İkinci bebek ve tecrübeler

• Konu Sahibi Konu Sahibi Vina
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ne yalan söyleyim bizim merak ettiğimiz oğlum ben hamileyken beni zorlar mı ?herkes 2 yaşına gelsin öyle yap yoksa zorlanırsın diyorlar 2 cocuğa aynı anda nasıl bakacan 2 yaşındaki cocukta bebek sayılır diyolar bizi korkutuyorlar

işte geldim burdayım. 6.yı bekliyorum sorun olur mu?
Ay maşallah burda benden fazla varmı diyordum varmış benim dört tane siz daha bi kıdemliymissiniz Allah bağışlasin bende kalabalık aileleri seviyorum birde kız ama hepsi oğlan iyiki varlar

Ayrimcilik yapmayin, onlari kiyaslamayin, 2 yasindaki kucucuk cocugun ilgisinden kismayin yeter. Adil olun gerisi gelir, hayirli olsun.

Canım hiç korkma çok çok iyi oluyor asıl ara verince zor oluyor ,birkere arada yaş olunca ilgi alanları değişince takip edemiyorsun yakın olunca aynı anda parka götür oynat mesela veya evde oynadıklarinda özellikle kışın kimseye ihtiyaç duymadan zevkle vakit gecirsinler

Peki bu cocuğumda kolik olursa diyoruz .yani ikisinin aynı anda bakımı nasıl olur

8 88li hiç olamayacağım idolumsün, canını sıkanlar olduğunu söylemişsin, okuyunca sinirim tepeme çıktı. Herkes kendi eğitim seviyesine baksın! Özel okulda okumak şart mıymış acaba. Gayet küçücük bir şehirin sıradan devlet okulunda okuyarak çok da şahane meslek edindim. Önemli olan anne baba ilgisi, şefkati.
Allah kolaylık versin sana sevgiler

MasaALLAH Al

Benimde bir 24 aylik birde 45 gunluk kizim var.Zor ama imkansiz degil :) Saglik yerinde olduktan sonra yetisiyorsun bir sekilde.Biraz daha buyusunler hersey daha guzel olacak insallah :) 3. Bebegi bile dusunebilirim bir zaman sonra ,sonra da harc bitti yapi paydos 6 taneyi gozum yemez :))

ben ikinciyi doğurduğumda kızım 2,5 yaşlarındaydı.bizim için zorluğu oğlum ileri derecede kolikti ve 5 ay boyunca gece gündüz durmadan morara ağlardı ve bu süre zarfında kızımla hep annennesi ilgilendi.5 ay sonra koliğimiz bitti ve normale döndük yani yorucu tempoya devam.benim avantajım kızım sakin ve sevgi doludur asla kimseye şiddet uygulamaz onun için kardeşiyle arası çok iyi.şuan oğlum 15 aylık ve ikisi çok güzel oyunlar oynuyorlar.sabah uyanınca hemen sarılır öperler birbirlerini kendine ne alırsa kardeşine de alır yediği şeyden mutlaka kardeşinede ayırır.hamileliğimden buyana kızımı kardeşiyle alakalı herşeye dahil ettim doktor randevuları alışverişler müzikler.... doğunca da kardeşine dokunduğum emzirdiğim heran mutlaka bir elim mutlaka kızımdadır. evde her daim dagınıklığa,gürültüye,patırtıya,hiç oturamaya,kendinize zaman ayıramamaya hazır olun.ama en önemlisi de evde bol kahkaha,çifte sevinç ve mutluluk olacaktır.ikisinin oynarkenki mutluluğunu gördüğünüzde evet iyi ki doğurmuşum diyeceksiniz.sormak istediğiniz bişey varsa sorabilirsiniz

Yok özel degil burda herkes biliyor az cok Ben 27 yaşındayım. Çocuklarda aşağı yukarı 8.5 7.5 5.5 3.5 1.5 yaşında sayılırlar
Ya ne kadar guzel bi suru cocugunuz var ve gencsiniz masallah cok guzel tebrik ederim. Siz galiba cok enerjik yerinde duramayan kipir kipir birisiniz masallah size

O ooo o insanlara kaldıysa ben daha 4 tane olduğunda yetişemezdim. Canım çıkardı. Yas farkı çok olursa kıskançlık artar çünkü çocuk ilginin sadece kendisinde olmasına alışır. Kardeşini rakip gibi görür. O yüzden sen merak etme. Dua et hayırlısı olsun.

