İKiNCİ ÇOCUK KARARSIZLIĞI 2 ÇOCUKLU ANNELERDEN FIKİRLERİNİZİ RİCA EDİYORUM

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O çocuk bendim. Açtığı yaraları o kadar iyi biliyorumki. Travma dan travmaya koştum. Anne olunca anladım, affettim ama içinde yaşıyorken çok zordu gerçekten.

Aralarında zaten minimum 8 yaş fark olduğu için oğlunuzun istediği kardeşin doğacak olan olması mümkün değil. Oyun arkadaşı olamayacaklar. İkinci çocuğunuzun da ilkokul bitene kadar bakacak kimsesi olmayacaksa eğer ( şehir degistirme vs olmayacaksa eğer) minimum 11 yıl daha calışamayacaksınız. Daha sonra 47 yaşında iş hayatına dönmekte de zorlanacaksıniz. Biz öldükten sonra yalnız kalmasın diye kardeş yapılmaz bence. Tanıdığım bir çok insan kardeşiyle çok da güçlü bağlara sahip değil. Kardeşime iyiki var diyenler kadar keşke olmasaydı da daha iyi şartlara sahip olsaydım diyenler de var. İyice düşünün taşının. Ama ekonomik olarak hazır değilseniz bence yapmayın.

Ben 2.yi hic düsünmedim.süpriz olarak geldi.gelmeseydi yapmazdim.ha iyki gelmis tabiki seviyorum.ama isteyerek zor ya.simdiki cocuklar daha zor
Bizim çocuklugumuz,gençliğimiz gibi degiller.hele bide ergenlikleri.

Sanki benim aile tarafımı anlatmış gibisiniz. Aynı seyleri yaşadım çocukluğumda. Benim için adalet vazgeçilmez kız erkek farketmez. Adil olmak da o kadar zor. Herkesin ihtiyacı kadar yetmek zorunda olmak.
Açıkçası aile olmayı hiçbir akrabam beceremedi. Hiçbiri anne babalık yapamadığı için çocuklarda aynı şekilde ilerliyor. Yakın bir arkadaşımın ailesiyle tanıştım köye gitmiştim ziyaretlerine. O kadar bağlılar ki birbirine ( nazar değmesin ) evler bildiğin çember şeklinde kurulmuş beraber yaşıyorlar anlaşamasalar zaten mümkün olmazdı. Biz köye iki günlüğüne gidiyoruz kan dökülecek duruma geliyor annemle tansiyonumuz bi düşüyor bi çıkıyor Sürekli başkalarının çocuğu, onların hayatı, dıdısının kıyafeti, eşi, evi... Bu dünyada ki tek amaçları başkaları olmuş. Çocuklarının mesleği için bile hayırlısı olsun demezlerdi '' polis, hemşire olacak yoksa okutmam '' derlerdi. Eski Türk filmi çekiyoruz sanki O yüzden anneme '' valla sen istediğin kadar gel görüş istersen köyde yaşa beni bulaştırma hiç '' derdim. Normalde çok neşeli şen şakrak bi yapım vardır. Arkadaşlarımla seyahat ederim, eğlenirim, derse beraber çalışırız her şey çok güzeldir derken bi akrabaya gittim mi strese giriyorum. Kuzenlerim o yüzden bana '' sen dua et bizim kadar içinde değilsin, mecbur değilsin görmeye '' derdi gerçekten şanslıymışım :) Kardeşim olmadığı için o yüzden memnunum hatta mutluyum. Coğrafya ve aile kaderdir

Benimde kardeşlerimle aram çok çok iyidir. Allah varlıklarını daim etsin herkesin kardeşinin. Özellikle kız kardeşimle inanılmaz iyiyiz. Benimki erkek, bir kız gelirse nasıl olur, anlaşırlar mi hiç bilmiyorum. Keşke sizin durumunuzda olsaydım. 2 sınıf ve anaokulu benim de hayalini kurduğum yaş araligiydi. Kısmet olmadi

Ben 2.yi hic düsünmedim.süpriz olarak geldi.gelmeseydi yapmazdim.ha iyki gelmis tabiki seviyorum.ama isteyerek zor ya.simdiki cocuklar daha zor
Bizim çocuklugumuz,gençliğimiz gibi degiller.hele bide ergenlikleri.
Aslında olacaksa öyle sürpriz olsa belki daha iyi olurdu benim için.

