- Konu Sahibi Yorgunum68
-
Ne mutlu size :) ablanızla aranızda kaç yaş var acaba? 2. Çocuk düşüncemi şekillendirmesi için soruyorumSiz evlat ayirmazsaniz, ihmal etmezseniz ya da aşırı kayirip kardeşinden uzaklaşmasına neden olmazsanız kardeş bir çocuk için enn güzel şeydir.
Benim de bir ablam var, arkadaş gibi büyüdük. Mahallede hiç arkadaşımız yokken evde beraber evcilik oynardık. Üniversitede liseden arkadaş gibi birbirimizin şehrine gittik geldik :)
Bir gün olsun birbirimizi kıskanmadik, Ennn ufak birşeyi bile ailemize ispiyonlamadik. Bazen bazı arkadaşlarim laf arasında 'annem en çok beni sever, nenemin ilk torunuyum, benim yerim onlarda ayridir' falan derler. Bana çook ilginç gelir. Aileden birisinin ablamı ya da beni daha çok sevmesi beni rahatsız ederdi. Bu fikrimde çok samimiyim, annemle babam bizi asla ayirmadiklari için biz de birbirimizi kıskanmadan buyuduk- herşey doğal akışında seyretti.
Yani bu size bağlı
Ona en yakın arkadaşını da vermiş olabilirsiniz
Kurtulamadığı ayak bağını da...
Bunu belirleyen sizin ilk yıllardaki tavrıniz olacaktir
Tamam çocuklarımızı dusunecegiz okHanimlar merhaba yasim 27 oglum var 6 yasinda esimle dusunukduk oglumla konustuk kardesi olmasina karar verdik Allahin izniyle 6 haftalik hamileyim gel gorun ki duyar duymaz moralim bozuldu yani bisey hissetmedim Allah affetsin Hani cok istiyodun diyorum kendime n' oldu? diyorum cvp ya oglum uzulurse Onu uzersem uykusuzluk stres ona yansirsa diye kendimi yiyorum 1 haftadir yastiga basimi koyar koymaz agliyorum simdi yok haketmiyorsun sukretmiyorsun gibi yorumlar olacak asla sukursuzluk etmiyorum benim sorunum bebek degil sadece oglum.. Fikirlerinize ihtiyacim var Benim gibi bu durumu yasayan oldu mu?
Dipnot; esim sehir disinda 1 ay yok oglumla ikimiz yalniz kaliyoruz belkide bu yuzden ogluma bu kadar taktim
Ay canım yaşımızda aynı.aynı yaşta da anne olmuşuz seni öyle iyi anlıyorumki.oğluma hamile kaldığımda isteyerek olmasına rağmen ben kızımın üstüne bi çocuğu asla sevemem demiştim.o kadar üzülüyodum ki dediğin gibi sanki ona ihanet ediyodum.kızım hamile kaldığımda 4 yaşındaydı.amaaaaa şimdi iyiki doğurmuşum tosuncuk oğlumu.doğana kadar öyle sevgi filan olmadı.ama şimdi canımdan çok seviyorum.onu gördükten kokusunu aldıktan sonra seveceksin.hele bide büyükle oynadıklarını büyüğün ona gel kardeşim filan dediğini duyunca iyiki diyeceksin.şimdi küçük 1.5 yaşında.kızım okuldan gelir gelmez bana bakmadan kardeşini sorar.Evet buyuk ama bana kalsa bebek Hala abartiyorum farkindayim ama en cahil beceriksiz donemimde oglum dogdu Herseyi onunla ogrendim o agladi ben agladim :)
Canım kendinin olunca yetişiyosun.şimdi o size emanet gelmiş.ama ikinci çocuk evin bi üyesi oluyor.bence düşün ikinci çocuğu.kızımla oğlum oynarken,kızım ona gel kardeşim gidelim deyip el ele tutuşup giderlerken dünyanın en mutlu annesi babası oluyoruz biz.yarımmışız şimdi tam olduk diyoruz.Bu ihanet midir degil midir bilmiyorum ama, gecen hafta bikac gun yegenime baktim (5 aylik) kizim da yaklasik 6 yasinda.
Cocuk okuldan gelmis heyecanla bana bisey anlatmaya calisiyor, bebek altini kirletmis agliyor o esnada... buyugu odev getirmis, kucugu mama bekliyor vs vs ben istemeden buyugu ihmal ettim, biseyler anlatirken lafini böldüm, uyku saatini geciktirdim, hatta 2 gun yikayamadim, eşim de evde yoktu onun etkisi sanirim, o evde olsa biriyle o biriyle ben ilgilenirdik.
Neyse Velhasıl zaten olmayan 2. Cocuk fikrimi tamamen pekistirdim. Birden cok cocugu olup hepsine ayni anda yetişen, tum talep ve ihtiyaclarini karşılayabilen annelere de tekrar saygi duydum. Ama kesinlikle zor, hem de cok zor.
Yaaaa mesela ben 2 yıl oldu hamile kalamıyorum burnumda tütüyor bebek kokusu geliyor ama allah büyük elbet birgün olucak buarada 2 çocuğum varAbartılı bir duygu. Birinci çocuktan sonra kısır kalan çok var isteyip hamile kalmışsınız şükredin derim. Neden ihanet olsun ki ben tek çocuk oldam kardeşlerim olmasaydı anneme babama kızgın olurdum ömrüm boyunca bence.
Canım kendinin olunca yetişiyosun.şimdi o size emanet gelmiş.ama ikinci çocuk evin bi üyesi oluyor.bence düşün ikinci çocuğu.kızımla oğlum oynarken,kızım ona gel kardeşim gidelim deyip el ele tutuşup giderlerken dünyanın en mutlu annesi babası oluyoruz biz.yarımmışız şimdi tam olduk diyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?