- 11 Kasım 2015
- 4.305
- 4.962
- 83
Ay ne güzel benim ikincide öyle olur inşallah.bende hep derdim kızım uslu olsaydı hemen yapardım ama nerdeee.Benim gördüğüm bütün tek çocuklar öyle nerdeyse. Hiç çok rahat tek çocuğum var diyen olmuyor. Çoğunu gördüğümde benim çocuklardan 20 tane olsa bu kadar yorulmam diye geçiriyorum içimden :)
27 yasina 6 cocuk nasil sigdirdiniz allah askina allah uzun omur versin hepsineO hafiften sıyırdı sanırım. Sürekli tek anneden 11 12 kardeslermis muhabbeti yapıyor bana :)
Cok şükür geçiriyoruz. 27 yaşındayım.
Hamilelikte ne yapılır bilmiyorum yürüyüş diyorlar bol bol ben onu yapamıyorum son aylar. Kolay olsun diye hurma yiyorum son aylar. Doğum zamanı içinse sakın ama sakın doğum başlamadan hastaneye gitme. Erkenden doğuma alıyorlar zorluyorlar olmazsa sezeryana alıyorlar. Tüm arkadaşlarımın sezeryan hikayesi bu. Yani bekle 40 haftanın dolsun evde sancıların 3dk da bir olsun. Bazen su erken geliyor bazen geç. Ben suyum geldikten sonra 2 3 dk içinde doğum yapmış oluyorum ama saatler geçen de var. Sen sancılara odaklan. Onun dışında ben 6 aydan sonra hastanelerden kaçıyorum resmen. İlkini nerdeyse 1 ay erken aldılar doğum başladı deyip. Hastaneye gidersen ve doğum başlamış derlerse sen yine sancın var mı yok mu ona bak. Bi arkadaşım hastaneden kaçmış bir hafta sonra doğum yapmıştı. Onun dışında nasip dua et ama ille de normal olacak diye kendini programlama. Hayırlı sağlıklı ve kolay bi şekilde doğan güzel bi bebeğin olur inşallah :))
Doğruları söylüyorum ben :)
Amin teşekkür ederim :)27 yasina 6 cocuk nasil sigdirdiniz allah askina allah uzun omur versin hepsine
Böyle bir topik konusu görünce cok üzüldüm acıkcası.Rabbim size cocuk yapma imkanını vermiş ama siz maddiyatı düsünüyorsunuz.Bilin ki cocugun rızkını Allah verecektır.merhaba arkadaşlar, hep takip ederken bu kez benim bir sorum olduğu için üye oldum. Lütfen içtenlikle cevaplayın
Benim ilkokula giden bir çocuğum var ve ben ikinci kez anne olmak istiyorum ancak eşimden aynı desteği göremiyorum.
Her türlü istiyor gibi hissediyorum kendimi ancak eşim şu an sunduğumuz koşulları ikinci bir çocuktan sonra sağlayamayacağımızı söyleyerek beni bu fikirdeyim uzaklaştırmaya çalışıyor ancak yas 35 ve son demlerim bu fikri daha fazla erteleyecek bir sansa sahip olamayabilirim..farkındayım..
Nolur yaşadıklarınızı benimle paylaşın iki çocuklu anneler. Bir gün bir arkadaşımla konuştuğumda bana (kendinin de 2 evladı var) çok istekle yapmalarına rağmen ikinciyi onu elbette çok sevmelerine rağmen zorlandıklarında acaba!.. Düşünceleriyle bulduğunu kendini ona göre bir karar vermem gerektiğini söylemişti..
Sizlere de sormak istiyorum hiç çok sevmenize rağmen pişmanlık yaşadığınız oldu mu? Nolur paylaşın..
valla biz buna güzel bir örneğiz.annem çevremde gördüğüm bir çok anneden cok daha fazla ilgilenir bizle. 8 kardeşiz ve annem hepimizin peşine koşturur her işimizde yanımızdadır. ben çalışıyorum ve annem benim kızıma da bakıyor.kızım çok yaramaz sürekli anne Allah sana sabır versin diyorum ama o gayet mutlu. bir kere bile bıkıp yoruldum dedigini duymadım. yani arkadaşın dediği gibi kişiden kişiye değişir.hıc sanmıyorum. bir anne okadar cocugu ılgılı bakamaz... neyse konu bu değıl
Istesek bile ikincide kalir bizim ki :)
bende tek cocugum kendımde ıkıncı bır cocugu dusunmuyorum o aile baglarınızla alakalı bır durum...Valla bi kardeşin kıymeti maddiyat la ölçülmez bence. Ben tek çocuğum çok mutsuzum çok
Gördüm onu. Röportajı da okudum annem gösterdi :) benim de hamileliklerim çok zor geçiyor ama sonuçta 9 ay geçip gidiyor işte. Sonuçta bi bebek alıyorsunuz elinize. Hayatta en çok size bağlı en çok sizi seven... değer diye düşünüyorum onun bi gülüşüne:))6 çocuklu kardeşime maşallah diyorum.:)) Benim 2 tane, 4 olsun diye düşünürdüm hep evlenmeden önce ama bunyem çok hassas doğumdan sonra aylarca kendime gelemiyorum dogumlarim da çok zor oluyor.
Google da roksana Şeyma diye aratirsaniz, altiz doğuran bi bayan var eşi turk almanyada yaşıyorlar. Altiz haricinde 2 tane daha var.:)
Sabh gazetesine röportaj vermiş. Arasira fotoğraflarına bakıyorum çocuklar da çok tatlı. Ama her bakisimda cocuklari sayiyorum.:))))
Aslında çok çocuk tek çocuktan daha kolay bence de.
