İkinci çocuk pişmanlığı yaşayan oldu mu?

bence korunmakla dene sen bırazda korumaya para yatır cok ılgılısın evet 6 cocukla burda naıl zaman gecırıyorsun:))neyse ıyı geceler size
hakli olabilirsin ama bu kadar sert olmaya gerek yok herkezin kendi karari kendi hayati bence SAYGI duymak lazim

Ya aslında iyi bi mevkide devlet memuru ama asıl parayı yatırımdan kazanıyoruz :)
Hayatinin 2/4u hamilelik ve bebek bakiminda geciyor.. sen bu dunyaya kulucka makinasi olarak gonderilmedin. Kadin uretkendir demekteki kasit cocuk dogurmak degildi sanirim siz yanlis algilamissiniz olayi.. Istediginiz kadar para ve mulk sahibi olunuz cocuklariniz ile verimli bir surec gecirebiliyor musunuz? Her biri ile tek tek genis olcekli doyum saglanabiliyor mu Kendine ben dogurmaktan daha farkli seylerde yapabilirim diye motive etmelisin.

Benim de 24 aylik ve 2 aylik kizlarim var bir tane daha istiyorum nasipse ama dogumdan sonrasi degilde hamilelik sureci korkutuyo gozumu :)Yas 25 ara verdikce zorlasir diye dusunuyorum.
Normal doğumu mu

Ben cok kardeş ve cocuk taraftarı değilim ama küçükken bir komşumuz vardı, uc kız kardeşlerdi ve cok eğlenirlerdi. Baya ozenirdim:) Aklıma onu getirdiniz:) ne guzel kız yurdu gibi senliklidir sizin ev. Allah bozmasın

Bizde altı kız kardeşiz güzel yönleri var ama anlaşmazlık ta cok var ya bazen cekememezlık yada kendı çocuğunu öne çıkarmaya çalışmakta ama hepsını severım severız de bazen küslükler cok oluyo

Iki çocuğum var birlikte eglenerek mutlu büyümeleri cok güzel.evet yorucu yaşları yakın ondan söyledim ama hiç pişman olmadım.ben şuna karşıyım bi tane olsun özel kolejlerde okusun,osu olsun busu olsun.hayır mutlu paylaşmayı bilen,sevgi dolu,vicdanlı olsun.hayatta birlikte sevgisini acısını düşünmeden paylaşabilecegi bir can ı olsun.biz 3 kardesiz ve annem bizi tek başına büyüttü kışın kar yagardi diz boyu abim okula giderken biz kara saplanmayalim diye önden gider karı düzleştitirdi... okumak insanin icinde olsun abim avukat digeri ögretmen 3 cocuk tek maasla okudu.cocugunuzun icinde yoksa istediginiz kadar ugraşin.bu arada abi pdr ci yani okullarin psikiyatr ögretmeni ve sorunlu ögrencilerin cogunun tek cocuk olan ögrencilerden oldugunu herseyi elde etmis paylasmadan bihaber cocuklar oldugunu vurguluyor.

Ne kadar güzel çok kız kardeş olmak. Bende sadece 2 kız var. Rabbim mutluluğunuzu daim etsin :))

inanmıyorum

tebrik ediyorum sizi. Bu yasa gelmişsiniz ve insanın yumurtlayarak çoğaldığını sanıyorsunuz

İnsanlar dogurarak çoğalır hanımefendi. Yumurtanın üstünde beklemezler. Hoş öyle olsaydı da eminim kendime ilgi alanları bulurdum. Kitap okur dil falan öğrenirdim. Şu durumda yumurta üstünde beklemediğime göre elbette ben de kendi çapımda birşeyler yapıyorum :)) mesela 4 yıl önce ist da üni kazanmakla başladım bu yıl okulumu bitiriyorum kpss hazırlanıyorum dil öğreniyorum. Bol bol sinemaya gidip kitap okuyorum. Spor yapıyorum mesela. Onun dışında hakimlik sınavına da hazırlanıyorum he bi de yatırım yapıyorum bol bol siz para demeden soyliyim. Bu arada evet hanımefendi çocuklarımla da ilgileniyorum. Çok başarılı çocuklarım var. Hatta biliyor musunuz 2 ye 3 e giden çocukların eline ygs kitabı veriyorum ve bingo onlar da cozebiliyorlar maşallah. Çünkü onlara herşeyi basarabileceklerini söyleyen anne ve babaları var. Öyle işte. ..

