İkinci bebek ve tecrübeler

• Konu Sahibi Konu Sahibi Vina
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yok özel degil burda herkes biliyor az cok Ben 27 yaşındayım. Çocuklarda aşağı yukarı 8.5 7.5 5.5 3.5 1.5 yaşında sayılırlar
Hey maşAllah yaş araları da çok azmış,helal olsun hele bu zamanda çok iyi cesaret. Ben de evlenmeden önce 4-5 çocuğun hayalini kurardım kardeşim olmadığı için zamanında çok yalnızlık çektim. Kızım 10 aylıkken bilerek hamile kaldım yaş araları az olunca paylaşımların da artacağına inanıyorum. Kısmetse oğlum yolda biraz zaman geçtikten sonra 3.çocuğu düşünmeye başladım kızıma bir kız kardeş süper olurdu. Ayy çok erken ay çok zorlanırsın yeterince ilgilenemzsin birbirlerini aşırı kıskanacaklar diyen çok bilmişlere de kulaklarımı tıkadım

Bir konuyu çok güzel ifade ettiniz,millet tutturmuş kaliteli yaşam pardon da sen özel kreşlerden okullardan meddet umarsan çocuğunun sadece 'sözde' kaliteli bir yaşamı olur ama önemli olan içinin kaliteli olması. Evet bizim zamanımız maddiyata dayalı bir zaman fakat bazı şeylerin de tamamen aileden geldiğine inanıyorum. Çocuğunu istediğin kadar en güzel yerlerde okut ona manevi kaliteyi öğretemediysen boşuna kürek çekiyorsun. Fakat maalesef insanlar için maddiyat en ön planda olmuş çocuklarına da bunu aşılıyorlar. Ben de devlet okullarında okudum çok çalıştım çabaladım ve 22 yaşımdan ittibaren kendi paramı kendim kazandım dediğiniz gibi sapsız çulsuz olmadım.

88li arkadaşım maşallah, ne kadar çok çocuk olursa o kadar sevgi oluyor bir evde. Büyük bir zenginlik içerisindesiniz hem siz hem de çocuklarınız. Şanslısınız. Ayrıca tebrik ederim gerçekten de böyle yoğun bir hayata uyum sağlayıp 5 çocuğunuzun da her şeyine yetişiyorsunuz üstelik de hamilesiniz.
Biz de 4 kardeşiz hep ne kadar şanslı olduğumu düşündüm birimize bir şey olsun birbirimize kenetleniriz.
Herkesin kendi tercihi. Kimisi çocuğuna en iyi hayatı sunmak ister el bebek gül bebek büyütmek, kimisi en iyisini bulacak donanımı vermek ister çocuğuna sevgiyi saygıyı çalışmayı aşılayıp hayatı öğreterek. Sonuç olarak her anne baba en doğru olanı yapmaya çalışır kendine göre.
Ben herhalde daha çok 1. gruptanım ama annemiz babamız biz 4'ümüzü de ikinci gruptakiler gibi yetiştirdi. Doğrusu yanlışı yok o yüzden ne kadar eleştirsek de birbirimizi anlayamayacağız herhalde ama hiçbirimiz yavrularımızın kötülüğünü istemiyoruz ki. :)

Bazı insanlara özel okulda okumayarak da iyi bir geleceğe sahip olmanın mümkün olduğunu anlatmak lazım. Geçenlerde bir arkadaşım aradı 2 çocuğu var borç içindeler eşinin sağlam bir işi yok kadın hala özel kreş diyor efendim neymiş gelecekteki okul hayatlarını çok iyi yönde etkiliyormuş,ozaman özel kreşlere okullara giden herkesin birer başarı makinesi olması lazımdı tam bir saçmalık,durumum çook iyi olursa özele giderler olmazsa milyonlarca insan gibi devlete gidecekler bu kadar basit.

