İkinci çocuk pişmanlığı yaşayan oldu mu?

Ne alakasi var yahu! Merdiven alti din kursu ne demek? Ne mutluyum ki dini egitimimi aldim, namaz benim en buyuk huzurum. Gitar kursuna da gittim vakti zamaninda. Uflemeli calgilarda cok basariliyim her tur muzigi calarim. Turk halk muzigi kurslarina da gittim. Korolara da katildim. Fitnessa pilatese de gittim. Dil kurslarina da gittim. Ki ben Arapca, Farsca, Ingilizce, biraz Cince ve Bahasa Indonesia biliuorum, simdi de moda egitimleri aliyorum. Birinciliklerim de var. Kuranimi da okuyorum, suremi de ezberliyorum, Hadis yarismalarina da katilip dereceye giriyorum. Yani dinimi de yasarim hobilerimi de yaparim, kendi cabamla, bunu icin para da gerekmez anladiniz umarim diger kardeslerim de ayni sekilde .

belediyelerin kursları var ben de bu yaz gidecegim resim egitimi almak istiyorum inşallah

Tabiki de git aciktan da oku. Belki ilerde kurslarda egitmen olursun..
okumayı çok istiyorum eşimde destek ama hele borçlar bi bitsin zaten çırpınıyor garibim kursa gitmeyi çok istiyorum inşallah kv ve eltim laf sokuyorlar ama olsun Allah nasip ederse gidecegim inşallah

ben burda sizin din eğitiminizi,sosyal olarak edindiğiz fobileri sormadım
kendi cümleniz önemli degill bale ,gitar kursu ,o kursu ,bu kursu diye kendiniz yazmışsınız
öneli olan dini eğitim vermek yeterli diyee...
sana ne kadar din eğitimi aldım kuranı nasıl biliyorsun . sosyal olrak neler yaptın gibi,lerde soru sormadım ..
kendini açıla demedim . artı senin neyi ne kadar yaptığın beni hiç ilgilendirmiyorr

oraya koyduğun bakış açını yazmışsın ...kendi cümlelerindee

Arkadas çok ekstrem bi durumdan bahsetmişti en kötü ihtimaldi o. Yani onca gayrimenkulun değerlerinin 0 olması söz konusuydu. Ayrıca eşim vefat etse de iyi bi miktar maaş bağlanıyor bana. Onun dışında 3 4 bin maaş kpss yle benim çok rahat insallah kazanabilecegim yerler veriyor. Asıl niyetim hakimlik maaşı daha iyi artı lojman da var. Dolayısıyla bu planım sandığınız kadar zayıf değil ama Rabbim korusun dediğim gibi şartlar kötüye giderse...

Amin çok teşekkür ederim

Saka misin ya? Ay valla hic gulecegim yoktu
Neyse bye o zaman

Valla benim tek çocuk durumum uygun olsa yapardım pişmanım ben
Çocuğum cok yanlız

Hakimlik müfettişlik kaymakamlık uzmanlık üst kurullar vs yeni mezun birine söylediğiniz rakamdan fazlasını veriyor.

iyi bir anne olmak için yüksek okullar çok para vs den önemlisi verebildiğiniz sevgi muhabbet ve şefkat bence etrafımda her çeşit insan var okuyan maddi durumu olan olmayan çalışan çalışmayan ama inanın bazı anneler varki kendi aç kalıp gözünün yaşını içine döküp çocugunu en güzel şekilde yetiştiren geçen bi aile toplantısında çocuk yetiştirme konuşuldu da dayımın hanımı çok çocuk doguranlarıda görüyoruz deyince teyzemle annem in boynu büküldü içim yandı hallerine annecigim de teuyzem de eşlerin getirdiği kuru da olsa öyle bi şekilde hazırlar sunarlardı ki sabahlara kadar dantel yapardı teyzecim çok şükür sevgiyle özenle büyüttü çocukları okutabildiği kadar okuttu yuvalarını kurdu yengemin tek yaptıysa küçücük çocugunun eline 50 100 tl harçlık şıkıştırıp arkadsları kendi çevrenden sana uygun olanlardan seç demesi vs .... önemli olan ne kadar verdiğiniz degil nasıl verdiğiniz

İkinci çocuk yorucu ama çoookkk güzell en azından evladınız yalnız kalmıyor:) şiddetle tavsiye ederim

neden herkes 8 88li nin olumsuz birşey yaşaması gerektiğini düşünüyor anlamadım ALLAH ım kazadan beladan korusun mutlulugunuzu daim etsin arkadsım

Kızım 21 aylık eşim kabul etse hemen istiyorum 2. çocuğu ama 3 yaşına kadar beklemek istiyo. Hem kızım yalnız kalmasın istiyorum hemde anneliğği çok sevdim ben. Böyle bi duyguyu bu hayatta bana evlattan başka hiç birşey veremez onu gördüm. İyi bi anne olduğumu düşünüyorum rabbim izin verirse maddi imkanlarımız da zormalamazsa ben 4 e kadar düşünüyorum aslında

Rahatsız oluyorsan ne işin var burda ya kendin gibi insanlarla takıl lütfen burda insan aşağılama

hmmm müfettiş uzmanımısın ?bilmiyordum canım....
alırsın ,,, ALLAHkötü duruma düşürmesinn
Eşim dediğim kurumlardan birini üniversite biter bitmez 2 çocukla gündüz okul öğlen iş gece kütüphane şeklinde çalışarak Allah ın izniyle kazandı. Ben de şimdi onun okuduğu hatta sondan ikinci girdiği okula 2.girdim ve bu sene bitiriyorum. O yaptıysa ben hayli hayli yaparım diye düşünüyorum. Daha okulum bitmedi son senemdeyim de

sizce ben de bunun farkında değilmiyim neden uğraşıyorum eşimi doğru sekilde ikna edebileyim diye, benim de kardeşim var ve cok ıyı bılıyorum kardeşin ne olduğunu ancak eşim tek çocuk ve maalesef anlayamıyor kardeş duygusunu kuzen sevgisiyle bir tutuyor..bazı seylerin kıymeti elbette ölçülemez maddiyatla ben de bunun farkındayım ama cok da istekli olmayan bir kocaya ikinciyi kabul ettirebilmek için onunda istediklerinin gerceklestırmeye çalışmaktan geçiyor maalesef..[/QUOTE]
Söylediklerimin hangisine alındınız merak ettim..siz ilk çocuğun imkanlarından kısmak haksızlık değil mi diye sormadınız mı..? Mesajlarınız salt eşimi nasıl ikna edebilirim değil bir sürü tereddütlerle dolu oldugu için kendi hayatımdan örnekleme yaptım imkan maddiyat herşey değil diye..
Her neyse hakkınızda hayırlısı olsun..

neden herkes 8 88li nin olumsuz birşey yaşaması gerektiğini düşünüyor anlamadım ALLAH ım kazadan beladan korusun mutlulugunuzu daim etsin arkadsım
Haklı çıkmak kendi doğrularının evrensel doğrular olduğunu kabul ettirmek istiyorlar sadece. Teşekkür ederim amin inşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…