İkinci Çocuk İsteyenler

İkizlerle zorlanacaksın o zaman... tabii aynı zamanda spor da yapmış olursun :) en zevkli spor dalı olsa gerek bebek bakmak :)) Benim babam da ikiz... ailede var yani... Ama hep çok korktum ben ilk hamileliğimde başıma gelmesinden... Çünkü hep tek başımaydım... destek olabilecek kimse yok... iki anneden de fayda yok bize... ikiz bebeklerde destek şart... başıma gelse naparım bilmem.... Biraz da karı koca olarak bunu kaldırmaya hazır olmak gerekli... Benim eşim ikinci çocuğa bile zor ikna oldu... bazen hala vazgeçebilirmiş gibi geliyor... ben biraz kuruntulu olduğum için endişelerim var ama onları bir kenara itersek bebekleri çok seviyorum ve bir tane daha istiyorum... Ama ikiz olsa eşimin yaklaşımından korkarım doğrusu... ne mutlu sana... ama hangisini seveceğini de şaşırırsın...:) iki tane küçük oyuncak... ne tatlı olurlar....hele de büyüyünce...

İkizlerle zorlanacaksın o zaman... tabii aynı zamanda spor da yapmış olursun :) en zevkli spor dalı olsa gerek bebek bakmak :)) Benim babam da ikiz... ailede var yani... Ama hep çok korktum ben ilk hamileliğimde başıma gelmesinden... Çünkü hep tek başımaydım... destek olabilecek kimse yok... iki anneden de fayda yok bize... ikiz bebeklerde destek şart... başıma gelse naparım bilmem.... Biraz da karı koca olarak bunu kaldırmaya hazır olmak gerekli... Benim eşim ikinci çocuğa bile zor ikna oldu... bazen hala vazgeçebilirmiş gibi geliyor... ben biraz kuruntulu olduğum için endişelerim var ama onları bir kenara itersek bebekleri çok seviyorum ve bir tane daha istiyorum... Ama ikiz olsa eşimin yaklaşımından korkarım doğrusu... ne mutlu sana... ama hangisini seveceğini de şaşırırsın...:) iki tane küçük oyuncak... ne tatlı olurlar....hele de büyüyünce...

aslında bende eşimde ikinciyi düşünmüyorduk yani en azından şimdi olmasın diyorduk
bizimkisi korunmamıza rağmen geldi
neyse dedik hoşgelsin sefa gelsin dedik ama yalanmı söyleyeyim beklenmedik anda gelince önce şok olduk
benimseyemedik ikimizde tedirginlik korku yaşadık acaba iyi mi olurlar diye
ama sonra olumlu güzel yanlarını düşündük ve birde baktıkki ikizlermiş
bu defa eşim benden daha çok heveslendi merak etti ikizleri
ilk bebeğimizdeki gibi heyecan sardı herkesi şuan bizde ailelerimizde merak içinde :1:
yani ilk zamanlar bende korkmuştum eşim ne der acaba dedim ama şimdi benden çok hevesli ikizlere

hayırlısını versin rabbim
allah herkesin gönlüne göre ve tüm isteyenlere sağlıklı bebek nasip etsin

evet canım ben yenimahelleyim bilmiyorum pek neye karar verdin?

bebek mevzusunu soruyorsan benım verılmıs bı kararım yok canım sanırım bı süre boyle gıdecek esım ıstıyor ve ben malum korunmuyorum arada olursa olcak olmazsa boyle rahatım ne zamnkı kendımı hazır hıssederım ve hala bebıs gelmedıyse o zaman daha cok cabalarım sanırım:1: hayırlısı allahtan bırde oglum hasta dün acillerdeydık bugunde hastanede hava verdıler kuzuma evde de uyguluyoruz bende fena hastayım oyle olunca dedım kı 2 ncı bı cocuk olsa ben napıcam:18: o kadarhastayım kı oglumdan kendımı unuttum ama bugun ılaclarıma baslamak zorunda kaldım.tereddütteydım hamıle rıskım olabılır dıye bugun günümdü henuz olmadım ama agrılarım var eczaneden test alıp yaptım öğlen tek çizgi ondan sonra basladım ılaca ıns deılımdır hamıle ne dersınız yoksa ılaclarım agır yanı:26:

nolur nolmaz bir daha dene 1-2 gün sonra.... tedbirli olmakta fayda var.... ancak unutmamak gerek ki ağır hastalık da kötü bebek için... belki ilaç kullanmak iyi gelir....
Geçmiş olsun bu arada.... ikinci çocuk zor olacak elbette... benim oğlum 6 yaşında... ve o kadar rahatladım ki artık....şimdi herşey sil baştan olacak... bazen kafayı mı yedin diyorum kendime....ama içimin bir yanı da hep isteyecek... yaş iyice geçmeden yapmam daha mantıklı....İnanıyorum ki oğlum da çok yardımcı olacak bana.... çok sorumluluk sahibi bir çocuk... başkalarının çocuklarıyla bile öyle ilgileniyor ki... hiç kimse tembih etmediği halde üzerine vazife alıyor.....
İkinci bir bebekten sonra yardımcı olmasa bile en azından azami zorluk yaratacağına inanıyorum...

