Arkadaşım tercih senin maddi manevi yetttigini söylüyosun ben inanıyorum boşver takma kimseyiAnnem sadece 5dk uzaklıkta ve günde 3 defa oraya gidiyorum. 15 aylık bebeğim ve o yasa geldiğinde çoğu kişi isteyerek sütten kesiyor zaten. Emdiğinde yemek yemiyor ve kilo almıyordu. Bu doğal bi süreç bebek olmasa da sütten kesmem gerekecekti.
İşte eleştiri için yazınca böyle oluyor. Kızım 15 aylık ve sadece emiyordu ve doğal olarak yetmiyordu. Yemeğe geçmemiz gerekti bu şekilde daha kontrollü oldu. Sadece 5dk lık mesafededir. 6 aylık değil 4 aylık hamileyim. Herşey birbirine karışmış :)
Canım sen kendini açık bulmak için fazla zorluyorsun. Hiç bir yerde abla demedim dürüstsen bul karşıma getir. Yardımcı 3 haftadır haftada 5 gün yarım gün geliyor okuduğun herşeye uyuşacaktır. Evet eşim devlet memuru ve haram yemedik. Sadece birikimimizi değerlendirdik ve çok şükür kazançlı çıktık. Haram yesem bu kadar mutlu olamazdım eminim. Onlarca değil onca gayrimenkulun dedim. Lütfen okuduğunuzu doğru anlayın. Hiç bir tutarsızlık bulamazsın yazılarımda çünkü yüzde yüz doğruyu söylüyorum boşuna uğraşma benimle.
Annem sadece 5dk uzaklıkta ve günde 3 defa oraya gidiyorum. 15 aylık bebeğim ve o yasa geldiğinde çoğu kişi isteyerek sütten kesiyor zaten. Emdiğinde yemek yemiyor ve kilo almıyordu. Bu doğal bi süreç bebek olmasa da sütten kesmem gerekecekti.
İşte eleştiri için yazınca böyle oluyor. Kızım 15 aylık ve sadece emiyordu ve doğal olarak yetmiyordu. Yemeğe geçmemiz gerekti bu şekilde daha kontrollü oldu. Sadece 5dk lık mesafededir. 6 aylık değil 4 aylık hamileyim. Herşey birbirine karışmış :)
Canım sen kendini açık bulmak için fazla zorluyorsun. Hiç bir yerde abla demedim dürüstsen bul karşıma getir. Yardımcı 3 haftadır haftada 5 gün yarım gün geliyor okuduğun herşeye uyuşacaktır. Evet eşim devlet memuru ve haram yemedik. Sadece birikimimizi değerlendirdik ve çok şükür kazançlı çıktık. Haram yesem bu kadar mutlu olamazdım eminim. Onlarca değil onca gayrimenkulun dedim. Lütfen okuduğunuzu doğru anlayın. Hiç bir tutarsızlık bulamazsın yazılarımda çünkü yüzde yüz doğruyu söylüyorum boşuna uğraşma benimle.
Benim açımdan dezavantajları çok evet. Hamileliğim sorunlu geçiyor özellikle son aylar ve bebek doğduğunda gece uykuları son buluyor nerdeyse. Ama çocuklar her kardeşleri olacağını duyduklarında mutluluktan zıplayıp duruyorlar. Hatta son doğumdan geldiğimde bi kardeşimiz daha olsa 6, bi daha olsa 7 deyip sayıyorlardı.
