İki yıldır gorusmedigim kayinvalidem yarın evime geliyor.

Yeni bir sayfa açmanın zamanı gelmiş, nasıl içinden geliyorsa öyle ol.
Ben olsam iyi niyetli yaklaşırdım, ve herşeyi akışına bırakırdım
 
Yapmacık gereksiz samimiyet gösterme. Gayet normal cayini böreğini ver. Eşine noluyo asıl insan sana bir sorar
 
Kapılar ne anneye ,nede kV kapanır, canım surat asmadan , misafir ,misafirdir güzel bir gün geçirin inşallah yeni bir başlangıç olur ...hepiniz için
 
Çok ayıp ne demek ablayı eve kabul etmemek.... Siz iyi ağırlayın ama kendi ailenizinde gelmeye hakkı var ya. Böyle insanlar duyunca çokk kızıyrum yaa
 

Genel olarak yorumunuza katılıyorum ancak kv nin eve gelmek istemesi konusunda farklı düşünüyorum.

Öncelikle bir eve misafirliğe gidilecekse ne olursa olsun o evin hanımı aranmalıdır.
İkincisi o ev iki kişinin kurduğu bir evdir ve isterse annesi gelsin erkek tek başına gel diyemez, dememeli. Tabi anne buyrun ama ben yine de nazlıcana bi sorayım bi planı var mı diye denir. Bu görgüdür ve Türk erkekleri istisnasız bu konuda görgüsüzdür.
 
Arkadaşlar çok tesekkur ederim yorumlarınız icin. Benim için çok zor bir gün bugün eşim gerçekten haksizlik yapıyor biliyorum. Annesi gidince konusacam bunu ama anlayacağını dusunuyorum.
 
Eş çok bencil onun için sadece kendisi ve ailesi var. Konuşsan da anlamaz.ben elimden geleni yapacam ama memnun olacaklarını dusunmuyorum .
 
Hazır kv yle aran soğukken hiç de yüz verme.
İkramda falan bulun tabiki ama mesafeli davran ki fazla gelme isteğinde bulunmasın.
 
Arkadaşlar çok tesekkur ederim yorumlarınız icin. Benim için çok zor bir gün bugün eşim gerçekten haksizlik yapıyor biliyorum. Annesi gidince konusacam bunu ama anlayacağını dusunuyorum.
haftayada senin ailen gelsin. kabul etmezse yeniden mahkemeye gideriz de
 

Benim ailemden gordugum telefonla arayip size gelecegiz diyen bir kisiye gecerli bir mazeret yoksa ben bir esime sorayim izin veriyorsa gelin demek ayip olur.

Belkide kayinvalidemler cok sık bize gelmedigi icin simdiye kadar hic rahatsiz olmadim ama esimi ararlar eger o gun cok gecerli bir mazeretimiz yoksa esim tamam anne der ve beni arar su gun annemler gelecek diye bende hazirlik yaparim. Bir mazeret varsa zaten esim soyler. Mesela bir cumartesi gelmek istediler benim teyzemin oglunun nisani vardi. Esim anne vaveylanin kuzeninin nisanina gidecegi pazar gunu gelin dedi oldu bitti.

Ha aynisi benim ailem icinde gecerli annem arar bazen ben derim anne yarin bana gelsene aksam babamlada gelir hep beraber yemek yeriz diye. Sonra esimi ararim yarin annemler geliyor derim oda tamam evde birsey eksik mi gelirken ne alayim der ve tatli icecek meyve felan getirir ailemi en guzel sekilde agirlamak icin. Bazen olur esimin sinavlari olur (yuksek lisans yapiyor) anne su zaman gelin esimin sinav haftasi ders calisiyor derim.

Simdiye kadar ne o bana ne ben ona sorun cikarmadik niye benden habersiz davet ettin diye. Hicbir zamanda annenler gelmek isterse once bana sor ben tamam dersem gelsinler diye bir kural koymadim esime. Cunku boyle bir kural koyatsam aynisini bende uygulamak zorunda olurum. Sadece onceden haber ver ki evi derleyip toplayayim hazirlik yapayim derim.

Tabi ikimizin aileside zirp pirt gelmezler calisiyoruz diye arada bir telefonla haber verir gelirler.
 
Peki eşinizin ailesi siz değil de neden eşinizi arıyor?

Benim ailemde esimi degil beni ariyor. Ne ben ne esim bundan rahatsizlik duymuyoruz.

Birde su var kayinvalidem beni arayip gelecegiz derse ben diyelim o gun disari cikacagiz gelmeyin diyemem ama esim der. Ayni sekilde benim ailem esimi arasa esim sinavim var gelmeyin diyemez ama ben anne esimin sinav haftasi bu hafta derim.
 

Ama burda kriter senin ailen benim ailem olayı değil ki, evin düzenini kuran o evin hanımı olan kadın olduğu için kadın aranmalıdır. Hele ki çalışan bir bayansa mutlaka kadın aranmalıdır.

Siz böyle mutluysanız diyecek birşeyim olmaz. Ama ben haber verilen değil karar veren olmak isterim o yüzden benim aranmamı beklerim, ha her zaman olmuyor maalesef, eşim ben bi sevdaya sorayım der.
 
bak arkadaşım,zaman yıllar geçiyor,dönüşüyoruz,değişiyoruz,çocuklar var arada,bu çocuklara küslükleri anlatamıyoruz,en çokda onlardan çalıyoruz,bızım ailedede oldu,ama şimdi kaç yıldır süper süper süperrr ıyıyız,çocuklar,ve çocukların hatrı için lütfen herkes bırbırıne ıyı davransın,bak onlar bana bır adım attı,başımın tacı ettim,ama süperrrizz,bır aile ferdımızle yaşadık,halen gözleırm dolar ağlarım,yeğenleırn çocukluğunu göremeıdm,yaşayamadım doya doya dıye,gel bacım,sen ıyıcene ağırla,belki oda utanmıştır,pişman olmuştur,kocana gelınce zamnala bunları gördükçe oda değişir belki,
 

Bende esimde rahatlikla ailesini evimize davet edebilir ikimizde sorun yapmayiz. Ikimizde memnunuz bu durumdan. Zaten musait olmadigimiz zaman biz ailelere gereken aciklamayi yapariz. Ne ben onun isi varken ailemi cagirip onu zor durumda birakirim ne de o cagirir beni zor durumda birakir. Hani ilk mesajinizda demistiniz ya bu evi iki kisi kuruyor diye katiliyorum iki kisi kuruyor ben nasil ondan izin almadan ailemei gonul rahatligiyla cagirabiliyorsam, Anne hadi kalkin gelin bize ozledim sizi diyebiliyorsam ayni sey esim icinde gecerlidir. Benden niye izin almadin aileni cagirirken demem burasi onunda evi sonucta.

Herkesin aile yapisi farkli demekki esler arasinda sorunnolmuyorsa sorun yok zaten.

Buradaki konu daha farkli ama ben ilk mesajimi yazdigimda esinin ablasini istemedigini soylememisti daha konu sahibi. O zaman isler degisiyor tabi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…