- 7 Ağustos 2011
- 14.263
- 14.669
- 498
İlk zamanlar biraz zor oluyor tabi ama düzene sokmak zaman alsada sonrasında alışıyorsunuz.bebek uyurken yapıyordum ben işlerimi. Kızım kreşe gidiyordu üç saat zaten.uyku yemek oyun saatleri yerlesince problem olmuyor pek..eşimle hiç soğukluk girmedi bu yüzden ya.eşim çok yardımcı oldu hatta bana.tatillerde de otelde kalacaksak aile odası alıyoruz iki ayrı oda şeklinde.yani merak etmeyin herşeye bir çözüm bulunuyor..
Rica ederim..bebekler çiçek gibiler. .insana mutluluk ve heyecan veriyor.Allah yardım ediyor zaten.bu yüzden çok düşünmeyinHmm teşekkürler yorum için :)
Çok teşekkür ederim ve çok haklısınız herkes kendi yolunu çiziyor ister bir çocuk ister on çocuk yap kimsenin şöyle böyle olmalıydı demeye hakkı yok kendimiz seçiyoruz kendimiz yaşıyoruz. Etrafımda beş tane çocuğu bile rahat rahat özel okulda okutacak gücü olan tanıdıklarımız var fakat inanırmısınız çocukları devlet okullarında okuyor ve büyük çocukları çok da güzel yerlere girdiler. Evet maddiyata dayalı bir dünyada yaşıyoruz fakat ben yine de maneviyatın herşeyin üstünde olduğuna inanıyorum. İnşallah herşey herkesin gönlüne göre olur.sizi tebrik ederim severek okudum yazdıklarınızı :):)
Allah bir ömür sağlık ve sevgi versin evlatlarınızla. katılıyorum sizin söylediklerinize;
sanal dunyadan bıraz cıkalım bence. ınsanların yok ıyı şartlar yok dört dörtluk. Allah aşkına bi sokaga cıkın mahallenıze bır göz atın kaç aile çocugunu özel okula gönderıyor veya özel ders aldırıyor.. eger oyle olsaydı devlet okulları bomboş olurdu. herkes ıster dört dörtluk olsun hersey dıye. ama soylede bır durum var Dört Dörtluk kelımesı cok genıs. bana göre tamam bu dedıgım hayat tarzı bır baskasına eksık gelebılır. o yuzden görecelı kavramlar konusunda kimsenın aile yapısına yok öyleydı yk boyleydı dıye köyu yorumlar yapmak mantıklı degıl. zaten kendını bılen dusunsede soylemez.
Cnm ikinizde devlet memuru sunuz aç açıkta değilsiniz
Bir çocuk sizi cok etkilemez buyur gider bence
Kardeş duygusu ömür boyu özendiğim fakat maalesef iki küçük kardeşimin vefat etmesi yüzünden tam olarak tadamadığım bir duygu. Doğum yaptım onun bunun yardımına muhtaç kaldım,eşimle kavga ettim annem üzülmesin diye anlatamadım içimi dökemedim,mutlu oldum fakat o esnada morali bozuk olan yakın arkadaşım yanlış anlamasın diye sevincimi gösteremedim fln fln... O kadar çok örnek var ki fakat eminim eğer bir kardeşim olsaydı bu kadar eksik olmazdım,bir ablam bir abim veya küçük kardeşim olsaydı iç dünyam daha güzel olurdu eminim. Kızım 13 aylık ve sezeryanlı olmama rağmen bir sene bile geçmeden tekrar hamile kaldım,ay nasıl bakacaksın ay çok zor ay bunları ayağa kaldırmak var ay şu bu olacak laflarına kulaklarımı tıkadım. Sezeryanlı olmasaydım 2 sene sonra 3.çocuğu da yapacaktım fakat üst üste olduğu için 5 sene beklemeye karar verdim. Çocuklarımı belki özel okullarda okutamam hiç sorun değil,pahalı oyuncaklar alamam,kurslara gönderemem belki ama eminim ki onlara elimden geldiğince insan olmayı öğreticem,bu herşeyden daha önemli. Allah nasip ederse ve sağlığım el verirse 4.çocuğu bile düşünürüm. Zengin değiliz ama çok şükür çocuklarımıza lüks içinde olmasa bile çok da güzel bakarız Allah'ın izniyle. Konu sahibesi eşinizi bir an önce ikna edin,evladınızı kardeşsiz bırakmayın.
