İkinci çocuk pişmanlığı yaşayan oldu mu?

Ay ne güzel benim ikincide öyle olur inşallah.bende hep derdim kızım uslu olsaydı hemen yapardım ama nerdeee.

O hafiften sıyırdı sanırım. Sürekli tek anneden 11 12 kardeslermis muhabbeti yapıyor bana :)

Cok şükür geçiriyoruz. 27 yaşındayım.
27 yasina 6 cocuk nasil sigdirdiniz allah askina allah uzun omur versin hepsine

8 88li yazdıklarına sık sık denk geliyorum son zamanlarda.Konu dışına çıkacağım ama normal doğum için tüyo verir misin bana
Hamilelikte ne yapılır bilmiyorum yürüyüş diyorlar bol bol ben onu yapamıyorum son aylar. Kolay olsun diye hurma yiyorum son aylar. Doğum zamanı içinse sakın ama sakın doğum başlamadan hastaneye gitme. Erkenden doğuma alıyorlar zorluyorlar olmazsa sezeryana alıyorlar. Tüm arkadaşlarımın sezeryan hikayesi bu. Yani bekle 40 haftanın dolsun evde sancıların 3dk da bir olsun. Bazen su erken geliyor bazen geç. Ben suyum geldikten sonra 2 3 dk içinde doğum yapmış oluyorum ama saatler geçen de var. Sen sancılara odaklan. Onun dışında ben 6 aydan sonra hastanelerden kaçıyorum resmen. İlkini nerdeyse 1 ay erken aldılar doğum başladı deyip. Hastaneye gidersen ve doğum başlamış derlerse sen yine sancın var mı yok mu ona bak. Bi arkadaşım hastaneden kaçmış bir hafta sonra doğum yapmıştı. Onun dışında nasip dua et ama ille de normal olacak diye kendini programlama. Hayırlı sağlıklı ve kolay bi şekilde doğan güzel bi bebeğin olur inşallah :))

8 88li öyle bir anlatıyorsun ki insanın doğurası geliyor
Doğruları söylüyorum ben :)

Böyle bir topik konusu görünce cok üzüldüm acıkcası.Rabbim size cocuk yapma imkanını vermiş ama siz maddiyatı düsünüyorsunuz.Bilin ki cocugun rızkını Allah verecektır.
Ben 1 yıldır cocuk istiyorum ama olmuyor.keske yerinde olsaydım da boy boy dogursaydım ! Nenelerimiz dedelerimiz sizin gibi dusunseydi biz belkide bugün olmayacaktık.Fatih Sultan Mehmetin annesi böyle düsünseydi belkide dinimiz elden gidecekti.
İstersen bi sekilde eşini ikna edersin.Bu cocugu neden dogurdum diye pisman olmazsın ama neden dogurmadım diye olursun.

ayyy bu kadar uyum sağlar konu sahibi hem aynı yaştayız ,çocuklar aynı,eşten gelen cevaplar aynı,tek fark eşim buna rağmen istiyor ama 38 yaşlarda şimdi değil diyor o doğuracak ya, napcaz biz ya yorumları takip edicem

hıc sanmıyorum. bir anne okadar cocugu ılgılı bakamaz... neyse konu bu değıl
valla biz buna güzel bir örneğiz.annem çevremde gördüğüm bir çok anneden cok daha fazla ilgilenir bizle. 8 kardeşiz ve annem hepimizin peşine koşturur her işimizde yanımızdadır. ben çalışıyorum ve annem benim kızıma da bakıyor.kızım çok yaramaz sürekli anne Allah sana sabır versin diyorum ama o gayet mutlu. bir kere bile bıkıp yoruldum dedigini duymadım. yani arkadaşın dediği gibi kişiden kişiye değişir.