Ben de zenginliği sadece maddi olarak görmüyorum evlat, kardeş bence en büyük zenginliktir. İyiki zengin bir ailenin tek çocuğu değil orta gelirli bir ailenin kardeşleri olan bir çocuğuyum bence bu çok büyük bir şans.

peki sence kızla erkek iyi oyun arkadaşı olur mu? benimde 3 yaşında bir kızım var şimdi allah izin verirse eylülde ikinci geliyor herkes erkek diyor doktor yorum yapmadı henüz ama ben düşüncelere daldım acaba kız olsa daha mı iyi arkadaş olur erkek olunca araları nasıl olur bilemedim biz 2 kız kardeşiz hiç bilmiyorum erkek kardeş nasıl olur:)

kardeş gibisi var mı dünyalara bedel çok haklısın ...

88li arkadaşım maşallah diyelim sana. araları tam okuyamadım ama doğumların normal mi sezeryan mi?

Ben de 29 yaşındayım ve 3. bebeğime hamileyim. oğlum 6, kızım da 2 yaşında. Erken yaşta olsun ,istememin sebebi varis ve tiroid hastasıyım ve doğumlarım hep sezeryan.

Konu sahibi arkadaşım ben 2. çocuğumda hiç zorlanmadım. Arkadaşların dediği gibi kendinden büyükle çok zaman geçiriyor çocuklar. İkisinin arası 4 yaş ve oğlum çok sıkıntılar yaşamıştı. Baya bi kıskançlığı oldu. Deneyimli kişiler yaş arasının az olması daha iyi diyorlart. bakalım göreceğiz. Tabi herkesin çocuğunun yapısı ve aile yapısına göre degişecektir.

Ben seni takdir ettim açikçası bi evlat anne babanın kendine aldıģi pahalı hediyeleri ozel okulları degilde kendisine verilen sevgiyi önemser masallah sana
Tesekkur ederim. Elbette öyle. Yoksa her zengin mutlu olurdu. Yok öyle bi dünya :))

Teşekkür ederim. Haklısınız Rabbim hayırlı ömürler versin hepsine

Bence de saçma. Ayrıca ilkokul da önemli olan öğretmen bence. Kaliteli öğretmen olursa özele hayat boyu gerek kalmaz diye düşünüyorum.

Yok 3 çocuk olunca kıskançlık çok daha az oluyor bence. Ayrıca senin ilgine muhtaç olmuyorlar birbirleriyle oynuyorlar. Sen de rahat ediyorsun :))

Aynen öyle. Hepimiz en iyisini istiyoruz evlatlarımız için. Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin inşallah :))

valla helal olsun ikiden fazla çocuk hayal edemiyorum ben. oğlum 2 yaşına yaklaştı kardeşi olsa fena olmaz diyorum ama o kadar zor bir çocuk ki bittim tükendim resmen. çalışıyorum zaten zor yetişiyorum,bir lokma yemek için 2 saat bekliyorum ağzında tutuyor yutmuyor. geceleri hala elli kere uyanıyor. hamile olsam karnımdakine yazık diyorum çok yoruluyorum. bebek olsa onunla ilgilenemem diye korkuyorum. en azından konuşmaya başlasa, tuvalet eğitimini halletsem öyle olabilir diye düşünüyorum.

Ben de ilk başlarda sizin gibi düşünüyordum:) sağlıklı olması başta olmak üzere gönlüm yine kızdan yanaydı doktor erkek deyince affalamıştım nedense:) ama bence doğru yönlendirmeyle iyi anlaşmalarını sağlayabiliriz sonuçta ikisi de küçük olacaklar ortak alanları şimdilik çok fazla:) çok iyi anlaşan kız kardeşler de var hiç anlaşamayanlar da ailelere bu konuda çok iş düşüyor. Aktivitelerle oyunlarla onlara ortak bir yol sunabiliriz diye düşünüyorum. Cinsiyeti ne zaman belli olacak bebişin?

Dort yasında kızım ve yedi aylık oğlum var.. Kızım kardeşine sarılınca gözlerim doluyor.. Kardeşini oynatıyor güldürüyor, bezini getiriyor, oğlum en çok ablasına gülüyor..inşallah hep güzel geçinirler..
Allah bagislasin evlatlarını canim, hayırlı olsun

Eşim de ben de anaokulundan falan gitmedik. Hatta o 10 yaşında çalışmaya başlamış. Kendi çalışarak ve birinin verdiği bursla üniversite kazandı. 19 da evlendi. Hem istanbulda okuyup hem çalışıp ev geçindirDi. Kpss kazandı iyi bir kuruma atandı. Diğer yandan okusun diye sürekli arkasından iteklenen çocukların da basarisizliklarina şahit oldum. Durumum olsa da özele para bayılmayı düşünmüyorum açıkçası.

