İkinci çocuk pişmanlığı yaşayan oldu mu?

Valla bence maddiyat ve şartlar düşündüğünüz kadar zor değildi bence eskiden. İşe sadece bebek bezinden bakmayın . Lise mezunu olmanın en büyük tahsil sayıldığı yıllardan bahsediyorsunuz. Yıllar önce babamın ortaokul tahsili ile girdiği bankaya yıllar sonra babam emekli olduktan sonra girmek istediğim de üniversite+yabancı dil sordular.

Çocukları bekleyen gelecek hiç böyle karanlık değildi. Sınavlar+sınavlar+sınavlar... Çocuğunuzu sokağa salıyordunuz arkadaşlarıyla deli gibi oynayıp mutlu bir çocukluk geçiriyordu. Ya şimdi? Hangi araba gelip çarpacak yada hangi sapık başına bela olacak diye ellerini bırakmaya korkuyoruz. Komşunuza "iki dakika benim çocuğa göz kulak ol deyip doktora gidip işini halledebilen"nesilden şimdi akrabasına bile güvenemeyen bir zamana geldi maalesef. Şimdi bütün gün evde olan çocuğunuzla birebir vakit geçirmeniz gerekiyor , yada parka onunla gitmeniz gerekiyor.

Çocuğum için çok güzel şeyler istiyor olmam gayet normal değil mi bu şartlarda. İyi bir okulda okusun , iyi bir çevrede,iyi arkadaşları olsun, iyi eğitim alsın,ileride zorluk sıkıntı çekmesin, kapı kapı dolaşmasın iş aramak için, maddi sıkıntı çekmesin, ileride o da çocuklarına sıkıntı yaşatmasın demenin neresi yanlış. Evet önce insan olsun, varı yoku bilsin, hayatta herşeyi istediği an elde edemeyeceğini bilsin bunda hem fikirim ama, doğuracağım çocuğa en iyi hayatı sunmak isteği de çok yerinde bir istek.

Kısacası eskiden çocuk büyütmek çok daha kolaydı. Tek dert bez yıkamaktı belki de, al 5 metre amerikan bezi 4 çocuk büyüt..

1. Si maddiyat önemli. 2. Çocuk ile ilk çocuğun için bütçende eskiye oranla kısma olabilecek bir maddi durumun varmı.

2. Psikolojik olarakta hazır misiniz ki eşin değilse bile bu bir sorun.

3. Sosyal olmayı seven biri misiniz. Benimde1 çocuğum var. Onunla doğduğundan beri gezeriz. Tabi çok küçük iken kısıtlandı biraz hatta hala bazen kısıtlı. Gezemeye alışverişe vs gittigimi hayal ediyorum2 çocukla çok zor. Özellikle kadının bir arabası yoksa daha zor. Cocuklardan biri hastalansa 2 sini birden hastaneye götürmek zor. 2 çocuğu birden anneme bırakmak zor

Bazen deniliyor cocuk tek başına sıkılır kardeş gerek. 1. Cocuk sıkılmasın diye kardeş yapmak da bencil ce geliyor. Halbuki2. Çocuğa ayıracağım bütçe ile çocuğuma dans veya spor kursu ayarlayabilirim.

Yani hem kendi hem çocuğum açısından düşünüyorum aslında.

Ve zaman okadar kötü ki. İzlediğim iğrenç haberler yüzünden geçen gün oğlumu öyle kötü gördüm ki rüyamda. Su pis dünyada onu nasıl koruycam diye korku içindeyim. Hadi bir tane gider okul çıkışı izlerim vs iki tane olunca nasıl başarıcam bunu. Dershaneye gitmeyen çocuk okadar az ki ve eğitim sisteminde bu okadar gerekli ki ve ailelerin eskiye nazaran çocuğun dersleri ile okadar çok ilgilenmesi. Yanlış yolları secmemesi için çocuğu okadar meşgul etmesi gerekiyor ki.
Bende aslında çocuk istemiyor değilim. Manevi olarak bir evlat daha olsun çok isterim ama bunlar gibi daha birsürü şey var aklımda

Valla 2 cocuk hadı 3 cocuk tamamda. 6 cocuk ne oluyor ben 28 yasındayım cocukları cok sevıyorum cokta zor gecıyor gebelıklerım evet ama butun hayatım cocuk olamaz. benımde kendı hayatım var ne bılım hıc bısey olmasa bıle ben 6 cocukla ıstısnasız guzelce ılgılenılebılecegını dusunmuyorum ve kaldıkı bunun vucuda verdıgı deformasyon , eş ile ilişki sosyal baglantılar yok yok 6 cocuklu kendımı hiç hayal edemedim

Belki birine faydam dokunur. Ya da zırt pırt insanları eleştiren çok çocuklulari ille de fakir cahil kimseler olarak görenler ön yargılarını değiştirirler.
ya özel olmazsa eşin ne kadar kazanıyorda yatırım yapıyor 5 çocuk büyütüyor kres vs nasıl yetişiyorsunuz gercekten merak ettim eşim 1800 tl alıyor 2 aydır biz kira market çocugun ihtiyacları vs yetiştiremiyoruz bırak yatırım yapmak okumak istiyorum hemde çok eşimde destek ama sırf mastaf olacak diye ona bile cesaret edemiyorum eşimin içinde okuma tutkusu var ama yapamıyor adam yanlış anlama ama merak ettim gercekten

