İkinci çocuk pişmanlığı yaşayan oldu mu?

Hmm teşekkürler yorum için :)

Cocuk istemeyen kişi sen değilsin. O zaman pişmanlık sende olmaz eşinde olur.

Çok teşekkür ederim ve çok haklısınız herkes kendi yolunu çiziyor ister bir çocuk ister on çocuk yap kimsenin şöyle böyle olmalıydı demeye hakkı yok kendimiz seçiyoruz kendimiz yaşıyoruz. Etrafımda beş tane çocuğu bile rahat rahat özel okulda okutacak gücü olan tanıdıklarımız var fakat inanırmısınız çocukları devlet okullarında okuyor ve büyük çocukları çok da güzel yerlere girdiler. Evet maddiyata dayalı bir dünyada yaşıyoruz fakat ben yine de maneviyatın herşeyin üstünde olduğuna inanıyorum. İnşallah herşey herkesin gönlüne göre olur.

Cnm ikinizde devlet memuru sunuz aç açıkta değilsiniz
Bir çocuk sizi cok etkilemez buyur gider bence

Bende artık daha net bir şekilde sizin gibi düşünüyorum, inşallah doğru kararlar verir hep Mutlu oluruz hepimiz.

Çok üzüldüm yaşadığınız kayıplara, inşallah hayalini kurdugunuz birbirine destek olan kardeşleri siz yetiştirirsiniz.
Dün bu başlığı açtığımdan beri okuduklarımla inanın şimdi daha güçlüyüm, çok şükür eşimle bu konu dışında anlaşamadığımız başka birşey de yok eminim benim kararlılığım onu da etkileyecektir.

Aynen yazıklarınızı düşünüyorum, aslında ben zaten hep bu düşünceler içerisindeydim de işte.. Kısmet..karar vermek bugüneymiş..

Etmez olurmuyum hiç.. İnşallah en kısa zamanda alırım neticelerini. Teşekkür ederim..

Allah bağışlasın yavrularınızı, yavrularımızı.. Hepimize hayırlı evlatlar versin Rabbim.

Her zorluk peşinden güzellikleri getiriyor bunu öyle çok yasadım ki hayatım da.. Ne güzel siz de atlatmışsınız o zorlukları mutluluklar diliyorum ailenizle bir arada..

Canm çocuk kısmetiyle gelir zten ben onu hiç kafama takmadım inan bana allah yardım ediyor ve o çock daha ana rahmine düştüğü gün rabbim onun rıskını göndermeye başlıyor cnm inan bana bnm çevremde o kadar çok varki böyle bi dizine çock ev dolu maaş kısıtlı ve hamd olsn hepsine yetiyor şu an bi tanıdığmzn evndyz inan varya altı tane çockları var adam askeri ücret alıyor ve hepsi ardı adına sonunclarda ikiz ve gel gör rabbim tarafndan o evde huzur bereket var

Bende hep erteliyorum

Bizdede isteyen taraf esim.

Ben 2.cocugun sorumlulugunu almakdan korkuyorum

Tekrar uykusuzluk,kilolar,ilkokul sil bastan okadar buyuyo ki gözümde..

Ben varım
Aynı sebepten tek çocukla kaldım

Yaa ne olmuş bize böyle eskiden her ailede 11 12 kardes vardı şimdi biz hanımlar 2.dogurmaya korkuyoruz :) Türk miletini yok mu ediyoruz ne.Hayat şartları böyle olursa gelecek jenerasyon hiç doğurmaz bence.

Biz 2.yapsak mı diye kafa yoruyoruz
Onlar yapsam mı yapmasam mi acaba diye kafa yoracak

19 yasında ilk kızım oldu şuan 27 yaşındayım kızım 8yaşında 7yıl çocuk düşünmedim 1 tane yeter dedim eşim son yıllarda istesede hep erteledim kızında büyümüştü tam rahata ermiştim kızında deli gibi kardeş istiyordu kaç yıldır eşimin baskıları ve en çok da kızım kardeş istediği için ki kardeş gibisi yok 2 kardeşim var keşke daha çok olsaydı bencil düşündüğümü anladım ve korunmayı bıraktım hamile kaldığında herkez şaşırmıştı hatta beklemiyolardı istemediğim için ve ben hep hamile kalırsam üzüleceğimi düşünürken yarı istekli yapmışken :) hiçde öyle olmadı sanki hemde bu hissi kucağıma almadan yaşadım sanki yıllardır ben istemiştimde olmuştu daha doğmadan iyiki yapmışım dedim.2. Kızım doğdu şuan 6 aylık ve büyük kızım kardeşine çok düşkün şuan ki ruh halim nasılmı? Yorgunum verdiğim uzun aranın etkisi büyük çünkü rahata alışıyosun kesinlikle şimdi diyorum sil baştan herşey engelliyor hayatınk her anlamda o zaman küçüktüm nasıl geçti zaman nasıl büyüdü anlamadım ama yaş geçtikçe daha farklı oluyor verdiğim uzun aradan dolayı pişmanım birde büyük kızım hep bi arkadaş istedi evde şuan da anne biz kardeşimle oynayamayacağız o büyüyünce ben genç kız olacağım diyor doğrudan diyor oyun arkadaşı olamayacaklar belki Küçüğüm büyüdüğünde o oynamayacak büyüdüm diyecek pişmanlığım verdiğim uzun aradan zor geldiğinden iki kardeş arkadaş gibi büyümeyeceği için hem ikisi bir arada büyüyünce ilerde rahatlıyorsun birini büyütüp sil bastan başlamıyorsun iyiki doğurmuşum diyorum öyle tatlı ki sevmeye duyulmuyor neden bekledim diyorum kendime eşim arada takılıyor 3. De olsun diye ona kızıyorum ama durup düşünüyorum şu yorgunluğu olmasa yetebilsem onlara neden olmasın diyorum :))) halim nolur 3. Olursa onu bilmiyorum tabi her güzelliğin bir zorluğu var boşuna dememişler anne hakkı ödenmez diye maddiyatında hiç değilim yetiyoruz bir şekilde çok şükür benim düşündüğüm çocuklara yetebilmek verimli olabilmek zor oluyor birine vakit harcarken diğeri ihmal edilebiliyor birde hayat kötü ilerisi için nasıl yetiştirebilir im diyor insan yoksa yetebileceksem yine doğururdum pişman olmayacaksınız iyiki doğurmuşum neden bekledim diyeceksiniz

