Ne yalan söyleyim bizim merak ettiğimiz oğlum ben hamileyken beni zorlar mı ?herkes 2 yaşına gelsin öyle yap yoksa zorlanırsın diyorlar 2 cocuğa aynı anda nasıl bakacan 2 yaşındaki cocukta bebek sayılır diyolar bizi korkutuyorlarBenim için özgürlük iki yaş. Ama değişebilir çocuktan çocuğa. Ben iki yaşında bi çocuğu ogluma emanet edebilirim bir kaç saatliğine. Ya da anneme bırakabiliyorum. Sütten kesilmiş oluyor. Son doğumum benim de oğlum 27 aylıkken oldu tam. Oğlumda hiç kıskançlık olmadı. Şimdi 42 aylık yaklaşık. Oluyor kardeşim diye. Küçük kızım da az değil vuru arada yüzünü yırtar falan ama oğlum gayet olgun karşılıyor maşallah. Açıkçası küçük bebek doğduğunda ya da 1 1.5 yaş öncesinde bebeğe kötü davranan çocuğum olmadı hiç maşallah :)) ama biraz büyüyüp yürümeye konuşmaya başlayınca büyüdü bu deyip küçük ikisi çekişmeye başlıyor. Ama fikrimi sorarsan 27 ay gayet iyi. Yaş fazla olursa kesinlikle daha zor olacağını düşünüyorum ben.
Ay maşallah burda benden fazla varmı diyordum varmış benim dört tane siz daha bi kıdemliymissiniz Allah bağışlasin bende kalabalık aileleri seviyorum birde kız ama hepsi oğlan iyiki varlarişte geldim burdayım. 6.yı bekliyorum sorun olur mu?
Canım hiç korkma çok çok iyi oluyor asıl ara verince zor oluyor ,birkere arada yaş olunca ilgi alanları değişince takip edemiyorsun yakın olunca aynı anda parka götür oynat mesela veya evde oynadıklarinda özellikle kışın kimseye ihtiyaç duymadan zevkle vakit gecirsinlerNe yalan söyleyim bizim merak ettiğimiz oğlum ben hamileyken beni zorlar mı ?herkes 2 yaşına gelsin öyle yap yoksa zorlanırsın diyorlar 2 cocuğa aynı anda nasıl bakacan 2 yaşındaki cocukta bebek sayılır diyolar bizi korkutuyorlar
Peki bu cocuğumda kolik olursa diyoruz .yani ikisinin aynı anda bakımı nasıl olurCanım hiç korkma çok çok iyi oluyor asıl ara verince zor oluyor ,birkere arada yaş olunca ilgi alanları değişince takip edemiyorsun yakın olunca aynı anda parka götür oynat mesela veya evde oynadıklarinda özellikle kışın kimseye ihtiyaç duymadan zevkle vakit gecirsinler
Yok özel degil burda herkes biliyor az cok Ben 27 yaşındayım. Çocuklarda aşağı yukarı 8.5 7.5 5.5 3.5 1.5 yaşında sayılırlar[/QUOTALLAH hepsini size bagislasin ya.ALLAH nazarlardan saklasin.Bnde cok cocugum olsun isterim ama bi tanesiyle bile bunalimdayim suan :)
Ya ne kadar guzel bi suru cocugunuz var ve gencsiniz masallah cok guzel tebrik ederim. Siz galiba cok enerjik yerinde duramayan kipir kipir birisiniz masallah sizeYok özel degil burda herkes biliyor az cok Ben 27 yaşındayım. Çocuklarda aşağı yukarı 8.5 7.5 5.5 3.5 1.5 yaşında sayılırlar
O ooo o insanlara kaldıysa ben daha 4 tane olduğunda yetişemezdim. Canım çıkardı. Yas farkı çok olursa kıskançlık artar çünkü çocuk ilginin sadece kendisinde olmasına alışır. Kardeşini rakip gibi görür. O yüzden sen merak etme. Dua et hayırlısı olsun.Ne yalan söyleyim bizim merak ettiğimiz oğlum ben hamileyken beni zorlar mı ?herkes 2 yaşına gelsin öyle yap yoksa zorlanırsın diyorlar 2 cocuğa aynı anda nasıl bakacan 2 yaşındaki cocukta bebek sayılır diyolar bizi korkutuyorlar
