Amin çok teşekkür ederim6 mı
Maşallah Allah sağlıklı huzurlu büyütmek nasip eylesin
Bende haklı buldum biz sekız kardeşiz ve gerçekten cok anlaşmazlık oluyor kıskançlık tartışma veye çocuklara alınan hedıye olsun ama kardeş abla abi vazgecemıyor insan barışıyoruz . En az ıkı en fazla dört çocuk ıyı bence . Bir çocukla kalınmamamlı dıye dusnuyorum genedeçok gerçekçi buldum yorumunuzu. Kardeş aynı evin içinde yaşarken kardeş oluyor, aile içine yabancılar girince kardeşim dediğin bile senden taraf olmayabiliyor..Bunları kendi kardeşimle aramda gecen herhangi bir seye binayen yazmıyorum bunun için sizin de dediğiniz gibi çevreye bakmak yeterli.
Sizin çocuğunuz var mı? kimsenin etkisinde kalmadan tek çocukta kaldınız mı, gerçekten fikirlerinizi merak ettim.
Benim bakıcı+larim yok ki nerden çıkardınız. Sadece 3 haftadır yarım gün evime gelip yemek ve temizlik yapan bi bayan var. Ayrıca ben başarıdan bahsetmedim ki buradakiler tebrik etti sadece.Herkesin evinde bakicisi+ları islerine koşan yardimcisi+lari yok hanimefendi. Bunu basari gibi lanse edip insanlara bakin basardim demek marifet degildir. Tanrim evlatlarinizi size bagislasin. Iyi gunler.
Evet tek sebebi maddiyat, ona göre çocuğumuza şu an saglayabildiğimiz imkanları azaltmak haksızlıkmış, eşim kendi de tek çocuk ve kardeş duygusunu bilmiyor ve bilmediği için de çok da önemli birşey olarak görmüyor. Bir çocuk daha yapmak bencilce bir karar olup çocuğumuzun gelecegınden çalmak ona göre
Ben bunları üçüncü bi çocuk için söyledim kendim için yani gerçekler ztn böyle bunun için çocuk yapmayalım mı_?Bak Nasıl gerçekleri konuşmuş eğer eviniz arabanız varsa yapın bende kiradayım ve onun için 2.düşünmüyorum.abimlerin durumları çok iyi ama bi gördüm bana bastılar sanki boğuldum.özel hayat kalmıyor.biri 7yaşında biri 2ye giricek ay okadar bunaldıki annesi işten çıkıcak nerdeyse.ikisini idare edemiyo annem kalıyo yanında bide yardıma.evde özel hayat kalmadı.bide artık özel hayatta bitiyo.mes ka tatile 4kişi çıkabilecekmisiniz.eşiniz yardım edermi.maddi olarak zorlancakmısınız yani bu dünyaya çocuk yapmayamı geldiniz yoksa yaşamayamı onları sorgulayın en önemliside eşiniz çok yardım et edermi size.çok önemli bu son konu.ben kendimde bunları sorguladığımdan yapmıyorum.bide dünyanın haline bakın bi çocuk Nasıl büyütülür bu karışıklıkta inanın onu düşünüyorum hergün.dışarı bırakamıyoruz oyun bizim zamanımızdaki gibi oynayamıyorlar.onun için kreşe gönderiyorsun bi dünya para istiyorlar ilerisi daha zor büyüdükçe daha çok para harcanıyor harçlığı dersanesi üstü başı bilemiyorum
88 li hanim
5 aylik bebeğin var onu hakki olan sütten kesmek için annene birakiyosun ve senden uzakta buyuyo ve sen altı aylik hamilesin.Işte yetemiyosun.seni tebrik ediyordum ama bunu okuyunca bi dakka yaa dedim..
benden once davranmissin canim ben sorucaktimsize hak veriyorum da şunu anlamadım. sütten kesilecek çocuk 5 aylıksa anne nasıl 6 aylık hamile oluyo?
88 li hanim
5 aylik bebeğin var onu hakki olan sütten kesmek için annene birakiyosun ve senden uzakta buyuyo ve sen altı aylik hamilesin.Işte yetemiyosun.seni tebrik ediyordum ama bunu okuyunca bi dakka yaa dedim..
