İkinci çocuk pişmanlığı yaşayan oldu mu?

Zaman artik eski zaman degil.
İnsanin maddi durumu cok iyi olsa bile cok cocuk dogurmasini mantikli bulmuyorum. Ne olursa olsun , ne kadar aktif olursa olsun, ne kadar bilgili olursa olsun cok cocuga duygusal olarak yetecegini dusunmuyorum. Cocuk elbette buyur, 10 tane de yapsaniz buyur, ama cok cocuk hem anne babaya hem de cocuklarin kendisine zarar bence.
88li arkadas hayat sizin , istediginiz gibi yasar, istediginiz kadarda cocuk dunyaya getirebilirsiniz.Ama 27 yasinda 6 cocuk sahibi olmak cok mukemmel birsey olmasa gerek, gerek annenin gerekse cocuklarin yasayamadiklari bir suru sey vardir. En azindan eksi yonlerinden de biraz bahsedebilirdiniz.

Bende haklı buldum biz sekız kardeşiz ve gerçekten cok anlaşmazlık oluyor kıskançlık tartışma veye çocuklara alınan hedıye olsun ama kardeş abla abi vazgecemıyor insan barışıyoruz . En az ıkı en fazla dört çocuk ıyı bence . Bir çocukla kalınmamamlı dıye dusnuyorum genede

Herkesin evinde bakicisi+ları islerine koşan yardimcisi+lari yok hanimefendi. Bunu basari gibi lanse edip insanlara bakin basardim demek marifet degildir. Tanrim evlatlarinizi size bagislasin. Iyi gunler.
Benim bakıcı+larim yok ki nerden çıkardınız. Sadece 3 haftadır yarım gün evime gelip yemek ve temizlik yapan bi bayan var. Ayrıca ben başarıdan bahsetmedim ki buradakiler tebrik etti sadece.

tek çocuk kız arkadaşım vardı
annesine babasına birşey olacak diye aşırı korkar üstlerine titrer hele annesinin apayrı bir yeri vardır annesi grip olsa sesi kötü gelse kızım birşey yok desede dersi falan bırakır sakarya ya giderdi günü birşelik gelirdi

ama kardeş meselesi olduğunda annesine babasına hayıflanırdı, onlara birşey olsa benimle aynı duyguyu yaşayacak bir kardeşim yok küçük küçücükde olsa benim hissettiğimi hissedecek yanlız olmadığımı anlayacak biri yok, benim sürekli didişeceğm hatta bazen tekme tokat kavga edip biri birşey dediğinde birlik olacağım kavga etsekde birbirimizi düşünebileceğimiz biri yok derdi

Ben bunları üçüncü bi çocuk için söyledim kendim için yani gerçekler ztn böyle bunun için çocuk yapmayalım mı_?

Yaşlı insanlara bakıyorumda hep 6,8,10cocuk yaparlarmis üstelik o zamanlar maddiyat daha zormuş bebek bezleri bile yokmuş şimdi neden herşey elimizin altındayken nekadar hesap kitap yapıyoruz belki 2belki3olsun ama biz 2yi bile düşünerek yapar olduk gökte uçan kuşun bile riskini veren rabbim onlarinkinide verir tamam durumumuza göre tedbir almalı ama 2.yi bile düşünmekte zorlanmakta garip geliyor.bazen eşimde diyor şartlar diye evin var araban var daha...bence bu biraz büyüklerin doyumsuzlugu eniyi okul eniyi kıyafetler felan filan sonunda hiçbiseyden mutlu olamayan çocuklar..aslında dünyadan az ahiretten çok şey vereceksin ki zengin bir çocuk olsun her bağlamda.Kendimce a.s

88 li hanim

5 aylik bebeğin var onu hakki olan sütten kesmek için annene birakiyosun ve senden uzakta buyuyo ve sen altı aylik hamilesin.Işte yetemiyosun.seni tebrik ediyordum ama bunu okuyunca bi dakka yaa dedim..

size hak veriyorum da şunu anlamadım. sütten kesilecek çocuk 5 aylıksa anne nasıl 6 aylık hamile oluyo?

88 li hanim

5 aylik bebeğin var onu hakki olan sütten kesmek için annene birakiyosun ve senden uzakta buyuyo ve sen altı aylik hamilesin.Işte yetemiyosun.seni tebrik ediyordum ama bunu okuyunca bi dakka yaa dedim..

Kendisi baska bir topikte ablasindan bahsederken burda tek cocuk oldugunu soyluyor, bir yerde yardimcim var diyor bir yerde 3 haftadir haftada bikac gun geliyor diyor, esi devlet memuruymus bogazlarindan haram gecmemis ama onlarca (evet 1-2 degil onlarca) gayrimenkulleri ve yatirimlari varmis. Bir dedigi bir dedigini tutmuyor, kesinlikle inandirici degil :)

Hakikaten o nasıl oluyor yaa
Pardon ya besinci cocuk yazmam gerekirken bes aylik yazmisim..

bu kadar okuduklarımdan sonra anladığım bir sey var.