Amin canım hepimizin evlatlarını insallahAy maşallah burda benden fazla varmı diyordum varmış benim dört tane siz daha bi kıdemliymissiniz Allah bağışlasin bende kalabalık aileleri seviyorum birde kız ama hepsi oğlan iyiki varlar
Merak etme Allah kimseye çekemeyeceği yükü yüklemez. Biri öyle zor olduysa diğeri genelde çok uysal oluyor. İnşallah çok akıllı uslu seni yormayan bir evladın olur :))Peki bu cocuğumda kolik olursa diyoruz .yani ikisinin aynı anda bakımı nasıl olur
Of sorma. Ben de gayet kısıtlı imkanlarla okudum. Gayet iyi bi lise kazandım. Lise bitince İlk senemde de istediğim bölüme yerleştim. Sonra evlilik falan okulu bıraktım 4 yıl önce tekrar sınava girip istanbulda tercih ettiğim tek okula ikinci olarak girdim. Eşim de şimdi okuduğum okulda öğrenciydi evlendiğimizde şimdi devlette çok iyi bi işi var. Ben de bu donem bitiriyorum insallah. Çocuklarımıza gayet de iyi eğitim vermeye çalışıyoruz. Ama mesela geçende birisi bana bi özel okul yıllık 35000. Çarp 6yla 210000. 4 yıl boyunca 840000 yapar. + aylık 700 de gideri var odeyebilecek misin hesabı yapıyor. Ben nasıl sinir olmayayım. Ödeyecek param olsa bile sanane yani...8 88li hiç olamayacağım idolumsün, canını sıkanlar olduğunu söylemişsin, okuyunca sinirim tepeme çıktı. Herkes kendi eğitim seviyesine baksın! Özel okulda okumak şart mıymış acaba. Gayet küçücük bir şehirin sıradan devlet okulunda okuyarak çok da şahane meslek edindim. Önemli olan anne baba ilgisi, şefkati.
Allah kolaylık versin sana sevgiler
Teşekkür ederim ama yok öyle kıpır kıpır falan değilim. Normal bildiğin yorulan yatan bazen yataktan bile kalkmak istemeyen ama mecburiyetten ölü gibi de olsa kalkan biriyim. İlk fırsatta da yatıp dinlenip enerji topluyorum :))Ya ne kadar guzel bi suru cocugunuz var ve gencsiniz masallah cok guzel tebrik ederim. Siz galiba cok enerjik yerinde duramayan kipir kipir birisiniz masallah size
Evet bunu bende fark ettim kızıma hamileyken normal kontrollerim vardı orda bi grup türkle karşılaştım tanıştık sohbet ettik falan 5. Çoçuğuna hamile bayanın eğitimden yoksun cahil olarak görüp sürekli araştıranlarıda tekrar tekrar aynı soruyu soranlarıda gördüm bayan diyorki öğretmenim ben yalnız büyüdüm kuzenlerim hiç aralaraına almazdı beni her gece ağladığımı bilirim yalnızlıkdan 13 yaşıma geldiğimde annemi kaybettim yalnızlığım iki kat arttı yeni anne falan çok zor günler geçirdim şimdi 5. Hamileyim gel görkiii nasıl ezikliyorlar bayanı hatta iki kişi bi hiddetlendi dövecekler kadını zannettim o derece biride soruyor hangi üniversiteyi bitirdi bölümün neydi güya inanmıyor öğretmen olduğuna açık arıyor hangi okulda çalışıyorsun aman bir sürü tantana kim ne kadar istiyorsa doğursun kimene ben kendimede eşimede güvenmediğimden 1 taneyle kaldım annem bile sorduğunda yap ikinciyi dediğinde eğer doğumuma gelirsen tamam dedim yok kızım gelemem dediYok çocuk istemekten vazgeçtim. Tabi hayırlısı. Servet değil derdim bi kefenle gitcem öbür tarafa. Tek derdim çocuklarımın benim gibi hayatta yalnız kalmaması. Maddiyat gelip geçici yarın olup olmayacağı belli değil. Yanlış anlamayın onları yazmamın sebebi bazı insanların çok çocuk sahibi olmayı bi cahillik yoksulluk olarak görmesiydi. Bana durmadan yok özel okulu yok Üniversitesi deyip duruyorlardı. Bende eğitimli genç insanların da çok çocuk sahibi olabileceğini bunun yanında zenginlesebileceginı söylemek istedim. Onun dışında normal hayatta da burda başka konularda da bana saldirilmadan bu konuları açmadım. Açıklamak istedim sadece :)
