İkinci çocuk pişmanlığı yaşayan oldu mu?

benim bir arkadasım var 7 yıllık evli 4 çocuk ilki 6 yasında ikinci 4 yasında üçüncü 1.5 yasında dördüncü 9 aylık gece saat 9 9.5 buçukta hepsi uyuyor 5 5.5 ta kalkıyorlar 1 numara okula gidiyor diger 3 evde ben tek çocukla başedemezken o hepsine yetişiyor birazda sabır işi

eşinin kararı bencillik olsun , senin kararın normal öyle mii
insanların tercihleri ne zamandan beri bencillik olduuu...

o zaman eşini hiçe say ve yap 2. ciyii

burda ne konular açılıyor ,kaynımdı ,görümcem diyee
evet gelin ve damat girmeye görsün , işte o zaman ortaya çıkıyor kardeşlik

Aman tabiki de yok. Ben de eşim de ozel okula gitmedik ama ist da hukuk kazanabiliyorum. Maddi durumumuz da gayet kötüydü. Hiç mi hiç alakası yok parayla. Çocuklar pahalı oyuncaklar değil sevgiyle mutlu olurlar. Eğer yetiştirmeyi bilirsen pastalara doğum günlerine yüzlerce lira harcamaya gerek kalmaz evde yaptığın pastanın mumlarını söndürken mutlu olurlar. Yeter ki güzel ahlaklı hayırlı insanlar olsunlar.

evet kıskandım seni iyice anlatma burda daha dur
hangi şehirdesin geleyim yanına ya
ben cocuklar arasındaki yaş farkını merak ettim. bide isim konusu nasıl halledildi benzer isimler mi koydunuz
İstanbuldayım buyur gel beklerim :) 1.5 2 yaş var aralarında. Erkeklerin isimlerini babası kızları ben koyuyorum pek benzemiyor isimleri :)

Cocugun sosyalligi kardesle baslar aslinda. Gunumuzde boyle bir anlayis var, ozel okullara kurslara vs giderse evde cok aktivite yaparsa kaliteli insan olacak yoksa ziyan olacak gibi. Oysa ki basarili insanlarauretkena baktiginizda genelde kalabalik ailelerden geldigini gorursunuz. Tabi ki genellemek dogru degil ama bi kardesin verebilecegini maddi imkanlar veremez. Yasiniz gecmeden hemen yapin derim ben, pisman olmazsiniz. Benim cocuklarimin arasi 2.5 yas ,tek basima zorlansam da pisman degilim, kismet olursa 6 7 sene sonra 3. Yu düşünüyorum.

Bence 1 iyidir bak sartlarimiz ayni :)
Öyle mi diyorsunuz. Yalnız benim yaş faktörüm de var hani ilerde olurda pişmanlık duyarsam
Sizin kardeşiniz var mı gerçi illa kardeşlik yasasınlar fikrinde değilim ama..amannn zor kararlar..

açıkcası bir kardeş şart ya benim ablam var bir de erkek kardeşim, bu zamana kadar kimsenin dostluguna arkadaşlıgına ihtiyaç duymadım çünkü ablam var, olmasaydı çok yalnız hissederdim ele muhtaç olurdum , keşke daha çok kızkardeşim olsaydı hatta hazine ya kardeş demek , ilerde çocugunuz nıye kardeş yapmadın dıye size sitem etmesin yazık ben çok görüyorum kardeşi olmadıgı için üzülenleri, imkan varsa yapın kardeş.

Ya. Önemli olan bence mutluluk.huzur eger o evde huzur sevgi mutluluk varsa isterse 10 cocuk olsun onunada bakar insan

Yok siz yanlış okudunuz herhalde eşim benim 2. Çocuğu yapma fikrimi bencilce buluyor ben onu değil.
Ayrıca haklısınız eve yabancılar girince elbette zorlaşıyor herşey ama inanın onu düşünme evresıne böle gelemedık. Bir de eşim tek çocuk olduğu için bu şekilde degerlendırdıgınden ıstememezlik yapmıyor tek sebep maddiyat..

zaten burdan kiminle tanışsam enerjim tutsa hep istanbulda

kaç kız kaç erkek oldu ? iyi anlaşıyolar mı komşularınız sizin bu geniş aile olma yolunda olmanızı nasıl destekliyo çok şeyi merak ettim galiba ya

