Ikinci cocuk ilk cocuga ihanet mi?


Hormonlardandır demek istiyorum. Zira bunu düşünmek için biraz geç kalmışsınız. Büyük çocuğunuza neden haksızlık olsun? Çok saçma düşünüyorsunuz. Üçünüz de ortak bir karar verip istediniz sonuçta.
Umarım evlat ayırt eden bir anne olmazsınız. Siz asla diyebilirsiniz ama bunu yapan çok kadın var. Bilinçaltlarında hep bir çocuğunu daha çok sahiplenip öteki sanki istemeden veya kendi kendine olmuş gibi davranan.

Çocuğunuza da bebekle ilgili basit görevler verirseniz ona hiç de haksızlık etmiş olmaz tam tersi sorumluluk aşılamış olursunuz.

Hamilesiniz hassassınız. Eşiniz yanınızda değil. Yorulmuş olabilirsiniz. Biraz daha zaman verin kendinize. Zaten başka yapacak bir şeyiniz yok. Allah çocuklarınızın ikisini de size bağışlasın.
 

Benımde tam tersı aslında, ıkıncı bır hamılelık ıkıncı bır bebek bana zor gelıyordu dogursu ama kızımın kardesı olsun hem sımdı hem ılerde can yoldası olurlar dıye ıstedım ıkıncıyı.
sız tek cocuk musunuz? ınsanın akrdesı olması guzel bırsey bence.
 

evet ya ihanet
annem canım kardesımı benden 6 yıl sonra getirince dünyaya bana ıhanet etmiş.

ne ilgisi var anlamadım ,neden ihanet olsun .
ikisi de evlat ikisi de kardes
ikisinin de ailesisiniz.
 
KocamAn olmuş zaten
Benim kızım altı hala bezli de ben kardes getırıyorum ona
Belki küçüğü emzirirken büyüğün 1 saat altı pis kalacak
Belki açıkacak hemen yemeğini önüne koyamayacağım o da bebek nihayetinde
Bunlara ragmen ben ileride kardeşi oldugu için bana çok tesekkür edecegini düşünerek teselli buluyorum
 
Çok Saçma bir Düşünceye kapılmışsınız. Aksine bu Dünya'da onu kardeşsiz bırakmak ihanet olurdu .
 
6 kardesiz, gayet mutluyuz. Bu kadar el bebek gul bebek dusunmeyin cocuk yetistitmeyi yarin buyudugunde ogretmeni, is yerinde patronu, sevgilisi muhtemelen uzecek oglunuzu.

Allah askina hayatta hic kirilmamis bir kalp var midir?

Her seyin normali lazim... Cocuklar aile icinde yasanan catismalar ile dis dunyaya hazirlanirlar. Fanusta buyumezler. Anadir bazen kizar bazen kuser, evlat da evlatligini bilir gider gonlunu alir.

Yol yakinken donun bence bu uçlardaki ideallerden. Size anneniz hic mi kizmadi?
 
biz 6 kardesiz.
Benimle anne+baba+5 buyugum ilgilendi valla gayet de guzeldi. Ne açidan bakildigiyla alakali bence.
 
Kardesiniz yok mu? Kardesimi hic ihanet gibi gormedim. Aramiz 4 yas...
Ama ablamla abim biraz oyle cunku aralari 1.5 yas. Abimi sutten kesmis annem yine hamile oldugu icin...
Ablam olmadan bir hayat dusunemem...
 
bende şuan hamileyim ve kızım çok istedi kardeş ama öyle böyle bir istek değil ağlıyodu çünkü tek sıkılıyor evde.5 yaşında. evde bayram havası var .evet bende düşünüyorum nasıl olack acaba diye ama bukadar çocuk yapanlar nasıl yaptılar? ilk kardeş yapan ben değilim ki diorum sonuçta hamileliğin tadını çıkarıyorum valla..
 
asıl çocuğu tek koymak haksızlık.. kaedeş dümyadaki en değerli şey.. ileride bizler göçüp gittigimizde hayatta tek kalmasıydı benm en büyük korkum.. dost arkadaş kuzen aslaa bir kardeşin yerini tutmaz aslaaa
 
Merhaba ,umarım hayal ettiğiniz gibi olur,zira kardeşimde 33 senedir hiç bir paylaşımımız olmadı.
 
Üzülmeyin lütfen o daha çok sevinecek bence hayatta tek olmaktan kötü ne olabilir ki ona bi dayanak olacak ilerde arkadaş tek olsa ilerde asıl derdi kardeşim olsaydı keşke diye annemde benden 8 yıl sonra yaptı çok tedavi gördü Allah nasip etti asla olmaz dedikleri halde sonra 17 ay sonra bi kardeşim daha olsu peşpeşe iyiki de olmuşlar şimdi oğluma bana arkadaşlar oğlum dayısını teyzelerini çok seviyo bende sizin gibi düşünüyordum şuan hamileyim kazaydı oğlum daha küçük diye haksızlık diye ama Allahtan gelen birşey kısmetimiz buymuş ben ikisinide yetisicem inşallah.
 
Bu düşünceleri kafanızdan atın. Oglunuz ile iliskinizi gozden gecirin derim. Oglu evlenince geliniyle yarışan kayinvalide potansiyeli gördüm sizde :)

Şu hayatta bakıyorum en kıymetlim oğlum ve kardeşim. Annem babam kocam falan onların gerisinde.
 
Kızım 5,5 yaşında, oğlum doğduğunda kısmetse kızım 6 yaşında olacak ve en büyük pişmanlığım bu güne kadar beklemiş olmak. Hep diyorum keşke kızım 3 yaşına girmeden önce 2. çocuk için niyetlenseydim. Şu an yaptığınız sadece karnınızda ki yavruya haksızlık etmek.
 
Ne mutlu size :) ablanızla aranızda kaç yaş var acaba? 2. Çocuk düşüncemi şekillendirmesi için soruyorum
Tam 18 ay var.
Annemi hiç yormazdik, başını şişirince 'odaya gidin' derdi, odaya gider kendi başımıza oyun kurardık...
Sevdiğimiz kitapları bütün gün birimiz okurdu,o yatınca diğeri alıp uyumayarak diğerimiz okurdu, ertesi gün kitap hakkında konuşurduk falan.
Ablam olmasaydı ezik,yalnız bir çocuk olabilirsin cidden, iyi ki de var
 
Kardeşimin olmadığı bir hayat çekilmez gelir herşey acaba siz tek çocukmuydunuz da böyle bir fikre kapıldınız anlayamadım. Ayrıca ihanet lafı ne kadar ağır..
 
MaşAllah size Benim de erkek kardeşimle aramda 18 ay var. Biz de hep birlikte oynardık ama kız kardeş bambaşkadır tabi, ne güzel anlatmışsınız çok imrendim. 2. Çocuğum hemen olsa mı acaba diye aklımda soru işaretleri var ama hayırlısı olsun bakalım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…