Ya açıkçası genellikle cahil ( cahilden kastım okul değil kişinin kendini gelistirmesi) kesim eleştiriyor bunları. Yoksa bir yerlere gelmiş ya da kendini geliştirmiş insanlar tebrik etmekle yetiniyor. Ne kadar göstermek istemeseler de hasetten falan yapıyorlar diye düşünüyorum artık. Yani bakan benim parayı getiren eşim maddi durumumdan etkilenenlerse çocuklarım. O halde kime ne yani. Çocuk istemezsin bi ton laf çocuk dogurursun bi ton laf. Artık kimseyi umursamıyorum bıktım yaa. Bence sen de tıka kulaklarını istemiyorsan.Evet bunu bende fark ettim kızıma hamileyken normal kontrollerim vardı orda bi grup türkle karşılaştım tanıştık sohbet ettik falan 5. Çoçuğuna hamile bayanın eğitimden yoksun cahil olarak görüp sürekli araştıranlarıda tekrar tekrar aynı soruyu soranlarıda gördüm bayan diyorki öğretmenim ben yalnız büyüdüm kuzenlerim hiç aralaraına almazdı beni her gece ağladığımı bilirim yalnızlıkdan 13 yaşıma geldiğimde annemi kaybettim yalnızlığım iki kat arttı yeni anne falan çok zor günler geçirdim şimdi 5. Hamileyim gel görkiii nasıl ezikliyorlar bayanı hatta iki kişi bi hiddetlendi dövecekler kadını zannettim o derece biride soruyor hangi üniversiteyi bitirdi bölümün neydi güya inanmıyor öğretmen olduğuna açık arıyor hangi okulda çalışıyorsun aman bir sürü tantana kim ne kadar istiyorsa doğursun kimene ben kendimede eşimede güvenmediğimden 1 taneyle kaldım annem bile sorduğunda yap ikinciyi dediğinde eğer doğumuma gelirsen tamam dedim yok kızım gelemem dedi
Hiç sorma ben de ne yapacağım diye düşünüyorum çok uykum var benim ya hep uykum var ben 3 yıldır uyumuyorum zaten ama kızım ilk doğduğunda çok enerjiktim belki Allah güç kuvvet verir inşallah başa gelen çekilir bir gelisinde minik kızımMerhabalar, şuan 2 yaşında olan kızıma kardeş bekliyoruz. Fakat beni iki çocuk ve bir eşle bekleyen büyük bir performans bekliyor biliyorum. Konuyla ilgili olarak psikolojik hazırlık olarak 2 ve üzeri çocuklu annelerin çarpıcı kısa deneyim ve önerilerine ihtiyaçım olacak. Paylaşırsanız sevinirim :)
Yani benim eşim istese işim de müsait olsa kesinlikle 4 çocuk yaparım bence çok ideal ne alaka eğitim seviyesiyle çok çocuğun anlamadım bende doktora yapıyorum ama 4 çocuk hayalim var :) hahahahahahahEvet bunu bende fark ettim kızıma hamileyken normal kontrollerim vardı orda bi grup türkle karşılaştım tanıştık sohbet ettik falan 5. Çoçuğuna hamile bayanın eğitimden yoksun cahil olarak görüp sürekli araştıranlarıda tekrar tekrar aynı soruyu soranlarıda gördüm bayan diyorki öğretmenim ben yalnız büyüdüm kuzenlerim hiç aralaraına almazdı beni her gece ağladığımı bilirim yalnızlıkdan 13 yaşıma geldiğimde annemi kaybettim yalnızlığım iki kat arttı