Ikinci cocuk ilk cocuga ihanet mi?

Ne mutlu size :) ablanızla aranızda kaç yaş var acaba? 2. Çocuk düşüncemi şekillendirmesi için soruyorum

Tam kız kardeşimle aramda olan yaş farkı olacak doğduğunda. Ben çok sevinmiştim hatta hatırlıyorum annem demişti ki "Ben bu küçük bebeği sana hediye olarak yaptım, o senin." O kadar sevinmiştim ki kız kardeşim uyanmasın diye parmak uçlarımda gezerdim küçücük kızdım ilkokul çağında. Hiç kardeşimi kıskanmadım çünkü annem ikimizle de ilgilendi, sevgi eksikliği çekmedim. Ayrıca o bebek benim hediyemdi :) Koca kız oldu hâlâ kıyamam, üzerine titrerim, şu an üniversiteyi kazandı aynı evde yaşıyoruz. :) İnşallah sizin çocuklarınız da çok iyi anlaşacaklar ve siz ikisine de iyi bir anne olacaksınız çünkü belli ki ikisini de çok seviyorsunuz ve değer veriyorsunuz.

Annem beni kandırmıştı. Kardeşin olsun ister misin deyip kardeşin güzelliklerini anlatmıştı. Ben de “isteriiim kardeş isteriiim” diye tutturmuştum. Oysa ki annem zaten hamileymiş Ben istedim diye yaptılar sandım.

Kardeşim doğunca çok mutlu olmuştum o yüzden. Şimdi de en yakın arkadaşım oldu. Çocuğunuz büyüdüğünde kardeşi için size teşekkür edecek bence. Kendinizi kötü hissetmeyin sakın.

Oğlun çok iyi bi abi olacak.. canı skılmıcak.. böyle düşün.

Kardeşi olacağı için çok şanslı bence geç bile kalmissiniz oğlunuz size bağlanmış bu yüzden kardeş demek en önemlisi oyun arkadaşı demek kimseye ihtiyaç duymiycak kardeş gibisi varmi.doğsun hatta pismanliginiz olucak keşke çok daha önceden dogsaydi diyeceksiniz

Öncelikle yeni Bebeğiniz hayırlı olsun,
insan ilk bebeği doğduktan sonra, bir daha kimseyi o derece sevemeyeceğini düşünüyor, hatta karnındaki ikinci bebeğini bile.. ama ikinci yavru dünyaya geldiğinde bu düşünceler değişiyor, Anne için her evladın yeri ayrı ..
Bebeğinizin ilk zamanları sizin çoğu zamanınız, yeni doğan için harcanacak elbette ki ama biraz zaman sonra bebeğiniz de biraz büyüyünce düzeniniz oturur , eğlenceli vakitler geçirirsiniz.
Sağlıkla dünyaya gelsin inşallah :)

Itin 40 enigi olmus, kirkindanda vazgecememis demis atalar :) kac cocugun olursa olsun hepsinin yeri farkli hepsini cok seviyosun. Bende ilk cocugumdan sonra baska cocugu bu kadar sevemem sanardim.. oyle bi seviyosunki :) buyuk oglumla en kucugumun arasi 5 yas, oylebi abilik yapiyoki asla canini acitmiyor.. oyle opuyo kokluyoki :) bu manzara icin cocuk dogurulur:)

Tamam çocuklarımızı dusunecegiz ok

Peki bizi büyütürken analarımız kardeşlerimiz doğunca biz napiyorduk
İllaki olacak bazı şeyler olsun istemiyorsanız tek çocuk dogurun

Ki tek çocukta olsa hastalık sağlık illaki olacak hasta olduğunda da yansıyacak sizin stresiniz ona

Bana sanki cesaretiniz kırılmış gibi geliyor cocuktan ziyade ki ben bu durumu iki kere yaşamış biriyim

Ben de sizin düşündüğünüz şeyler benzer şeyler düşünüyorum 3 yaşında kızım var ikinci çocuğum olsa ya kızma yeteri kadar ilgi gosteremezsem ona ayırdığımız vakti çalmış olurum gibi hissediyorum. Ki çok fazla da vakit ayiramiyorum kızıma zaten. Sanırım bu bazı anneler de yaşanan bir duygu kendinizi yalnız hissetmeyin. Oğlunuz 6 yaşında imis. Onunla beraber ilgilenirsiniz bebeğinizle. Tek sikintiniz oğlunuz in tam okula başlayacağı sene bebeğiniz olacak o zaman oğlunuz daha çok ilgi ve yardıma ihtiyaç duyacak.

