- Konu Sahibi onunzeynebi
-
Saft senin konunu hatirliyorum, esinden bosaniyordun sanirim, kolayca atlattin mi? Bana da zaman ayirdigin icin tesekkur ederim. Disaridan cok basit bir iletisim sorunu gibi geliyor, biraz cilve ve tatli dille cozulurmus gibi. Dizilerde fln boyle abuk sabuk sebeplerle ayrilir ya insanlar, sacma gelir bize, dogruymus hepsi...canım erkeklerin hepsi böyle. flört dönemindeki adamlar zaten hep flört döneminde kalıyor. ailemizin yanında nasılsak eşimizin yanı da öyle. sadece o kocan oluyor, çocukların oluyor filan. evlilik dediğimiz şey bu yani. biz bayanlar çok hassasız. karşı tarafın çok üstüne düşüyoruz. onlar bizim kadar ince düşünceli yaratılmamışlar. bence çok fazla sorununuz yoksa bunları bir şekilde aşabilirsiniz. güzel bir yemek hazırlayın bir gün. eskisi gibi sıcak davranın ne bileyim. bir şekilde yola gelir bence. hayat öyle hayallerimizdeki gibi değil işte..
Beni anlamana hem sevindim, hem cok uzuldumokurken kendimden bişeyler buldum.o kadar iyi anlıyorum sizi ben de buna seylerle uğrasıyorum.ben de kendimi değersi,önemsiz ve yalnız hissediyorum ve o kadar can yakıcı bi durum ki bu mutsuz olmamak işten değil.benim önemli ve öncelikli olmama gerekli durumlarda bile ikinci planda kalmak ziyedesiyle incitiyor beni.bizim de aramızda muthiş bir iletişim kopukluğu var.bi süre kusup birbirimize sonra barısıp hiçbirsey olmamış gibi yasantımıza devam ediyurz.sorunlarımız ın ustune sözüm ona sünger cekip yasayıp gidiyoruz.sorunumuzla ilgili konuşamıyoruz bile.ne zaman konuşmak istesem he tamam ,evet aynen öyle diye umursamaz davranması beni çileden çıkarıyor ve hoop başa dönüyoruz.ufacık bir gonul alma girişimi bile beni yumusatmaya yeter ama yok.ben yanasırsam barısıyoruz ama o kadar kırılıyorum kı değil yanaşmak yuzune bakmak bile içimden gelmiyor.sıkısıp kaldım.kimseyle paylaşamıyorum aileme anlatamam zaten uzağım onlardan uzulmelerini istemem.onun ailesiyle daha doğrusu kızkardesleriyle konuşmayı düşündum nasıl anlatılır ki herşey onlara bilemedim,kayınvalideme anlatamam çook uzulur kıyamıyorum ona da.yardım almayı düşündüm yanlış bir düşünce ama haksızmış gibi gorünmek istemedim .benimde var hatalarım şüphesiz ben kabul etmeye hazırım ama eşimden de aynı olgunluğu bekliyorum.böyle giderse cok beklerim daha.sözün özü kelin ilacı olsa kendi başına.ne diyebilirim ki size.zor cok zor.
Cocugumu birakmayacagimi bilir ama hergun gorusturecegimi soylemistim zatengeçen bu 1 sene içinde eşiniz kendisine oyalanacak birşeyler bulmuş ve mutlu gibi
çocuğunuzdan ayrı kalmak istemediği için ayrılığa yanaşmıyorsa blöf yapın .. çocuk sende kalabilir diye..tepkisine bakın.
evliliğinizde siz koca eşiniz kadın olmuş gibi..herşeyi üzerinize almışsınız sanki eve siz bakıyor eşiniz evde sizi bekliyor gibi anlatmışsınız..eşiniz bi erkek bi koca olarak ona ihtiyaç duymadığınızı da düşünebilir..çünkü zaten üstlenmişsiniz birçok şeyi..en basidi bi kavanozu (açabilseniz bile) açamayıp ondan yardım isteseniz..evin reisi merkezi o bunu hissettirin.
kustahlik gibi gelmesin ama sanirim oyle. Ben onlara gore fazla guclu, pes etmeyen, verimli yasayan biriyim. Onlara kalsa hayat her turlu yasanir, kanaatkar olmak lazim... Annelerimizin mutsuz evliliklerinin sirri yani.bu anlattıklarınızı bilmeden yorum yapmıştım. bunları okuduktan sonra işin seyri değişti tabii ki..
eşinizin ve ailesinin bütün işlerinden elinizi çekin bakalım ne yapacaklar. siz alıştırmışsınız bunları onlarda sizin herşeyi en iyi şekilde yapacağınızın farkındalar bütün işi sizin üstünüze yıkıyolar. güçlü kadın olmak bu kadar zor işte herkeste sizin gibi güçlü bir kadını kaldıramaz bana göre k.pederinizin size karşı tavrıda bu yüzden adamın gururuna dokunmuş anlaşılan ki size tşk. edeceği yerde hep bir bahane bulmuş hatta ve hatta adam sizi kıskanmış ayol.. k.pederiniz alışık değil sizin gibi elini hangi işe atsa üstesinden gelen bir bayana onun için size laf sokuşturup hiç olmadık şeylerden bahane üretiyor..
eşinize gelince bu adamın güzel bir köteğe ihtiyacı var.. evin erkeği olma rolünden sıyrılın siz evin hanımısınız herşeyi siz yapmayın eşinize sorumluluk verin ki geri planda kalmasın sizde kendinizi bu kadar yıpratmazsınız emi olun.. çocuğunuza zaman ayırın.. yapabileceginiz bir şey dahi olsa eşinize yapamadığınızı söyleyin bakalım bu durumda size karşı değişecek mi? tavrı nasıl olacak birde bu yolu deneyin..
siz işinizden gelin üstünüze düşen görevleri yapın gerisini eşinize bırakın.. alışmış adam rahatlığa...