Bi cocuk icin en onemli sey huzurlu mutlu bi anne babaya aileye sahip olmak..en iyi eğitim yeri evi ve en onemli egiticiside annesi sonra babasi..özel okullar kurslar pahalı kıyafetler oyuncaklar ortamlar yerine mutlu bi ailesi olmasını tercih ederim.
Size evlat nasip eden rabbim kismetinide beraberinde verir esin o kadar yanlis dusunuyoki. Kusura bakma benide yanlis anlama ama esine bence su sorulmali sen istemiyosun tamamda bakalim rabbim sana layik goruyorm . Guzel kardesim otur dua et sonra pisman olursun rabbime yalvar esime ikinci cocuk sevgisini ver diye
Evlat evlattir cocugunuzu tek basina büyümeye mahkum etmeyin onunda kardesim var demeye hakki var birgun sizlere bisey olursa kapısını calani yada gidecegi bi kapısı olacak ve gelen cocuk riskiyla gelecek ihmal etmeden hemen düşün yaşın geciyor canim benim ikitane cok guzller iyiki olmuslar suan 3,yolda gelen nasibiyle geliyor sağlığımız yerinde hayırlı evlat olsunlar yeter
İki tane çocuğum var çok şükür sagliklilar allah uzun ömürler versin.tekte olmaz ileri için bi kardeşi olsun.ama ikinci çocuk bizi çok zorladi mizmiz uykuyu sevmeyen bir bebekti. Ben gezmeyi seven sikintiya gelemeyen biri olarak çok çok zorlandim keske daha bekleseydim diye pismanliklar yasadigim oldu ama iyikide beklememis ve yapmaya karar vermisim iyiki varlar . allah Aratmadi Cok şükür.
Evet genelde hep böyle söylemler duyuyorum ilk ağızdan olmasa bile, hep tek çocuklular keşke 2. De olsaydı diye, ilk ağızdan duymayı daha çok isterdim aslında benim tek çocuğum var bende zamanın da bunları düşünüp yapmadım Keşke yapsaymışım diyen..
Yaa ne olmuş bize böyle eskiden her ailede 11 12 kardes vardı şimdi biz hanımlar 2.dogurmaya korkuyoruz :) Türk miletini yok mu ediyoruz ne.Hayat şartları böyle olursa gelecek jenerasyon hiç doğurmaz bence.
Bizde de tam tersi yaş 33 esim vakit kaybetmeden olsun istiyor benimse cesaretin yok henüz 13 aylık bir kızım varrabbim isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin ins
Ne güzel ben sez oldum bi daha olurda normal istiyorum inşAllah
Benimde aklımdan aynı şey geçti ikinci normal olurmu olursa bende yapayımİkinci normal olur mu yaa
Hakimlik sinavina girecek bir insanin yorumlama kabiliyetine vakif olmasi gerekir. Ayrica uni bitirmekte olan kpss ye hazirlanan muthis yonlu insanin mecaz-ı mürsel ve tesbih sanatlarinin kinayenin de bilincinde olmasi gerekir ancak goruyorum ki azizim beyinlerimiz savassin isterdim ama siz de yokmus uzgunuminanmıyorum
tebrik ediyorum sizi. Bu yasa gelmişsiniz ve insanın yumurtlayarak çoğaldığını sanıyorsunuz
İnsanlar dogurarak çoğalır hanımefendi. Yumurtanın üstünde beklemezler. Hoş öyle olsaydı da eminim kendime ilgi alanları bulurdum. Kitap okur dil falan öğrenirdim. Şu durumda yumurta üstünde beklemediğime göre elbette ben de kendi çapımda birşeyler yapıyorum :)) mesela 4 yıl önce ist da üni kazanmakla başladım bu yıl okulumu bitiriyorum kpss hazırlanıyorum dil öğreniyorum. Bol bol sinemaya gidip kitap okuyorum. Spor yapıyorum mesela. Onun dışında hakimlik sınavına da hazırlanıyorum he bi de yatırım yapıyorum bol bol siz para demeden soyliyim. Bu arada evet hanımefendi çocuklarımla da ilgileniyorum. Çok başarılı çocuklarım var. Hatta biliyor musunuz 2 ye 3 e giden çocukların eline ygs kitabı veriyorum ve bingo onlar da cozebiliyorlar maşallah. Çünkü onlara herşeyi basarabileceklerini söyleyen anne ve babaları var. Öyle işte. ..