Beni de ilgilendirmez konu sahibi sordu cvp yazdım..sizin kuzeninizde bu şekilde aks etmiş onlarda farklı olabilir tercih yine kendisine ait terazinin ne tarafı ağır basar ona göre değerlendirir hayırlı cumalar
Pardon 3.ye hamile dicektim.evet doğru sizede hayırlı cumalar

6.geliyor pişman olmadım ben.
Canım normal dogum mu yapıyorsun peki
Çünkü sezaryan tehlikeliymiş 3den sonra
Birde aile binasında mı oturuyorsun.hani sırf kv bana bulasmasın diye mi yapıyorsun cocuk.maddi durumunuz cok mu iyi nasıl guc yetiriyorsunuz
Doğrusu 6 cocuklu hiç tanıdıgım yok etrafımda yeni nesilde..
Allah sag salim kucagına almayı nasip etsin

Belki birine faydam dokunur. Ya da zırt pırt insanları eleştiren çok çocuklulari ille de fakir cahil kimseler olarak görenler ön yargılarını değiştirirler.
6 çocuk yaptın diye bir dayak yemediğin kalmış şu forumda

6.hamilelik tekrardan nasıl cesaret ettin..
Birde okuyorsun üstelik..
Nasip. Benim için çok zor olmadı. Hamileligimi öğrenince eşim de bana destek oldu. Okula devam zorunluluğu yok. Evde çalışıyorum. Çok açıklama yapınca kendini övüyor diyorlar fazla açıklamıyorum :)

Sen kaç yaşında evlendin 6. Çocuk 27 yaş yok artık ya
18de

Maaşı 2 katından fazla dediğiniz miktarın. İlk başta biraz birikim vardı takılar vs. Borç harç yatırım yaptık sandığımızdan fazla kazandık sonra arkası geldi.

Normal dogum. Yok uzaktayım kv den. İdare ediyoruz maddi olarak. Benim de tanıdığım yok :) ama çocuk sayısı gitgide artıyor çevremizde :) amin teşekkür ederim.

Eğer üniversite düşünüyorsanız devlet bursu var 400tl civarı. Okulun çok bi masrafı olmuyor. Fotokopiler ve yol parası. Herşey ücretsiz artık.

kızlar acık olalım 6 cocuklu bır kadın cocukların tum duygusal ıhtıyaclarını karsılıyabılır mı? hemde okurken ustelık ınt faal gezerken ?
bu cocukların tum ıhtıyacı karınlarını doyurmak fılan olamaz bence hıc bısey olmasa onların geleceklerı ıcın derslerı var 1 ve 2 numaranın. 6 cocuk yapmak evet buyuk cesaret bu ayrı bısey ama 1 veya 2 hadı 3 cocuklu kadınlar gıbı ılgı gorebıleceklerını sanmıyorum. ılgı ıstememelerıde bunun gostergesı bence kadın 3 bolunmesı lazım kı anca olsun.

sırf cocukların buyumesı oyun degıl, bağ var kalabalık aile güzel sıcak dagınık bır ev ne hos kulaga hos gelıyor ama butun hersey bu olamaz

Eğer üniversite düşünüyorsanız devlet bursu var 400tl civarı. Okulun çok bi masrafı olmuyor. Fotokopiler ve yol parası. Herşey ücretsiz artık.
bilmiyordum nerden ögrenebilirim

Bu sondur demi..
Bunun hem maddi hem manevi yönüde var..

insanların tuhafına gidiyor sanırım 6 çocukla baş edebilmek, hem de hiç şikayet etmeden :)
Burda konu açıp 6.çocuk geliyor eşim tekstilde çalışıyor beni dövüyor boşanmak istiyorum mesleğim yok desem ağızlarının suyu aka aka yorum yapar bazıları. Dik durmam batıyor sanırım.

ben çok istiyorum bi daha olsun ama cesaretim yok oglum çok zor bi çocuk

Bu sondur demi..
Bunun hem maddi hem manevi yönüde var..
Allah bilir:) eşim istiyor ama ben şimdilik düşünmüyorum. Biraz kendime vakit ayirmaliyim. Başarmak istediğim şeyler var. Olursa kendimi daha iyi hissedeceğim. Onun için de biraz dinlemeliyim :)

Burda konu açıp 6.çocuk geliyor eşim tekstilde çalışıyor beni dövüyor boşanmak istiyorum mesleğim yok desem ağızlarının suyu aka aka yorum yapar bazıları. Dik durmam batıyor sanırım.
insanlara inandırıcı gelmiyor olabilir yani bilmiyorum ama

evet eğer bahsettiğin gibi bir yaşamın olsaydı, bitmiştin sen :)
eğer bir aile maddi manevi yetebiliyorsa kimseyi ilgilendirmez kaç çocuk yaptıkları

Dik durma olayı değil,Allah uzun ömür versin evlatlarınada 6 tane olunca arkadaşlar ona şaşırdı..
İlk defa sende duyduk sayı olarak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…