Zaten 4 yil daha evdeymissiniz bence yapin kardes iyidir zamanla maddiyatinizda duzelir belki ufagi kres yasina getirip calisirsiniz falan ikisinide cok seviyosunuz ayrica o konuda endiseniz olmasin :)

Son cümlenizin esiriyim ben şuanda. Tam da odak noktam bu. Ki kıskançlık,yetememe hissi bunları dibine kadar yaşayacağımı biliyorum. Hangi arkadaşıma sorsam aynı şeyi söylüyor. Hatta birinin 13 ve 7 yasind çocukları var. Ilkine her istediğini yaptım. 2.ye yapamadım diye çok üzülüyordu . Anne olduğumuzdan herhalde asla tam hissedemiyoruz ki

Aslında olacaksa öyle sürpriz olsa belki daha iyi olurdu benim için.
Benimkiler cok kavga ediyorlar
Yemekte derste herseyde.yani insani.hayattan sogutacak cinsten.oglum 13yasini dolduracak ama 9yasin daki kızkardeşi ne her dakka bulasir.hele yaz tatillerinde ciglik atmak istiyorum.kusura bakma konuna cok dahil oldum ama icimi dökesim varmış

Zaten 4 yil daha evdeymissiniz bence yapin kardes iyidir zamanla maddiyatinizda duzelir belki ufagi kres yasina getirip calisirsiniz falan ikisinide cok seviyosunuz ayrica o konuda endiseniz olmasin :)
Ileride 4-5 yıl sonra net olarak çalışacağım. Su an ilkokul döneminin bitmesini bekliyorum. Daha sonra 2.olursa kres ya a anaokuluna verip hayatima devam ederim diye dusunuyorum.

O çocuk bendim. Açtığı yaraları o kadar iyi biliyorumki. Travma dan travmaya koştum. Anne olunca anladım, affettim ama içinde yaşıyorken çok zordu gerçekten.
Ne yazık.. ben de bariz bir şekilde görüyorum, yapmayın da diyorum ama değişmiyor. Çocuk büyüdü diye oyun oynayamıyor, kardeşi eline küçük parça alsa annesi çocuğa bas bas bağırıyorlar. Bu annenin babanın görevi ya. Sen çene çalacaksın, çocuk kardeşine mi bakacak? Herkes sorumluluğunu atacak birini buluyor maalesef. Sizin adınıza üzüldüm. İnsan affetse de unutamıyor

Olur mu hic oyle sey. Dahil olmaniz guzel, farkli yasamlari, fikirleri gormek guzel. Her yonuyle dusunmemi sagliyor.

Kendim için affettim zaten. Bazı yükler ömür boyu taşınmıyor.

Kesinlikle ertelemeyin. En geç 1 yıl daha. Ben o rahata çok alışıp karar veremeyenlerdenim. Ve tren de kaçıyor hissinin ağırlığı da sinir bozucu

8, 9 yaş fark olsun ne olacak ki? Abim erken başlamış okula. Ben ortaokula başladım, abim üniversiteyi kazandı başka bir şehirde. Liseye geçtim memur olarak atandı. Aynı evi bile uzun süre paylaşamadık. Ama hep özledim abimi. Canım o benim. Her derdime koştu, her ihtiyacıma cevap verdi. Hala akıl hocamdır benim. Yaş farkı kapanır gider. Küçük evin maskotu olur, büyüğü de eğlendirir merak etmeyin. Bazen kavga dövüş bazen gülüş, böyle böyle büyürler. Kardeşler arkadaş gibi akran olmak zorunda mı? Bazen kendimizden çok büyük ya da küçük insanlarla bile çok güzel dostluklar kurabiliyoruz. Kardeş olunmaz mı?

8 yaşla böyle düşünmenize çok sevindim benimkiler arası da 8 yaş paylaşacak bir şeyleri olmayacak diyordu çevremdekiler. Demek ki arkadaş da olabiliyorlarmış.
Yaaa bu cok güzell

Galiba ben böyle güzel mesajlardan çok etkileniyorum. Yavaş yavaş 2. Cocuk olayı kafamda netleşiyor gibi.

Bilmem ki benim de birinci ayım
Bence cocuk gece kalmazsa problem çözülür
Sanki benim büyük kiz bir yaşından sonra gece uyanmiyordu diye hatırlıyorum ama o kadar unutmusjm ki
Annemler yeğenlerin zorluğunu unutunca benim çocuklara canavar gözüyle bakıyor, bana acıyorlar :) Halbuki onlar da aynı şekilde kavga edip gürültü yapıyorlardı. İnsan zaman geçince zorluğunu unutup güzelliğini hatırlıyor demek ki.

20.000 tl üzeri. Kendimize ait bir evimiz,arabamız var. Bu zamanda bu para hiçbişey tabi ama yetiyor şuanda. Çok zorlanmiyoruz. 2.olursa belki o zaman zorlanabiliriz. Kenara attığımız ( calistigim donemden) para bu durumda kullanılacak tabiki. 4 yıl idare etmez ama 2 yıl bezi,doğumu vs herşeyine yeter. Sonrası kredi bitiyor. 2 yıl daha idare edip çalışmayı düşünüyorum. Bunlar kendime söyleyip plânladiklarim. Herşey yolunda giderse

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…