Anne babanın çocuğuna verebileceği en güzel hediye kardestir. Oglum 4.5 kızım 2.5 yasinda. Oyle guzel seviyorlar ki birbirlerini. Kızım abisinin saclarini sever kedi gibi yüzünü serter miyavlar ab isine kizsam o benim kardeşim diye korur.coxuklarimin benden alacağı sevgi baska kardeşinden alacağı sevgi bambaska.

Valla bi kardeşin kıymeti maddiyat la ölçülmez bence. Ben tek çocuğum çok mutsuzum çok
bende tek cocugum kendımde ıkıncı bır cocugu dusunmuyorum o aile baglarınızla alakalı bır durum...
aile bagınız kuvvetlı ıse yegen kuzen vs aranız ıyıyse kardes aramıyorsunuz hem su da bır gercek kı tek cocuk olunca yetıskınlık evresınde aılenın tum ımkanları ayaklarınıza serılıyor , daha ıyı bır egıtım alma, daha rahat para harcama, daha fazla ıstekte bulunma sansınız oluyor aılenızden bunun yanında aıle de sızden daha cok sorumluluk beklıyor ama bence tek cocuk olmak cok guzel....
bende esımde çalışıyoruz ama borcumuz var ve ben bır tane olsun tam olsun ıcımde sunuda yapamadım uhdesı kalmasın ben yasadım gezdım gordum bundan sonra evladımla yasayayım , ona en ıyı sartları sunayım ısterım....
2-3 fark etmez sayı arttıkça cocuga sunulan ımkanlar azalacak... hem kardesı olsa nolur kı anlasamayabılır, buyuyunce kopabılırler cok ornek var illa bir kardes gerekmiyor....
anne baba ıcınde ne kadar cok cocuk o kadar sorumluluk , tum hayatınızı cocuga endekslı yasarsanız bılemem ama bana o da ters, ona karsı maddı manevı sorumlulukları yerıne getıreceksınız ama kendınızdende vazgecmeyeceksınız....
bunun ıcın ne kadar az cocuk o kadar rahat bır yasam..

6 çocuklu kardeşime maşallah diyorum.:)) Benim 2 tane, 4 olsun diye düşünürdüm hep evlenmeden önce ama bunyem çok hassas doğumdan sonra aylarca kendime gelemiyorum dogumlarim da çok zor oluyor.

Google da roksana Şeyma diye aratirsaniz, altiz doğuran bi bayan var eşi turk almanyada yaşıyorlar. Altiz haricinde 2 tane daha var.:)
Sabh gazetesine röportaj vermiş. Arasira fotoğraflarına bakıyorum çocuklar da çok tatlı. Ama her bakisimda cocuklari sayiyorum.:))))

Aslında çok çocuk tek çocuktan daha kolay bence de.

Gördüm onu. Röportajı da okudum annem gösterdi :) benim de hamileliklerim çok zor geçiyor ama sonuçta 9 ay geçip gidiyor işte. Sonuçta bi bebek alıyorsunuz elinize. Hayatta en çok size bağlı en çok sizi seven... değer diye düşünüyorum onun bi gülüşüne:))

Teşekkür ederimmm. Ben de sancılarım düzene girip 4 dkya düşmeden hastaneye gitmeyi düşünmüyorum ama işte ilk doğum olunca beni kolumdan tutup eşim götürür, telaş yapar diye kafam karışıyor. Hurma yemeye başlayacağım 35. haftadan sonra. İnşallah sağlıklı ve kolay(Doğum ne kadar kolay olabilirse:) bir doğum yaparımm.

İnşallah canım :)

Bu anlattiklariniz cok guzel ama Allah korusun hersey kotuye gitse maddi durum olmasa yada eşiniz olmasa Allah korusun 6 cocuga bakabilecekmisin iyi gunun kotu gununude düşünmek lazim bence

Allah isteyene istediğini kadar + bakabileceği kadar çocuk versin.

Arkadaşlar neyin tartışmasını yapıyorsunuz gerçekten.

