İkinci çocuk pişmanlığı yaşayan oldu mu?

Yazış tarzindan mutlu oldugunu sanmistim,kusura bakma:)
Canım öyle mutsuzum da diyemem, günahsız bir yavrucak doğacak sonuçta. Ablası olarak onu korumak kollamak görevimdir ama biz başka ülkeye taşınıyoruz zaten çok görmeyeceğim :)

Her çocuk rızkıyla gelir diyorumm. 5. 6. Çocuk değil ya 2.

birinci planlayara cok ısteyerek oldu..ıkıncısı ıse istemeyerek oyle zamansız oyle plansız.
hıc ıstemedım allah bılıyor kac kere aldırmaya gıttım..kabullenmedim ..ta kı doğana kadar..
sımd ıyı kı doğur muşum dıyorum ..araları cok yakın ama büyüdüler
ben ıkıncı kızım da anne olduğumu ogrendım resmen :)

yalnz 6. hamılelıgı olan bı bayan vardı ..tebrıklerımı sunuyorum burdan ona..
ben hem ıkı coccuk hem iş hem ev..biitmiş durumdayım.

Ablam uç buçuk yıl ara verdı . Yo sorun olmadı zaten o risk cok az . Okadar yapan var kı ıkı uç sez sonrası yapan bile var
Hatta ssvd grubunda gördüm bi kadın beş aylıkken bebeği hamile kaldı normal yaptı öyle ıkı uç tane kadon vardı arada bir yıl vardı

Canım öyle mutsuzum da diyemem, günahsız bir yavrucak doğacak sonuçta. Ablası olarak onu korumak kollamak görevimdir ama biz başka ülkeye taşınıyoruz zaten çok görmeyeceğim :)
Nasıl yani evlisiniz çocuğunuz var mı me bilim dedıgın gibi çocuğa yazık

Nasıl yani evlisiniz çocuğunuz var mı me bilim dedıgın gibi çocuğa yazık
Evliyim, ilk çocuğuma hamileyim. Ama doğduktan sonra biz başka yere yerleşiyoruz. Kardeşimi de doğunca çok sık göremeyeceğim.

Eğer üniversite düşünüyorsanız devlet bursu var 400tl civarı. Okulun çok bi masrafı olmuyor. Fotokopiler ve yol parası. Herşey ücretsiz artık.
Devlet bursu mu kredisi mi? Kredi dediginde faiziyle geri ödüyorsun manasi yok hem de FAIZ var. Burssa o kadar maddi imkanlariniza rağmen burs nasil alabildiniz devletten?

Üniversitede kazandıktan sonra kyk başvuruyor sunuz. 400 TL burs ya da kredi çıkıyor. Kredi yaklaşık aynı miktar okul bittikten sonra ödeniyor
Ayni miktar mi? 6 bin lira katki kredisi aldim 8 bin lira odedim. Hani siz faize karsiydiniz ya o yuzden soyluyorum. Bizi krediyle ev aldigimiz icin "Allaha karsi geliyorsunuz o yuzden zengin olamıyorsunuz" diye suclarken krediyle okumak da abesle istigal olmuş

Teşekkür ederim birileri görev bildi beni eleştirmeyi :)

Keşke herkes öyle düşünse. .. ben kimseye ne tek çocuk mu olur mu öyle şey demedimi ama millet bana diyor.

Devlet bursu mu kredisi mi? Kredi dediginde faiziyle geri ödüyorsun manasi yok hem de FAIZ var. Burssa o kadar maddi imkanlariniza rağmen burs nasil alabildiniz devletten?
Kyk kredisi faiz değil tefe tufeyle geri ödeme yapılıyor. Araştırdığım kadarıyla caiz çünkü devlet zarara girmeden verdiği paranın, senin ödediğin günkü değerini alıyor. Ben kredi ya da burs alıyorum demedim. Bi arkadaş okumak istiyorum maddi durumum yok demişti onun için söyledim.

Yine gol değil. Dediğim gibi tefe tüfe faiz değil. İkincisi kredi aldığımı hiçbir yerde söylemedim. Arkadaşıma yardımcı olmaya çalıştım. Faiz yiyen Allah ve Rasulune savaş açmıştır diye ayette yazıyor. Benim dediğim birşey değildi.

