İkinci çocuk pişmanlığı yaşayan oldu mu?

Gözlerim doldu canım okurken. O yüzden hep diyorum hayırlı evlat diye. İnşallah anne baban gibi ana baba olabiliriz. Maşallah size. Ne diyim bilemedim yaa. Benim anlatmak istediğim tam olarak buydu :)

Gözlerim doldu canım okurken. O yüzden hep diyorum hayırlı evlat diye. İnşallah anne baban gibi ana baba olabiliriz. Maşallah size. Ne diyim bilemedim yaa. Benim anlatmak istediğim tam olarak buydu :)

Insallah ya. Hep dualarimda onceligim bizim hayirli evlatlara hayirli anne babalar olmamizi nasip et Allahim diyedir..
Eminim siz de cok iyi anne babalarsinizdir..

Hayranlıkla,duygulanarak okudum.
anne babanız muhteşemmiş bence.
evde huzur,birlik,sevgi,fedakarlıkda örnek olmuşlar.
o muhabbeti ,düsturu size aktarmışlar.

bir çikolatayı yemeyip kardeşine vermek müthiş bir olgunluk.

Tesekkur ederim. Insallah bizler de oyle oluruz. Tek temennim o..

babam iki işte birden çalışırdı ben kardeşilerim ve annem babamla tek bi tabaktan beraber yerdik bi gün okuldan para istediler resim için bende nasıl heveslendim babama geldim baba dedim bana para verir misin babam ne kadar istiyorsun kızım dedi o zaman ın parasıyla çok degildi ama bugunun 5 tl si kadardı heralde babamın boynu büküldü yoktu parası anlamıştım ogün akşam yemegi yer yemez çıktı dışarı sabah ben okula gitmeden geri gelmişti beni yanına çagırdı al kızım bu resim paran buda harçlıgın demişti hiç unutamadım ben ve erkek kardeşlerimin sadece 2 oyuncagımız vardı 1 bebek ve araba ama o kadar güzel oyunlar oynardık ki çok şükür hiç bi şeyde hevesim kalmadı babam da annem de didinip çalıştılar babam işe gider annem bahçeye ineklere tavuklara bakardı ben ve kardeşlerim eve bahçeye yardım ederdik tandırı birimiz harlar öbürümüz samanı taşır diğerimiz bezeyi tasır dık 4. kardeşimizin dogumuyla babam ın işleri düzeldi çok şükür 3 müzü aynı sene içinde hiç eksiksiz evlendirdi kızkardeşim ögretmenlik okuyor diger kardeşimde ilkokula gidiyor
ben bir ara üzülüyordum ogluma iyi bakamıyorum diye ama kendi çocuklugum annem babam aklıma düşünce dedim ki maddiyat degil huzur önemli olan

Takip etmek isteyen olursa instagramda chloeandbeans diye bi hesap var. Chloe isimli Avusturalyalı bi kadının hesabı. 3,5-2,5-1,5 yaşında çocukları ve 6 aylık üçüzleri ile toplam 6 çocuklu 23 yaşında bir anne :) çocuklar da pek Mutlu ve rahat büyüyor belli ki.

arkadaşım önce tebrik ederim seni maddi durumunuz ve eşinizle sağlam temellere oturmuş bir evliliğiniz varsa neden olmasın çok ta güzel olur...

ama dünyanın binbir türlü hali var derlerya işte öyle...

bende iki çocuğumla annemin evine taşındım ve annemle çocuklar arasında kalıyorum geçinmek gerçekten çok çok zorluyor..

ayrıca demişsin ki 3-4 bin maaşla geçinilir evet geçinilir ama önce 3-4 bin verecek işi bulabilmek önemli ...

şuan asgari ücret 1300 tl ve o maaşla iş bulabilmek için mesleğin kadar deneyiminde önemli... hatta yaşın bile iş bulmada çok önemli

ayrıca maaşım 2500 ama kreş parası ve çocukların diğer yaşamsal ihtiyaçları sebebiyle ayrı eve çıkıp bir yaşam kuramıyorum ... bu malesef lafta kolay keşke bu kadar kolay olabilseydi...

allahım yuvanın huzurunu daim etsin böyle şeyler hiç yaşama inşallah ama yaptığın B planları daha gerçekçi olsun..