Şimdi dönün ve kendi hayatınıza bakın. Bir dahakine insanları " kulucka makinesi " diye aşağılamadan önce iki defa düşünürsünüz belki
Bak Nasıl gerçekleri konuşmuş eğer eviniz arabanız varsa yapın bende kiradayım ve onun için 2.düşünmüyorum.abimlerin durumları çok iyi ama bi gördüm bana bastılar sanki boğuldum.özel hayat kalmıyor.biri 7yaşında biri 2ye giricek ay okadar bunaldıki annesi işten çıkıcak nerdeyse.ikisini idare edemiyo annem kalıyo yanında bide yardıma.evde özel hayat kalmadı.bide artık özel hayatta bitiyo.mes ka tatile 4kişi çıkabilecekmisiniz.eşiniz yardım edermi.maddi olarak zorlancakmısınız yani bu dünyaya çocuk yapmayamı geldiniz yoksa yaşamayamı onları sorgulayın en önemliside eşiniz çok yardım et edermi size.çok önemli bu son konu.ben kendimde bunları sorguladığımdan yapmıyorum.bide dünyanın haline bakın bi çocuk Nasıl büyütülür bu karışıklıkta inanın onu düşünüyorum hergün.dışarı bırakamıyoruz oyun bizim zamanımızdaki gibi oynayamıyorlar.onun için kreşe gönderiyorsun bi dünya para istiyorlar ilerisi daha zor büyüdükçe daha çok para harcanıyor harçlığı dersanesi üstü başı bilemiyorumBakımı zor gerçekten hele 9 ay geçmedi sanki doğum daha zor off :)
Evet face de ssvd var takıp et orda sez sonrası ikiz normal yapan dahi var ve ıkı uç sez sonrası normal yapan da var . Kendi ablam yaptı :)İkinci normal olur mu yaa
Oluyo tabi face de ssvd grubu var takıp edin . Ikı uç sez sonrası normal yapan bıle var ablam da yaptı oluyor yani inşAllahBenimde aklımdan aynı şey geçti ikinci normal olurmu olursa bende yapayım
Ben gördüm. Annem teyzemler ve dayımlar gayet bağlılar birbirlerine. Hiç bir zaman para girmedi aralarına. Aksine zor durumdakine yardım ederler her zaman. Kimin birikmisi varsa toplar birine ev alırlar falan. Yetistirilme tarzı diye düşünüyorum. Bi de bir iki kardeş olunca düşüyorlar birbirlerine.8 10 kardeşlerde hiç de olmuyor dediğiniz şey.Kardeş diyorsunuz hiç etrafinizda birbirine destek olan ölene kadar bağlı olan bi kardeş gordunuz mu. tamam sadece benim cevrem öyle olsun. kardeşler evlendikten sonra çok güzel değişiyor destek olacak olan kardeş seni kıskanıyor ve kuyunu kazmaya calisiyor. Anne baba evlat ayrimi yapıyor malini en çok sevdiği evladına vermek istiyor buda kardeşler ve aile arasında darilmalara kırılmalara sebep oluyor.kardeş sadece evlenmeden önce oyun arkadaşı ve destekçi oluyor.ben ömrü hayatımda bi tane kardeşiyle bağları kuvvetli birilerini görmedim.toplum size çocuk baskısı yaptığı için çocuk yapmayın herkesin 3 çocuğu var diye bunun etkisinde kalmayın.her doğuran anne olabiliyor mu.bebeği doğurup beslemek kısaca fiziksel ihtiyaçlarını karşılamak onu büyütmek anlamına gelmiyor çocuğun ruhunu ne kadar doyurabiliyorsun mesele bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?