Ay maşallah burda benden fazla varmı diyordum varmış benim dört tane siz daha bi kıdemliymissiniz Allah bağışlasin bende kalabalık aileleri seviyorum birde kız ama hepsi oğlan iyiki varlar
Amin canım hepimizin evlatlarını insallah

Peki bu cocuğumda kolik olursa diyoruz .yani ikisinin aynı anda bakımı nasıl olur
Merak etme Allah kimseye çekemeyeceği yükü yüklemez. Biri öyle zor olduysa diğeri genelde çok uysal oluyor. İnşallah çok akıllı uslu seni yormayan bir evladın olur :))

Of sorma. Ben de gayet kısıtlı imkanlarla okudum. Gayet iyi bi lise kazandım. Lise bitince İlk senemde de istediğim bölüme yerleştim. Sonra evlilik falan okulu bıraktım 4 yıl önce tekrar sınava girip istanbulda tercih ettiğim tek okula ikinci olarak girdim. Eşim de şimdi okuduğum okulda öğrenciydi evlendiğimizde şimdi devlette çok iyi bi işi var. Ben de bu donem bitiriyorum insallah. Çocuklarımıza gayet de iyi eğitim vermeye çalışıyoruz. Ama mesela geçende birisi bana bi özel okul yıllık 35000. Çarp 6yla 210000. 4 yıl boyunca 840000 yapar. + aylık 700 de gideri var odeyebilecek misin hesabı yapıyor. Ben nasıl sinir olmayayım. Ödeyecek param olsa bile sanane yani...

Ya ne kadar guzel bi suru cocugunuz var ve gencsiniz masallah cok guzel tebrik ederim. Siz galiba cok enerjik yerinde duramayan kipir kipir birisiniz masallah size
Teşekkür ederim ama yok öyle kıpır kıpır falan değilim. Normal bildiğin yorulan yatan bazen yataktan bile kalkmak istemeyen ama mecburiyetten ölü gibi de olsa kalkan biriyim. İlk fırsatta da yatıp dinlenip enerji topluyorum :))

Evet bunu bende fark ettim kızıma hamileyken normal kontrollerim vardı orda bi grup türkle karşılaştım tanıştık sohbet ettik falan 5. Çoçuğuna hamile bayanın eğitimden yoksun cahil olarak görüp sürekli araştıranlarıda tekrar tekrar aynı soruyu soranlarıda gördüm bayan diyorki öğretmenim ben yalnız büyüdüm kuzenlerim hiç aralaraına almazdı beni her gece ağladığımı bilirim yalnızlıkdan 13 yaşıma geldiğimde annemi kaybettim yalnızlığım iki kat arttı yeni anne falan çok zor günler geçirdim şimdi 5. Hamileyim gel görkiii nasıl ezikliyorlar bayanı hatta iki kişi bi hiddetlendi dövecekler kadını zannettim o derece biride soruyor hangi üniversiteyi bitirdi bölümün neydi güya inanmıyor öğretmen olduğuna açık arıyor hangi okulda çalışıyorsun aman bir sürü tantana kim ne kadar istiyorsa doğursun kimene ben kendimede eşimede güvenmediğimden 1 taneyle kaldım annem bile sorduğunda yap ikinciyi dediğinde eğer doğumuma gelirsen tamam dedim yok kızım gelemem dedi

Ya açıkçası genellikle cahil ( cahilden kastım okul değil kişinin kendini gelistirmesi) kesim eleştiriyor bunları. Yoksa bir yerlere gelmiş ya da kendini geliştirmiş insanlar tebrik etmekle yetiniyor. Ne kadar göstermek istemeseler de hasetten falan yapıyorlar diye düşünüyorum artık. Yani bakan benim parayı getiren eşim maddi durumumdan etkilenenlerse çocuklarım. O halde kime ne yani. Çocuk istemezsin bi ton laf çocuk dogurursun bi ton laf. Artık kimseyi umursamıyorum bıktım yaa. Bence sen de tıka kulaklarını istemiyorsan.