Normal doğum canım. Hayırlısı olsun senin hakkında da :))

Küçük bi bebeğin olduğunda sen oğlunun değil oğlun senin peşinden koşmaya başlıyor yemek diye. Hiç bir çocuğa yemek yesin diye beklemedim cinnet geçiririm herhalde. Hepsi inanılmaz iştahlı çocuklar oldular ama. Yemek diye uykumdan uyandırdı bu sabah oğlum. Ben de tuvalet işini doğumdan hemen sonraya bırakıyorum. Yeni doğan bebek genelde uyuyor pek derdi olmuyor çünkü :))

doktorun geçen hafta için çağırmıştı ama belli olmaz belki diye gitmedim zaten ikili test için 15 gün önce gitmiştim şimdi 13+0 dayım belki bu hafta belki önümüzde ki hafta gideceğim ama sağlıklı olması en büyük dileğim, erkek derse ne yaparım onu düşünüyorum :) çin takvimi erkek rus takvimi kız rüyalarım erkek içimden geçen kız hangisi tutacak bilemiyorum:)

bence çok zor, hafta sonu misafirim vardı, 2 çocukları var aralarında ki yaş farkı 2. Birine yemek yedirmeye çalışırken diğeri alıyor, diğerine yedirirken öbürü. Hele ikisi birden ağlayınca tam bir kaos. Anneleri yazık ne oturup sohbet edebildi. nede yemek yiyebildi.
Gözünü korkutmak gibi olmasın ama benim gözüm korktu yani :) Gerçi bende yaştan dolayı çok fark koyamayacağım aralarına ama nolacak bilmem. Allah yardımcımız olsun

çocuklar büyüyünce bizi birbirimize büyüttün dicek ler canım hazırlıklı ol tedbirini al.çevremde çok çocuklu arkadaşlar şimdi annelerine böle sölüyor.dikkat et ilerde zemini ona göre hazırla.

Yok canım
Yok canım yaa yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında. Her hafta sonu tiyatrolar gezmeler. Evde yardımcı var. Ne yemek isterlerse yapılıyor. Arabayla okula götürüp getiriyorum. Kimse kimsenin işini yapmıyor artık. Ama 4 5 yaşına kadar kardeşe bakmaktan zevk alıyorlar. Kızım 5.5 yaşında ölüyor kardeşim diye. Benden bile ilgili aman ağlamasın istediğini vereyim falan diye. Dediğim ömür boyu kardeş sorumluluğunu boyunlarına yüklemek değil ki.. zaten büyük ikisi erkek olduğundan istesem de bakmazlar bir kaç seneye :)))

Canım hakkaten maşallah, büyüyüp boy dizildiklerinde nasıl gurur kaynağı bir tablo olacak sana.

Şimdi sen 6. çocuk yolda bir de üniversite mi bitiriyorsun bu yıl? Hangi bölüm?

Resmen kendimden utandım, bir koca ömür yatmışım hakkaten. Rabbim güzel yuvanı korusun, hepsi parmakla gösterilen örnek bireyler olsun inşallah.

yenidoğduğunda kabus gibiydi. emmek istemedi. günlerce şırıngayla besledim. kolik dediler saatlerce ağlardı, hep kucağımdaydı iki dk durmadan ağlardı. 6 ay sürdü bu. o yüzden yenidoğan bebekten de endişeliyim ya onun gibi olursa diye. yemesi o kadar büyük sorun oldu ki iki hafta önce 5 gün hastanede yatmak zorunda kaldık damardan beslendi.tek lokma yemez mi insan bütün gün. siz şanslısınız bence maşallah diyeyim yemeyen yemiyor vallahi. ben bir tanesiyle kafayı yemek üzereyim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…