Şimdi dönün ve kendi hayatınıza bakın. Bir dahakine insanları " kulucka makinesi " diye aşağılamadan önce iki defa düşünürsünüz belki

Bizim de 2 tane ve aralarında 14 ay var (3 ve 2 yaşlarındalar) Yardımcılarım olmasına rağmen zorlukları var tabi, çünkü daha çok küçükler. Öte yandan kardeşler birlikte öyle güzel vakit geçiriyorlar ki, 2.si için iyi ki doğmuş diyorum. Hayat standartlarınızda çok fazla düşüş olmayacaksa kardeş fikri son derece doğru bir karar diye düşünüyorum.

bazı insanlar kendilerinin pislolojisinin yetmediği şeylerin başkaları tarafından da yapılamayagina ne kadarda inanıyor ve bu kesin sanıyor

bence korunmakla dene sen bırazda korumaya para yatır cok ılgılısın evet 6 cocukla burda naıl zaman gecırıyorsun:))neyse ıyı geceler size
Elestirmek için belaltı vurmayı denemeyin 6 çocuğu olan insan size mi ssoracak4 siteye me zaman girip çocuklarıyla ne zaman ilgileneceğini..her konuda hakli olamazsiniz biraz saygı duymak bu kadar mi zor bakabiliyorum diyor maddi manevi mutluyum diyor sizde yapamam ben dersiniz bu kadar basit ..6 çocukla mümkün değil ilgilenemiyordur yok yok aman bide bu saatte burda diyen mahallenin dedikoducu teyzeleri gibisiniz
ben kendımle nıye kıyaslıyorum ne alaka sız yazdıgımı anlamadınız zaten benim tanidigim dogulu hanim 13 yasinda anne oldu... 18 üniye hazirlaniyordum ben koca derdinde degildim neyse iyi geceler
devam belaltı na ..

gayet olgun olduğun belli..Rabbim çocuklarınla mutlu etsin...benim 2çocuğum var belki 3yaparım belki yapmam ama takdir ettim ...caprazda oturan komşum var dubleks 6 çocuklu imreniyorum kadına valla karınca gibi çocuklarda inci gibi

Kibar olmaya çalışıyorum ama bi süre sonra sıkıyorlar ben yapamam kimse yapamaz psikolojisi ya da yaptıysa kesin cahildir bilmem ne. Bugün okuma yazma bilmeyenler bile biliyor doğum kontrolünü. Doğulu çok sevdiğim bi abla var okuma yazma bilmez. 3 çocuğu var sonuncusu 20 yaşında. Yani doğum kontrolünü bile kendi üstün eğitimlerinin bi sonucu sanıyorlar. Her neyse ya. Sizin hakkınızda da hayırlısı olsun inşallah :)

Canım nası cesaret ettin o kadar çocuğa nasıl baktın bide ben ikinciye zor ikna oldum.
Ben kendim için ya da eşim istedi diye istemedim çocukları o yüzden bu kadar rahatım. Amacım onların bol bol kardeşi olması ileride bunun yokluğu için uzulmemeleriydi. Allah nasip ederse teyze dayı hala amca olsunlar istedim.

Gerçekten tebrik ediyorum.herkesin başarabileceği bişey değil bence.benim 4,5 yaşında kızım var o kadar zorlandımki onu büyütürken ondan bi 5 tane daha düşünemiyorum evdeikinciye bile zor karar verdim.eşim hemen arkasından istedi birlikte büyüsünler diye ama ben hiç istemedim.çocukların uslu heralde maşşallah.benim kızım ömür törpüsüydü

Benim gördüğüm bütün tek çocuklar öyle nerdeyse. Hiç çok rahat tek çocuğum var diyen olmuyor. Çoğunu gördüğümde benim çocuklardan 20 tane olsa bu kadar yorulmam diye geçiriyorum içimden :)

6 yasında oglum var
oglum 3.5 yasındayken 4 aylık ölü dogum yaptım . Daha sonrada zorlu gecen bu 4 ayın etkısıyle kesınlıkle olabıldıgınce erteledım bu surecı . Aralıkta korunmayı bıraktım ve ocakta hamıle kaldım ve devam etmedı bos gebelık olustu sımdı ısımız daha zorlu bı surece gırdı . tup bebek veya rahımın dıkılmesı söz konusu ve oyle pısmanım kı bu kadar erteledıgıme oglumun bu kdar buyumesıne ızın verdıgıme . Ilkokul 1 gıdıyor ve onumde yıne zorlu bır yatakta gececek bı hamılelık gozukuyor duygusal olarak onu yalnız bırakmaktan korktum fakat sımdı okul olarakta bana ıhtıyacı var. Eğer mutlaka yapacaksınız hemen sımdı yapın yok eger yapmayacaksınız sorun yok .

Maddi cıkarlar umurumda degıl suanda hersey olur ancak oglumu kardessız bırakmamalıyım dıye dusunuyorum kı dedım ya bu raya kadar kalmıs olmamı bıle suanda hata olarak goruyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…