İkinci çocuk pişmanlığı yaşayan oldu mu?

nasıl da güzel sevgi ifadeleri var kardeşlikle ilgili yapılan, hepinize gerçekten çok teşekkür ederim hanımlar gerçekten ilgiyle okudum tüm yazdıklarınızı.
Ben de aslında tam da sizlerin dediği gibi kardeşlik duygusunun hiç bir bedeli olamayacağını, bunun belki de çocuğa yapılan en büyük yatırım olduğunu düşünüyordum. Ama bazen bazı anlar geliyordu ki eşimimin söylemlerinden etkilenip içime bir acaba.. kuşkusu düşüyordu.
inanaın kardeşi olmayan birine kardeşliğin ne olduğunun tanımını yapmak cok zor. Bunu maddi kaygılarla bir tutmasını izlemek onun hiç bir zaman bu duyguyu yaşayamayacağının bir göstergesi.

Ama sanırım benim gibi düşünenlerle fikirlerimi paylaşınca yalnız olmadığımı görmek beni daha cok heveslendirdi. Sanırım bu hevesle eşimi de bu konuda ikna edebilirim :)

Cnm ikinizde devlet memuru sunuz aç açıkta değilsiniz
Bir çocuk sizi cok etkilemez buyur gider bence

Bnmde hiç çocuğum yok korkularım var zaten daha düşünmüyorum ama kafamda çok sorular var. Mesela bebek uyurken ya da uyanıkken nasl temizlik yapabiliyorsunuz araya eşle soğukluk giriyormu neblym tatile otele gidince nasl oluyo. Neblym cinsellik sorun olmuyomu Vs gbi

Konuya gelirsek de 2 çocuk zor olurmu bn blmiyrm ama evladını düşünürsen onun açısından iyi olur

Kadinin çocuklarına ne taktiniz ya? Bakabiliyor kendisi.. Kimin ne kadar cocuk yapacagi kimseyi ilgilendirme bence..
Butun herkes de ozel okula gidecek diye bir sey de yok.

Valla helal olsun ben yazacaktım baktım siz yazdınız
Kime ne yaa bakacak enerjisi varsa doğurur
Bizde çok kardeşiz annem bizimle oyunlar oynadı ve ilgili idi

Kardeş duygusu ömür boyu özendiğim fakat maalesef iki küçük kardeşimin vefat etmesi yüzünden tam olarak tadamadığım bir duygu. Doğum yaptım onun bunun yardımına muhtaç kaldım,eşimle kavga ettim annem üzülmesin diye anlatamadım içimi dökemedim,mutlu oldum fakat o esnada morali bozuk olan yakın arkadaşım yanlış anlamasın diye sevincimi gösteremedim fln fln... O kadar çok örnek var ki fakat eminim eğer bir kardeşim olsaydı bu kadar eksik olmazdım,bir ablam bir abim veya küçük kardeşim olsaydı iç dünyam daha güzel olurdu eminim. Kızım 13 aylık ve sezeryanlı olmama rağmen bir sene bile geçmeden tekrar hamile kaldım,ay nasıl bakacaksın ay çok zor ay bunları ayağa kaldırmak var ay şu bu olacak laflarına kulaklarımı tıkadım. Sezeryanlı olmasaydım 2 sene sonra 3.çocuğu da yapacaktım fakat üst üste olduğu için 5 sene beklemeye karar verdim. Çocuklarımı belki özel okullarda okutamam hiç sorun değil,pahalı oyuncaklar alamam,kurslara gönderemem belki ama eminim ki onlara elimden geldiğince insan olmayı öğreticem,bu herşeyden daha önemli. Allah nasip ederse ve sağlığım el verirse 4.çocuğu bile düşünürüm. Zengin değiliz ama çok şükür çocuklarımıza lüks içinde olmasa bile çok da güzel bakarız Allah'ın izniyle. Konu sahibesi eşinizi bir an önce ikna edin,evladınızı kardeşsiz bırakmayın.