Hakikaten o nasıl oluyor yaaBurda bir kaç kere yazmıştım nasıl ilgilendiğimi :) merak eden çok oluyor. Şimdi evde 2 3 4 numaralar var. Kağıttan uçak yapmışlar onunla oynuyorlar :) 6. Daha doğmadı. 1 okulda 5 annemde. 5.yi sütten kesmeye çalışıyorum çünkü 6.ya hamileyim. 2006 Aralık evlendim 2007 ilk oğlum doğdu 2009 2. 3.2010 aralikta 4.2012 de ve sonuncu 2014 te doğdu. 19 yaşımda ilk doğumuma yaptım 4.ye hamileyken üniversite kazandım yıl 2012. Bu yıl son senem okulda devam zorunluluğu yok. Fotokopiden not alıp geçiyorum. Hatta ilk yıllar matematik istatistik sayısal yöntem derslerine hiç girmeden geçtim sayısalım iyidir. Daha önce matematik okuyordum 200 6da. Evlenince bırakmıştım. Sözel dersler kolay zaten. Bir kaç arkadaşım var okuldan ödev falan verdiklerinde bana haber veriyor. Kimi hoca devam yüzünden bıraksa da yaz okulunda ya da sonraki sene geçtim dersleri. Şu an 1 dersim kaldı ilk dönemden bu sene son senem. 9 dersim de bu dönemden var sınavlar haftaya pazartesi başlıyor. Ortalamam 2.5 civarı.
Başka aklınıza takılan soru olursa burdayım. Kreş saatini bekliyorum 3 ve 4 gidecek :)
Benim açımdan dezavantajları çok evet. Hamileliğim sorunlu geçiyor özellikle son aylar ve bebek doğduğunda gece uykuları son buluyor nerdeyse. Ama çocuklar her kardeşleri olacağını duyduklarında mutluluktan zıplayıp duruyorlar. Hatta son doğumdan geldiğimde bi kardeşimiz daha olsa 6, bi daha olsa 7 deyip sayıyorlardı.Zaman artik eski zaman degil.
İnsanin maddi durumu cok iyi olsa bile cok cocuk dogurmasini mantikli bulmuyorum. Ne olursa olsun , ne kadar aktif olursa olsun, ne kadar bilgili olursa olsun cok cocuga duygusal olarak yetecegini dusunmuyorum. Cocuk elbette buyur, 10 tane de yapsaniz buyur, ama cok cocuk hem anne babaya hem de cocuklarin kendisine zarar bence.
88li arkadas hayat sizin , istediginiz gibi yasar, istediginiz kadarda cocuk dunyaya getirebilirsiniz.Ama 27 yasinda 6 cocuk sahibi olmak cok mukemmel birsey olmasa gerek, gerek annenin gerekse cocuklarin yasayamadiklari bir suru sey vardir. En azindan eksi yonlerinden de biraz bahsedebilirdiniz.
Yani sonucta bu dünyada ne olacagin belli olmaz sahsen bazilari diyor ki iste ölümlü dunya bi kardesi olsun diyor da hadi Allah uzun versin cumlemize cumle evlatlarimiza ee o zaman iki çocuk babasız annesiz kalacak yada 88 li arkadaşa sormustum ben hadi kötü birsey olsa ayrilsaniz esinizle dedim ben bakarim dedi tamam bakar orasına birsey diyemem ama 6 cocugun yaninda babasi olmayacak bir çocuğun bile psikilojisini duzeltmek zorken alti çocukla ne yapacak cok merak ediyorum yani bu dunyada iyileri düşünürken kotu zamanlarida düşünmek lazim ki hersey laylaylum degil bu dunyada sana tavsiyem eğer eşin istemiyorsa benim kismetim de bu kadar de eğer ikinci cocuk olup hersey daha kotuye gidince eger ben cocuklarima bakarim her turlu diyorsan eger eşini dinleme yap dedigim gibi bir çocuklu anneler sadece ikincisi olsa daha iyi olurdu diye pismanlik duyabilir ama ikinci cocuk olup pismanlik duyulursa hem birinci cocugunu hem ikinci cocugunu düşünmek zorunda kalacaksınbu kadar okuduklarımdan sonra anladığım bir sey var.
çocuk olsun mu olmasın mı ikinci ya da üçüncü ya da kardeş adı herneyse.. mutlak doğrular içeren birey değil gerçekten.
tek cocugu olan tek olmasından memnun, altı taneye sahip olan kendı durumundan memnun, 8 kardeşler sayıyı cok buup 3-4 fena değil diyebiliyor ya da kimi hiç çocuk istemeyebiliyor..
hanı bazı gerçekler vardır mutlaktır, yorum götürmez beyazsa beyaz siyahsa siyahtır ya.. bu öyle bir karar değil.
kimi 3 çocuğunun evde mırıl mırıl birbirlerine sokularak oynamasından mutluluk duyuyor kimi tekini gönderdiği okulların adıyla, kimi kardeşsiz asla derken kimi mal mülk uğruna kardeşiyle kanlı bıçaklı olabiliyor..
ne garip..
