İkinci çocuk pişmanlığı yaşayan oldu mu?

ciddi olduğumu mu düşündünüz? Bahsettiğiniz söz sanatlarını yapıyordum ben de :) yoksa 3 yaşındaki oğlum bile bebeğin anne karnından çıktığını bilirken 30 yaşında hamile bi kadının bunu bilmediğini düşünmemiştim neyse kusura bakmayın yanlış anlaşılma icin güldürdünüz sabah sabah

Bütün imkanları çocuğun önüne kendimiz sürersek çocukların kendi başlarına birşeyler kazanmasını engellemiş oluruz. Çocukları özel okula göndermek marifet değil. Sosyal ortam olsun diye kolundan tutup o kurs senin bu aktivite benim dolaştırmak da marifet değil. Sonucunda şımarık, paylaşmayı bilmeyen, empati yoksunu, kazanmanın kıymetinden habersiz, en büyük derdi yeni çıkan iphone a sahip olmak olan yeni bir nesil yetişiyor olacak... çocuğa imkan parayla sağlanmaz. Çevresini guzellestirmekle, ona hayati öğretmekle olur. Diğer turlu çocuğun eline balık vermiş olursunuz ama o çocuk siz olmasanız asla balık elde edemez...
çevremede çok çocuklu bir çok aile var. Hepsi de birbirine bağlı, hayatta iyi yerlere gelip iyi insanlar olmuş kişiler. Maddi kaygı yüzünden çocuk istenmezse, ben tek çocuktan da hayır gelmeyeceğine inanıyorum.

benimde 4 cocugum var iki kizim buyuk ve universite egitimi icin benden uzaktalar
suan 2 kucuguyle yasiyorum
Taillerde iki buyuk geliyor ve kardesleriyle oynamaya bayiliyorlar
Ve kucuk kizim ve oglum ablalar gelince evdeki samatayi ,sevinci gormelisiniz
Maddi ,manevi bakilabiliyorsa neden olmasin?ama ben suan kendimi yorgun hissediyorum
Bosanma yasadim ,ve bazan diyorumki son iki kucugu yapmasaydim suan cok rahat olucaktim diye
Zaten oglum hic istemeden oldu ,plansiz,korunurken
Neyse yinede hayat cocuklarla cok guzel ,ama tek cocuk taraftari degilim

8 88li hay maşşallah Allah bereket versin:)
eskiden yaşayan kadinlara özenmişsin:)
ben ilk çocuğumu kaybettikten sora çok çocuk düşünüyorum bile.

8 88li
6 cocuk dogurmus olabilirsin
asla polemik yaratmak gibi bir niyetim yok ama nedense yazdiklarin tutarsiz geliyor bana samimi gelmedi
Anlamaya calisiyorum nasil olur 27 yasinda 6 ciya hamilesin ?ve ilk cocugunu kac yasinda dogurdun?
Hadi iki yil araliklarla oldular nasil bir psikolojidir ki onca cocukla birde uni okuyorsun
Kusura bakma ama inandirici degil yada bana oyle gelmedi
Ve burdada vakit bulup yaziyorsun
Onca cocuga kim bakiyor ,nasil bakiyor aklim sasti
ve daha yas sadece 27

Burda bir kaç kere yazmıştım nasıl ilgilendiğimi :) merak eden çok oluyor. Şimdi evde 2 3 4 numaralar var. Kağıttan uçak yapmışlar onunla oynuyorlar :) 6. Daha doğmadı. 1 okulda 5 annemde. 5.yi sütten kesmeye çalışıyorum çünkü 6.ya hamileyim. 2006 Aralık evlendim 2007 ilk oğlum doğdu 2009 2. 3.2010 aralikta 4.2012 de ve sonuncu 2014 te doğdu. 19 yaşımda ilk doğumuma yaptım 4.ye hamileyken üniversite kazandım yıl 2012. Bu yıl son senem okulda devam zorunluluğu yok. Fotokopiden not alıp geçiyorum. Hatta ilk yıllar matematik istatistik sayısal yöntem derslerine hiç girmeden geçtim sayısalım iyidir. Daha önce matematik okuyordum 200 6da. Evlenince bırakmıştım. Sözel dersler kolay zaten. Bir kaç arkadaşım var okuldan ödev falan verdiklerinde bana haber veriyor. Kimi hoca devam yüzünden bıraksa da yaz okulunda ya da sonraki sene geçtim dersleri. Şu an 1 dersim kaldı ilk dönemden bu sene son senem. 9 dersim de bu dönemden var sınavlar haftaya pazartesi başlıyor. Ortalamam 2.5 civarı.