Anlatamadığım şey şu ki; çocuklar çok olduğunda anne babaya ihtiyaçları azalıyor çünkü beraber oynamaktan keyif aldıkları kardeşleri var. Görüyorum çevremde tek çocuk olup annesinin peşini bırakmayan, şımardıkça şımaran, istedikçe isteyen çocukları. Büyüyünce nasıl olurlar bilmiyorum ama şu an gördüğüm kadarıyla sorumluluk sahibi, kardeslerini seven mutlu çocuklarım var ve böyle olmasından ben de çok mutluyum. Çocuklar duygusal olarak ihtiyaç içinde olsa bu hareketlerinden belli olur bence. Bilgece yazmıştı burda da 10 kardeşiz ve çok mutluyum onlar olduğu için diye. Benim amacım herkese 6 7 10 çocuk doğurun demek değil çünkü herkes ben değil. Ben rahat bi insanım ev dağılmış yemek yokmuş birşey kırılmış umursamam ama bunu kaldıramayacak çıldıracak insanlar da tanıyorum. Ben tek çocuktum ama duygusal olarak hiç tatmin olmadım çocukluğumda. Annem sevgisi gösterebilen biri değildi bana karşı. Babam da küçükken vefat etti. Bunun ne demek olduğunu bildiğimden çocuklarımı en çok o yönden tatmin etmeye çalışıyorum. İhtiyaç noktasında sıkıntı olduğunu düşünmüyorum yani şunu alamadım bunu yapardım demedim hiç. Yine de bazen çocukların istediği birşeyi almıyorum falan ama başka şekilde gönüllerini alıyoruz. Sonuçta bu hayatta her istediğine sahip olamaz ve buna alismalilar diye düşünüyorum. Her anne çocuğunun iyiliğini ister. Siz alamadiklarinizi alsın isterseniz bense kalabalık bi ailenin tadına varmalarini. Buyuduklerinde teyze hala dayı amca olmalarını. Bir şeylere sahip olmak için cabalamalarini. Bi oyuncak için 5 tane 100 almalarını. Bu şekilde zor kazanıp değer bilmelehinize. Bu arada üslubunuz için de cok teşekkür ederim :)
Yapan yapar o beni ilgilendirmez ben şuan için konuşuyorum.sadece maddiyat değil Zaman ayırabilecekmi okadar zenginler var tek çocuk bence yani bana göre nekadar ilgilenebilecekse okadar yapılmalı.benim bi kuzenim var bir kere bile oynamamıştır iki oğluyla ama gel gelelim 2.ye hamileBen bunları üçüncü bi çocuk için söyledim kendim için yani gerçekler ztn böyle bunun için çocuk yapmayalım mı_?
Ya ben de sürekli bunlara denk geliyorum. Eleştiriyi sizin alıntı yaptığınız arkadaş yapıyordu. Bakın ben durduk yere yazmadım onları her defasında üstüme geliyorlar. Yalan vs diye. Anlayışla karşılayın lütfen insan kendi hakkında yalancı denilmesinden hoşlanmıyor ve açıklama gereksinimi duyuyor. Ben yukarıda yazdım zaten kimseye doğur diyemem kimse ben değil. Ama imkansız olmadığını söyledim belki birisine faydam olur evlenmiştir okumak isteyip birilerinin lafına bakıp okumuyordur belki okula başlamaya karar verir vs diye. Bi de özellikle kendini birşey sanıp imkansız diyenler var. Anneliğimi sorgulayan eğitimimi yalanlayanlar var. Onlar aydın bu cevaplar. Konuda 2.cocuğa pişman misiniz yazmış. Tek cevabım 6.ya hamileyim pişman değilim di. Gerisini sorulara cevap verdim sadece.eleştiri için yazmadım. sizin mesajınızda geçen cümleler onlarmış, kendiniz diyosunuz zaten karışmış diye. merak ettik sorduk.
ayrıca böyle çocuklu, erken evlilikli konularda nedense sürekli kendinizi öne atacakmesajlar atıyosunuz. 18 yaşında evlenmişsiniz, şu an 27 yaşındasınız, 6. çocuğunuza hamilesiniz, maddi durumunuz iyi. sürekli bunlardan bahsediyosunuz. hatırlarsanız erken evlenme konusunda konu açan birinin konusunda yazışmıştık yine sizinle. o zaman da erken evlilik olabilir, ben 18de evlendim, bekarken hayal bile edemediğim evlerde oturuyorum şimdi filan demiştiniz. ben de sizin durumunuz istisna demiştim. şimdi yine aynı şeyi söylüyorum. sizin durumunuz gerçekten istisna. sürekli şöyle iyim böyle iyiyim diye ispat çabasındasınız. herkes siz değil ki 18 yaşındayken bulduğu kocanın hayırnı görsün veya 6 - 7 tane çocuk yapsın. bunu kabullenin. sizin durumunuzu eleştirmek, yetemiyosun demek bize düşmez ama istisna olduğunuzu kabul edin lütfen.