Kızım 13 aylık. Bilmiş bilmiş 4-5 yaşına gelsin de 2. o zaman diye geriniyordum etrafta. Bugün 6 haftalık hamile olduğumu öğrendim. İlk anda şok oldum, neredeyse imkansızdı. Ama şuan daha sakinim ve inanıyorum ki Rabbim dilerse oluyor. Aslında biz karar vermiyoruz. Korunmama rağmen oluyorsa, yalnızca şükretmem gerek diye düşündüm. Duyanlar hemen " hadi yaaa" diye bi yorum yapıyorlar ama kimse umurumda değil artık. Hatta abartıp "aldırmayı düşünüyor musun" diyen var. 1 saniye bile geçmedi aklımdan.

O da benim kuzum olacak, hoş gelsin sefa gelsin inşallah, sağlıklı olsun ikisi de, hiç başka birşey istemiyorum. Tek derdim şuan emzirmeye devam edip etmemek. Kimi zararlı diyor, kimi devam edilebilir diyor. Bakalım dr.umuz ne diyecek.

Rabbim meleklerimizi korusun

canım cana kıymak günah ne güzel beraber büyürler millet çocuk sahibi olmak için neler yapıyo kaç yaşındasın sen zaten hazırlamışsın kendini milletin ağzı torba değil ki büzesin;)

bebek mevzusunu soruyorsan benım verılmıs bı kararım yok canım sanırım bı süre boyle gıdecek esım ıstıyor ve ben malum korunmuyorum arada olursa olcak olmazsa boyle rahatım ne zamnkı kendımı hazır hıssederım ve hala bebıs gelmedıyse o zaman daha cok cabalarım sanırım:1: hayırlısı allahtan bırde oglum hasta dün acillerdeydık bugunde hastanede hava verdıler kuzuma evde de uyguluyoruz bende fena hastayım oyle olunca dedım kı 2 ncı bı cocuk olsa ben napıcam:18: o kadarhastayım kı oglumdan kendımı unuttum ama bugun ılaclarıma baslamak zorunda kaldım.tereddütteydım hamıle rıskım olabılır dıye bugun günümdü henuz olmadım ama agrılarım var eczaneden test alıp yaptım öğlen tek çizgi ondan sonra basladım ılaca ıns deılımdır hamıle ne dersınız yoksa ılaclarım agır yanı:26:

oy oy kıyamam geçmiş olsun o herkes de var laranjit mi neymiş benim üst katta 10 aylık bebekte olmuş bebecik zayıflamış çok kötüysen bir de negfatif se al ilacı canım senin iyi olman daha önemli ;)

aslında bende eşimde ikinciyi düşünmüyorduk yani en azından şimdi olmasın diyorduk
bizimkisi korunmamıza rağmen geldi
neyse dedik hoşgelsin sefa gelsin dedik ama yalanmı söyleyeyim beklenmedik anda gelince önce şok olduk
benimseyemedik ikimizde tedirginlik korku yaşadık acaba iyi mi olurlar diye
ama sonra olumlu güzel yanlarını düşündük ve birde baktıkki ikizlermiş
bu defa eşim benden daha çok heveslendi merak etti ikizleri
ilk bebeğimizdeki gibi heyecan sardı herkesi şuan bizde ailelerimizde merak içinde :1:
yani ilk zamanlar bende korkmuştum eşim ne der acaba dedim ama şimdi benden çok hevesli ikizlere

hayırlısını versin rabbim
allah herkesin gönlüne göre ve tüm isteyenlere sağlıklı bebek nasip etsin

canım ya ikizlerin cinsiyeti belli eolmadı mı sen den çok ben merak ediyorum

Kızım 13 aylık. Bilmiş bilmiş 4-5 yaşına gelsin de 2. o zaman diye geriniyordum etrafta. Bugün 6 haftalık hamile olduğumu öğrendim. İlk anda şok oldum, neredeyse imkansızdı. Ama şuan daha sakinim ve inanıyorum ki Rabbim dilerse oluyor. Aslında biz karar vermiyoruz. Korunmama rağmen oluyorsa, yalnızca şükretmem gerek diye düşündüm. Duyanlar hemen " hadi yaaa" diye bi yorum yapıyorlar ama kimse umurumda değil artık. Hatta abartıp "aldırmayı düşünüyor musun" diyen var. 1 saniye bile geçmedi aklımdan.