Bu ihanet midir degil midir bilmiyorum ama, gecen hafta bikac gun yegenime baktim (5 aylik) kizim da yaklasik 6 yasinda.
Cocuk okuldan gelmis heyecanla bana bisey anlatmaya calisiyor, bebek altini kirletmis agliyor o esnada... buyugu odev getirmis, kucugu mama bekliyor vs vs ben istemeden buyugu ihmal ettim, biseyler anlatirken lafini böldüm, uyku saatini geciktirdim, hatta 2 gun yikayamadim, eşim de evde yoktu onun etkisi sanirim, o evde olsa biriyle o biriyle ben ilgilenirdik.
Neyse Velhasıl zaten olmayan 2. Cocuk fikrimi tamamen pekistirdim. Birden cok cocugu olup hepsine ayni anda yetişen, tum talep ve ihtiyaclarini karşılayabilen annelere de tekrar saygi duydum. Ama kesinlikle zor, hem de cok zor.

Bu karari oglunuza sorarak alsaydiniz boyle hissetmezdiniz bence:) yalniz aradaki yas farki tam catisma yasi. Keske daha erken dogursaydiniz. Sucluluk duygusu hissetmeniz normal ama bence gececektir. Her cocuk kardesi hak eder.

Evet buyuk ama bana kalsa bebek Hala abartiyorum farkindayim ama en cahil beceriksiz donemimde oglum dogdu Herseyi onunla ogrendim o agladi ben agladim :)
Ay canım yaşımızda aynı.aynı yaşta da anne olmuşuz seni öyle iyi anlıyorumki.oğluma hamile kaldığımda isteyerek olmasına rağmen ben kızımın üstüne bi çocuğu asla sevemem demiştim.o kadar üzülüyodum ki dediğin gibi sanki ona ihanet ediyodum.kızım hamile kaldığımda 4 yaşındaydı.amaaaaa şimdi iyiki doğurmuşum tosuncuk oğlumu.doğana kadar öyle sevgi filan olmadı.ama şimdi canımdan çok seviyorum.onu gördükten kokusunu aldıktan sonra seveceksin.hele bide büyükle oynadıklarını büyüğün ona gel kardeşim filan dediğini duyunca iyiki diyeceksin.şimdi küçük 1.5 yaşında.kızım okuldan gelir gelmez bana bakmadan kardeşini sorar.

Benim eşim iki kardeş ben dört kardeşim hep bize özeniyor mesela çok kardeş daha güzel diyor biri yanında olmasa biri oluyor

Küçükken ne kadar catissalarda bizlerin yokluğunda birbirlerine sarılacaklar ins

Canım kendinin olunca yetişiyosun.şimdi o size emanet gelmiş.ama ikinci çocuk evin bi üyesi oluyor.bence düşün ikinci çocuğu.kızımla oğlum oynarken,kızım ona gel kardeşim gidelim deyip el ele tutuşup giderlerken dünyanın en mutlu annesi babası oluyoruz biz.yarımmışız şimdi tam olduk diyoruz.

Yaaaa mesela ben 2 yıl oldu hamile kalamıyorum burnumda tütüyor bebek kokusu geliyor ama allah büyük elbet birgün olucak buarada 2 çocuğum var

Ya tabi uyku saatini falan ona gore duzenlerdim illa ki, simdi ikisi de 9 bucukta uyuyor, küçük mama icip emzik alip kucakta sallanarak uyuyor (annesi de yanimizda olmadigi icin) buyuk yatacak masal dinleyecek elimi tutacak... 9 ceyrek gibi kucugu uyutmaya çalışıyorum o agliyor, buyugu icerden bagiriyor anne anne disimi fircaladim yatiyorum gel vs o bagirdikca kucuk de uyumuyor, baya yiprandim 3 gunde :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…