C
Canim bazı şeyler yaşanmadan bilinemez ama evladım oldugunda Allah onun gayretini sabrını veriyor insan sevdiği için biseyler yapınca zahmet olurmu olmaz evvel Allah yetisiyorsun herşeye yetişmesen de olur yemek olmaz tost yeriz dışardan söyleriz zaten esim bi cesit yemek yap diyo zaten çocuk olunca ev dağınık olsada millet anlayışlı çocuk var diye ev düzeni konusunda cok titiz olan esim cocuk olunca birak yapmasanda olur diyo goruyor cunku halimi.esinde istiyorsa yardimci olur zaten..bugun esimin morali bozuktu disardan geldi kizimin gulusunu benim ilgimi gorunce iyiki varsiniz dedi adamin nesesi geldi yerine..özel anlarinizida eskisi gibi duzenli olmasada eşler birbirini ihmal etmedikçe olmuyor bi sorun.kadın olmak yüce bisey zaten.her odada bir rol oynuyorsun es anne arkadaş evin temizlik yemek sorumlusu..herseyiii geccc anne olmak çok güzel duygu evlilikleri sağlamlaştır çok ciddi sorunlar yoksa..bu defada ertelemeseymisiz cocugu diyoruz.yinede herşeyin hayırlısı..Rabbim hayirlisiysa isteyenlere de versin hep öyle dua ederim zaten..

İlk zamanlar biraz zor oluyor tabi ama düzene sokmak zaman alsada sonrasında alışıyorsunuz.bebek uyurken yapıyordum ben işlerimi. Kızım kreşe gidiyordu üç saat zaten.uyku yemek oyun saatleri yerlesince problem olmuyor pek..eşimle hiç soğukluk girmedi bu yüzden ya.eşim çok yardımcı oldu hatta bana.tatillerde de otelde kalacaksak aile odası alıyoruz iki ayrı oda şeklinde.yani merak etmeyin herşeye bir çözüm bulunuyor..

sizi tebrik ederim severek okudum yazdıklarınızı :):)
Allah bir ömür sağlık ve sevgi versin evlatlarınızla. katılıyorum sizin söylediklerinize;
sanal dunyadan bıraz cıkalım bence. ınsanların yok ıyı şartlar yok dört dörtluk. Allah aşkına bi sokaga cıkın mahallenıze bır göz atın kaç aile çocugunu özel okula gönderıyor veya özel ders aldırıyor.. eger oyle olsaydı devlet okulları bomboş olurdu. herkes ıster dört dörtluk olsun hersey dıye. ama soylede bır durum var Dört Dörtluk kelımesı cok genıs. bana göre tamam bu dedıgım hayat tarzı bır baskasına eksık gelebılır. o yuzden görecelı kavramlar konusunda kimsenın aile yapısına yok öyleydı yk boyleydı dıye köyu yorumlar yapmak mantıklı degıl. zaten kendını bılen dusunsede soylemez.

Bi cocuk icin en onemli sey huzurlu mutlu bi anne babaya aileye sahip olmak..en iyi eğitim yeri evi ve en onemli egiticiside annesi sonra babasi..özel okullar kurslar pahalı kıyafetler oyuncaklar ortamlar yerine mutlu bi ailesi olmasını tercih ederim.

Size evlat nasip eden rabbim kismetinide beraberinde verir esin o kadar yanlis dusunuyoki. Kusura bakma benide yanlis anlama ama esine bence su sorulmali sen istemiyosun tamamda bakalim rabbim sana layik goruyorm . Guzel kardesim otur dua et sonra pisman olursun rabbime yalvar esime ikinci cocuk sevgisini ver diye

Evlat evlattir cocugunuzu tek basina büyümeye mahkum etmeyin onunda kardesim var demeye hakki var birgun sizlere bisey olursa kapısını calani yada gidecegi bi kapısı olacak ve gelen cocuk riskiyla gelecek ihmal etmeden hemen düşün yaşın geciyor canim benim ikitane cok guzller iyiki olmuslar suan 3,yolda gelen nasibiyle geliyor sağlığımız yerinde hayırlı evlat olsunlar yeter

İki tane çocuğum var çok şükür sagliklilar allah uzun ömürler versin.tekte olmaz ileri için bi kardeşi olsun.ama ikinci çocuk bizi çok zorladi mizmiz uykuyu sevmeyen bir bebekti. Ben gezmeyi seven sikintiya gelemeyen biri olarak çok çok zorlandim keske daha bekleseydim diye pismanliklar yasadigim oldu ama iyikide beklememis ve yapmaya karar vermisim iyiki varlar . allah Aratmadi Cok şükür.

Çok güzel anlatmışsın insan o duyguyu bilmediği için baştan o yüzden tereddüt ediyo demekki. Allah mutluluğunuzu bozmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…