa calistim
Ben genel olarak ofkelenince cabuk parlarim, kendimi tuttum, ilk 3 hafta hic konusmdim
Sonra baktim zaman geciyor, saatlerce anlattim
Bu kdr basit birsey icin 3haftamizi mahvettin diye beni sucladi
Inanamadim
Insan sevdigine birsey olunca kiyamaz ki, ben kiyamam
Sonra yine sustum. Artik daha kirgindim.
Isyerinde pestilimi cikariyorlardi, o da goruyordu, motivasyona ihtiyacim vardi ama destek olmuyordu
Tekrar konustum, yazdim, ben senden sadece ilgi bekledim mesaji vermeye calistim, gercekten hic ofkelenmeden bagirmadan...
Insan ilgiyi boyle mi beklermis, annesi uzulmesin diye sormamis, ne varmis bunda
Dedim bak haftalar gecti, neden hic konusma ihtiyaci duymuyorsun??
Birkac seferden sonra sabrim tukendi. Insan esiyle bir evde kus durur mu?
Ben konustukca, ayagina gittikce daha da az konusmaya, huzur ver demeye basladi
Basit bir ozur, bir sarilma beklemistim, cok basitti
Simdi iseBana hic kiymet vermedigine inaniyorum
evet, kesinlikle öyle, bir örnekle nasıl da yakalamışsınız çok iyi bir gözlemci, okuyucusunuz diyebilirim...
bazen, çok ama çok çileden çıktığımda "tıpkı o huyunu suyunu eleştirdiğin baban gibisin umarım oğlum sana benzemez" diye kızarım
babası ev için hiçbirşey yapmaz
eşine süpriz yapmaz, hediye almaz, sohbet etmez, anısı yok sanki hiç anlatmaz, tövbe ya Rabbim benden büyük biri için böyle demek istemem ama "etkisiz eleman" gibi. sadece hoşuna gitmeyen şeylerde seni kendini camdan atacak kadar sinirlendirir, o hiç konuşmayan adam nasıl bu kadar kırıcı ve sivri dilli olabiliyor dersiniz...
ben eşimin babasına benzemesini hiç istemediğimden, o ne zaman babasından yana üzülse ya da kızsa olsun hayatım yaşlıdır, öksüz büyümüş, eskiler bilmez falan derdim. babasına beni ezdirmesi ile tüm özenimi bir kenara koydum (ona göre ezdirme değil, babası kale alıncak biri değilmiş çünkü
özür dilemek mi? beni sürekli kırdığı üzdüğü hastayken bile yüzüme bakmadığı için mi?Olayı çok abartmışsınız o an yanınızdaymış görmüş bir şey olmadığını annesini üzmemek içinde sormamış gerçekten ne var bunda. 3 hafta nasıl küsebildiniz hatta 1 yıl nasıl dayandınız ben 1 gün huzursuzluğa dayanamıyorum çoğu zaman haklı olsam da tartışma bana önemsiz geliyor unutuyorum. Gidin sımsıkı sarılın ne kadar sevdiğinizi özlediğinizi söyleyin 1 yıl beklediğiniz için özür dileyin.
evet, tam olarak hamurunda var, inanmaz istemesem de...Çok teşekkür ederim.
Maalesef ki bazı şeylere engel olamıyoruz...
Aile seçimi konusunda özellikle.
Sizi karamsarlığa itmek istemiyorum ama eşinizin istediğiniz eski adam olacağını sanmıyorum çünkü hamurunda var bu...
Dahası bundan dolayı suçluluk bile duymuyor.
eşim beni hiçbir şekilde umursamıyor ya, birkaç arkadaşın uyarısıyla telefon ve maillerine de baktım hiçbir şey yok, zaten kend arkadaşlarını bile pek arayıp sormuyor artık, ailesini de, genel olarak umursamaz,
önceden de çok hatırşinas biri değildi ama aramız bozulduğundan eri afedersiniz ot gibi yaşıyor
gitse birileriyle görüşse razıyım sürekli evde oturuyor
bir başkası benle ilgilense bile umursamaz mı çok merak ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?