Annem sadece 5dk uzaklıkta ve günde 3 defa oraya gidiyorum. 15 aylık bebeğim ve o yasa geldiğinde çoğu kişi isteyerek sütten kesiyor zaten. Emdiğinde yemek yemiyor ve kilo almıyordu. Bu doğal bi süreç bebek olmasa da sütten kesmem gerekecekti.88 li hanim
İşte eleştiri için yazınca böyle oluyor. Kızım 15 aylık ve sadece emiyordu ve doğal olarak yetmiyordu. Yemeğe geçmemiz gerekti bu şekilde daha kontrollü oldu. Sadece 5dk lık mesafededir. 6 aylık değil 4 aylık hamileyim. Herşey birbirine karışmış :)size hak veriyorum da şunu anlamadım. sütten kesilecek çocuk 5 aylıksa anne nasıl 6 aylık hamile oluyo?
Canım sen kendini açık bulmak için fazla zorluyorsun. Hiç bir yerde abla demedim dürüstsen bul karşıma getir. Yardımcı 3 haftadır haftada 5 gün yarım gün geliyor okuduğun herşeye uyuşacaktır. Evet eşim devlet memuru ve haram yemedik. Sadece birikimimizi değerlendirdik ve çok şükür kazançlı çıktık. Haram yesem bu kadar mutlu olamazdım eminim. Onlarca değil onca gayrimenkulun dedim. Lütfen okuduğunuzu doğru anlayın. Hiç bir tutarsızlık bulamazsın yazılarımda çünkü yüzde yüz doğruyu söylüyorum boşuna uğraşma benimle.Kendisi baska bir topikte ablasindan bahsederken burda tek cocuk oldugunu soyluyor, bir yerde yardimcim var diyor bir yerde 3 haftadir haftada bikac gun geliyor diyor, esi devlet memuruymus bogazlarindan haram gecmemis ama onlarca (evet 1-2 degil onlarca) gayrimenkulleri ve yatirimlari varmis. Bir dedigi bir dedigini tutmuyor, kesinlikle inandirici degil :)
Bu arada evet bi çocuğun psikolojisini düzeltmek kolay değil. Çok olduğunda dayanacak güvenecek destek alacak çok daha fazla kişi olur yanlarında. Babam öldüğünde annemden başka hic kimsem yoktu ama onun kardeşleri vardı. O kardeşleriyle acısını unuttu ben içime gömdüm.Yani sonucta bu dünyada ne olacagin belli olmaz sahsen bazilari diyor ki iste ölümlü dunya bi kardesi olsun diyor da hadi Allah uzun versin cumlemize cumle evlatlarimiza ee o zaman iki çocuk babasız annesiz kalacak yada 88 li arkadaşa sormustum ben hadi kötü birsey olsa ayrilsaniz esinizle dedim ben bakarim dedi tamam bakar orasına birsey diyemem ama 6 cocugun yaninda babasi olmayacak bir çocuğun bile psikilojisini duzeltmek zorken alti çocukla ne yapacak cok merak ediyorum yani bu dunyada iyileri düşünürken kotu zamanlarida düşünmek lazim ki hersey laylaylum degil bu dunyada sana tavsiyem eğer eşin istemiyorsa benim kismetim de bu kadar de eğer ikinci cocuk olup hersey daha kotuye gidince eger ben cocuklarima bakarim her turlu diyorsan eger eşini dinleme yap dedigim gibi bir çocuklu anneler sadece ikincisi olsa daha iyi olurdu diye pismanlik duyabilir ama ikinci cocuk olup pismanlik duyulursa hem birinci cocugunu hem ikinci cocugunu düşünmek zorunda kalacaksın
İşte eleştiri için yazınca böyle oluyor. Kızım 15 aylık ve sadece emiyordu ve doğal olarak yetmiyordu. Yemeğe geçmemiz gerekti bu şekilde daha kontrollü oldu. Sadece 5dk lık mesafededir. 6 aylık değil 4 aylık hamileyim. Herşey birbirine karışmış :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?