Saft senin konunu hatirliyorum, esinden bosaniyordun sanirim, kolayca atlattin mi? Bana da zaman ayirdigin icin tesekkur ederim. Disaridan cok basit bir iletisim sorunu gibi geliyor, biraz cilve ve tatli dille cozulurmus gibi. Dizilerde fln boyle abuk sabuk sebeplerle ayrilir ya insanlar, sacma gelir bize, dogruymus hepsi...
ailemde kalmayı gerçekten istedim, aynı şirkette çalıştığımız için sürekli dipdibeyiz, biraz nefes alıp sakin kafayla düşünsün istedim ama annemin rahatsızlığı nedeniyle canını sıkmamak adına yapamadımsen cok fazla alingansin ama anladigim kadariyla esinin bu vurdumduymazligi sadece sana degil. ayni durumda baska biri de olsa onemsemeyecek gibi.
ölümcül birsey olmadikca cok onemsemeyen bir tip gibi.
bunlar sadece kendi canlarinin kiymetini bilirler. o yuzden sen de benim yaptigimi yapmaliydin. esin sana 1 mi bakmadi sen 2 umursamaz olacaksin, olmasan da davranacaksin. boylelikle beklentin azalacak icin soguyacak.
sana o kadar kayitsiz kalmis adama niye soguk kompres falan ugrasiyorsun. birak yansin atesler icinde.
atesten olmez merak etme.
beklentiyi az tutmak zor ama mutsuz olmak istemiyorsan sart biraz.
git 2 ay falan ailende kal. bakin ayri daha guzel mi hayat ona gore karar verirsiniz.
bizde de aşırı bir ilgisizlik ve kayıtsızlık var, tarifi zor, o genel anlamda iyi bir insan ve biraz çıtlatsam yakınlarımdan "onun gibisini herkes arıyor bulamıyor" deyiveriyorlar, ne yaşadığını insan kendi biliyorCok uzuldum. Okuyunca kendi evliligim geldi aklima. Ve sonunda terk edildik oglumla. Umarim sizin sorununuz boyle olmaz. Ne diyecegimi bilemedim. Lutfen ikinci biri olup olmadigi konusunda temkinli olun. Bizde de ben cozmek icin cabaladikca karsimda bir duvarla karsilasiyordum. Son yillarim onun beni sevip ozleyecegi gunu beklemekle gecmisti. Ve sonunda gitti. Cozmek icin ugrasmadi cunku beni kaybedip kaybetmemek sanirim cok da umurunda degildi. Oglum icin belki de duruyordu. Kafasinda net olarak bitirdiginde de oglunu bile gozu gormedi zaten.Bosandik. Ve sanirim ben onun hayatinda bir opsiyondum yani baska biri de vardi galiba. Hicbir zaman tam emin olamadim ama bu kadar ilgisizlik insana bunlari da dusunduruyor. Sanirim o biri hep vardi. Lutfen kendini yiyip bitirme. Sana soyle yap boyle yap demeyi cok isterdim ama ben de her yolu denemistim. O yuzden soyleyecek soz bulamiyorum. Allah yardimcin olsun sizleri ayirmasin.
eşimin geliri iyi, evimiz arabamız var, 2. bir ev aldık ödemeleri başlayacak, 2 sene öncesine kdr ben ondan çok kazanıyordum, artık kuruşuna kadar aynı maaşı alıyoruzBuladar calusmasan olurmu,yani eşinin isi geliri nasıl,ailene zaman ayirmlisin bence çünki aile herşeyden onemli .
ben kesinlikle hassasım, o konuda haklısınızO ev satma-alma bölümünü okudum. Aile terapistinizin yorumlarını da okudum ve yaptığı tespitler gayet yerinde. Kocanız ve çocuğunuz hariç herşeyle ilgilendiğinizi anladım, şu anda başka biri olmayabilir eşinizin hayatında ama böyle giderse olabilir. O zaman siz bir gün işteyken bir bakmışsınız adam gitmiş. Gitmiyorsa zaten çocuk için gitmem diyor ama diğer yandan da sizi sevdiğini söylüyor. Acaba gerçekten aranızda bu kadar sorun var mı? Yoksa siz mi çok hassassınız? Biraz da inat ediyorsunuz yapılan tavsiyelere kulak asmıyorsunuz, burada benim dediğime benzer şeyler söyleyenlere hep bir ''ama''nız var. Ürün bu! Adam değişmez, kendinizi üzmenize gerek bile yok bunun için.
zaten kendime sözümdür, işler düzelirse, ki bugünden sonra inanmıyorum, asla bu dr verici olmayacağımTüm bunlara ek olarak: Bu kadar verici olmayın. Bilmiyorum bu tavsiyeyi dikkate alır mısınız.
[QUOTE="zaten kendime sözümdür, işler düzelirse, ki bugünden sonra inanmıyorum, asla bu dr verici olmayacağım
enerjimi, planlarımı başka türlü kullanacağım
ne onun için ne ailesi için "anne" gibi davranmayacağım, herşeylerine koşturmayacağım
bu onalra kötü ve ilgisiz davranacağım anlamına gelmiyor çünkü ben "aile" olmanın emekten geçtiğine inanıyorum ama şu anki gibi olmayacağım kesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?