İkinci çocuk pişmanlığı yaşayan oldu mu?

inş... olursun canım yaa
dilde kalmaz söylediklerinn,,

40 yılda 69 çocuk doğuran kadın (dünyanın en çok doğuran kadını)

Benim tek çocuğun var ikinciyide evliligimle ilgili sorunlarim olmazsa ve Rabbimde verirse düşünüyorum tabi.
Ablamın tek cocugu vardi.ikinciyi cok istedi ablam enistem istemedi çünkü enistem tek çocuktu gerek yok diyordu ne olduysa enistemde istedi tam on yil sonra.,bi kızları oldu babası işten gelir benim yegen terligi onune verir havluyu elinde tutar lavobonun onunde bekler pijamasini hazirlar kucağından inmez baba kiz birbirlerine cok duskunler..daha once olsaymis diyormuş enistem ablama..

tek çocuğum 25 yaşındayım.. 2. çocuğu yapmamanın pişmanlığı var şimdi ailemde.. babam ilk defa geçenlerde maddiyat yüzünden yetemem diye istemedim dedi hem de ilk kez.. ama bana gül gibi baktılar bi tane daha olsa eminim ona da bakarlardı ama işte hayat,nasip,kısmet..

evet çok doğru mutlak doğrusu yok bu işin..

Hakimlik müfettişlik kaymakamlık uzmanlık üst kurullar vs yeni mezun birine söylediğiniz rakamdan fazlasını veriyor.
Ayyy Masallahh subhanallahh
Sen ne azimli hatunsun oyle
Ben sok
Hem 5 cocuk hem hamile hem okuyo oooo
Bende kalabalik aile isterim 29 yasimda ilk cocuguma hamisim 3 e cikar mi bilmem hele bi dogurayim ins
Ayy imrendim yasa Masallahh

ikinciyi bnde dusunuyorum ama maddıyattan zıyade manevı kısmı kafamı karıstırıyo..Surekli var olan bı sorumluluk hamılelık dogum buyume okul cagı evlılık hele bıde evlılıgındekı huzuru mutlulugu bnm kafamı en cok karstıran sey..Bilmiyorum ama sanırm bı 10 _12 sene snra belkı ıkıncı cocugu yapabılırm..oda belkı:) cnku bu ole bı surec kı bırıncıyı evlendırıyosun dogumu oluyo bısey oluyo evdekı dıger cocugu bırakıp gurbetteyse yanına bıle gıdemıyosun gıtsen hemn donuyosun yanı aslında vazgectm yok yok ben dusunmuyorum 2.cıyı:))))

Ben sok
Bende kalabalik aile isterim 29 yasimda ilk cocuguma hamisim 3 e cikar mi bilmem hele bi dogurayim ins
Kendine sınır koyma. Yapamam deme ve seni engellemeye çalışanlara kulaklarını tıka. Eminim istediğin herşeyi yaparsın :))

Ben sok
Cok imrendim size gercekten masallahiniz var peki siz tecrubeli hanima soralim iki cocuk arasi kac yas olmali en ideali sizce

Valla ben 4 çocuk istiyorum.Bundan önceki seneler diyordum "Ayy çocuk mu en fazla 2 tane " diye ama büyüdükçe fikirlerim değişti.Kalabalık aileleri çok seviyorum.
2 kız kardeşim daha var.Hatta diyorum keşke 1 tane daha olsaydı.İyi ki varlar diyorum,çevremde hiç kimse kalmasa bile 2 tane can dostum olacak benim.
Ben kendi açımdan söylüyorum ki iyi düşünün

Bende ilkokula giden ogluma kardes istedim Rabbim nasip etti.. Cok zor evet ama ikisinin birbirine bir bakislari var bir baglari var ki tum yorgunluga herseye deger.... Arti buyuk oglum da cok yardim ediyor ve sevgisi herseye deger..
Gecen kucuk oglum dustu ve buyuk oglum hungur hungur agladi .. Bu sevgiydi.. Kardes olmasi hakki bence...

Valla cok gizli degilse ben de rica edebilir miyim yatirim konusunu.
Malum bu devirde neye yatirim yapicaz diye akla karayi seciyoruz :)

Evli değilim ve henüz 24 yaşındayım ama yazmak istedim :)
Benimde kardeşim var aramızda sadece 1 yaş var ve iyi ki var! Kardeş bambaşka. Erkek olmasına rağmen çoğu şeyi birlikte yapabiliyoruz. Çocukluğum çok güzel geçti. Kardeşim ve kuzenimde eğlenceli, oyunlarla dolu bir çocukluk geçirdim. Hem evin neşesi de o. Evet tartıştığımız çoook şey oluyor ama itiraf etmeliyim ki evi şenlendiren de o Hala ondan çoğu şeyde yardım alırım, ona danıştığım şeyler olur.
O benim canım! İyi ki var. Allah korusun, gecinden versin ama ileri de bir gün anneme babama bir şey olsa annem ve babamdan bana kalacak tek parça o olacak..
Bana sorsalardı şimdi dahi daha iyi koşullarda eğitim, sosyal hayat mı yoksa kardeş mi diye kesinlikle kardeş derdim. Özel okullara bursta kazanıp gidebilir çocuk başarılıysa.

Eşiniz istemiyorsa bence de pek olmaz. Ama onun istememesinde tek çocuk olması da çok etkili. Bence gizliden gizliye kardeş olayını empoze etmeye çalışın. Ne bileyim kardeş sevgisi ile ilgili filmler, diziler izleyin birlikte ona çaktırmadan, kardeşler arasındaki bağı içeren kitaplar okuyun. Kardeşli ailelerle birlikte etkinlikler yapın. Belki onları gördükçe kendisi de çocuğunuz için bir kardeş ister. Sadece tek tarafın istemesiyle olacak iş değil çocuk malesef.

Benim 21 aylık bir kızım var biz altı kardeşiz kardeşlik çok güzel birşey hele çok kardeş harika bence iki ablamin da iki oğlu var ve hep keşke iki tane daha yapsaydik diyorlar bende kismetse iki yada uç çocuk istiyorum ama kardeşi olmayana anlatmak çok zor tabi bence kesinlikle bir tane daha yapmalisiniz

İkinci çocuk pişmanlık olur mu hele de seneler sonra gelip sizin bebeği bu kadar özlediğiniz zamnda inanın uykusuz bile kalmıyorsunuz uyandığında oflamak yerine öpüp kokluyorsunuz bende 8 yıl ara verdim ordan biliyorym

Rızkı veren Allah. Allah hic kimseyi darda koymaz. Kiz kardesim var 28 yasinda 3 cocugu var ve hiiiic pisman degil. Hatta 4. Istiyor kendisi calismiyorda. Kendileri icin fazla birseyler yapamiyorlar belki ama insanin cocugundan daha gzl bir meskalesi olabilir mi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…