yeni anne falan çok zor günler geçirdim şimdi 5. Hamileyim gel görkiii nasıl ezikliyorlar bayanı hatta iki kişi bi hiddetlendi dövecekler kadını zannettim o derece biride soruyor hangi üniversiteyi bitirdi bölümün neydi güya inanmıyor öğretmen olduğuna açık arıyor hangi okulda çalışıyorsun aman bir sürü tantana kim ne kadar istiyorsa doğursun kimene ben kendimede eşimede güvenmediğimden 1 taneyle kaldım annem bile sorduğunda yap ikinciyi dediğinde eğer doğumuma gelirsen tamam dedim yok kızım gelemem dedi
Hamilelikten olur öyle. Vakit buldukça uyu dinlen bence. Bebeğin doğduğunda yine enerjik olursun merak etme hep Hamilelikten :))Hiç sorma ben de ne yapacağım diye düşünüyorum çok uykum var benim ya hep uykum var ben 3 yıldır uyumuyorum zaten ama kızım ilk doğduğunda çok enerjiktim belki Allah güç kuvvet verir inşallah başa gelen çekilir bir gelisinde minik kızım
Olur mu canım hiç. Eğer eğitimliysen bir en fazla iki çocuk yapabilirsin. Ucu de bir yere kadar anlayışla karsilayabilirler ama dört asla. Eğer doğurmuşsan o çocukların 16 yıl boyunca tüm özel okul parası ve kres parasi birikmiş olmalı. Falan filan. Ha bi de yok yemek bale piyano yüzme özel ders bilmem ne bunların parası da birikmiş olmalı. Yani bana dedikleri bunlar. He bi de üni okudum diyorsan kesin yalan soyluyorsundur çünkü olamaz imkansız yani hem okuyup hem çok çocuk sahibi olmak.Yani benim eşim istese işim de müsait olsa kesinlikle 4 çocuk yaparım bence çok ideal ne alaka eğitim seviyesiyle çok çocuğun anlamadım bende doktora yapıyorum ama 4 çocuk hayalim var :) hahahahahahah
Ben seni takdir ettim açikçası bi evlat anne babanın kendine aldıģi pahalı hediyeleri ozel okulları degilde kendisine verilen sevgiyi önemser masallah sanaOlur mu canım hiç. Eğer eğitimliysen bir en fazla iki çocuk yapabilirsin. Ucu de bir yere kadar anlayışla karsilayabilirler ama dört asla. Eğer doğurmuşsan o çocukların 16 yıl boyunca tüm özel okul parası ve kres parasi birikmiş olmalı. Falan filan. Ha bi de yok yemek bale piyano yüzme özel ders bilmem ne bunların parası da birikmiş olmalı. Yani bana dedikleri bunlar. He bi de üni okudum diyorsan kesin yalan soyluyorsundur çünkü olamaz imkansız yani hem okuyup hem çok çocuk sahibi olmak.
Ay şu özel okul meselesinede sinir oluyorum o nedir yani 1. Siniftan lise bitene kadar özel bide üniversite özel bana gereksiz geliyor. (Ha herkesin kendini tercihi ) maddi durum çok iyi olur o ayri yoksa ucu ucuna getirip özele göndermek gereksiz. Bence o kadr yil ozele verilen parayi biriktir ileride ver iş kursunlar :)Olur mu canım hiç. Eğer eğitimliysen bir en fazla iki çocuk yapabilirsin. Ucu de bir yere kadar anlayışla karsilayabilirler ama dört asla. Eğer doğurmuşsan o çocukların 16 yıl boyunca tüm özel okul parası ve kres parasi birikmiş olmalı. Falan filan. Ha bi de yok yemek bale piyano yüzme özel ders bilmem ne bunların parası da birikmiş olmalı. Yani bana dedikleri bunlar. He bi de üni okudum diyorsan kesin yalan soyluyorsundur çünkü olamaz imkansız yani hem okuyup hem çok çocuk sahibi olmak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?