kendine güven bee tatlım etraf çakal dolu ezerler seni.daha yolun başındasın silkelen ve kendine gel.her şey öğrenilir nedir bu umutsuzluk, nerede aşk heyecan.Merhaba,
5 senelik ilişkim var..Ben onun ailesiyle önceden tanışmıştım evlerine davet ettiklerinde bayramda özel günlerde gidiyordum...Artık ailelerimiz tanıştı onun ailesi bize geldi benim ailem onlara gitti ilk defa...Sorunum şu; ben hiç konuşkan değilim yani hiç konuşmam desem yeridir. Birde benim kimsem yok bi annem var yani..Babam ile annem ayrı ve yıllardır babamı görmüyorum.Birde abim var ama oda değişik bi cinstir...Bizim eve tanışmaya diye ilk defa geldiklerinde annem abimi de çağırdı gel sende abi olarak bizde ol diye ama o gelmedi..Ben napıcam ya orda ne işim var dedi..Akrabalarımızda ortada yok..Neyse onlar okadar kalabalıklar ki..ordu gibiler aşırı kalabalıklar..Yani akrabalar hep birbirlerinde,sohbet muhabbet...Annemle beraber onlara gittiğimizde ikimizde sıkıldık.Başım ağrıdı yemin ediyorum sıkıntıdan öldüm.Annemde sıkıldı.Ya hep konuşyolar muhabbet ediyolar kendi aralarında tabi ve ben gürültüye gelemiyorum zaten sessizim orda hiç konuşamıyorum..Ne kadar sessizsin diyolar.Bana göre değil sürekli kalabalık.Ama evlilik yolunda bizim ilişkimiz.Ve evlendiğimde bu bana sorun yaratacaktır değil mi? biz iki kişilik bi aile onlar sürekli curcuna...Yemek yapmayı bilmem tatlı börek bilmem kalabalık misafir hiç ağırlamayız bilmem yani.Hamarat değilim.Konuşkan değilim...bikaç sefer onların kalabalığını gördüm herseferinde başım patladı.
Hiç benlik değil bunlar..ne olucak böle
kimi bilemez kimi bulamaz derler bizim burdaben zaten çalışıyorum..yani çalışmayada hep devam edicem..bide iş yorgunluğu ile kalabalık ev oturmaları bana göre hiç değil aslında...istemem yani açıkçası..Nolcak böle bilmem artık
hay agzına saglık benim diyeceklerimi sen yazmıssınDerdinizmi yok kardeşim ya. Sende sosyalleşirsin işte ne kadar alışkınız bana göre değil diyip çekilmeye. Evlenme ozaman. Bunun için korkuyosan zaten yanlış yerdesin. Benim bildiğim normal aile ve akrabalık ilişkisi böyle olur bir araya gelince muhabbet edilir falan. Diğer işlere gelince de. E eşinin ailesine göre öğreniceksin tabikide bişeyler yapmayı kise bilerek doğmuyo klişe ama gerçek. Sende öğrenirsin misafir ağırlamayıda evine gelen misafirle sohbet etmeyide pasta börek yapmayıda. Bunu dertten sayman gerçekten çok tuhaf geldi.. Zaten kopuk bi aile yapısına sahipsin anladığım kadarıyla. Anormal olan sizinki. Karşı taraf inan bana normal. Ayrıca akraba bu hafta 7 onlar 8 gelmiycekler hralde. Evlenin herkes birer kere gelir sonra dinlersin kendi kafanı dilediğince.
hay agzına saglık benim diyeceklerimi sen yazmıssın
eş dost misafir ettikçe evin bereketi artar
bunlar alısmıs yok sakinim yok bilmem yemek yapmayı
o zaman niye evleniyorsun pardonda
patates kızartması makarna eşine yap oturun yiyin yiyin kalkın
hay agzına saglık benim diyeceklerimi sen yazmıssın
eş dost misafir ettikçe evin bereketi artar
bunlar alısmıs yok sakinim yok bilmem yemek yapmayı
o zaman niye evleniyorsun pardonda
patates kızartması makarna eşine yap oturun yiyin yiyin kalkın
dogruyu söyleyen dokuz köyden kovulurValla şaka gibi. Dert diye yazabilceği şey mesela abisinin gelmemesi olabilirmiş. Ama neymiş annesiyle çok sıkılmışlar. Allah'm. Hangimiz gittiğimiz yere ayak uydurmuyoruzki. Ben arnavutum eşim egeli valla bütün yemek alışkanlıklarımız değişti ama bu olması gereken yani. Allah başka dert vermesin ne diyelim
dogruyu söyleyen dokuz köyden kovulur
insan dogasında insanı sevmek vardır
misafir bereketle gelir
eşinin ailesi akrabalarını cagırıp agırlamak bu kadr zorunuza gidiyorsa evlenmeyin kardeşim
adamlarada yazık
onlar kalabalık sülale oturmayı kalkmayı seviyor diye başınız niye agrıyor acaba