çünkü iki çovuğun sorumluluğunu dağ gibi hissediyorum sırtımda psikolojileri gelişimleri o kadarda normal olmuyor...

haddim değil ama eşşekten düşmüş bir annenin tavsiyesi olarak düşünürsen sevinirim..

allah nazardan saklasın sizi maşallah kardeşim:)

Son düzenleme:

Bir bakima hakli, gecen yilin universite sinavinda en basarili 100 okulun listesi yayinlanmisti aralarinda sadece 3-4 tane devlet okulu var. Artik eskisi gibi degil hayat, egitim pahali, saglik pahali, cocuklarin beklentileri yuksek, karsilanmadiginda mutsuz oluyorlar. Bizim kuşak gibi degiller.
Eşiniz bir bakima hakli, siz baska bir açıdan haklisiniz. Mutlak dogrusu yok bu işin.

Biri 4,5 biri 1,5 iki yavrum, aşklarım var iyiki doğurmuşum çok şükür rabbime.hayatımın en kıymetlileri yavrularım sanada tavsiye ederim insana yaşama sevinci veriyorlar,Allah cümlesinin yavrusunu korusun içindede bizim yavrularımızı..

Eşime göre az bana göre yeter bi sayı :)
Seni ayakta alkışlıyorum valla acayip bir cesaretin ve sabrın var o zaman ne mutlu sana. Biz maddi imkanlar falan yerinde olmasına rağmen 2. çocuğa zor karar verip yaptık ve bünyem çökmek üzere hep hastanedeyim. İnşallah hayırlı okumuş evlatların olur.

ahaha ay annenin yuregine iner ya. Bizim bi de sut kardeslerimiz var 8 tane onlar da öz kardes gibi masallah
annem hayatda deil canim
bbam yeniden evlendi karisi tam bi bas belasi
erkek kardesim de hayatin zirluklariyla savasiyor ablasi varmi yokmu unutyor, son bayramda aramiayi unuttu beni
anliycan ben tek absimayim bu dunyada kocam ve çocuklarim Allahdan baska kismem yok olarakl goruyorum

ciddiyim uveyde olsa kardesim olsa sevinir bulduguma bagriuma basardim
maasallah ailene gerçekten çok sanslisiniz

ben bu sayfaya bitaz daha takilirsam 4. çocugu yapicam zararli seyler bunlar

benim kizimda bayiliyor ogretmenlik yapmaya :)
insallah abasarili olur senin gibi

çok doğru söylemişsiniz ... insanalar birşeyi yaşamadan dilde (konuşarak)söyleyerek yaşayı veriyorlarr,,,15 yıllık çalışanım ancak maaşım 4bin arasıı

nerde öyle hemen iş bulacaksın da seni işer alacaklar .4 bin maaşı eline şırakkkk diye sayacaklarrr,,,,

boşuna hayelller ve hayatlar dememişlerr

Ben tek cocugum ailem egitimim anlaminda hep benimle ilgilendiler
dışardan bakinca insanlar tek cocuk olduguma sasirirlar
paylasim ve insanlara yakinligim konusunda tek gibi degilsin derler. Bunun da ailenin etkisiyle oldugunu dusunuyorum
Cocukken hic sikilmadim hep degisik hobilerim oldu. Annem calistigi icin yalniz olurdum bu yuzden kendi kendime yetmeyi ogrendim.
Bunlarin disinda imkan varsa neden olmasin kardeste guzeldir elbette. İki veya uc cocukla imkanlar dahilinde guzel bir aile olur :)

Allah rahmet eylesin annene insallah.
Uzulme senin de evlatlarin var. Benim annem kardesleriyle gorusmuyor hep bizimle takiliyor, masallah cok dinc. Gencim, benim sizden neyim eksik diyor :)) sen de çocuklarınla takilirsin

6.geliyor pişman olmadım ben.

Size hayranım ben
Nasıl yetiyorsunuz ben bir çocuğa yetemiyorum
Dersi var temizliği var yemeği var dertleri var var da maşallah allah sizi yavrulariniza bagisl
Biz 3kardeşiz. Ne olursa olsun koşa koşa yanında olduk, oluruz da. Annem de hep şükreder. İyki doğurmuşum sizi der, ki son kardeşimi 38-39 yaşında doğurdu beni 20 civarı

Aranızda 18 yaş olanla ilişkiniz nasıl biraz bahsedermisin

benimle en küçük kardeşim arasında da 18 yaş var çok güzel bizim ki :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…