İkinci çocuk pişmanlığı yaşayan oldu mu?

Arkadaşım tercih senin maddi manevi yetttigini söylüyosun ben inanıyorum boşver takma kimseyi

Sonuç olarak ben yapamam senin yaptığını cesaretine hayranım Allah seni yavrularına bağışlasın

Neden ugrasayim ki seninle, nasil bir derdim olabilir :) sadece inandirici bulmadigimi soyledim. Inanmama ozgurlugune sahibim sanirim :) acik arayacak kadar vaktim olsa keske ama yok, super insan degilim ne yazik ki, sen beni takma yani aynen devam :)

Dayanamayacağım yazacağım...

Bende kalabalık bir ailede büyüdüm... Tamam şimdi kardeşlerim olduğu için çok mutluyum ama çektiğim sıkıntılar yanıma kar kaldı...Çoçuklar çok olduğunda anne ve babaya ihtiyaçları azalamaz anne baba yetişemediğinden bu halde kendi yağlarında kavrulurlar...
Rahat biz insanmışsınız ve bu çocuklar büyüdükçe ihtiyaçlarını birbileri ile görecekler... Siz hangi birine yetişebilirsiniz ki..
En büyük çocuk eziliyor abla - abi oluyor tüm sorumluluk ona yükleniyor... Bana göre bu kadar çocuk çok fazla ama siz başarmışsınız bravo...

Ben bunları üçüncü bi çocuk için söyledim kendim için yani gerçekler ztn böyle bunun için çocuk yapmayalım mı_?
Yapan yapar o beni ilgilendirmez ben şuan için konuşuyorum.sadece maddiyat değil Zaman ayırabilecekmi okadar zenginler var tek çocuk bence yani bana göre nekadar ilgilenebilecekse okadar yapılmalı.benim bi kuzenim var bir kere bile oynamamıştır iki oğluyla ama gel gelelim 2.ye hamile

Ya ben de sürekli bunlara denk geliyorum. Eleştiriyi sizin alıntı yaptığınız arkadaş yapıyordu. Bakın ben durduk yere yazmadım onları her defasında üstüme geliyorlar. Yalan vs diye. Anlayışla karşılayın lütfen insan kendi hakkında yalancı denilmesinden hoşlanmıyor ve açıklama gereksinimi duyuyor. Ben yukarıda yazdım zaten kimseye doğur diyemem kimse ben değil. Ama imkansız olmadığını söyledim belki birisine faydam olur evlenmiştir okumak isteyip birilerinin lafına bakıp okumuyordur belki okula başlamaya karar verir vs diye. Bi de özellikle kendini birşey sanıp imkansız diyenler var. Anneliğimi sorgulayan eğitimimi yalanlayanlar var. Onlar aydın bu cevaplar. Konuda 2.cocuğa pişman misiniz yazmış. Tek cevabım 6.ya hamileyim pişman değilim di. Gerisini sorulara cevap verdim sadece.

ben yalan söylediğinizi düşünmüyorum. eski üyesiniz sonuçta ve elinize ne geçecek yani. ama dediğim gibi sürekli konu sizsiniz. sürekli yaptım ettim başardım. evet zor bi iş yapıyosunuz ama tebrik bekler gibi ayrıntı da ayrıntı ayrıntı da ayrıntı.

Teşekkür ederim evet büyük çocuk genelde ezilir diyorlar ama ben şöyle bi çözüm buldum ki mümkün olduğunca en küçükten yardım istiyorum. Yani eğer 15 aylık olanın yapabileceği birşey varsa ona diyorum. Mesela yerdeki kalemi ver annem diye :) o yoksa ya da yapamıyorsa 4.ye diyorum. Küçük çocuklar büyüklere yardım etmekten çok keyif alıyorlar. Büyükler için angaryaya dönüşüyor o yüzden öyle bi karar aldım. İnşallah ise yarar :)

Beni de ilgilendirmez konu sahibi sordu cvp yazdım..sizin kuzeninizde bu şekilde aks etmiş onlarda farklı olabilir tercih yine kendisine ait terazinin ne tarafı ağır basar ona göre değerlendirir hayırlı cumalar

Bana alintilayip soru soranlara söyleyin o zamn :) direkt soru bana gelince cevap veriyorum.

Cok güzel yazmissiniz,sizinle ayni fikirdeyim:)

Belki birine faydam dokunur. Ya da zırt pırt insanları eleştiren çok çocuklulari ille de fakir cahil kimseler olarak görenler ön yargılarını değiştirirler.

yok, öyle değil bence. daha önceki mesajımda yazdığım gibi. tebrik bekler gibi anlatıyosunuz.

Ben yanlış anladığımı söyledim ve duzelttim isteyen istediği sayıda cocuk yapar bizi ilgilendirmez.önemli olan tekte olsa cokta olsa evlatlarımız elimizden geldiği kadar hatta fazlası maddi manevi yetebilmek.öncelik anne babadan sevgi açlığı çekmemek ileri zamanlarda bu açlık kapanmıyor ve bu eksikliği es ne kadar sevsede dolduramiyor ve mutsuz evlilikler oluyor.sizin vicdaniniz rahatsa sorun yok zaten ve ben gerçekten sizi takdir ediyorum hamilelik doğum bebegi büyütmek kolay degil emek isteyen şeyler..eşiniz bu kadar yorulmalariniza doğum sancilariniza hicmi merhamet etmiyorda bidaha istiyo..önce kendinizi düşünün.

Sana iyi bir örnek olurum sanırım 3 yaşında bir kızım var eşim asla ve asla 2. Çocuk istemiyor be bunun için tartışıyorduk en son kızım 2 yaşındayken şiddetli bir kavga ettik neyse sonra ben artık açmadım konuyu o da, aradan 1 yıl geçti ve ben imkansız bir şekilde hamile kaldım :) bu arada hep dua ettim inşallah günün birinde hayırlıysa kızımın bir kardeşi olsun diye , eşim hamileliğimi duyunca benim kadar şok olmadı , kesinlikle istemiyorum diyen adam hayırlı olsun dedi:) yani günümüz erkekleri rahatlarından ödün vermek istemiyor eskiden böyle değilmiş şimdi 1 çocuk yeter kafasındalar ama para pul bir yere kadar kardeş ise dünyalara bedeldir...

hay maşallah

Belki birine faydam dokunur. Ya da zırt pırt insanları eleştiren çok çocuklulari ille de fakir cahil kimseler olarak görenler ön yargılarını değiştirirler.

6.hamilelik tekrardan nasıl cesaret ettin..
Birde okuyorsun üstelik..

O hafiften sıyırdı sanırım. Sürekli tek anneden 11 12 kardeslermis muhabbeti yapıyor bana :)

Cok şükür geçiriyoruz. 27 yaşındayım.

Sen kaç yaşında evlendin 6. Çocuk 27 yaş yok artık ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…