sizde pek bir sessiz sıkıcısınz ama
böyle bak olaya
ve evliliği iyi düşün adamın başını yakma
Çünkü evlendikten sonra sana da gelecekler. Bence olabildiğince uzak tutun evi en azından mesafe caydırıcı olur. Yoksa mecbursun alışmaya
Evet...hiç bi şekilde mesafeli olmamı istemiyo...onlar gibi olayım istiyo
zamanla alışırsınMerhaba,
5 senelik ilişkim var..Ben onun ailesiyle önceden tanışmıştım evlerine davet ettiklerinde bayramda özel günlerde gidiyordum...Artık ailelerimiz tanıştı onun ailesi bize geldi benim ailem onlara gitti ilk defa...Sorunum şu; ben hiç konuşkan değilim yani hiç konuşmam desem yeridir. Birde benim kimsem yok bi annem var yani..Babam ile annem ayrı ve yıllardır babamı görmüyorum.Birde abim var ama oda değişik bi cinstir...Bizim eve tanışmaya diye ilk defa geldiklerinde annem abimi de çağırdı gel sende abi olarak bizde ol diye ama o gelmedi..Ben napıcam ya orda ne işim var dedi..Akrabalarımızda ortada yok..Neyse onlar okadar kalabalıklar ki..ordu gibiler aşırı kalabalıklar..Yani akrabalar hep birbirlerinde,sohbet muhabbet...Annemle beraber onlara gittiğimizde ikimizde sıkıldık.Başım ağrıdı yemin ediyorum sıkıntıdan öldüm.Annemde sıkıldı.Ya hep konuşyolar muhabbet ediyolar kendi aralarında tabi ve ben gürültüye gelemiyorum zaten sessizim orda hiç konuşamıyorum..Ne kadar sessizsin diyolar.Bana göre değil sürekli kalabalık.Ama evlilik yolunda bizim ilişkimiz.Ve evlendiğimde bu bana sorun yaratacaktır değil mi? biz iki kişilik bi aile onlar sürekli curcuna...Yemek yapmayı bilmem tatlı börek bilmem kalabalık misafir hiç ağırlamayız bilmem yani.Hamarat değilim.Konuşkan değilim...bikaç sefer onların kalabalığını gördüm herseferinde başım patladı.
Hiç benlik değil bunlar..ne olucak böle
Ne guzel iste. Siz de baslayin muhabbete ve sizi dinlesinler. Muhabbetiniz hoslarina gider belki daha fazla sevilirsiniz. Biz de oyleyiz. Ben konusurken herkes beni dinliyor ve herkes benimle konusmaya calisiyor, kime cevap verecegimi bazen sasirsam da mutlu oluyorum. Muhabbet etmeyi cok severim. Kalabaligi da severim. Basimiza bir olay geldi ve aninda 100 kisi toplanip geldiler herkes birbirine destek oldu da boyle atlattik.
Bu sebeple ayrilacak olmaniz cok gereksiz.
Siz ne kadar sakinlik arıyorsanız, sevdiğinizle 2 kişilik dünyanızda ne kadar mutlu iseniz eş adayınız da aile curcunasını seviyor, kalabalık olmaktan mutlu oluyor. Birbirinize uyum gösterince dengeleyebilirsiniz diye düşünüyorum. Çözüm aile fertlerini uzak tutmak olmamalı çünkü bu sefer de eş adayınız mutlu olmayacak. Kendimi erkek arkadaşınız yerine koydum; ben kalabalık aile ortamlarını severim. Eşim o ortamda olmak istemese ve bunu bana dile getirse sanırım çözüm olarak gidelim ama fazla durmayalım teklifinde bulunurdum. Böylelikle gitmek beni, erken kalkmak da onu mutlu ederdi.
Sana gelmelerine de bu kadar dertlenme çünkü bu kadar birbirine bağımlı bir aile ise hazırlık konusunda destek istediğinde laf söz etmeden destek olacaklardır. Misal kalabalık aile toplantılarını sevmeyen bir gelinimiz var ailemizde ve biz öyle yapıyoruz. 4 yıllık evli ve ona sanırım toplam 4 kere gittik ki biri bebek mevlüdüydü. Herkes bir çeşit yapıp getiriyor, gelinimiz de masayı hazırlıyor, çay ve kahve yapıyor sadece. Zaten bulaşığı da birlikte hallediyoruz. Kendi bebeğinin mevlüdünde bile böyle yaptık ki onun tarafı da gelmişti mevlüde yani sadece biz değildik. Şikayetçi değil bilakis memnun olduğunu söylüyor ve hatta yakın zamanda kendi davet etti bizi :)
Evet...hiç bi şekilde mesafeli olmamı istemiyo...onlar gibi olayım istiyo
sevgilimin abisi de yeni evli..yani elti adayım o da alışmış çoktan sanki 40 yıllık gelinleri gibi...onada toplanıp gidiyolar ağırlıyo.. Nasıl yapıyo bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?