benim eşimin ailesi de bu sekıldeMerhaba,
5 senelik ilişkim var..Ben onun ailesiyle önceden tanışmıştım evlerine davet ettiklerinde bayramda özel günlerde gidiyordum...Artık ailelerimiz tanıştı onun ailesi bize geldi benim ailem onlara gitti ilk defa...Sorunum şu; ben hiç konuşkan değilim yani hiç konuşmam desem yeridir. Birde benim kimsem yok bi annem var yani..Babam ile annem ayrı ve yıllardır babamı görmüyorum.Birde abim var ama oda değişik bi cinstir...Bizim eve tanışmaya diye ilk defa geldiklerinde annem abimi de çağırdı gel sende abi olarak bizde ol diye ama o gelmedi..Ben napıcam ya orda ne işim var dedi..Akrabalarımızda ortada yok..Neyse onlar okadar kalabalıklar ki..ordu gibiler aşırı kalabalıklar..Yani akrabalar hep birbirlerinde,sohbet muhabbet...Annemle beraber onlara gittiğimizde ikimizde sıkıldık.Başım ağrıdı yemin ediyorum sıkıntıdan öldüm.Annemde sıkıldı.Ya hep konuşyolar muhabbet ediyolar kendi aralarında tabi ve ben gürültüye gelemiyorum zaten sessizim orda hiç konuşamıyorum..Ne kadar sessizsin diyolar.Bana göre değil sürekli kalabalık.Ama evlilik yolunda bizim ilişkimiz.Ve evlendiğimde bu bana sorun yaratacaktır değil mi? biz iki kişilik bi aile onlar sürekli curcuna...Yemek yapmayı bilmem tatlı börek bilmem kalabalık misafir hiç ağırlamayız bilmem yani.Hamarat değilim.Konuşkan değilim...bikaç sefer onların kalabalığını gördüm herseferinde başım patladı.
Hiç benlik değil bunlar..ne olucak böle
benim eşimin ailesi de bu sekılde
akrabalar vs olmaz ama anne baba ve ablası inan konusmadıkları bır sanıye yok
uykudan uyanıp yatana kadar süreklı konusuyorlar
herkes dıyor kı farklı sehırdesın ıdare et ama senede godugıum o 3-5 gunde bıle bana afakanlar basıyor
ben de cok konuskan değilim
süreklı konusacak bırseyler bulamam
mesafelı olursanız sımdıden ılerde sıze cok dadanamazlar :)
mesafeyi sevmiyolar..Annesi anneme bizm çekirdek ailemiz bu diyo...içerde 14 kişi varken..
Birbirimize kenetliyizdir hep diyo. Sevgilimde çook bağlı onlara hiç ayrı gayrı durdurmaz.. Okadar çok konuşuyolar ki Allah'ım
Ne güzel iki kişilik aileniz genişleyecek diye düşünün.
İnsanlar bir araya gelince sohbet muhabbet olur, zaten bunun için bir araya gelinir. Bu sebeplerden ayrılmayı düşünmüyorsanız keyif almaya bakın. Yok ben asla alışamam, böyle bir ortamdan keyif almam diyorsanız evlilik işini tekrar düşünün. Çünkü sizin rahatsızlığınız evliliginize muhakkak yansıyacak.
Yemek, pasta, börek yapmak mesele değil. Zamanla öğrenilen şeyler bunlar. Ama misafir sevmem, ağırlamak istemem diyorsanız yine evlilik işini tekrar düşünmek gerek. Kalabalık ve aile bağları kuvvetli bir ailede bu şekilde davrananlarak huzur bulamazsınız.
Açıkça şimdiden diyeceksin ay ben kalabalıkta takip bile edemiyorum konuyu, böyle az kişi olunca daha samimi geliyor mesela dayı ve eşi gelsin güzelce oturalım sonra teyzeler gelsin gibi
Yani o kadar kişiye hizmet de edilmez ayrıca cidden ev sahibi o misafirlikten bir şey de anlamaz
Peki o 14 kişi kim
Yani 4 çocuğu olsa 14 kişi olmak olağan olur mesela
Kv kp 2 kişi 4 çocuk ve eşleri 8 kişi senin annen etti 11 2-3 de çocuk eder sana 14-15 kişi
Yani o çekirdek aile dediklerinde kimleri görüyor amcam bir şey derse ben ona hayır diyemem mi der nişanlınız
Ya da aynı binadalar mı siz gidince o ahali neden geliyor ilk ziyaret diye geldilerse tamam ama hep mi geliyorlar
ben zaten çalışıyorum..yani çalışmayada hep devam edicem..bide iş yorgunluğu ile kalabalık ev oturmaları bana göre hiç değil aslında...istemem yani açıkçası..Nolcak böle bilmem artık
zaten akrabalar hep yakınlar karşılıklı sitedeler...sevgilimin dayısı abisi yengesi teyzesi teyzesinin kızı onun eşi vs...her akşam birler...aynı yerde oturanlar zaten hep orda diğerlerinin de altında arabaları var zaten devamlı gelip gidiyolar
Karşındaki adam seni anlıyor ve hak veriyorsa mesele yok. Ama o, o kalabalıkta, ailesi ile bir arada olmak istiyorsa sorun çıkar.
Ben kalabalık ailede büyüdüm. Sadece çekirdek ailemiz 12 kişi. Halaydı teyzeydi kuzendi işin içine girince 30-40 kişi oluyoruz. Eşim ise yalnız bir adam. Eğer bu durumla ilgili sorunu olsaydı önce üzülürdüm ilerleyen zamanlarda da aramızda problemler olmaya başlardı. Sizde de sıkıntı olacak gibi duruyor. Çünkü içinde bulunduğunuz durumdan vazgeçmek istemiyor, içine gireceğiniz duruma da uyum sağlamayı düşünmüyorsunuz.
Evet...hiç bi şekilde mesafeli olmamı istemiyo...onlar gibi olayım istiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?