İkinci Çocuk İsteyenler

selam herkese bilgisayarım bozuk o yüzden giremiyorum nete :(
evet kızlar tecrübelerimi aktarıp sizlere cesaret vereyim dedim
belki eski yazılarımdan bilenler biliyordur 3 yaşında bir oğlum vardı,
2.çocuk için bir türlü karar veremiyorduk bir süre hiç istemedik düşünmedik ama oğluma haksızlık ediyoruz diyede kendimizi yedik
neyse hamile kaldım korunmama rağmen vede ikiz

18 mayıs yani 1 hafta önce ikiz kızlarımı kucağıma aldım
ayy inanamazsınız ama o kadar rahat ve iyiyimki doğum sonrası depresyonmuş vs bişeycik yok
ilkinde hep panik halindeydim bebeğin yanından bir an ayrılmazdım ay bişeymi oldu aman ağladı vs çok pimpirikliydim
yani tecrübesizlik vardı
ama şimdi ikiz olmalarına rağmen o kadar rahatımki sakinimki anneliği yaşıyorum sadece
bebeklerimin kokusunu çekip içime rahatlıyorum bol bol
birde oğlumda inanılmaz uykusuz geceler yaşardım zorlanırdım
ama bunlarda nedense belkide tecrübeden dolayı hiç şikayetim yok
uykusuzda kalsam enerjim yerinde
hem kimsede yani aileden veya misafirlerden kimse size akıl vermeye çalışmıyor
tecrübelisin ya ağızlarının payını verebiliyorsun :)
yani anneliği şimdi daha iyi yaşadığımı düşünüyorum

oğluma gelince doğumdan önce hep konuşup kardeşlerini anlatmama rağmen çok korkmuştum acaba sorun yaratırmı diye
tam aksine bana yardım ediyor bebeklerin altını değiştireceğim zaman hemen koşup bezlerini getiriyor
anne seveyimmi öpeyimmi diyor dokunuyor seviyor öpüyo
gayet iyi karşıladı hiç agresif tavırlar sergilemedi

sonuç şuan çok çok iyiyiz
herşeyden önemlisi ailecek ruh halimiz pozitif
ben eşim bebekler oğlum herşey çok güzel

rabbim her isteyene nasip etsin
ben 2.çocuk için hiç pişman değilim
tecrübeli olduğumuz için daha rahat bir dönem geçiriyorsunuz ben bunu gördüm
benim içinde en önemlisi bu

fırsat buldukça yine gelirim
herkese sağlıklı günler dilerim

Ay canım hayırlı olsun bende senin haberini bekliyordum,maşallah diyelim böyle pozitif gitsin ikiz ya doğunca inanamamışsındır gözün aydın;))))))))

merhaba, ben ilk defa yazıyorum, 3.5 yaşında bir oğlum var,8.5 aylık da bir kızım var. ben çok istiyerek hamile kaldım. o dönem çalışmıyordum, evdeyken ikinciyi de yapayım rahat rahat bakarım dedim. yaş da 33 bu arada. zaman da az yani:) ama rabbim işte ben 6 aylık hamileyken işe girdim daha doğrusu atandım, memurluk olduğu içinde işi ertelemeyi de düşünemedim. işe başlayınca apar topar oğlumu kreşe vermek zorunda kaldım. daha 2.5 yaşındaydı o zaman:(( hep benimleydi bu zamana kadar,çok zorlandı. başka bir şehre gittik biz 3 ay için eğitime, eşim gelemedi çalıştığından, oğlum hem kreşe başladı, hem baba yok, sadece hafta sonları geliyordu, hem odası, oyuncakları yok. çok çok zordu.hamileyken çok dua ettim , inşallah doğacak bebeğim uslu, kolay yiyen, güzel uyuyan bir bebek olur da oğlumu ihmal etmek zorunda kalmam, onun da daha çok küçük olduğunu unutmam diye, çok dua ettim. allah çok büyük kızlar. kızım o kadar tatlı, öyle uslu, öyle kolay bir bebek ki. oğlum da o zmana kadar çok akıllı, söz dinleyen bir çocuktu. tuvalet alışlkanlığını da halletmiştik, o anlamda da rahattık. bebekten sonra başlarda herşey güzeldi. hamilelik sırasında onunla çok konuştuk eşimle, onu çok sevdiğimizi bebeğin küçük olduğu için biraz daha fazla zamanımızı alacağını ama ona olan sevgimizin azalmayacağını, anlayabileceği dille anlatmaya çalıştık. başta iyiydi. ilgilendi, sevdi, bezini getirdi, biberonunu getirdi. onu emzirdiğimde mutlaka oğlumun ya koluna ya bacağına değmeye özen gösterdim, ten teması önemliymiş ya, onunla konuştum. yani okuduğum, duyduğum ne varsa yapmaya çalıştım kendimce. ama özellikle kızım emeklemeye, ortalarda daha fazla görünmeye başladığında, sesler çıkarıp, gülüp kahkahalar attıkça serdar da kıskanmaların boyutu gittikçe arttı. yemek yememeye başladı. çok güzel uyuyan oğlum gece defalarca kalkar oldu. selin her uyandığında o da uyanıyordu artık.hırçınlaştı,inatlaştı. kreşte öğretmenine demiş ki, ben dünyada en çok annemi seviyorum. annem dünyada en çok selini seviyor demiş:((( ben çok pişman oldum erken bebek yaptığıma . oğluma haksızlık oldu, çocukluğunu yaşayamadı, kızıma haksızlık oldu, yeteri kadar sevgimi gösteremiyorum abisiş üzülmesin diye o yokken sevip öpüyorum. ikisine de yetemiyorum duygusu çok ağır bastı bende. pedagoğa da gittik. abartıyorsunuz dedi, serdar ın problemi yok,yaşaması gereken dozda yaşıyor kıskançlığı dedi, kıskanmaması sizi korkutmalı, doğal bir süreç bu ,selin yürüyüp abisiyle oyun oynamaya başladığında gittikçe azalacak dedi, çalışan annelerin yaşadığı bir vicdan sıkıntısıdır bu , dedi. biraz rahatladım ama ne bileyim işte, keşke diyorum biraz daha bekleseymişim. çalışacağımı bilseydim, kesinlikle beklerdim. oğlum hem kreşe başladı, allahtan okulu, öğretmenini, bir de sınıfındaki bir kızı :))) çok sevdi de o anlamda rahatım:)