Başka aklınıza takılan soru olursa burdayım. Kreş saatini bekliyorum 3 ve 4 gidecek :)

çok gerçekçi buldum yorumunuzu. Kardeş aynı evin içinde yaşarken kardeş oluyor, aile içine yabancılar girince kardeşim dediğin bile senden taraf olmayabiliyor..Bunları kendi kardeşimle aramda gecen herhangi bir seye binayen yazmıyorum bunun için sizin de dediğiniz gibi çevreye bakmak yeterli.
Sizin çocuğunuz var mı? kimsenin etkisinde kalmadan tek çocukta kaldınız mı, gerçekten fikirlerinizi merak ettim.

Tek çocuğum var, yanlışlıkla girmişim buraya, ışık hızıyla kaçıyorum .....

Bana çok bile tek çocuk. Yeter. O da memnun tek olmaktan, her şey ona kalacak diye.

benim eşimle aynı kafadan desenize :) gerçekten memnunmu yoksa yapacak başka birsey yok bundan sonra diye öyle mi görünüyorlar acaba bazen kafam karışıyor.
Peki siz hiç keşke demediniz mi geçen zaman içerisinde?

Ufaklığından beri hiç kardeşi olsun istemedi, memnun o hayatından.
Hayatta hiç keşkelerim olmadı, bunun için uğraşıyorum.

Canim sen once tum gordugun hayalleri olmak isteyipte olamadiklarini cocukluk anilarindan baslamak uzere uzan anlat dinliyoruz seni.. Anliyorum bu kadar yaslari birbirine yakin cocuklar sende agir travmalara sebep olmus ancak bunun icin once hayallerini yazmak yerine dogum kontrolunde basarili yontemler konusunu bi arastir isterim. Bak bunda ciddiyim. Evet 30 kusur yaşındayım ablan yasindayim ve ben sana nacizane tavsiyelerimi sunarken sen hala isin dalgasindasin suan gencsin olayin sicakligindan dolayi hicbirsey anlamis degilsin ama yaslandiginda yasayacagin marazlar seni cok uzucek.. Ha sen bunu hala dalgaya vurucaksan soyleyecegim bisey yok artik sana cunku ifla olmaz bir insansin Allah once akil fikir sonra beden sagligi versin derim. Sana acimiyorum artik cocuklarin icin bu dualarim cunku onlarin secme hakki yok..

Hanımefendi " Dedikleriniz doğruysa gerçekten tebrik ederim sizi" demek bu kadar zor mu? Neden yalan söylediğimi söylüyorsunuz, aşağılamaya çalışıyorsunuz gerçekten anlamadım. Burda bi çıkarım yok ki benim. Sadece kadınların başarabileceğini onlara söylemekten mutluluk duyuyorum. Neyse iyi günler size insallah evladınız sağlıkla kucağınıza alırsınız. Umarım bir gün gerçek hayatta görürsünüz beni :)

Bizde 6 kardesiz,kardesligin duygusu tarif edilemez cok cok güzel.. ve anneme hep dua ediyor ayni zamanda sasiriyorumda, nasil dogurup bizi büyüttü diye. Kimsenin babamin bile hicbir yardimi olmadigi halde. Benim bir oglum var 2 bucuk yasinda ama 2. şuan hic düsünemiyorum cünkü esimden bekledigim destegi alamiyorum oglum icin. Önce adam olsun sorumlulugunu bilip,idrak etsin,hatta cocuk hasretiyle yanip kavrulsun ancak o zaman. Bende elbette tek cocuklu kalmak istemiyorum ilerde 2. belkide sonralardan 3.olabilir diyorum. Tabi esimin destegine bagli

Bütün sayfaları okudum çoğunluk tek olmamasından yana. Benim de bir çocuğum var ve sürekli gelgitler yaşıyorum ikinci konusunda. En ufak bir zorlukta tek çocuk iyidir diyorum. Mesela az önce yemeğini yemedi diye oturup ağladım. Ama sakinken düşününce iki çocuk diyorum. Eşim istemiyor bu arada. Ben kendim karar verebilsem belki ikna ederim diyorum ama kendim de kararsızım. Bebeğim 17aylık. Şuan küçük olduğu için mi böyle hissediyorum bilmiyorum. Ama çok zormuş çocuk büyütmek:)

Herkesin evinde bakicisi+ları islerine koşan yardimcisi+lari yok hanimefendi. Bunu basari gibi lanse edip insanlara bakin basardim demek marifet degildir. Tanrim evlatlarinizi size bagislasin. Iyi gunler.

Kıskançlık cok oluyor katılıyorum size . Ablalarım var sankı aralarında kıskançlık oluyo . Ikı büyük ablam küçüğü kıskanıyor sankı ev dükkan aldı dıye . Kıskanmıyoruz ne demek bu kardeşimiz o bizim dıyolar ama ne bilim . Hatta küçük ablam küstü onlara davranıslarından dolayı çoğu kez ama barıştılar gene . Laf sokmalar oluyor . Veya yeğenler e bişey alınca benım küme almıyorsun oluyor falan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…