Devlet memuruyuz biz eşimle, çok şükür kendi evimizde oturuyoruz arabamıza biniyoruz. Çok şükür hep iyi şartlarda yasadık şimdiye dek. Yaz tatilimize de gittik çocuğumuzla yurtdışı gezilerine de katıldık. Şimdi özel okulda okuyan bir çocuğum var tek olmasının da etkisiyle elimizden gelenin en iyisini veriyoruz kendimizce.. Ama ikinci olduğunda şartlar böyle olmayacak olamayacak.. Benim için bir problem yok bunların hıçbiri bir çocuğun duygusuyla kıyaslanamaz ama eşim işte.. Neden yaşadığımız standardın altına inelim neden çocuğumuza en iyi imkanları sunabiliyorken İkisine ancak bakabilecegımız bir hale gelelim diyor
Bunları derken kendi şımarıklığından değil de çocuğumuzu öne sürüyor olması kafamı karıştıran aslında..
Evet.uzmanlarda 4 yaş aralığının çok uygun olduğu görüşünde. .
Kızım büyük..oğlum doğduğunda hiç kıskançlık durumu yaşanmadı. Anlayabiliyordu onun bakıma muhtaç minik bir bebek olduğunu..birlijte altını değiştirir evcilik oynar.kardeşini de yalancıktan komşunun bebeği yapar eğlenirdik.
Çok mutlu donemlerimde oldu..ve hiç bu yönden zorluk çekmedim. .çocuklarda öyle tabi..
Bn daha 1.yi istemiyorum millet 6 7 maşallah :) gerçi daha gencim yaşım erken istemem 21 yaşnda çocuk falan
Yanii sen haklısın
biz 33 35 olduk
Kadinin çocuklarına ne taktiniz ya? Bakabiliyor kendisi.. Kimin ne kadar cocuk yapacagi kimseyi ilgilendirme bence..
Butun herkes de ozel okula gidecek diye bir sey de yok.
İşte istemiyorum ama eşim 2 yıla istiyo ne olcak blmiyrm onu ikna etmem gerekck
Cnm ister 2 ister 5 yaş bekle
Sana tek tavsiyem pes peşe dogur benim çocuğum çok Üzgün herkes kardeşiyle oynuyor bizimki yanlız
Aslında daha iyi ikisi oynarken bnde çok yorulmam onlarda sıkılmazlarCnm ister 2 ister 5 yaş bekle
Sana tek tavsiyem pes peşe dogur benim çocuğum çok Üzgün herkes kardeşiyle oynuyor bizimki yanlız
Canim bazı şeyler yaşanmadan bilinemez ama evladım oldugunda Allah onun gayretini sabrını veriyor insan sevdiği için biseyler yapınca zahmet olurmu olmaz evvel Allah yetisiyorsun herşeye yetişmesen de olur yemek olmaz tost yeriz dışardan söyleriz zaten esim bi cesit yemek yap diyo zaten çocuk olunca ev dağınık olsada millet anlayışlı çocuk var diye ev düzeni konusunda cok titiz olan esim cocuk olunca birak yapmasanda olur diyo goruyor cunku halimi.esinde istiyorsa yardimci olur zaten..bugun esimin morali bozuktu disardan geldi kizimin gulusunu benim ilgimi gorunce iyiki varsiniz dedi adamin nesesi geldi yerine..özel anlarinizida eskisi gibi duzenli olmasada eşler birbirini ihmal etmedikçe olmuyor bi sorun.kadın olmak yüce bisey zaten.her odada bir rol oynuyorsun es anne arkadaş evin temizlik yemek sorumlusu..herseyiii geccc anne olmak çok güzel duygu evlilikleri sağlamlaştır çok ciddi sorunlar yoksa..bu defada ertelemeseymisiz cocugu diyoruz.yinede herşeyin hayırlısı..Rabbim hayirlisiysa isteyenlere de versin hep öyle dua ederim zaten..Bnmde hiç çocuğum yok korkularım var zaten daha düşünmüyorum ama kafamda çok sorular var. Mesela bebek uyurken ya da uyanıkken nasl temizlik yapabiliyorsunuz araya eşle soğukluk giriyormu neblym tatile otele gidince nasl oluyo. Neblym cinsellik sorun olmuyomu Vs gbi
İlk zamanlar biraz zor oluyor tabi ama düzene sokmak zaman alsada sonrasında alışıyorsunuz.bebek uyurken yapıyordum ben işlerimi. Kızım kreşe gidiyordu üç saat zaten.uyku yemek oyun saatleri yerlesince problem olmuyor pek..eşimle hiç soğukluk girmedi bu yüzden ya.eşim çok yardımcı oldu hatta bana.tatillerde de otelde kalacaksak aile odası alıyoruz iki ayrı oda şeklinde.yani merak etmeyin herşeye bir çözüm bulunuyor..Bnmde hiç çocuğum yok korkularım var zaten daha düşünmüyorum ama kafamda çok sorular var. Mesela bebek uyurken ya da uyanıkken nasl temizlik yapabiliyorsunuz araya eşle soğukluk giriyormu neblym tatile otele gidince nasl oluyo. Neblym cinsellik sorun olmuyomu Vs gbi