Hiç sorma ben de ne yapacağım diye düşünüyorum çok uykum var benim ya hep uykum var ben 3 yıldır uyumuyorum zaten ama kızım ilk doğduğunda çok enerjiktim belki Allah güç kuvvet verir inşallah başa gelen çekilir bir gelisinde minik kızım

Yani benim eşim istese işim de müsait olsa kesinlikle 4 çocuk yaparım bence çok ideal ne alaka eğitim seviyesiyle çok çocuğun anlamadım bende doktora yapıyorum ama 4 çocuk hayalim var :) hahahahahahah

Hamilelikten olur öyle. Vakit buldukça uyu dinlen bence. Bebeğin doğduğunda yine enerjik olursun merak etme hep Hamilelikten :))

Yani benim eşim istese işim de müsait olsa kesinlikle 4 çocuk yaparım bence çok ideal ne alaka eğitim seviyesiyle çok çocuğun anlamadım bende doktora yapıyorum ama 4 çocuk hayalim var :) hahahahahahah
Olur mu canım hiç. Eğer eğitimliysen bir en fazla iki çocuk yapabilirsin. Ucu de bir yere kadar anlayışla karsilayabilirler ama dört asla. Eğer doğurmuşsan o çocukların 16 yıl boyunca tüm özel okul parası ve kres parasi birikmiş olmalı. Falan filan. Ha bi de yok yemek bale piyano yüzme özel ders bilmem ne bunların parası da birikmiş olmalı. Yani bana dedikleri bunlar. He bi de üni okudum diyorsan kesin yalan soyluyorsundur çünkü olamaz imkansız yani hem okuyup hem çok çocuk sahibi olmak.

Ben seni takdir ettim açikçası bi evlat anne babanın kendine aldıģi pahalı hediyeleri ozel okulları degilde kendisine verilen sevgiyi önemser masallah sana

Hey maşallah ya senin gibi hatunlar kaldı mı bu zamanda ya :) annen baban sana iyi bakmış belli ki bünye vücut sağlam kanlı canlı olmasan 6 tane nerdeee :) cesaretinden dolayı takdir ettim seni hepsi bi yana bu sorumluluğu almak kolay değil. Burda bazıları çok mükemmelliyetçi o yüzden sana yapılan olumsuz yorumları kafana fazla takma. Bende leğende soba önünde yıkanarak büyüdüm devlet okullarının en berbat olduğu dönemlerde okudum ama çok şükür ipsiz sapsız olmadım. Çocuk sahibi olmanın en baş şartını maddiyat olarak belirlemişler malesef, evde verebileceğin ahlaki değerler eğitim görgü kuralları davranış öğretileri ikinci planda kalmış.. Hoş onuda öğretmeye üşenir olmuşlar ana okullarından bekler olmuşlar orayada para lazım tabi yoksa nasıl kaliteli bir birey olacak ki? Ben okuma yazmayı annemden öğrendim annem öğretti okula daha başlamadan,elif cüzü yani Kuranın ilk harflerini bana annem öğretti ilk dualarımı, nasıl dua edeceğimi falan.. Bazı şeyler para pul etmiyor malesef.

Ay şu özel okul meselesinede sinir oluyorum o nedir yani 1. Siniftan lise bitene kadar özel bide üniversite özel bana gereksiz geliyor. (Ha herkesin kendini tercihi ) maddi durum çok iyi olur o ayri yoksa ucu ucuna getirip özele göndermek gereksiz. Bence o kadr yil ozele verilen parayi biriktir ileride ver iş kursunlar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…