çocuk olsun mu olmasın mı ikinci ya da üçüncü ya da kardeş adı herneyse.. mutlak doğrular içeren birey değil gerçekten.
tek cocugu olan tek olmasından memnun, altı taneye sahip olan kendı durumundan memnun, 8 kardeşler sayıyı cok buup 3-4 fena değil diyebiliyor ya da kimi hiç çocuk istemeyebiliyor..

hanı bazı gerçekler vardır mutlaktır, yorum götürmez beyazsa beyaz siyahsa siyahtır ya.. bu öyle bir karar değil.

kimi 3 çocuğunun evde mırıl mırıl birbirlerine sokularak oynamasından mutluluk duyuyor kimi tekini gönderdiği okulların adıyla, kimi kardeşsiz asla derken kimi mal mülk uğruna kardeşiyle kanlı bıçaklı olabiliyor..

ne garip..

Bir anne olarak evladımla ilgili böyle bir şey düşünebilme ihtimali bile vicdanımı rahatsız eder. Kendimi sevemem, anneliğimden utanırım.

Benim açımdan dezavantajları çok evet. Hamileliğim sorunlu geçiyor özellikle son aylar ve bebek doğduğunda gece uykuları son buluyor nerdeyse. Ama çocuklar her kardeşleri olacağını duyduklarında mutluluktan zıplayıp duruyorlar. Hatta son doğumdan geldiğimde bi kardeşimiz daha olsa 6, bi daha olsa 7 deyip sayıyorlardı.
Anlatamadığım şey şu ki; çocuklar çok olduğunda anne babaya ihtiyaçları azalıyor çünkü beraber oynamaktan keyif aldıkları kardeşleri var. Görüyorum çevremde tek çocuk olup annesinin peşini bırakmayan, şımardıkça şımaran, istedikçe isteyen çocukları. Büyüyünce nasıl olurlar bilmiyorum ama şu an gördüğüm kadarıyla sorumluluk sahibi, kardeslerini seven mutlu çocuklarım var ve böyle olmasından ben de çok mutluyum. Çocuklar duygusal olarak ihtiyaç içinde olsa bu hareketlerinden belli olur bence. Bilgece yazmıştı burda da 10 kardeşiz ve çok mutluyum onlar olduğu için diye. Benim amacım herkese 6 7 10 çocuk doğurun demek değil çünkü herkes ben değil. Ben rahat bi insanım ev dağılmış yemek yokmuş birşey kırılmış umursamam ama bunu kaldıramayacak çıldıracak insanlar da tanıyorum. Ben tek çocuktum ama duygusal olarak hiç tatmin olmadım çocukluğumda. Annem sevgisi gösterebilen biri değildi bana karşı. Babam da küçükken vefat etti. Bunun ne demek olduğunu bildiğimden çocuklarımı en çok o yönden tatmin etmeye çalışıyorum. İhtiyaç noktasında sıkıntı olduğunu düşünmüyorum yani şunu alamadım bunu yapardım demedim hiç. Yine de bazen çocukların istediği birşeyi almıyorum falan ama başka şekilde gönüllerini alıyoruz. Sonuçta bu hayatta her istediğine sahip olamaz ve buna alismalilar diye düşünüyorum. Her anne çocuğunun iyiliğini ister. Siz alamadiklarinizi alsın isterseniz bense kalabalık bi ailenin tadına varmalarini. Buyuduklerinde teyze hala dayı amca olmalarını. Bir şeylere sahip olmak için cabalamalarini. Bi oyuncak için 5 tane 100 almalarını. Bu şekilde zor kazanıp değer bilmelehinize. Bu arada üslubunuz için de cok teşekkür ederim :)

Yani sonucta bu dünyada ne olacagin belli olmaz sahsen bazilari diyor ki iste ölümlü dunya bi kardesi olsun diyor da hadi Allah uzun versin cumlemize cumle evlatlarimiza ee o zaman iki çocuk babasız annesiz kalacak yada 88 li arkadaşa sormustum ben hadi kötü birsey olsa ayrilsaniz esinizle dedim ben bakarim dedi tamam bakar orasına birsey diyemem ama 6 cocugun yaninda babasi olmayacak bir çocuğun bile psikilojisini duzeltmek zorken alti çocukla ne yapacak cok merak ediyorum yani bu dunyada iyileri düşünürken kotu zamanlarida düşünmek lazim ki hersey laylaylum degil bu dunyada sana tavsiyem eğer eşin istemiyorsa benim kismetim de bu kadar de eğer ikinci cocuk olup hersey daha kotuye gidince eger ben cocuklarima bakarim her turlu diyorsan eger eşini dinleme yap dedigim gibi bir çocuklu anneler sadece ikincisi olsa daha iyi olurdu diye pismanlik duyabilir ama ikinci cocuk olup pismanlik duyulursa hem birinci cocugunu hem ikinci cocugunu düşünmek zorunda kalacaksın