hem kreşe başladı, hem ben işe başladım, hem de bebek. en büyük sıkıntıyı büyük çocuklarımız çekiyor, kendi problemlerim umrumda değil de, bu kadar küçük bir yaşta kendince çok büyük değişiklikler yaşadı:((

selam herkese nasılsınız bakalım
ben genel olarak iyiyim
oğlum ve ikiz kızlarım herşey yolunda çok şükür
inanın ikinci hatta benim üçüncü çocuğum oldu :) çok güzel ayrı bir lezzetmiş
oğlum 3 yaşını dolduracak onunla konuşmayı oynamayı seviyorum
ikizlerim daha 3 aylık oldu onları öpüp koklamayı
yani her çocuğun ayrı bir tadı varmış çok güzelmiş
1 tane yavrunuz oluyor ya nasıl bir duygu lezzeti tadıyorsanız bu ikiye katlanıyor diğer çocukla
2 ay sonra işe başlayacam,ikizlerime annem ve ablam bakacak oğlumda kreşe başlayacak
çok zor oluyor çok yoruluyorum ama bir o kadarda mutluyum
dünyanın en güzel şeylerinden biriymiş anne olmak
ikinci çocuk zor evet ama o kadarda güzel
hadi görüşmek üzere hoşçakalın

hem kreşe başladı, hem ben işe başladım, hem de bebek. en büyük sıkıntıyı büyük çocuklarımız çekiyor, kendi problemlerim umrumda değil de, bu kadar küçük bir yaşta kendince çok büyük değişiklikler yaşadı:((

Canım inşallah en kısa zamanda kıskançlıklar gider,büyüdükçe birbirilerine daha bağlanırlar eminim. Çalışan bayanlar da maalesef oluyor yetememe korkusu,bunları irdelediğine göre sen iyi bi annesin inan;) Bana örnek oldun kızım 25 aylık çalışıyorum rahata alıştım ikinci çocuğa acaba diyorum;)))

selam herkese nasılsınız bakalım
ben genel olarak iyiyim
oğlum ve ikiz kızlarım herşey yolunda çok şükür
inanın ikinci hatta benim üçüncü çocuğum oldu :) çok güzel ayrı bir lezzetmiş
oğlum 3 yaşını dolduracak onunla konuşmayı oynamayı seviyorum
ikizlerim daha 3 aylık oldu onları öpüp koklamayı
yani her çocuğun ayrı bir tadı varmış çok güzelmiş
1 tane yavrunuz oluyor ya nasıl bir duygu lezzeti tadıyorsanız bu ikiye katlanıyor diğer çocukla
2 ay sonra işe başlayacam,ikizlerime annem ve ablam bakacak oğlumda kreşe başlayacak
çok zor oluyor çok yoruluyorum ama bir o kadarda mutluyum
dünyanın en güzel şeylerinden biriymiş anne olmak
ikinci çocuk zor evet ama o kadarda güzel
hadi görüşmek üzere hoşçakalın

Canım seni topikte görünce sevindim,maşallah sen her şeye olumlu bakan bi annesin zor oluyor mu ikizlerin bakımı büyüğü alıştı mı?