Gerçekten bazı yorumları okudukca ben sinirleniyorum 8 88li arkadaş yerine. Yahu kadın 5 cocuk dogurmus, okuyor, kendine ve evlatlarına yetmeye calısıyor cabalıyor maşallah Allah güç kuvvet versin diyeceginize etmediginiz hakaret kalmadı. Yeter kardeşim eğer bir kadın isterse 6 cocuga da yeter 8 cocuga da 10 cocuga da. Kimisi bir taneye bakarken zorlanır o da normal. Benim annem bize yetti. şimdi torunlarına da aynı ilgi ve şefkatle bakıyor. Gönül rahatlıgıyla söyleyebilirim ki cevremdeki tüm annelerden cok daha ilgili çocuklarına katşı. Yani hayat sizin kafanızda kurdugunuz düşüncelere göre şekillenmiyor. Annemin hamileliklerinde akıllarınca dalga gecen insanlar şimdi okumus ve kariyer sahibi evlatlarını görünce gıptayla bakıyor. Demekki neymiş örnekleri varmıs olabilirmiş. Ayrıca tek cocugu olan bir annr olarak 8 88li seni kutluyorum canım. Hiç bir zaman cesaret edemeyecegim ama her zaman içten içe isteyecegim bir şeyi başarmışsın. Doğurmakla olmuyor diyen arkadaslar 6 hamilelik geçirmiş 5 tane doğum yapmıs bir kadının özverisini mi sorguluyorsunuz? Bırakın Allah aşkına

Ve yeter artık! Allah aşkına benimle uğraşmaktan asagilamaktan ve açığımı bulmaya çalışmaktan vazgeçin. Sadece son yazdığım şeyle ilgili değil. Sayfalar boyu okuyanlar bile yeter diyor. Benimle ne alıp veremediğiniz var? Durumum kötü dayak yiyorum okumadım evlendim açlıktan ölüyorum desem zil takıp oynayacak gibi bazılarınız. Çok şükür kendimize yetiyoruz çocuklarım mutlu eşim ve ben mutluyuz. Kime ne benim çocuğumdan? Benim kaç tane çocuğum olduğu sadece beni eşimi ve çocuklarımı ilgilendirir. Başka hiç kimseyi değil. Hergün onlarca kişi tebrik ederken aradan 3 5 tane kişi de çıkıyor. .. Her neyse lütfen bir daha benim hakkımda yazmayın zira konu ben değilim burda. Konu sahibine fikrimi beyan ettim sadece.

Teşekkür ederim. Ben de senin yazını okumadan önce patlamış bulundum :) canınızı sıkmayın. Alışkınım böylelerine ben :)

8 88li Bana ilham oldun doğruya dogru ben bir tuhafim bu aralar rahatsız ligimdan mi bilmiyorum hep yorgun gergin ve mutsuz hissediyorum bence bi konu acmalisin 6 cocugunla yaptigin aktivileri gununu deneyimleri ni falan yazabilir sin

Benim bakıcı+larim yok ki nerden çıkardınız. Sadece 3 haftadır yarım gün evime gelip yemek ve temizlik yapan bi bayan var. Ayrıca ben başarıdan bahsetmedim ki buradakiler tebrik etti sadece.

Ben de tebrik ediyorum seni ve önünde saygıyla egiliyorum. Ben 1 tanesiyle zor baş ederken sen nasil 6siyla baş ediyorsun hanimefendiiiii içten içe kiskanmadim değil valla ama maşallahimi da buraya koyar giderim yine de

Geçmiş olsun. Sihirli değnek kitabını okusana çok iyi geliyor. Kendimi çok daha pozitif buldum o kitabı okuduktan sonra :) bi de kendine vakit ayır. Sen ne kadar iyi olursan o kadar iyi bi anne olursun. Gerekirse 1 saat az uyu. Ben sabah namazdan sonra uyumayıp koridorda yürüyorum bazen o bile iyi geliyor. Pencereleri aç nefes al inan rahatlarsın. Biraz uykudan feragat etmek gerekecek ama. Onun yerine de öğlen uyursun vakit bulabilirsen. Belki açarız bi konu beraber sohbet ederiz :)

Ben de tebrik ediyorum seni ve önünde saygıyla egiliyorum. Ben 1 tanesiyle zor baş ederken sen nasil 6siyla baş ediyorsun hanimefendiiiii içten içe kiskanmadim değil valla ama maşallahimi da buraya koyar giderim yine de
Tek çocuk çok daha zor merak etmeyin. Sizin yaptığınızın yanında benimki hiç :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…