- 16 Ocak 2016
- 30
- 23
- 88
- 34
- Konu Sahibi Yorgunum68
-
Aminn benim gibi dusunen birisinin olmasina sevindimHormonlardan ileri gelen bir düşünce, bende aynı duyguları yaşıyorum ama ilerde onları omuz omuza düşündükçe oğluma ihanet etmiş değil ona iyilik yapmış olduğumuzu düşünüyorum. Tabi kardeş kardese lütufta olabilir ekstra bir yükte, Rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin.
Çok güzel söylemişsinizSiz evlat ayirmazsaniz, ihmal etmezseniz ya da aşırı kayirip kardeşinden uzaklaşmasına neden olmazsanız kardeş bir çocuk için enn güzel şeydir.
Benim de bir ablam var, arkadaş gibi büyüdük. Mahallede hiç arkadaşımız yokken evde beraber evcilik oynardık. Üniversitede liseden arkadaş gibi birbirimizin şehrine gittik geldik :)
Bir gün olsun birbirimizi kıskanmadik, Ennn ufak birşeyi bile ailemize ispiyonlamadik. Bazen bazı arkadaşlarim laf arasında 'annem en çok beni sever, nenemin ilk torunuyum, benim yerim onlarda ayridir' falan derler. Bana çook ilginç gelir. Aileden birisinin ablamı ya da beni daha çok sevmesi beni rahatsız ederdi. Bu fikrimde çok samimiyim, annemle babam bizi asla ayirmadiklari için biz de birbirimizi kıskanmadan buyuduk- herşey doğal akışında seyretti.
Yani bu size bağlı
Ona en yakın arkadaşını da vermiş olabilirsiniz
Kurtulamadığı ayak bağını da...
Bunu belirleyen sizin ilk yıllardaki tavrıniz olacaktir
Ya canımAminn benim gibi dusunen birisinin olmasina sevindim
Cok haklisiniz bu konuyla alakali adem gunesin cok guzel makaleleri var onlari okuyorum tabi is bizim tutumumuzda bitiyorSiz evlat ayirmazsaniz, ihmal etmezseniz ya da aşırı kayirip kardeşinden uzaklaşmasına neden olmazsanız kardeş bir çocuk için enn güzel şeydir.
Benim de bir ablam var, arkadaş gibi büyüdük. Mahallede hiç arkadaşımız yokken evde beraber evcilik oynardık. Üniversitede liseden arkadaş gibi birbirimizin şehrine gittik geldik :)
Bir gün olsun birbirimizi kıskanmadik, Ennn ufak birşeyi bile ailemize ispiyonlamadik. Bazen bazı arkadaşlarim laf arasında 'annem en çok beni sever, nenemin ilk torunuyum, benim yerim onlarda ayridir' falan derler. Bana çook ilginç gelir. Aileden birisinin ablamı ya da beni daha çok sevmesi beni rahatsız ederdi. Bu fikrimde çok samimiyim, annemle babam bizi asla ayirmadiklari için biz de birbirimizi kıskanmadan buyuduk- herşey doğal akışında seyretti.
Yani bu size bağlı
Ona en yakın arkadaşını da vermiş olabilirsiniz
Kurtulamadığı ayak bağını da...
Bunu belirleyen sizin ilk yıllardaki tavrıniz olacaktir
Evet 1 e gidiyor buyudu Kabul ediyorum sanirim tek oldugu icin onOğlunuz kocaman olmuş, neden böyle karamsarsınız.
Hayır yanlış anlamayın elbette küçük de, neredeyse kendi tüm özbakımını kendi yapacak yaşa gelmiş, annesi olarak onu bebek gibi kollayacak değilsiniz. Kardeş var veya yok oğlunuz büyümüş, bunu kabullenin
Eğer oğlununuz çok küçük olsaydı, evet ilk çocuğa haksızlık olabilirdi biraz.
Ama sizin öyle bir durumunuz yok.
Ayrıca anne baba karar vermişse , 6 yaşındaki çocuğa ( yetişkin hariç , yaş kaç olursa olsun) sorulması bana komik geliyor.
Yanlış anlamayın lütfen.