Ya ben de sürekli bunlara denk geliyorum. Eleştiriyi sizin alıntı yaptığınız arkadaş yapıyordu. Bakın ben durduk yere yazmadım onları her defasında üstüme geliyorlar. Yalan vs diye. Anlayışla karşılayın lütfen insan kendi hakkında yalancı denilmesinden hoşlanmıyor ve açıklama gereksinimi duyuyor. Ben yukarıda yazdım zaten kimseye doğur diyemem kimse ben değil. Ama imkansız olmadığını söyledim belki birisine faydam olur evlenmiştir okumak isteyip birilerinin lafına bakıp okumuyordur belki okula başlamaya karar verir vs diye. Bi de özellikle kendini birşey sanıp imkansız diyenler var. Anneliğimi sorgulayan eğitimimi yalanlayanlar var. Onlar aydın bu cevaplar. Konuda 2.cocuğa pişman misiniz yazmış. Tek cevabım 6.ya hamileyim pişman değilim di. Gerisini sorulara cevap verdim sadece.
Teşekkür ederim evet büyük çocuk genelde ezilir diyorlar ama ben şöyle bi çözüm buldum ki mümkün olduğunca en küçükten yardım istiyorum. Yani eğer 15 aylık olanın yapabileceği birşey varsa ona diyorum. Mesela yerdeki kalemi ver annem diye :) o yoksa ya da yapamıyorsa 4.ye diyorum. Küçük çocuklar büyüklere yardım etmekten çok keyif alıyorlar. Büyükler için angaryaya dönüşüyor o yüzden öyle bi karar aldım. İnşallah ise yarar :)Dayanamayacağım yazacağım...
Bende kalabalık bir ailede büyüdüm... Tamam şimdi kardeşlerim olduğu için çok mutluyum ama çektiğim sıkıntılar yanıma kar kaldı...Çoçuklar çok olduğunda anne ve babaya ihtiyaçları azalamaz anne baba yetişemediğinden bu halde kendi yağlarında kavrulurlar...
Rahat biz insanmışsınız ve bu çocuklar büyüdükçe ihtiyaçlarını birbileri ile görecekler... Siz hangi birine yetişebilirsiniz ki..
En büyük çocuk eziliyor abla - abi oluyor tüm sorumluluk ona yükleniyor... Bana göre bu kadar çocuk çok fazla ama siz başarmışsınız bravo...
Beni de ilgilendirmez konu sahibi sordu cvp yazdım..sizin kuzeninizde bu şekilde aks etmiş onlarda farklı olabilir tercih yine kendisine ait terazinin ne tarafı ağır basar ona göre değerlendirir hayırlı cumalarYapan yapar o beni ilgilendirmez ben şuan için konuşuyorum.sadece maddiyat değil Zaman ayırabilecekmi okadar zenginler var tek çocuk bence yani bana göre nekadar ilgilenebilecekse okadar yapılmalı.benim bi kuzenim var bir kere bile oynamamıştır iki oğluyla ama gel gelelim 2.ye hamile
Bana alintilayip soru soranlara söyleyin o zamn :) direkt soru bana gelince cevap veriyorum.ben yalan söylediğinizi düşünmüyorum. eski üyesiniz sonuçta ve elinize ne geçecek yani. ama dediğim gibi sürekli konu sizsiniz. sürekli yaptım ettim başardım. evet zor bi iş yapıyosunuz ama tebrik bekler gibi ayrıntı da ayrıntı ayrıntı da ayrıntı.
Bana alintilayip soru soranlara söyleyin o zamn :) direkt soru bana gelince cevap veriyorum.
Cok güzel yazmissiniz,sizinle ayni fikirdeyim:)Yaşlı insanlara bakıyorumda hep 6,8,10cocuk yaparlarmis üstelik o zamanlar maddiyat daha zormuş bebek bezleri bile yokmuş şimdi neden herşey elimizin altındayken nekadar hesap kitap yapıyoruz belki 2belki3olsun ama biz 2yi bile düşünerek yapar olduk gökte uçan kuşun bile riskini veren rabbim onlarinkinide verir tamam durumumuza göre tedbir almalı ama 2.yi bile düşünmekte zorlanmakta garip geliyor.bazen eşimde diyor şartlar diye evin var araban var daha...bence bu biraz büyüklerin doyumsuzlugu eniyi okul eniyi kıyafetler felan filan sonunda hiçbiseyden mutlu olamayan çocuklar..aslında dünyadan az ahiretten çok şey vereceksin ki zengin bir çocuk olsun her bağlamda.Kendimce a.s
Belki birine faydam dokunur. Ya da zırt pırt insanları eleştiren çok çocuklulari ille de fakir cahil kimseler olarak görenler ön yargılarını değiştirirler.çünkü anlatmak istiyosunuz.
Belki birine faydam dokunur. Ya da zırt pırt insanları eleştiren çok çocuklulari ille de fakir cahil kimseler olarak görenler ön yargılarını değiştirirler.