çok çocuk benim de hayalim ama ben kendimi tarttığımda o kadar çocuğa bakamayacağıma eminim, bu benimle ilgili olan bir durum, tüm kadınları bağlamaz.

Bu anlattiklariniz cok guzel ama Allah korusun hersey kotuye gitse maddi durum olmasa yada eşiniz olmasa Allah korusun 6 cocuga bakabilecekmisin iyi gunun kotu gununude düşünmek lazim bence
Allah korusun Herşey kötüye giderse eşiniz ve siz bi kazada ölseniz tek çocuğunuz kalsa bi şekilde deyip hiç çocuk doğurmayın o zaman. Ya da büyüdüğünde katili var psikopatı var nasıl okula gitsin hatta nasıl yolda yurusun diyebilirsiniz. Annesinin yanında öldürülen çocuklar var. Herşeyin en kötüsünü düşünmek için değil en doğru olanı yapmak için geldik bu dunyaya. Elimizden gelenin en iyisini yapmak için.

Ben hep aileye yeni gelen üyenin rızkını da beraber getireceğini dusunuyorum..gerçekten öyle..
Mesela bi kız evlenip aileden ayrılıyor, rızkını da beraberinde götürüyor..
Onun için istiyorsanız maddiyat engel olmamalı.. Hem kardeş çok önemli birşey

üç cocukluyum paylaşayım yine de:))
sonuncular ikiz.11 aya girdiler.
oğlum ilkokul dörde giriyor.yaş ta 39.
zorluğu elbette ikiz olmaları sebebi ile çok fazla.
tek olsalardı nispeten daha kolay bakabilirdim.
ancak çok şükür bugüne getirdik.in.sağlıkla büyütmek nasip olur.
size gelince yaşın 35 miş.bence daha fazla geç kalma.yaş ilerledikçe de zorlaşıyor haliyle.
ancak en önemli sorun eşinin istememesi.bu aranızda çok sorun çıkartır.bu konuda ne yapıp edip uzlaşmanız lazım.
kardeş konusuna gelince,ben de oğlum yalnız kalmasın istedim,eşim çok çocuk istiyordu.ben de istekliydim.
nasip ikiz meleklerimizeymiş:))
hayırlı kardeş olsunlar tek tememnim bu.
maddi imkanlarımız orta karar.tabi biz zorlanıyoruz biraz.
özel okula filan gönderemem.
ama benim şahsen maddi imkanlarla ilgili kaygım olsa da bu çok ileri boyutta değil.
ne bileyim özel okula verebilmek isterdim ama öyle çok lüks yaşasınlar her dedikleri ayaklarına serilsin,ya da ben lüks yaşayayım gezeyim tozayım derdim yok.
ha tabi belirli bir seviyede yaşamayı kim istemez.elbette koşullarımızın biraz daha iyi olması beni rahatlatırdı.
ancak durum böyle.
ve benim tek duam sağlıkları huzurları.başkaca büyük endişem yok.
ikinci çocuk ile ilgili çevrenin değil sizin eş olarak anlaşıp karar vermeniz lazım.
her ailede şartla başka başka.ve hepimizin tahammül sınırları farklı.ya da çocukların huyu farklı.
pek çok etkileyen faktör var.kimi bebek çok rahat bakılırken kimisi aylarca ağlar ki işte bu benim kızım:))
öyle zor bir bebekti ve hala öyledir.
sabrediyorum büyüdüklerini hayal ediyorum.ellerinden tutup gezdirdiğimi hayal ediyorum.
oğlumun gözlerindeki kardeş sevgisini görmek paha bişilemez bu arada.
çok bağlandı ve üzerlerine titriyor.yalnız olmadığını hissediyor artık.
aralarındaki yaş farkının bu kadar çok olmamasını isterdim gerçi ama kısmet böyleymiş.
siz de eşinle iyi düşünüp taşınını kararınız ortak olsun yoksa ileride üzebilir eşin seni.
hayırlısı olsun hakkınızda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…