- 5 Ekim 2015
- 1.464
- 3.894
- 53
Yaşlı insanlara bakıyorumda hep 6,8,10cocuk yaparlarmis üstelik o zamanlar maddiyat daha zormuş bebek bezleri bile yokmuş şimdi neden herşey elimizin altındayken nekadar hesap kitap yapıyoruz belki 2belki3olsun ama biz 2yi bile düşünerek yapar olduk gökte uçan kuşun bile riskini veren rabbim onlarinkinide verir tamam durumumuza göre tedbir almalı ama 2.yi bile düşünmekte zorlanmakta garip geliyor.bazen eşimde diyor şartlar diye evin var araban var daha...bence bu biraz büyüklerin doyumsuzlugu eniyi okul eniyi kıyafetler felan filan sonunda hiçbiseyden mutlu olamayan çocuklar..aslında dünyadan az ahiretten çok şey vereceksin ki zengin bir çocuk olsun her bağlamda.Kendimce a.s
1. Si maddiyat önemli. 2. Çocuk ile ilk çocuğun için bütçende eskiye oranla kısma olabilecek bir maddi durumun varmı.merhaba arkadaşlar, hep takip ederken bu kez benim bir sorum olduğu için üye oldum. Lütfen içtenlikle cevaplayın
Benim ilkokula giden bir çocuğum var ve ben ikinci kez anne olmak istiyorum ancak eşimden aynı desteği göremiyorum.
Her türlü istiyor gibi hissediyorum kendimi ancak eşim şu an sunduğumuz koşulları ikinci bir çocuktan sonra sağlayamayacağımızı söyleyerek beni bu fikirdeyim uzaklaştırmaya çalışıyor ancak yas 35 ve son demlerim bu fikri daha fazla erteleyecek bir sansa sahip olamayabilirim..farkındayım..
Nolur yaşadıklarınızı benimle paylaşın iki çocuklu anneler. Bir gün bir arkadaşımla konuştuğumda bana (kendinin de 2 evladı var) çok istekle yapmalarına rağmen ikinciyi onu elbette çok sevmelerine rağmen zorlandıklarında acaba!.. Düşünceleriyle bulduğunu kendini ona göre bir karar vermem gerektiğini söylemişti..
Sizlere de sormak istiyorum hiç çok sevmenize rağmen pişmanlık yaşadığınız oldu mu? Nolur paylaşın..
ya özel olmazsa eşin ne kadar kazanıyorda yatırım yapıyor 5 çocuk büyütüyor kres vs nasıl yetişiyorsunuz gercekten merak ettim eşim 1800 tl alıyor 2 aydır biz kira market çocugun ihtiyacları vs yetiştiremiyoruz bırak yatırım yapmak okumak istiyorum hemde çok eşimde destek ama sırf mastaf olacak diye ona bile cesaret edemiyorum eşimin içinde okuma tutkusu var ama yapamıyor adam yanlış anlama ama merak ettim gercektenBelki birine faydam dokunur. Ya da zırt pırt insanları eleştiren çok çocuklulari ille de fakir cahil kimseler olarak görenler ön yargılarını değiştirirler.
Pardon 3.ye hamile dicektim.evet doğru sizede hayırlı cumalarBeni de ilgilendirmez konu sahibi sordu cvp yazdım..sizin kuzeninizde bu şekilde aks etmiş onlarda farklı olabilir tercih yine kendisine ait terazinin ne tarafı ağır basar ona göre değerlendirir hayırlı cumalar
Canım normal dogum mu yapıyorsun peki6.geliyor pişman olmadım ben.
6 çocuk yaptın diye bir dayak yemediğin kalmış şu forumdaBelki birine faydam dokunur. Ya da zırt pırt insanları eleştiren çok çocuklulari ille de fakir cahil kimseler olarak görenler ön yargılarını değiştirirler.
Nasip. Benim için çok zor olmadı. Hamileligimi öğrenince eşim de bana destek oldu. Okula devam zorunluluğu yok. Evde çalışıyorum. Çok açıklama yapınca kendini övüyor diyorlar fazla açıklamıyorum :)6.hamilelik tekrardan nasıl cesaret ettin..
Birde okuyorsun üstelik..
18deSen kaç yaşında evlendin 6. Çocuk 27 yaş yok artık ya
Maaşı 2 katından fazla dediğiniz miktarın. İlk başta biraz birikim vardı takılar vs. Borç harç yatırım yaptık sandığımızdan fazla kazandık sonra arkası geldi.ya özel olmazsa eşin ne kadar kazanıyorda yatırım yapıyor 5 çocuk büyütüyor kres vs nasıl yetişiyorsunuz gercekten merak ettim eşim 1800 tl alıyor 2 aydır biz kira market çocugun ihtiyacları vs yetiştiremiyoruz bırak yatırım yapmak okumak istiyorum hemde çok eşimde destek ama sırf mastaf olacak diye ona bile cesaret edemiyorum eşimin içinde okuma tutkusu var ama yapamıyor adam yanlış anlama ama merak ettim gercekten
Normal dogum. Yok uzaktayım kv den. İdare ediyoruz maddi olarak. Benim de tanıdığım yok :) ama çocuk sayısı gitgide artıyor çevremizde :) amin teşekkür ederim.Canım normal dogum mu yapıyorsun peki
Çünkü sezaryan tehlikeliymiş 3den sonra
Birde aile binasında mı oturuyorsun.hani sırf kv bana bulasmasın diye mi yapıyorsun cocuk.maddi durumunuz cok mu iyi nasıl guc yetiriyorsunuz
Doğrusu 6 cocuklu hiç tanıdıgım yok etrafımda yeni nesilde..