Öyleyse yanlış anlaşılmadan dolayı özür dilerim. Dikkat ederim bundan sonra.yok, öyle değil bence. daha önceki mesajımda yazdığım gibi. tebrik bekler gibi anlatıyosunuz.
Sana iyi bir örnek olurum sanırım 3 yaşında bir kızım var eşim asla ve asla 2. Çocuk istemiyor be bunun için tartışıyorduk en son kızım 2 yaşındayken şiddetli bir kavga ettik neyse sonra ben artık açmadım konuyu o da, aradan 1 yıl geçti ve ben imkansız bir şekilde hamile kaldım :) bu arada hep dua ettim inşallah günün birinde hayırlıysa kızımın bir kardeşi olsun diye , eşim hamileliğimi duyunca benim kadar şok olmadı , kesinlikle istemiyorum diyen adam hayırlı olsun dedi:) yani günümüz erkekleri rahatlarından ödün vermek istemiyor eskiden böyle değilmiş şimdi 1 çocuk yeter kafasındalar ama para pul bir yere kadar kardeş ise dünyalara bedeldir...merhaba arkadaşlar, hep takip ederken bu kez benim bir sorum olduğu için üye oldum. Lütfen içtenlikle cevaplayın
Benim ilkokula giden bir çocuğum var ve ben ikinci kez anne olmak istiyorum ancak eşimden aynı desteği göremiyorum.
Her türlü istiyor gibi hissediyorum kendimi ancak eşim şu an sunduğumuz koşulları ikinci bir çocuktan sonra sağlayamayacağımızı söyleyerek beni bu fikirdeyim uzaklaştırmaya çalışıyor ancak yas 35 ve son demlerim bu fikri daha fazla erteleyecek bir sansa sahip olamayabilirim..farkındayım..
Nolur yaşadıklarınızı benimle paylaşın iki çocuklu anneler. Bir gün bir arkadaşımla konuştuğumda bana (kendinin de 2 evladı var) çok istekle yapmalarına rağmen ikinciyi onu elbette çok sevmelerine rağmen zorlandıklarında acaba!.. Düşünceleriyle bulduğunu kendini ona göre bir karar vermem gerektiğini söylemişti..
Sizlere de sormak istiyorum hiç çok sevmenize rağmen pişmanlık yaşadığınız oldu mu? Nolur paylaşın..
hay maşallahBurda bir kaç kere yazmıştım nasıl ilgilendiğimi :) merak eden çok oluyor. Şimdi evde 2 3 4 numaralar var. Kağıttan uçak yapmışlar onunla oynuyorlar :) 6. Daha doğmadı. 1 okulda 5 annemde. 5.yi sütten kesmeye çalışıyorum çünkü 6.ya hamileyim. 2006 Aralık evlendim 2007 ilk oğlum doğdu 2009 2. 3.2010 aralikta 4.2012 de ve sonuncu 2014 te doğdu. 19 yaşımda ilk doğumuma yaptım 4.ye hamileyken üniversite kazandım yıl 2012. Bu yıl son senem okulda devam zorunluluğu yok. Fotokopiden not alıp geçiyorum. Hatta ilk yıllar matematik istatistik sayısal yöntem derslerine hiç girmeden geçtim sayısalım iyidir. Daha önce matematik okuyordum 200 6da. Evlenince bırakmıştım. Sözel dersler kolay zaten. Bir kaç arkadaşım var okuldan ödev falan verdiklerinde bana haber veriyor. Kimi hoca devam yüzünden bıraksa da yaz okulunda ya da sonraki sene geçtim dersleri. Şu an 1 dersim kaldı ilk dönemden bu sene son senem. 9 dersim de bu dönemden var sınavlar haftaya pazartesi başlıyor. Ortalamam 2.5 civarı.
Başka aklınıza takılan soru olursa burdayım. Kreş saatini bekliyorum 3 ve 4 gidecek :)
Belki birine faydam dokunur. Ya da zırt pırt insanları eleştiren çok çocuklulari ille de fakir cahil kimseler olarak görenler ön yargılarını değiştirirler.
O hafiften sıyırdı sanırım. Sürekli tek anneden 11 12 kardeslermis muhabbeti yapıyor bana :)
Cok şükür geçiriyoruz. 27 yaşındayım.
Evet face de ssvd var takıp et orda sez sonrası ikiz normal yapan dahi var ve ıkı uç sez sonrası normal yapan da var . Kendi ablam yaptı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?