88 li hanim

Annem sadece 5dk uzaklıkta ve günde 3 defa oraya gidiyorum. 15 aylık bebeğim ve o yasa geldiğinde çoğu kişi isteyerek sütten kesiyor zaten. Emdiğinde yemek yemiyor ve kilo almıyordu. Bu doğal bi süreç bebek olmasa da sütten kesmem gerekecekti.

size hak veriyorum da şunu anlamadım. sütten kesilecek çocuk 5 aylıksa anne nasıl 6 aylık hamile oluyo?
İşte eleştiri için yazınca böyle oluyor. Kızım 15 aylık ve sadece emiyordu ve doğal olarak yetmiyordu. Yemeğe geçmemiz gerekti bu şekilde daha kontrollü oldu. Sadece 5dk lık mesafededir. 6 aylık değil 4 aylık hamileyim. Herşey birbirine karışmış :)

Canım sen kendini açık bulmak için fazla zorluyorsun. Hiç bir yerde abla demedim dürüstsen bul karşıma getir. Yardımcı 3 haftadır haftada 5 gün yarım gün geliyor okuduğun herşeye uyuşacaktır. Evet eşim devlet memuru ve haram yemedik. Sadece birikimimizi değerlendirdik ve çok şükür kazançlı çıktık. Haram yesem bu kadar mutlu olamazdım eminim. Onlarca değil onca gayrimenkulun dedim. Lütfen okuduğunuzu doğru anlayın. Hiç bir tutarsızlık bulamazsın yazılarımda çünkü yüzde yüz doğruyu söylüyorum boşuna uğraşma benimle.

Bu arada evet bi çocuğun psikolojisini düzeltmek kolay değil. Çok olduğunda dayanacak güvenecek destek alacak çok daha fazla kişi olur yanlarında. Babam öldüğünde annemden başka hic kimsem yoktu ama onun kardeşleri vardı. O kardeşleriyle acısını unuttu ben içime gömdüm.

Zaman artık çok farklı, bırakın maddiyatı yada iyi okullarında okumasını. Çevre o kadar kötü ki, eskisi gibi değil. Her bir çocuğun peşinde ayrı ayrı koşmak gerekiyor. Dışarıda hapçısı, gaspçısı, tecavüzcüsü, sapığı. İki kızımız var, biri eşimin ilk evliliğinden. 7 yaşında , özel bir okula gidiyor. Eşim sabahları götürüyor akşam çıkışta alıyor. Servise vermeye bile cesaret edemedik. Bırakın servisi, site içerisine girdiğinde eve çıkana kadar bile acaba başına bir şey gelir mi endişesi yaşıyoruz. Daha büyüyecek, kimle arkadaşlık ediyor, nereye gidiyor ne yapıyor? 1 yada 2 çocuğun peşinde koşmak var birde 3-5 her neyse. bence şu dönemde fazla çocuk sadece kontrolsüz çocuk demek benim için. Allah kimsenin evladını kötülerle karşılaştırmasın ..Yoksa evi kreşe çevirip sürekli doğurmak işin en kolay kısmı.

eleştiri için yazmadım. sizin mesajınızda geçen cümleler onlarmış, kendiniz diyosunuz zaten karışmış diye. merak ettik sorduk.

ayrıca böyle çocuklu, erken evlilikli konularda nedense sürekli kendinizi öne atacakmesajlar atıyosunuz. 18 yaşında evlenmişsiniz, şu an 27 yaşındasınız, 6. çocuğunuza hamilesiniz, maddi durumunuz iyi. sürekli bunlardan bahsediyosunuz. hatırlarsanız erken evlenme konusunda konu açan birinin konusunda yazışmıştık yine sizinle. o zaman da erken evlilik olabilir, ben 18de evlendim, bekarken hayal bile edemediğim evlerde oturuyorum şimdi filan demiştiniz. ben de sizin durumunuz istisna demiştim. şimdi yine aynı şeyi söylüyorum. sizin durumunuz gerçekten istisna. sürekli şöyle iyim böyle iyiyim diye ispat çabasındasınız. herkes siz değil ki 18 yaşındayken bulduğu kocanın hayırnı görsün veya 6 - 7 tane çocuk yapsın. bunu kabullenin. sizin durumunuzu eleştirmek, yetemiyosun demek bize düşmez ama istisna olduğunuzu kabul edin lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…