Neden şükürsüzlük olsun ki ?
Öyle düşünmeyin.
Sizin sahip olmaya çalıştığınız bazı şeyleri de, başkaları kolayca elde edebiliyor.
Buna denge demek daha doğru sanki.
Kendinize haksızlık etmeyin, hamileliğiniz tadını çıkarın.
Gayet bilinçli bir annesiniz bence, hayırlı doğumlar dilerim.
Cok tesekkurler sagolunEğer oğlununuz çok küçük olsaydı, evet ilk çocuğa haksızlık olabilirdi biraz.
Ama sizin öyle bir durumunuz yok.
Ayrıca anne baba karar vermişse , 6 yaşındaki çocuğa ( yetişkin hariç , yaş kaç olursa olsun) sorulması bana komik geliyor.
Yanlış anlamayın lütfen.
Neden şükürsüzlük olsun ki ?
Öyle düşünmeyin.
Sizin sahip olmaya çalıştığınız bazı şeyleri de, başkaları kolayca elde edebiliyor.
Buna denge demek daha doğru sanki.
Kendinize haksızlık etmeyin, hamileliğiniz tadını çıkarın.
Gayet bilinçli bir annesiniz bence, hayırlı doğumlar dilerim.
Zalım anam bir de değil iki kez ihanet etmiş bana bu durumda, gerçi bana da müstehak her seferinde affetmişim.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin de çok abartılı hisler bunlar hanımabla kardeş geliyor işte ne güzel şey. İlkine vakit ayıramadığınız zamanlar da olabilir gayet doğal, ben bizim sıpalara benden çaldıkları vakti helal ediyorum şahsen.
Cok dogru Oglum nasil benim parcamsa o da oyle olacak bundan eminimIkinci bebegime hamile kaldigimi ogrendigimde ayni duygulari hissetmistim.hatta ben bunu kizim kadar sevemem asla diyordum.kizima haksizlik olacak bile dedim icimden.Sonra bir dogdu bir gordum o guzel minik yuzunu icime sigmadi sevgisi doldum tastim resmen..
Sanada oyle olacak.Bir annenin yuregi o kadar buyuktur ki on tane yavrusu olur birini bile atamaz kalbinden..
Hanimlar merhaba yasim 27 oglum var 6 yasinda esimle dusunukduk oglumla konustuk kardesi olmasina karar verdik Allahin izniyle 6 haftalik hamileyim gel gorun ki duyar duymaz moralim bozuldu yani bisey hissetmedim Allah affetsin Hani cok istiyodun diyorum kendime n' oldu? diyorum cvp ya oglum uzulurse Onu uzersem uykusuzluk stres ona yansirsa diye kendimi yiyorum 1 haftadir yastiga basimi koyar koymaz agliyorum simdi yok haketmiyorsun sukretmiyorsun gibi yorumlar olacak asla sukursuzluk etmiyorum benim sorunum bebek degil sadece oglum.. Fikirlerinize ihtiyacim var Benim gibi bu durumu yasayan oldu mu?
Dipnot; esim sehir disinda 1 ay yok oglumla ikimiz yalniz kaliyoruz belkide bu yuzden ogluma bu kadar taktim
ŞükredinHanimlar merhaba yasim 27 oglum var 6 yasinda esimle dusunukduk oglumla konustuk kardesi olmasina karar verdik Allahin izniyle 6 haftalik hamileyim gel gorun ki duyar duymaz moralim bozuldu yani bisey hissetmedim Allah affetsin Hani cok istiyodun diyorum kendime n' oldu? diyorum cvp ya oglum uzulurse Onu uzersem uykusuzluk stres ona yansirsa diye kendimi yiyorum 1 haftadir yastiga basimi koyar koymaz agliyorum simdi yok haketmiyorsun sukretmiyorsun gibi yorumlar olacak asla sukursuzluk etmiyorum benim sorunum bebek degil sadece oglum.. Fikirlerinize ihtiyacim var Benim gibi bu durumu yasayan oldu mu?
Dipnot; esim sehir disinda 1 ay yok oglumla ikimiz yalniz kaliyoruz belkide bu yuzden ogluma bu kadar taktim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?