- 17 Nisan 2012
- 30.408
- 65.371
- 598
belediyelerin kursları var ben de bu yaz gidecegim resim egitimi almak istiyorum inşallahNe alakasi var yahu! Merdiven alti din kursu ne demek? Ne mutluyum ki dini egitimimi aldim, namaz benim en buyuk huzurum. Gitar kursuna da gittim vakti zamaninda. Uflemeli calgilarda cok basariliyim her tur muzigi calarim. Turk halk muzigi kurslarina da gittim. Korolara da katildim. Fitnessa pilatese de gittim. Dil kurslarina da gittim. Ki ben Arapca, Farsca, Ingilizce, biraz Cince ve Bahasa Indonesia biliuorum, simdi de moda egitimleri aliyorum. Birinciliklerim de var. Kuranimi da okuyorum, suremi de ezberliyorum, Hadis yarismalarina da katilip dereceye giriyorum. Yani dinimi de yasarim hobilerimi de yaparim, kendi cabamla, bunu icin para da gerekmez anladiniz umarimdiger kardeslerim de ayni sekilde .
belediyelerin kursları var ben de bu yaz gidecegim resim egitimi almak istiyorum inşallah
Ne alakasi var yahu! Merdiven alti din kursu ne demek? Ne mutluyum ki dini egitimimi aldim, namaz benim en buyuk huzurum. Gitar kursuna da gittim vakti zamaninda. Uflemeli calgilarda cok basariliyim her tur muzigi calarim. Turk halk muzigi kurslarina da gittim. Korolara da katildim. Fitnessa pilatese de gittim. Dil kurslarina da gittim. Ki ben Arapca, Farsca, Ingilizce, biraz Cince ve Bahasa Indonesia biliuorum, simdi de moda egitimleri aliyorum. Birinciliklerim de var. Kuranimi da okuyorum, suremi de ezberliyorum, Hadis yarismalarina da katilip dereceye giriyorum. Yani dinimi de yasarim hobilerimi de yaparim, kendi cabamla, bunu icin para da gerekmez anladiniz umarimdiger kardeslerim de ayni sekilde .
okumayı çok istiyorum eşimde destek ama hele borçlar bi bitsin zaten çırpınıyor garibim kursa gitmeyi çok istiyorum inşallah kv ve eltim laf sokuyorlar ama olsun Allah nasip ederse gidecegim inşallahTabiki de git aciktan da oku. Belki ilerde kurslarda egitmen olursun..
ben burda sizin din eğitiminizi,sosyal olarak edindiğiz fobileri sormadımNe alakasi var yahu! Merdiven alti din kursu ne demek? Ne mutluyum ki dini egitimimi aldim, namaz benim en buyuk huzurum. Gitar kursuna da gittim vakti zamaninda. Uflemeli calgilarda cok basariliyim her tur muzigi calarim. Turk halk muzigi kurslarina da gittim. Korolara da katildim. Fitnessa pilatese de gittim. Dil kurslarina da gittim. Ki ben Arapca, Farsca, Ingilizce, biraz Cince ve Bahasa Indonesia biliuorum, simdi de moda egitimleri aliyorum. Birinciliklerim de var. Kuranimi da okuyorum, suremi de ezberliyorum, Hadis yarismalarina da katilip dereceye giriyorum. Yani dinimi de yasarim hobilerimi de yaparim, kendi cabamla, bunu icin para da gerekmez anladiniz umarimdiger kardeslerim de ayni sekilde .
Arkadas çok ekstrem bi durumdan bahsetmişti en kötü ihtimaldi o. Yani onca gayrimenkulun değerlerinin 0 olması söz konusuydu. Ayrıca eşim vefat etse de iyi bi miktar maaş bağlanıyor bana. Onun dışında 3 4 bin maaş kpss yle benim çok rahat insallah kazanabilecegim yerler veriyor. Asıl niyetim hakimlik maaşı daha iyi artı lojman da var. Dolayısıyla bu planım sandığınız kadar zayıf değil ama Rabbim korusun dediğim gibi şartlar kötüye giderse...arkadaşım önce tebrik ederim seni maddi durumunuz ve eşinizle sağlam temellere oturmuş bir evliliğiniz varsa neden olmasın çok ta güzel olur...
ama dünyanın binbir türlü hali var derlerya işte öyle...
bende iki çocuğumla annemin evine taşındım ve annemle çocuklar arasında kalıyorum geçinmek gerçekten çok çok zorluyor..
ayrıca demişsin ki 3-4 bin maaşla geçinilir evet geçinilir ama önce 3-4 bin verecek işi bulabilmek önemli ...