Canım inşallah en kısa zamanda kıskançlıklar gider,büyüdükçe birbirilerine daha bağlanırlar eminim. Çalışan bayanlar da maalesef oluyor yetememe korkusu,bunları irdelediğine göre sen iyi bi annesin inan;) Bana örnek oldun kızım 25 aylık çalışıyorum rahata alıştım ikinci çocuğa acaba diyorum;)))

iyi bir annesin sözün o kadar hoşuma gitti ki, teşekkür ederim. ne yazık ki kaynanam , üst katta oturur kendileri, kızın bana daha düşkün, seni çok aramıyor dedikçe, gerçekten de yetmediğimi düşünüp duruyorum:2:

Canım seni topikte görünce sevindim,maşallah sen her şeye olumlu bakan bi annesin zor oluyor mu ikizlerin bakımı büyüğü alıştı mı?

selam canım evet aslında çok zor ikizlerin bakımı ve ayrıca oğlumda var
yatılı yardımcım var çok şükür herşeye çok güzel yetişiyoruz
aslında kendini bir düzene alıştırıyorsun o düzende devam edince bir sıkıntı olmuyor
oğlum çok şükür ikizleri seviyor ama yinede çok dikkat ediyorum yanlış bir şey yapar kardeşlerine diye
olumlu bakmak zorundayım aslında sorun istersek hayatımızın her anında bir olumsuzluk bulabiliriz değilmi
herşeye iyi tarafından bakmaya çalışıyorum

benim ikizler çok şükür çok akıllı oda benim için çok büyük avantaj belki olumluluğum bundan kaynaklanıyordur
mamalarını alıyorlar biraz gülücük oyun sonra uyuyorlar
onlar akıllı olunca oğlumla daha iyi ve daha çok ilgilenecek zamanım fırsatım oluyor

bizde durumlar böyle
allahım herkese kolaylıklar versin çocuk yetiştirmek çok ince bir iş
hadi öpüyorum

iyi bir annesin sözün o kadar hoşuma gitti ki, teşekkür ederim. ne yazık ki kaynanam , üst katta oturur kendileri, kızın bana daha düşkün, seni çok aramıyor dedikçe, gerçekten de yetmediğimi düşünüp duruyorum:2:

Canım benim kaynanamda kızın aramıyor der ben de ne güzel o zaman akşama kadar senle kalsın derim sonra ver elini gezmeler çocuklar ne olursa olsun akimseyi anneden fazla sevemezler boşver baksın da ne derse desinbi kulağın duymasın

Canım benim kaynanamda kızın aramıyor der ben de ne güzel o zaman akşama kadar senle kalsın derim sonra ver elini gezmeler çocuklar ne olursa olsun akimseyi anneden fazla sevemezler boşver baksın da ne derse desinbi kulağın duymasın

ikinci çocuğuna hamile olanlar kimler;)

1.5 yaşında oğlum var ve yeniden hamile kaldım isteyerek çünkü oğlumun kendi yaşına yakın olmasını istedim benim kardeşimle aramda 5 yaş vardı ben öyle olmasını istemedim arada çok fark olması bence iyi değil çocuk tek büyürken yanlızlığa alışmışken kardeşinin gelişi onu yıkar gibime geldi

ayrıca meryemmeryem yazdıkların beni çok duygulandırdı sağlıkla mutlulukla büyüt inşallah oğlunu ve ikizlerini:nazar::nazar::nazar:

1.5 yaşında oğlum var ve yeniden hamile kaldım isteyerek çünkü oğlumun kendi yaşına yakın olmasını istedim benim kardeşimle aramda 5 yaş vardı ben öyle olmasını istemedim arada çok fark olması bence iyi değil çocuk tek büyürken yanlızlığa alışmışken kardeşinin gelişi onu yıkar gibime geldi

Hayırlı olsun arkadaşım Allah analı babalı büyütsün;)

o dert bendede vardı takma kafana anneyiz biz anne bir çocuğun en çok anneye ihtiyacı olur gerisi tırı vırı sevmesinler demiyorum tabiki sevsinler ama insan bozuluyor :54:

aralıkta 2.bebeğim geliyor kızımla arası 15 ay olacak ve ben tepkisinden korkuyorum ne yapmalı ne çözüm bulmalıyım:((
bir başka bebeği kucağımda görünce çığlık çığlığa koşuyor kucağıma alışana kadar kök söktürecek onu üzmekte istemiyorum:((
bir kaynak yardım alacak birine ihtiyacım var....

Back
X