İkinci Çocuk İsteyenler

selam uzun zamandır yazmamışım buraya
eşimi ikna etmeye uğraşıyormuşum en son :)))
eşim ikna olucak derken ben vazgeçtim 2. bebişten

selam uzun zamandır yazmamışım buraya
eşimi ikna etmeye uğraşıyormuşum en son :)))
eşim ikna olucak derken ben vazgeçtim 2. Bebişten

hayırlısı canım,doğuralım gitsin bebeklere karşı çok ilgili bu aralar:'' bebek görmeye gidelim, bizim olsun mu?''
sürekli aynı cümleler;))

arkadaslar aranizda 35 yas ve ustu olup, 2 cocuk sahibi olan var mi? sorumu sormadan once yasitim arkadaslari bulursam, onlarin bana daha cok yardimci olabilecegine inaniyorum, ilgilenip cevap yazanlara simdiden tesekkur ederim.

merhaba 36 yaşındayım 15 yaşında bir oğlum var.oğlumu 32 haftalık gebelik zehirlenmesi geçirdiğim için erken dünyaya getirdim.hiç 2.gebeliği düşünmüyordum 3 yıl öncesine kadar...şimdi de hala kararsızım.ama artık karar vermem gerek!!!
hadi birbirimize yardımcı olalım...sen niye bekledin şimdiye kadar...ilk evladın kaç yaşında...

canım evet aslında düşününce korkuyorsun ama yaşayınca korkularını yeniyorsun
ben bu gidişle hepinize ikinci çocuğa ikna edecem :)
yok şaka yapıyorum ama bende sizler gibiydim o yüzden tecrübelerimi elimden geldiğince en çıplak haliyle aktarmaya çalışıyorum inanki

bak benim kan pıh.sorunu var ilk bebeğimi kaybetmiştim sonra çok zorlu riskli hamilelik sonrasında oğlum oldu
oğlum 3 yaşındayken eşimde bende hiç ikinci çocuğu istemiyorduk ama oğlumuza bakıncada acaba haksızlık ediyormuyuz diyorduk
yani sürekli çelişkiler korkular gelgitler yaşadık vs vs
ama içten içede allahım eğerki oğlum için kardeş gerekliyse hayırlısıyla sen verirsin ne şekilde olurs aolsun diyordum

sonra bir baktımki spiralle korunmama rağmen hamile kaldım
eşimde bende önce şok olduk ama sonra allahım demekki oğlum için böylesi hayırlısıymış dedim.
sonra gebeliğimin üçüncü ayında birde baktıkki ikizler

gebeliğim boyunca yaşadığım tehlikeleri riskleri sıkıntıları anlatsam inanki burda kimse hamile kalmak istemez
ikiz gebelik olduğu için bir sürü tehlikeler birde bende kan pıh.olduğu için bir sürü tehlikeler vs vs

ama allaha şükürler olsun ikiz kızlarım oldu ve şuan
oğlum tam 3 yaşını doldurdu 4 e girdi kızlarımda 7 aylık oldular
oğlum kreşe gidiyor,bende eşimde çalışıyoruz,kızlarıma da ablam bakıyor

iyikide olmuşlar üç tane kuzucuklarım var şimdi
muhteşem bişey hani bir tane evladınız var onu nasıl seviyorsunuz bir düşünün
bu sevgiyi iki kat düşünün birde iki kat lezzet inanın bu böyle

neyse uzattım yine
çocukların ter kokusu için bile herşeye değer ..

allahım hepinize imkan koşul sağlık bütün ortamı uygun kılsın da ikinci çocuğun tadınada bakın

allah bağışlasın evlatlarını canım.ben de riskli gebelik sonucu oğlumu dünyaya 32 haftalık dünyaya getirdim.12 yıl hiç düşünmedim oğlumu da bu dünyada yanlız bırakma ihtimalim vardı.yakın zaman da perinatoloji uzmanına gittik.risk olursa bebeği alırız sen yeniden anne olmak istiyorsan artık bekleme dedi.yaş 37...bende spiralle korunuyorum senin gibi allahım lütfen bana doğru yolu göster diyorum bu aralar...çıkmazdayım...

ben de istiyorum 2.yi, oğlum 3.5 yaşında, benden çok o istiyo sanırım, koca zaten hep istiyodu....bakalım Allah nasip ederse ..bu arada ben de öğretmenim ve mart başı doğacak bi bebek + 1 yıl ücretsiz izin harika olur tabi ama ne zaman hayırlıysa o zaman

ben de istiyorum 2.yi, oğlum 3.5 yaşında, benden çok o istiyo sanırım, koca zaten hep istiyodu....bakalım Allah nasip ederse ..bu arada ben de öğretmenim ve mart başı doğacak bi bebek + 1 yıl ücretsiz izin harika olur tabi ama ne zaman hayırlıysa o zaman

Bene de çok güzel olur ,kısmet;)

Bene de çok güzel olur ,kısmet;)

Üçümüzde mart başı gıbı dogacak bebek ıstıyoruz kızlar bırbırımıze destek olalım.Mayıs haziran bizim ayımız olacak..Gerçi şu dogum sonrası ücretli iznin 16 haftaya cıkması ile ilgili çalışma sonuclansa da ona göre hareket etsek :49::49::49::49:

Üçümüzde mart başı gıbı dogacak bebek ıstıyoruz kızlar bırbırımıze destek olalım.Mayıs haziran bizim ayımız olacak..Gerçi şu dogum sonrası ücretli iznin 16 haftaya cıkması ile ilgili çalışma sonuclansa da ona göre hareket etsek :49::49::49::49:

Tamam canım destek olalım,24 haftaya çıktı doğum izni Aralıkta mı doğursak ne;))

Selam canlar,

Benim icin henuz erken cunku oglum daha 2 aylik ama simdiden dusunmeye basladim bu konuyu. İlk bebegime asilamayla hamile kaldim cok sukur acaba 2. Demi tedavilerle olur diye dusunuyorum. Aslinda soyle 1 sene sonra hamile kalmak istiyorum oglum az buyusun diye ama ya o sekilde pilanlamayla hamile kalamazsam diyede korkuyorum. İlkinden tecrubem var cunku ha deyince olmuyor herkeste. Calismasam sorun etmezdim ama haftanin 5 gunu calisiyorum. Cok kararsizim ...

selam güzel anneler
vallahi allah her durumda bir kolaylık veriyor sanki yaa
benim oğlum 3 yaşını yeni doldurdu
ikiz kızlarımda 7 aylık oldular
ve ben çalışıyorum
:21:

arkadaslar benım 2009 dogumlu oglum var kardes yamak istiyorum ama okul hayatına baslarken kucuk coçuk sorun oluyor diyor sizce ne kadar dogru bu?

ah ah 2.çocuğu o kadar istiyorum.kızım keşke benim kardeşim olsa beraber oynarım canım sıkılmaz diyor.biz de babamızı ikna edemedik.:50:

arkadaslar benım 2009 dogumlu oglum var kardes yamak istiyorum ama okul hayatına baslarken kucuk coçuk sorun oluyor diyor sizce ne kadar dogru bu?

Okul derken kreş mi demek istedin birinci sınıfa giderken sorun olur senin çocuk daha 4 yaşıda pek sorun olmaz diye düşünüyorum

merhaba 36 yaşındayım 15 yaşında bir oğlum var.oğlumu 32 haftalık gebelik zehirlenmesi geçirdiğim için erken dünyaya getirdim.hiç 2.gebeliği düşünmüyordum 3 yıl öncesine kadar...şimdi de hala kararsızım.ama artık karar vermem gerek!!!
hadi birbirimize yardımcı olalım...sen niye bekledin şimdiye kadar...ilk evladın kaç yaşında...

merhaba, Allah evladini sana bagislain. Ben de 36 yasindayim. Oglusum 9 aylik. Gec anne olmak kismetmis canim, simdi oglusuma kardes olayini dusunmeye basladik bir suredir. Ancak su an icin tek engel oglumun dogdugundan beri emzik almayip, uyumak icin beni emzik niyetine kullaniyor olmasi :) Hamilelikte emzirilmeyecegini ogrendigimden beri kara kara dusunuyorum, oglum meme emmeden uyumuyor, ne yaptiysak emzige de alistiramadik. Artik bundan sonrasini Allah bilir, hepimize hayirlisini nasip etsin insallah.

selam canım benim oğlumda eylül 2009 doğumlu ve oğlum 3 yaşındayken ikiz kızlarım oldu
ben bir sorun yaşamadım hatta kızlar doğdu ve 4 aylıkken oğlum kreşe başladı
şuan herşey çok güzel oğlum güle oynaya mutlu mutlu kreşe gidip geliyor
kızlarla arasıda iyi bir sıkıntı yaşamadım ben

ama ilkokula başlama döneminde yeni bir bebek bence çok zor olur

eger olursa ikinci bebegimin dogumu ocak subat gibi dusunuyorum o zaman da oglum zaten kreşe alışmıs olacak diger sene anaokulu olacak 2005-2006 ilkokula baslar o zaman bebeke bıraz buyur o zaman sorun olur mu olmaz mı ondan emin degilim:)

eger olursa ikinci bebegimin dogumu ocak subat gibi dusunuyorum o zaman da oglum zaten kreşe alışmıs olacak diger sene anaokulu olacak 2005-2006 ilkokula baslar o zaman bebeke bıraz buyur o zaman sorun olur mu olmaz mı ondan emin degilim:)

bak canım iki örnek vereyim sana
benim oğlum 3 yaşındayken ikiz kardeşleri oldu oğlum kreşe başladı ve ikiz kızlarımda var bir sorun olmadı hatta hiç zorlanmadık

ben çalışıyorum oğluma ablam bakıyordu ,benim oğlum bebekken yeğenim 1.sınıfa başladı
ablam çok zorlandı kucağında benim oğlum ve kendi oğlu okula başlama sürecinde.. çok zor geçti allah var

yani, benim fikrim 1.sınıfa başlama döneminde yeni bebek çok zor oluyor kesinlikle
bu nedenle kardeşler arasında en fazla 3, 4 yaş diyorum ben ..
biri okula başlarken diğeri bebek olunca çok zor oluyor birinin bakıma muhtaç olması diğerinin okula alışma dönemi dersleri uyumu bence zor

Back
X