Kardeş duygusu ömür boyu özendiğim fakat maalesef iki küçük kardeşimin vefat etmesi yüzünden tam olarak tadamadığım bir duygu. Doğum yaptım onun bunun yardımına muhtaç kaldım,eşimle kavga ettim annem üzülmesin diye anlatamadım içimi dökemedim,mutlu oldum fakat o esnada morali bozuk olan yakın arkadaşım yanlış anlamasın diye sevincimi gösteremedim fln fln... O kadar çok örnek var ki fakat eminim eğer bir kardeşim olsaydı bu kadar eksik olmazdım,bir ablam bir abim veya küçük kardeşim olsaydı iç dünyam daha güzel olurdu eminim. Kızım 13 aylık ve sezeryanlı olmama rağmen bir sene bile geçmeden tekrar hamile kaldım,ay nasıl bakacaksın ay çok zor ay bunları ayağa kaldırmak var ay şu bu olacak laflarına kulaklarımı tıkadım. Sezeryanlı olmasaydım 2 sene sonra 3.çocuğu da yapacaktım fakat üst üste olduğu için 5 sene beklemeye karar verdim. Çocuklarımı belki özel okullarda okutamam hiç sorun değil,pahalı oyuncaklar alamam,kurslara gönderemem belki ama eminim ki onlara elimden geldiğince insan olmayı öğreticem,bu herşeyden daha önemli. Allah nasip ederse ve sağlığım el verirse 4.çocuğu bile düşünürüm. Zengin değiliz ama çok şükür çocuklarımıza lüks içinde olmasa bile çok da güzel bakarız Allah'ın izniyle. Konu sahibesi eşinizi bir an önce ikna edin,evladınızı kardeşsiz bırakmayın.
Size evlat nasip eden rabbim kismetinide beraberinde verir esin o kadar yanlis dusunuyoki. Kusura bakma benide yanlis anlama ama esine bence su sorulmali sen istemiyosun tamamda bakalim rabbim sana layik goruyorm . Guzel kardesim otur dua et sonra pisman olursun rabbime yalvar esime ikinci cocuk sevgisini ver diyeEvet tek sebebi maddiyat, ona göre çocuğumuza şu an saglayabildiğimiz imkanları azaltmak haksızlıkmış, eşim kendi de tek çocuk ve kardeş duygusunu bilmiyor ve bilmediği için de çok da önemli birşey olarak görmüyor. Bir çocuk daha yapmak bencilce bir karar olup çocuğumuzun gelecegınden çalmak ona göre
merhaba arkadaşlar, hep takip ederken bu kez benim bir sorum olduğu için üye oldum. Lütfen içtenlikle cevaplayın
Benim ilkokula giden bir çocuğum var ve ben ikinci kez anne olmak istiyorum ancak eşimden aynı desteği göremiyorum.
Her türlü istiyor gibi hissediyorum kendimi ancak eşim şu an sunduğumuz koşulları ikinci bir çocuktan sonra sağlayamayacağımızı söyleyerek beni bu fikirdeyim uzaklaştırmaya çalışıyor ancak yas 35 ve son demlerim bu fikri daha fazla erteleyecek bir sansa sahip olamayabilirim..farkındayım..
Nolur yaşadıklarınızı benimle paylaşın iki çocuklu anneler. Bir gün bir arkadaşımla konuştuğumda bana (kendinin de 2 evladı var) çok istekle yapmalarına rağmen ikinciyi onu elbette çok sevmelerine rağmen zorlandıklarında acaba!.. Düşünceleriyle bulduğunu kendini ona göre bir karar vermem gerektiğini söylemişti..
Sizlere de sormak istiyorum hiç çok sevmenize rağmen pişmanlık yaşadığınız oldu mu? Nolur paylaşın..
C
Canim bazı şeyler yaşanmadan bilinemez ama evladım oldugunda Allah onun gayretini sabrını veriyor insan sevdiği için biseyler yapınca zahmet olurmu olmaz evvel Allah yetisiyorsun herşeye yetişmesen de olur yemek olmaz tost yeriz dışardan söyleriz zaten esim bi cesit yemek yap diyo zaten çocuk olunca ev dağınık olsada millet anlayışlı çocuk var diye ev düzeni konusunda cok titiz olan esim cocuk olunca birak yapmasanda olur diyo goruyor cunku halimi.esinde istiyorsa yardimci olur zaten..bugun esimin morali bozuktu disardan geldi kizimin gulusunu benim ilgimi gorunce iyiki varsiniz dedi adamin nesesi geldi yerine..özel anlarinizida eskisi gibi duzenli olmasada eşler birbirini ihmal etmedikçe olmuyor bi sorun.kadın olmak yüce bisey zaten.her odada bir rol oynuyorsun es anne arkadaş evin temizlik yemek sorumlusu..herseyiii geccc anne olmak çok güzel duygu evlilikleri sağlamlaştır çok ciddi sorunlar yoksa..bu defada ertelemeseymisiz cocugu diyoruz.yinede herşeyin hayırlısı..Rabbim hayirlisiysa isteyenlere de versin hep öyle dua ederim zaten..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?