Allah sag salim kucagına almayı nasip etsin
Ellerinde olsa onu da yaparlar :))6 çocuk yaptın diye bir dayak yemediğin kalmış şu forumda
insanların tuhafına gidiyor sanırım 6 çocukla baş edebilmek, hem de hiç şikayet etmeden :)Ellerinde olsa onu da yaparlar :))
Eğer üniversite düşünüyorsanız devlet bursu var 400tl civarı. Okulun çok bi masrafı olmuyor. Fotokopiler ve yol parası. Herşey ücretsiz artık.ya özel olmazsa eşin ne kadar kazanıyorda yatırım yapıyor 5 çocuk büyütüyor kres vs nasıl yetişiyorsunuz gercekten merak ettim eşim 1800 tl alıyor 2 aydır biz kira market çocugun ihtiyacları vs yetiştiremiyoruz bırak yatırım yapmak okumak istiyorum hemde çok eşimde destek ama sırf mastaf olacak diye ona bile cesaret edemiyorum eşimin içinde okuma tutkusu var ama yapamıyor adam yanlış anlama ama merak ettim gercekten
bilmiyordum nerden ögrenebilirimEğer üniversite düşünüyorsanız devlet bursu var 400tl civarı. Okulun çok bi masrafı olmuyor. Fotokopiler ve yol parası. Herşey ücretsiz artık.
Nasip. Benim için çok zor olmadı. Hamileligimi öğrenince eşim de bana destek oldu. Okula devam zorunluluğu yok. Evde çalışıyorum. Çok açıklama yapınca kendini övüyor diyorlar fazla açıklamıyorum :)
18de
Maaşı 2 katından fazla dediğiniz miktarın. İlk başta biraz birikim vardı takılar vs. Borç harç yatırım yaptık sandığımızdan fazla kazandık sonra arkası geldi.
Normal dogum. Yok uzaktayım kv den. İdare ediyoruz maddi olarak. Benim de tanıdığım yok :) ama çocuk sayısı gitgide artıyor çevremizde :) amin teşekkür ederim.
Burda konu açıp 6.çocuk geliyor eşim tekstilde çalışıyor beni dövüyor boşanmak istiyorum mesleğim yok desem ağızlarının suyu aka aka yorum yapar bazıları. Dik durmam batıyor sanırım.insanların tuhafına gidiyor sanırım 6 çocukla baş edebilmek, hem de hiç şikayet etmeden :)
ben çok istiyorum bi daha olsun ama cesaretim yok oglum çok zor bi çocukkızlar acık olalım 6 cocuklu bır kadın cocukların tum duygusal ıhtıyaclarını karsılıyabılır mı? hemde okurken ustelık ınt faal gezerken ?
bu cocukların tum ıhtıyacı karınlarını doyurmak fılan olamaz bence hıc bısey olmasa onların geleceklerı ıcın derslerı var 1 ve 2 numaranın. 6 cocuk yapmak evet buyuk cesaret bu ayrı bısey ama 1 veya 2 hadı 3 cocuklu kadınlar gıbı ılgı gorebıleceklerını sanmıyorum. ılgı ıstememelerıde bunun gostergesı bence kadın 3 bolunmesı lazım kı anca olsun.
sırf cocukların buyumesı oyun degıl, bağ var kalabalık aile güzel sıcak dagınık bır ev ne hos kulaga hos gelıyor ama butun hersey bu olamaz
Allah bilir:) eşim istiyor ama ben şimdilik düşünmüyorum. Biraz kendime vakit ayirmaliyim. Başarmak istediğim şeyler var. Olursa kendimi daha iyi hissedeceğim. Onun için de biraz dinlemeliyim :)Bu sondur demi..
Bunun hem maddi hem manevi yönüde var..
insanlara inandırıcı gelmiyor olabilir yani bilmiyorum amaBurda konu açıp 6.çocuk geliyor eşim tekstilde çalışıyor beni dövüyor boşanmak istiyorum mesleğim yok desem ağızlarının suyu aka aka yorum yapar bazıları. Dik durmam batıyor sanırım.
evet eğer bahsettiğin gibi bir yaşamın olsaydı, bitmiştin sen :)Burda konu açıp 6.çocuk geliyor eşim tekstilde çalışıyor beni dövüyor boşanmak istiyorum mesleğim yok desem ağızlarının suyu aka aka yorum yapar bazıları. Dik durmam batıyor sanırım.
Burda konu açıp 6.çocuk geliyor eşim tekstilde çalışıyor beni dövüyor boşanmak istiyorum mesleğim yok desem ağızlarının suyu aka aka yorum yapar bazıları. Dik durmam batıyor sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?