mrb bende 34 yasindayim ve 4.5 ile 2 yasinda iki oglum var.iyiki ikincide olmus.o kadar guzel bisey ki birlikte oyunlar oynuyorlar.tv seyyredip birlikte guluyorlar.yaa varya kesinlikle dusunun .tabii zorluklari olcak ama birbirlerine sarilip uyuduklarini gordugun an butun yorgunluklar bitiyor..abisine bakip bakip o ne yaparsa aynisini yapiyor.cok guzel bisey ...tek cocuklar biraz daha bencil simarik buyuyobiliyorlar..ilerde anne baba olmadiginda birbirlerine tutunacaklar.egerki yasim 28 falan olsaydi suan 3.uncuyu dusunurdum.siz dusunmeyin gelsin ikinci bebisss.

Hakimlik sinavina girecek bir insanin yorumlama kabiliyetine vakif olmasi gerekir. Ayrica uni bitirmekte olan kpss ye hazirlanan muthis yonlu insanin mecaz-ı mürsel ve tesbih sanatlarinin kinayenin de bilincinde olmasi gerekir ancak goruyorum ki azizim beyinlerimiz savassin isterdim ama siz de yokmus uzgunum cunku ben size bir kadin olarak kendinizi sadece bu ise yarayan metaryal olmadiginizi fazla cocuk yapmanin diger cocuklarin zamanlarindan caldigini egonuzu tatmin ederken onlarin ne dusunduklerini hice saymamaniz gerektiginden dem vurmustum..Cocuklariniz zekalarina haşa tek kelime etmis degilim ancak siz bizim zekamizla dalga gececek guce sahip degilsiniz onu da su yazdiklarinizdan cok iyi anliyorum..

Son düzenleme:
Bakımı zor gerçekten hele 9 ay geçmedi sanki doğum daha zor off :)
Bak Nasıl gerçekleri konuşmuş eğer eviniz arabanız varsa yapın bende kiradayım ve onun için 2.düşünmüyorum.abimlerin durumları çok iyi ama bi gördüm bana bastılar sanki boğuldum.özel hayat kalmıyor.biri 7yaşında biri 2ye giricek ay okadar bunaldıki annesi işten çıkıcak nerdeyse.ikisini idare edemiyo annem kalıyo yanında bide yardıma.evde özel hayat kalmadı.bide artık özel hayatta bitiyo.mes ka tatile 4kişi çıkabilecekmisiniz.eşiniz yardım edermi.maddi olarak zorlancakmısınız yani bu dünyaya çocuk yapmayamı geldiniz yoksa yaşamayamı onları sorgulayın en önemliside eşiniz çok yardım et edermi size.çok önemli bu son konu.ben kendimde bunları sorguladığımdan yapmıyorum.bide dünyanın haline bakın bi çocuk Nasıl büyütülür bu karışıklıkta inanın onu düşünüyorum hergün.dışarı bırakamıyoruz oyun bizim zamanımızdaki gibi oynayamıyorlar.onun için kreşe gönderiyorsun bi dünya para istiyorlar ilerisi daha zor büyüdükçe daha çok para harcanıyor harçlığı dersanesi üstü başı bilemiyorum

Benimde aklımdan aynı şey geçti ikinci normal olurmu olursa bende yapayım
Oluyo tabi face de ssvd grubu var takıp edin . Ikı uç sez sonrası normal yapan bıle var ablam da yaptı oluyor yani inşAllah

Kardeş diyorsunuz hiç etrafinizda birbirine destek olan ölene kadar bağlı olan bi kardeş gordunuz mu. tamam sadece benim cevrem öyle olsun. kardeşler evlendikten sonra çok güzel değişiyor destek olacak olan kardeş seni kıskanıyor ve kuyunu kazmaya calisiyor. Anne baba evlat ayrimi yapıyor malini en çok sevdiği evladına vermek istiyor buda kardeşler ve aile arasında darilmalara kırılmalara sebep oluyor.kardeş sadece evlenmeden önce oyun arkadaşı ve destekçi oluyor.ben ömrü hayatımda bi tane kardeşiyle bağları kuvvetli birilerini görmedim.toplum size çocuk baskısı yaptığı için çocuk yapmayın herkesin 3 çocuğu var diye bunun etkisinde kalmayın.her doğuran anne olabiliyor mu.bebeği doğurup beslemek kısaca fiziksel ihtiyaçlarını karşılamak onu büyütmek anlamına gelmiyor çocuğun ruhunu ne kadar doyurabiliyorsun mesele bu

Ben gördüm. Annem teyzemler ve dayımlar gayet bağlılar birbirlerine. Hiç bir zaman para girmedi aralarına. Aksine zor durumdakine yardım ederler her zaman. Kimin birikmisi varsa toplar birine ev alırlar falan. Yetistirilme tarzı diye düşünüyorum. Bi de bir iki kardeş olunca düşüyorlar birbirlerine.8 10 kardeşlerde hiç de olmuyor dediğiniz şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…