İki yıldır gorusmedigim kayinvalidem yarın evime geliyor.

Benim ailem gelip gitmiyor. Geçen ay ablamlar buraya gelmislerdi eşim ablanla gorusmek istemiyorum diye eve cagiramamistim. Şimdi annesini bende habersiz eve çağırmış.

Esinizin annesi gittikten sonra bence siz de kendi ailenizle gorusun.
Esiniz sizi mecbur birakmis ama kendi bir tercih hakki oldugunu dusunuyor.
Ne sebeple ablanizi istemedi?

Gelsin derdim ama ablan gelemediğine göre evine ,eşinin annesini davet etmeden önce sana danışması gerekiyordu.ama madem söz ağızdan çıkmış bir kere,ağırlayacaksınız eşinizin hatırına.fazla samimi olmayın,mesafenizi koruyun derim o Zaman
Eşinize karşı elinizde bir kozunuz olacak.ablanıza yapmadığını siz annesine yapmışsınız.bunun farkında olacak ve sizin iyi niyetiniz ilişkinizi olumlu yönde etkileyecektir.

Arkadaşlar iki yıldır gorusmedigim kayın validem yarın benim evime gelecekmis. Eşim bana sormadan eve davet etmiş o da kabul etmiş. Ne yapacağımi bilmiyorum. Bana bir akıl lütfen.
Canım sakın fazla yüz verme hoşgeldin de ve elinden geldiğince mutfakla yemekle falan uğraş yada komşunu falanda çağır onlarla konuş belki arada kaynar. Yüz verirsen yolu açılır hep gelir.
Not: dünyadaki bütün kötü kaynanalardan nefret ediyorum.(nokta)

Ağzından kelpetenle laf alınıyor fakat bana saçma geldi yani 2 sene görüşme sonra pat diye annem geliyor, bi öncesi olur ortam yaratılır benim bildiğim, hatalı taraf özür diler, böyle emrivakiler ancak gerilim tirmandırır bence, ben evde durmazdim mesela, kim çağırdı ise o ağırlasın

Ayrılma sebebiniz esinizin ailesi miydi yoksa kendi aranizdaki anlaşmazlıklar miydi işin içinde aileler yoksa gorusun bence aradan uzun zaman geçmiş bir şekilde gorusecektiniz zaten belki iyi bile olur aradaki soğukluk kalkar

Ben kaynanalar konusunda cok katiyimda madem geliyomus artik elinden gelenin en iyisini yap mesafeni koru tabi

Konu Sahibi yeminli soylemeyecek sebebini sormayın

Ben olsam en iyi yemekler en güzel şekilde ağırlardım. İnsanların savunma mekanizmasını kırmanın en iyi yolu ortada savunması gereken bir şey bırakmamaktır.
Hem kv hem eşiniz sizin en iyi şekilde ağırlamanızdan utanır ve Size haksızlık yaptığını düşünür. Benim dediğimi yapın iki gün sonra eşiniz ailenizi çağıracak

Aslında yavaş yavaş görüşmek iyi. Ama boşanmadan dönen bir evlilik için güzel bir yol seçilmemiş. Eşiniz sizinle konuşmalıydı." Annem gelmek istiyor. Artık Bu küslük bitsin. Ama merak etme o da dersini aldı seni kırmasına izin vermem" falan şeklinde içinizi rahatlatmalıydı. Gergin olmanız çok normal.

Sizi ablanizla görüştüreyen adamın annesini Mi agirlayacaksiniz
adam sizin lafını pek değer vermiyor ama anası gelecek deyince size sormadan evet demiş
ben olsam kabul etmem ısrar ederse aileme giderim misilleme olsun diye
bazıları iyi ağırlayin onlar utansinlar demiş ama böyle insanlar utanmaz aksine gelini ezdik bizim dediğimiz oldu diye üste çıkar

Bende kayinvalidemle konusmuyorum ama evime esim cagirirsa gelmesin diyemem esimi zor duruma dusurmem oda beni dusurmez mesela bu pazar annemler ve ablamlar geliceekkk cok sevincliyim...

geçmiş konularınız da aslında aileler ile görüşmemenin sıkıntısını yaşamışsınız hep,bu fırsat olabilir belkide daha iyi olur,sizde ailenizle gidip gelirsiniz,siz çok aşırıya kaçmayarak güleryüzünü eksik etmeyin ,eşinizin surat yaptın diye suçlamasına fırsat vermemiş olursunuz.bakın bakalım nasıl geçecek.bu böyle devam etmez çünkü,iki kayınvalide var ortada biri oğlunun evine gidemiyor diğeri kızının evine gidemiyor.çok acı düşününce.ablam senin yüzünden gelemedi bende anneni kabul etmiyorum derseniz kısır döngüye dönüşür.bir yerden kırılması gerek bunun çünkü.siz şimdilik alttan alarak sorumluluğunuzu atın.

kv yüzsüzse tahmin edebiliyorum ki yüzsüz .
çünkü evin hanımı aranır .gelini arayıp kızım size gelmek istiyoruz diyebilirdi.oğluyla emrivaki yapmazdı.kv nin utanacağını zannetmiyorum.gelin zaten iyi davranmak zorunda diye düşünebilir.
konu sahibi arkadaşım insanlık gene sende kalsın.tanrı misafiri olarak kabul et.eşini de allaha havale et ablan konusunda.canını sıkma artık.ne ikram edeceğini düşün.kafan dağılır .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…