O da benim kuzum olacak, hoş gelsin sefa gelsin inşallah, sağlıklı olsun ikisi de, hiç başka birşey istemiyorum. Tek derdim şuan emzirmeye devam edip etmemek. Kimi zararlı diyor, kimi devam edilebilir diyor. Bakalım dr.umuz ne diyecek.

rabbim veriyorsa bir bildiği varış canım,bizimkide korunmamıza rağmen oldu,demekki oğlume kardeş bu zaanda gelmeliymiş diyorum
allah verdiyse vardır bir hayır diyorum biz alıştık sevdik
doktoruma gittiğimizde kalp atışlarını duyduk nasıl kıyılır bu cana içimde minicik atan kalbi nasıl durdurabilirdim asla düşünmedim bende
şimdi iki taneler ve dört gözle bekliyoruz
allahım herkese nasip etsin

canım ya ikizlerin cinsiyeti belli eolmadı mı sen den çok ben merak ediyorum

yok canım yaa bir türlü göremiyozki :( bacakları bükülmüştü ikisede oynayıp duruyordu
doktor takip edemiyorumki dedi durmuyorlar dedi bir sonrakine kesin görürüz dedi
belkide doktorum görmüştür de kesin olmadan söylemez o
hayırlısı olsun ne gelirlerse gelsinler tek dileğim sağlıkları

valla benim kızım hira 2 yaşında Ecrin melek ise 3 aylık baya zor oluyor. bide çalışmıyorum evdeyim gözüm sürekli üstlerinde yani. evet herkes eniyisini yaptın diyor ama bide bana sorun. eger başa dönme şansım olsa iraz daha beklerdim. ama ecrinide bi görseniz lokum gibi :) piyangodan cıktı bize diyoruz. şu bi gerçekki 10 tanede olsa çok seviliyor... :))))))

cnm ilk önce allaha şükretki sana hiç uğraşmadan 2. bebeğini vermiş sağlıkla kucağına al inş. o aldırmayı düşünmüyomusun diyenlere ise cvp olarak allahın verdiğini ancak alır diyorum şaşıranlara ise babası var anası var neden olmasın diyorum tmm ilk çocuğun küçük ama beraber büyürler fenamı sen zaten şuan eve kapalısındır ikisinide büyütür çıkarsın işte ben 2. istiyorum bak 3 yılı aştı ama rabbim vermedi daha nasip hayırlısı inş. banada nasip eder en kısa zamanda bebeklerinle beraber mutluluklar....

cnm ilk önce allaha şükretki sana hiç uğraşmadan 2. bebeğini vermiş sağlıkla kucağına al inş. o aldırmayı düşünmüyomusun diyenlere ise cvp olarak allahın verdiğini ancak alır diyorum şaşıranlara ise babası var anası var neden olmasın diyorum tmm ilk çocuğun küçük ama beraber büyürler fenamı sen zaten şuan eve kapalısındır ikisinide büyütür çıkarsın işte ben 2. istiyorum bak 3 yılı aştı ama rabbim vermedi daha nasip hayırlısı inş. banada nasip eder en kısa zamanda bebeklerinle beraber mutluluklar....

teşekkür ederim güzel düşünce ve dileklerin için. inşallah en kısa zamanda sana da nasip olur. gerçekten uzun süre düşünmüyordum ama şimdi 2 günde herşey değişti.sen de canını hiç sıkma, sabret, görüyorsun Rabbim dilerse korunurken, emzirirken bile oluyor.

benimde kizim 1 yasinda emziriyorum kismetse 2 yasina kadar emziricem.ondan sonra bende cok isterim.kismet tabi demekle olmuyor

kızla rben hala adet olmadım dün yıne test yaptım cıkmadı bırde leke geldı ama devamı yok hamile olabılme ıhtımalım var mıdır hala:26:

adetin gecikmiştir canım inşallah hamilesindir iyileştin mi

öyle deme canım pek te istemıyorum bılıyorsun hem ılac kullandım hem de off korkuyorum nası yaparım dıye yanı hayırlısı olsun daha ıyıyım canım bugun işe geldim saol sen nasılsın :34:

iyiyim canım yoğunum şu aralar yazılılar falan o zaman rabbim sen istediğin zaman bebişini kucağına versin öyle dua edelim;)

Back
X