şuan asgari ücret 1300 tl ve o maaşla iş bulabilmek için mesleğin kadar deneyiminde önemli... hatta yaşın bile iş bulmada çok önemli
ayrıca maaşım 2500 ama kreş parası ve çocukların diğer yaşamsal ihtiyaçları sebebiyle ayrı eve çıkıp bir yaşam kuramıyorum ... bu malesef lafta kolay keşke bu kadar kolay olabilseydi...
allahım yuvanın huzurunu daim etsin böyle şeyler hiç yaşama inşallah ama yaptığın B planları daha gerçekçi olsun..
çünkü iki çovuğun sorumluluğunu dağ gibi hissediyorum sırtımda psikolojileri gelişimleri o kadarda normal olmuyor...
haddim değil ama eşşekten düşmüş bir annenin tavsiyesi olarak düşünürsen sevinirim..
allah nazardan saklasın sizi maşallah kardeşim:)
Amin çok teşekkür ederimSeni ayakta alkışlıyorum valla acayip bir cesaretin ve sabrın var o zaman ne mutlu sana. Biz maddi imkanlar falan yerinde olmasına rağmen 2. çocuğa zor karar verip yaptık ve bünyem çökmek üzere hep hastanedeyim. İnşallah hayırlı okumuş evlatların olur.
ben burda sizin din eğitiminizi,sosyal olarak edindiğiz fobileri sormadım
kendi cümleniz önemli degill bale ,gitar kursu ,o kursu ,bu kursu diye kendiniz yazmışsınız
öneli olan dini eğitim vermek yeterli diyee...
sana ne kadar din eğitimi aldım kuranı nasıl biliyorsun . sosyal olrak neler yaptın gibi,lerde soru sormadım ..
kendini açıla demedim . artı senin neyi ne kadar yaptığın beni hiç ilgilendirmiyorr
oraya koyduğun bakış açını yazmışsın ...kendi cümlelerindee
Fiziksel yorgunlukların hiç bir önemi yok bence, benim de bir kardeşim var ve çok da iyi biliyorum kardeş duygusunu ama bilmeyen birine anlatmak o kadar zor ki.. Birde su an elimde olanın şartlarının kötüleseceğini duyunca henüz olmayanı düşünemiyorum.
Tek çocukta kalıp pişman olan ya da ikinci den sonra pişmanlık duyan (her ne kadar bu pek dile getirilmese de ) var mı acaba çok ihtiyacım var fikirlerine.
Hakimlik müfettişlik kaymakamlık uzmanlık üst kurullar vs yeni mezun birine söylediğiniz rakamdan fazlasını veriyor.çok doğru söylemişsiniz ... insanalar birşeyi yaşamadan dilde (konuşarak)söyleyerek yaşayı veriyorlarr,,,15 yıllık çalışanım ancak maaşım 4bin arasıı
nerde öyle hemen iş bulacaksın da seni işer alacaklar .4 bin maaşı eline şırakkkk diye sayacaklarrr,,,,
boşuna hayelller ve hayatlar dememişlerr
heeeeeeeee şakayım senin şaka olduğun kadarSaka misin ya? Ay valla hic gulecegim yoktu
Neyse bye o zaman
İkinci çocuk yorucu ama çoookkk güzell en azından evladınız yalnız kalmıyor:) şiddetle tavsiye ederimmerhaba arkadaşlar, hep takip ederken bu kez benim bir sorum olduğu için üye oldum. Lütfen içtenlikle cevaplayın
Benim ilkokula giden bir çocuğum var ve ben ikinci kez anne olmak istiyorum ancak eşimden aynı desteği göremiyorum.
Her türlü istiyor gibi hissediyorum kendimi ancak eşim şu an sunduğumuz koşulları ikinci bir çocuktan sonra sağlayamayacağımızı söyleyerek beni bu fikirdeyim uzaklaştırmaya çalışıyor ancak yas 35 ve son demlerim bu fikri daha fazla erteleyecek bir sansa sahip olamayabilirim..farkındayım..
Nolur yaşadıklarınızı benimle paylaşın iki çocuklu anneler. Bir gün bir arkadaşımla konuştuğumda bana (kendinin de 2 evladı var) çok istekle yapmalarına rağmen ikinciyi onu elbette çok sevmelerine rağmen zorlandıklarında acaba!.. Düşünceleriyle bulduğunu kendini ona göre bir karar vermem gerektiğini söylemişti..