Hamilelikte ne yapılır bilmiyorum yürüyüş diyorlar bol bol ben onu yapamıyorum son aylar. Kolay olsun diye hurma yiyorum son aylar. Doğum zamanı içinse sakın ama sakın doğum başlamadan hastaneye gitme. Erkenden doğuma alıyorlar zorluyorlar olmazsa sezeryana alıyorlar. Tüm arkadaşlarımın sezeryan hikayesi bu. Yani bekle 40 haftanın dolsun evde sancıların 3dk da bir olsun. Bazen su erken geliyor bazen geç. Ben suyum geldikten sonra 2 3 dk içinde doğum yapmış oluyorum ama saatler geçen de var. Sen sancılara odaklan. Onun dışında ben 6 aydan sonra hastanelerden kaçıyorum resmen. İlkini nerdeyse 1 ay erken aldılar doğum başladı deyip. Hastaneye gidersen ve doğum başlamış derlerse sen yine sancın var mı yok mu ona bak. Bi arkadaşım hastaneden kaçmış bir hafta sonra doğum yapmıştı. Onun dışında nasip dua et ama ille de normal olacak diye kendini programlama. Hayırlı sağlıklı ve kolay bi şekilde doğan güzel bi bebeğin olur inşallah :))
Doğruları söylüyorum ben :)
İnşallah canım :)Teşekkür ederimmm. Ben de sancılarım düzene girip 4 dkya düşmeden hastaneye gitmeyi düşünmüyorum ama işte ilk doğum olunca beni kolumdan tutup eşim götürür, telaş yapar diye kafam karışıyor. Hurma yemeye başlayacağım 35. haftadan sonra. İnşallah sağlıklı ve kolay(Doğum ne kadar kolay olabilirse:) bir doğum yaparımm.
Bu anlattiklariniz cok guzel ama Allah korusun hersey kotuye gitse maddi durum olmasa yada eşiniz olmasa Allah korusun 6 cocuga bakabilecekmisin iyi gunun kotu gununude düşünmek lazim benceinanmıyorum
tebrik ediyorum sizi. Bu yasa gelmişsiniz ve insanın yumurtlayarak çoğaldığını sanıyorsunuz
İnsanlar dogurarak çoğalır hanımefendi. Yumurtanın üstünde beklemezler. Hoş öyle olsaydı da eminim kendime ilgi alanları bulurdum. Kitap okur dil falan öğrenirdim. Şu durumda yumurta üstünde beklemediğime göre elbette ben de kendi çapımda birşeyler yapıyorum :)) mesela 4 yıl önce ist da üni kazanmakla başladım bu yıl okulumu bitiriyorum kpss hazırlanıyorum dil öğreniyorum. Bol bol sinemaya gidip kitap okuyorum. Spor yapıyorum mesela. Onun dışında hakimlik sınavına da hazırlanıyorum he bi de yatırım yapıyorum bol bol siz para demeden soyliyim. Bu arada evet hanımefendi çocuklarımla da ilgileniyorum. Çok başarılı çocuklarım var. Hatta biliyor musunuz 2 ye 3 e giden çocukların eline ygs kitabı veriyorum ve bingo onlar da cozebiliyorlar maşallah. Çünkü onlara herşeyi basarabileceklerini söyleyen anne ve babaları var. Öyle işte. ..
Şimdi dönün ve kendi hayatınıza bakın. Bir dahakine insanları " kulucka makinesi " diye aşağılamadan önce iki defa düşünürsünüz belki
Allah korusun Herşey kötüye giderse eşiniz ve siz bi kazada ölseniz tek çocuğunuz kalsa bi şekilde deyip hiç çocuk doğurmayın o zaman. Ya da büyüdüğünde katili var psikopatı var nasıl okula gitsin hatta nasıl yolda yurusun diyebilirsiniz. Annesinin yanında öldürülen çocuklar var. Herşeyin en kötüsünü düşünmek için değil en doğru olanı yapmak için geldik bu dunyaya. Elimizden gelenin en iyisini yapmak için.Bu anlattiklariniz cok guzel ama Allah korusun hersey kotuye gitse maddi durum olmasa yada eşiniz olmasa Allah korusun 6 cocuga bakabilecekmisin iyi gunun kotu gununude düşünmek lazim bence
üç cocukluyum paylaşayım yine de:))merhaba arkadaşlar, hep takip ederken bu kez benim bir sorum olduğu için üye oldum. Lütfen içtenlikle cevaplayın
Benim ilkokula giden bir çocuğum var ve ben ikinci kez anne olmak istiyorum ancak eşimden aynı desteği göremiyorum.
Her türlü istiyor gibi hissediyorum kendimi ancak eşim şu an sunduğumuz koşulları ikinci bir çocuktan sonra sağlayamayacağımızı söyleyerek beni bu fikirdeyim uzaklaştırmaya çalışıyor ancak yas 35 ve son demlerim bu fikri daha fazla erteleyecek bir sansa sahip olamayabilirim..farkındayım..
Nolur yaşadıklarınızı benimle paylaşın iki çocuklu anneler. Bir gün bir arkadaşımla konuştuğumda bana (kendinin de 2 evladı var) çok istekle yapmalarına rağmen ikinciyi onu elbette çok sevmelerine rağmen zorlandıklarında acaba!.. Düşünceleriyle bulduğunu kendini ona göre bir karar vermem gerektiğini söylemişti..
Sizlere de sormak istiyorum hiç çok sevmenize rağmen pişmanlık yaşadığınız oldu mu? Nolur paylaşın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?