Vay be 88 li zenginisin yardımcı alıyodun Türkiye'de pahalı çünkü yardımcı :) valla zengin olsam bende yapardım çocuk uç dört tane

Vay be zengin hanım son tabi çocuk yaparsın yardımcında var türkıyede pahalı yardımcı almak . Hergğn mü gelıyor maasl ı mı :) merak ettim ya ben 28 im beş aylık kızım var sadece ama maddı durum orta eh işte

Tabi normal dogum oldu ne güzel bende cok isterdim ama olmadı sez oldu kısmet

Can'ım ne okuyosun ve Nasıl durumunuz u düzeltiniz bide Nasıl dogum kılosundan kurtuldun:)

Pedagoglar asla tek çocuk onermiyor. Kardeş candir. Tel.im bozuk uzun yazamiyorum. Halbuki çok derin bir konu. Babamin müfettiş arkadaşı var tek çocukla kaldilar. Sizinle ayni nedenlerden dolayi. Çocuk özel okullarda okudu, ana dili gibi İngilizce biliyor. Vs....fistan çok güzelggörünüyor her şey. Gel gelelim çocuğun vücudunda mutluluk hormonu salgilanmiyor dediler, tabi tek biz biliyoruz aile dostu olarak. Cocuk mutsuz....cok yalniz kalmis. Suan 30 yasinda ve sizofren teshisi kondu. Annesi cok pisman, keske kardesi olsaydi diyor ve gittikleri onca psikolog ayni seyi soylemis. Tabi ki evlat büyütmek zor. Kardeşin çocuğun gelişimine faylari yazarak aratin, okuyun.

Esinle aranizda bi sorun yoksa, guven sevgi saygi yerindeyse, maddi olarak da cok buyuk guclukleriniz yoksa, neden olmasin diyorum.. Elbette nasip edecek olan Allah.. Cok irdelemeye gerek yok, 'acaba' desen ne olacak, cok sacma bi ifade bence, cocuk bu, aldigin esyadan pisman olsan bi dönüşü var ama cocuk icin 'acaba yapmasa miydik' demek, sadece havanda su dovmektir.. Mevcut bi sknti varsa onu çözmeye çabalarsin o zaman gelince..

Öyle mi diyorsunuz. Yalnız benim yaş faktörüm de var hani ilerde olurda pişmanlık duyarsam
Sizin kardeşiniz var mı gerçi illa kardeşlik yasasınlar fikrinde değilim ama..amannn zor kararlar..

Biz 4 kardesiz ben o yuzden benimki tek olsun istiyorum hep :)

3 erkek 2 kız. Önceki komşum mahkemeye vermişti :)) şimdi alt kata kreşe tarzı bir yer açıldı. Sınırsız gürültü yapabilirsiniz diyorlar. :))

Vay be 88 li zenginisin yardımcı alıyodun Türkiye'de pahalı çünkü yardımcı :) valla zengin olsam bende yapardım çocuk uç dört tane
Yardımcı 3 haftadır geliyor :)) 4.çocuğa kadar farklı bir şehirdeydim hiç bir akrabam yoktu yanımda. Bahane arama kendine. Arabayı bile 2 ay önce aldık öncesinde otobüsle seyahat ediyorduk istanbulda ve beş çocukla. :))

Hafta içi yarım gün geliyor maaşlı ama yüksek bi meblağ almıyor. İstediği fiyatı duyunca şaşırmıştım :))

Tabi normal dogum oldu ne güzel bende cok isterdim ama olmadı sez oldu kısmet
Sağlıklı olsunlar da önemli olan o :))

canım 2. çoçuk istiyorsanız ve yapmama nedeniniz maddiyet ise ,
çalışmıyorsan çalışacaksın ,,
maddiyatı düzelteceksinizz,,

Can'ım ne okuyosun ve Nasıl durumunuz u düzeltiniz bide Nasıl dogum kılosundan kurtuldun:)
İşletme. Önce ortaklaşa bir yer aldık sonra borç harç. Sonra onları satıp başka yer sonra başka. Derken düzeldi işte. Her doğumdan sonra diyet spor yapıyorum hatta bu sefer hamileyken başladım :) spor salonuna yazıldım ayrıca akşamları eşimle yürüyüşe çıkıyoruz. Akşamları da fazla yememeye çalışıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…