Sizlere de sormak istiyorum hiç çok sevmenize rağmen pişmanlık yaşadığınız oldu mu? Nolur paylaşın..
hmmm müfettiş uzmanımısın ?bilmiyordum canım....Hakimlik müfettişlik kaymakamlık uzmanlık üst kurullar vs yeni mezun birine söylediğiniz rakamdan fazlasını veriyor.
Kızım 21 aylık eşim kabul etse hemen istiyorum 2. çocuğu ama 3 yaşına kadar beklemek istiyo. Hem kızım yalnız kalmasın istiyorum hemde anneliğği çok sevdim ben. Böyle bi duyguyu bu hayatta bana evlattan başka hiç birşey veremez onu gördüm. İyi bi anne olduğumu düşünüyorum rabbim izin verirse maddi imkanlarımız da zormalamazsa ben 4 e kadar düşünüyorum aslındamerhaba arkadaşlar, hep takip ederken bu kez benim bir sorum olduğu için üye oldum. Lütfen içtenlikle cevaplayın
Benim ilkokula giden bir çocuğum var ve ben ikinci kez anne olmak istiyorum ancak eşimden aynı desteği göremiyorum.
Her türlü istiyor gibi hissediyorum kendimi ancak eşim şu an sunduğumuz koşulları ikinci bir çocuktan sonra sağlayamayacağımızı söyleyerek beni bu fikirdeyim uzaklaştırmaya çalışıyor ancak yas 35 ve son demlerim bu fikri daha fazla erteleyecek bir sansa sahip olamayabilirim..farkındayım..
Nolur yaşadıklarınızı benimle paylaşın iki çocuklu anneler. Bir gün bir arkadaşımla konuştuğumda bana (kendinin de 2 evladı var) çok istekle yapmalarına rağmen ikinciyi onu elbette çok sevmelerine rağmen zorlandıklarında acaba!.. Düşünceleriyle bulduğunu kendini ona göre bir karar vermem gerektiğini söylemişti..
Sizlere de sormak istiyorum hiç çok sevmenize rağmen pişmanlık yaşadığınız oldu mu? Nolur paylaşın..
Rahatsız oluyorsan ne işin var burda ya kendin gibi insanlarla takıl lütfen burda insan aşağılamaben burda sizin din eğitiminizi,sosyal olarak edindiğiz fobileri sormadım
kendi cümleniz önemli degill bale ,gitar kursu ,o kursu ,bu kursu diye kendiniz yazmışsınız
öneli olan dini eğitim vermek yeterli diyee...
sana ne kadar din eğitimi aldım kuranı nasıl biliyorsun . sosyal olrak neler yaptın gibi,lerde soru sormadım ..
kendini açıla demedim . artı senin neyi ne kadar yaptığın beni hiç ilgilendirmiyorr
oraya koyduğun bakış açını yazmışsın ...kendi cümlelerindee
Eşim dediğim kurumlardan birini üniversite biter bitmez 2 çocukla gündüz okul öğlen iş gece kütüphane şeklinde çalışarak Allah ın izniyle kazandı. Ben de şimdi onun okuduğu hatta sondan ikinci girdiği okula 2.girdim ve bu sene bitiriyorum. O yaptıysa ben hayli hayli yaparım diye düşünüyorum. Daha okulum bitmedi son senemdeyim dehmmm müfettiş uzmanımısın ?bilmiyordum canım....
alırsın ,,, ALLAHkötü duruma düşürmesinn
[QUOTE="edahafiz, post: 45646099, member:
Bir insanın çok iyi eğitimlerden çok yüksek maddi imkanlardan daha fazla ihtiyac duydugu seyler vardır hanımefendi.. Bir kardeş herşeydir candır yoldaşdır..biri yazmış mirasdı kavgaydı diye hayırsız olunca tek olsada anne babasının malı için canına kastedenler olmuyo mu..? Büyüme aşamasında kavgada olur kıskançlıkta büyüdüklerinde nasıl bi hediye verdiğinizi daha iyi anlarlar emin olun..7 kız kardeşiz 5 ablam bir kız kardeşim var..29 yaşındayım ve onlar benim herşeyim..birimizin başı sıkışsa anne babamızın ruhu duymadan maddi manevi yardımına koşarız..teselli isteyene omuz oluruz..bir yiyosak 7 ye böleriz..herşeyin ilkini beraber ögrendik..zengin falanda değildik birbirimizin küçülenlerini giydik kıyafet kavgası da yaptık sabahlara kadar sessiz sinemada oynadık..şimdi hepimiz anneyiz..kahve eşliğinde uzun uzun sohbetlerimiz birbirini kardeş bilen çocuklarımız var hamdolsun..bazı seylerin kıymeti özel okullar pahalı oyuncaklarla ölçülmüyo bilesiniz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?