İkinci çocuk düşüncesi….

Maddi ve manevi hiçbir sıkıntım olmadığı halde iki çocukla çok zorlanıyorum .Hem maddi hem manevi çok yıpratıcı .Her şey ateş pahasi .Bir de sizin durumunuzda .

Allah aşkına devletin verdiği paraya güvenerek çocuk mu yapılır ? 3 kuruş bir şey o para çocuğun bir senelik bez masrafı bile değil.
Hayır ilk hamilileginizde zor geçmis yani çok ilginç.
O çocuk fotoğrafi atıp hadi çocuk yap diyenler kimse kusura bakmasın zir cahil insanlar benim gözümde.
Size ne isteyen yapar istemeyen yapmaz uyuz oluyorum millete çocuk yap diyenlere.
İyi niyetli bı davranis güya ama asla değil.
Genelde çocuk sahibi olmaktan başka bir şey başaramamış oluyor böyle insanlar.

Hamileyken çalışmak neden zor olsun ki? Garsonluk gibi beden gücü falan gerektirmeyen bir iş muhasebe. Çok rahat çalışırsınız.
Ben de masa başı işde çalışıyorum ve kızıma hamileyken sabah 6 da yola çıkıp akşam 19:30 da evde oluyordum. Beni en çok zorlayan uykusuzluk oldu. Akşam 10 olduğunda sızıyordum resmen.

Senin şartlarında ve şu zamanda çocuk dusunmem.
Hatta ben bir süre her şeyi erteledim. İnş şartlar bir şekilde düzelmeye başlarsa, bakacağız

İkinci çocuğa şimdiden acıdım şu şartlarda pek doğru gelmedi

evde yine küçük bir bebek olması kokusu ne bilim içim kıpırdamıyor değil…

şuan kendim gecekondu da 1-1 köpek bağlasan durmaz rutubetli bir evde yaşıyorum yaşamamında sebebi biz eşimle ayrılmıştık evi herşeyi dağıttık sonradan barışınca bu evi bulduk

arkadaşlarım da inatla resim atıyorlar sana da yakışır yap artık bir tane diye

Sanki canlı değil de oyuncak bebekten bahsediyor gibisiniz inanamıyorum, şartlarınız böyleyken içiniz kıpırdasın diye çocuk yapasınız mı geliyor? Ayrıca arkadaşlarınızın hepsi bilinçsiz insanlarmış; o minik bebişler büyüyor, büyüdükçe de düzgün eğitim alması, sağlıklı beslenmesi, giyimi kuşamı, harçlığı, kursları, belki özel dersleri vs. bitmiyor. Bence yetişkin insanlar sırf yakışacağı için ürememeli, bu yüzyılda kadar da içgüdüsel olunmaz ya.

Aman allahım :)

Yorumları okuyun öyle yorum yapın

Benim oğluma haftalık yaptığım harcama sadece 1000 TL oyun alanları kurslar istediği şeyler vs… ben her harikalar bir sene bu evde olmak zorundayım uyumadan uyumaya gelmeye çalışıyoruz bu eve resmen lütfen düzgün yorum yapın ya hepinizin hayatı mükemmel hepiniz ne kadar doğru kararlar alıyorsunuz

Ben çocuğumun eğitimi ile sürekli ilgilenen bir annecim ayrıca Anaokulu öğretmeniyim sürekli ne öğrenebilirim diye uğraşan ve bebekliğinden beri etkinliklerle büyüyen bir çocuk 5 yalına girme okuma yazma biliyor toplama çıkarma biliyor bu kadarını söyleyim umarım size göre ilgili boşlamayan bir anneyimdir

Köpek bağlansa durmaz dediğiniz evde yaşayıp çocuğa haftalık 1000 lira harcama yapıyorsunuz öyle mi?
Borçlar yüzünden doğru düzgün ev tutamayacaksınız ama çocuğa haftalık bu kadar harcama yapacaksınız. Hı hı kesin öyledir.

Ay sana ben özelden hesap hareketleri atayım mı ister misin ? Kusura bakma herkesin düşünce yapısı farklı ben gidip 5 bin kiraya vereceğime bin TL veririem o kalan 4 ün ikisini kenara koyar ikisini çocuğuma harcarım. Bu eve gelmemişim sebebi vardı bu bir ikincisi şimdi 1 sene mecbur beklemek zorundayım ters ters konuşma konuşacaksan sa yazma ukala

neden gene 1+1 olacak ama yeni temiz bir eve çıkmıyorsunuz?ev ortamı da aktiviteler kadar önemli çocuklar için

neden gene 1+1 olacak ama yeni temiz bir eve çıkmıyorsunuz?ev ortamı da aktiviteler kadar önemli çocuklar için
Çünkü şuan bir seneden bile az zaman kaldı kendi evime taşınmama ve sana yemin ederim bıktım taşınmaktan illlahlah oldum bu 6. Cü ev bir sene için taşınmaya değer mi diyorum Kİ annemle Yanyana oturuyoruz çocuğu sabah işe giderken bırakmam rahat oluyor kışı düşündüğüm İÇİN bu ev çıkmıştı

güzelce hakaret etmeden anlatın o zaman derdinizi.anladığım kadarıyla 2 maaşlı bir ailesiniz.eviniz de varmış.artık çocuk yetiştirmek çok pahalı herşey ateş pahası.ama bakarım iki çocuğa da diyorsanız bu hiçbirimizi ilgilendirmez.sizin kararınız

Ne yapayım sizin hesap hareketleriniz ben?
Madem çocuk yapmayın denilince bu kadar rahatsız olacaksınız niye soruyorsunuz?
Kendi açtığınız konuyu dönün bir okuyun, başkasının gibi.
Köpek bağlasan durmayacak bir evde, yaşamak zorunda olan ailenin ikinci çocuk hevesi. Bu ailenin çocuğuna aylık 4000 liralık aktivite,kurs harcaması yapacağı kimsenin aklına gelmez hay Allah iste bizde bilemedim, bunlar hep ukalalılıktan.

Sırf keyfiniz istiyor diye uygun şartlar olmadığı halde bir bebek dünyaya getirmek onun hakkına girmek olmaz mı... Bu kadar sıradan olmamalı bazı şeyler... Sonuçlarını düşünün lütfen..Bizi diğer canlılardan ayıran İRADE diye bişeyimiz var o yüzden hayvanlar gibi sadece üremiyoruz...Bu dünyaya geliş amacımız canımız istiyor diye üremek mi... Yoksa sağlıklı huzurlu sevgi ve güven ortamında ihtiyaçlarını karşılayabileceğiniz ekonomik olarak ruhunada bedenine de iyi bakabileceğiniz kul hakkına girmeyeceğiniz bireyler yetiştirmek mi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…