Ben öğrenince pek mutlu olmadım, hala da çok sıcak bakmıyorum ama Allahın verdiği bir can, kabullenicez artık :)
Teşekkürler, Allah sağlık versin.
Canım öyle mutsuzum da diyemem, günahsız bir yavrucak doğacak sonuçta. Ablası olarak onu korumak kollamak görevimdir ama biz başka ülkeye taşınıyoruz zaten çok görmeyeceğim :)Yazış tarzindan mutlu oldugunu sanmistim,kusura bakma:)
Ablam uç buçuk yıl ara verdı . Yo sorun olmadı zaten o risk cok az . Okadar yapan var kı ıkı uç sez sonrası yapan bile varKaç yıl ara verdi ablan
İç dikişler yırtılma riski olursa
Hatta ssvd grubunda gördüm bi kadın beş aylıkken bebeği hamile kaldı normal yaptı öyle ıkı uç tane kadon vardı arada bir yıl vardıAblam uç buçuk yıl ara verdı . Yo sorun olmadı zaten o risk cok az . Okadar yapan var kı ıkı uç sez sonrası yapan bile var
Evlimizşnşz siz çocuğa yazık yaşlı annesı okacak annesı gibi ablası :)Masallah dicem vallane guzel iki nesil ayni yasta olacak super:)
Nasıl yani evlisiniz çocuğunuz var mı me bilim dedıgın gibi çocuğa yazıkCanım öyle mutsuzum da diyemem, günahsız bir yavrucak doğacak sonuçta. Ablası olarak onu korumak kollamak görevimdir ama biz başka ülkeye taşınıyoruz zaten çok görmeyeceğim :)
Evliyim, ilk çocuğuma hamileyim. Ama doğduktan sonra biz başka yere yerleşiyoruz. Kardeşimi de doğunca çok sık göremeyeceğim.Nasıl yani evlisiniz çocuğunuz var mı me bilim dedıgın gibi çocuğa yazık
Devlet bursu mu kredisi mi? Kredi dediginde faiziyle geri ödüyorsun manasi yok hem de FAIZ var. Burssa o kadar maddi imkanlariniza rağmen burs nasil alabildiniz devletten?Eğer üniversite düşünüyorsanız devlet bursu var 400tl civarı. Okulun çok bi masrafı olmuyor. Fotokopiler ve yol parası. Herşey ücretsiz artık.
Ayni miktar mi? 6 bin lira katki kredisi aldim 8 bin lira odedim. Hani siz faize karsiydiniz ya o yuzden soyluyorum. Bizi krediyle ev aldigimiz icin "Allaha karsi geliyorsunuz o yuzden zengin olamıyorsunuz" diye suclarken krediyle okumak da abesle istigal olmuşÜniversitede kazandıktan sonra kyk başvuruyor sunuz. 400 TL burs ya da kredi çıkıyor. Kredi yaklaşık aynı miktar okul bittikten sonra ödeniyor
Teşekkür ederim birileri görev bildi beni eleştirmeyi :)Cnm senin cocuklar bu konuda niye insanlara dert oldu ben de şaşırdım kaldim. Konunun başında 6.ya hamileyim pisman degilim yazdin.o dakkadan sonra 40 kusur sayfadir haala konu sensin. Kime ne senin çocuklardan. Gencsin bakabiliyorsun.niye bakamayasin insamlar 15 taneye bakiyorlar kreslerde. Paramız da yetiyor diyorsun. Daha nee.ben 5 kardeşim ve hepsinin ayri ayri2 faydasi var bana manevi olarak. Zor zamanlarimda destek bana hepsi. Seni elestirenler hepsi 2 kardesmi yanii. Ohh uni de bitiyormus. Ne guzel işte. Zordur elbet bakmasi ama sonuçta senin seçimin ve guzel yönleri de vardır. Bayramlariniz şenlikli olur mesela.
Keşke herkes öyle düşünse. .. ben kimseye ne tek çocuk mu olur mu öyle şey demedimi ama millet bana diyor.Biz 3 kardeşiz ama annem hamile, 4.kardeşim yolda yaniBakan 45 yaşında da doğurup bakar. Gerçekten herkes çocuk sayınıza takmış... Şahsen en uç limitim 2 çocuk, o zaman ben yapmam, sizin 6, siz yaparsınız, kime ne, isteyen yapar istemeyen yapmaz...
Kyk kredisi faiz değil tefe tufeyle geri ödeme yapılıyor. Araştırdığım kadarıyla caiz çünkü devlet zarara girmeden verdiği paranın, senin ödediğin günkü değerini alıyor. Ben kredi ya da burs alıyorum demedim. Bi arkadaş okumak istiyorum maddi durumum yok demişti onun için söyledim.Devlet bursu mu kredisi mi? Kredi dediginde faiziyle geri ödüyorsun manasi yok hem de FAIZ var. Burssa o kadar maddi imkanlariniza rağmen burs nasil alabildiniz devletten?
Yine gol değil. Dediğim gibi tefe tüfe faiz değil. İkincisi kredi aldığımı hiçbir yerde söylemedim. Arkadaşıma yardımcı olmaya çalıştım. Faiz yiyen Allah ve Rasulune savaş açmıştır diye ayette yazıyor. Benim dediğim birşey değildi.Ayni miktar mi? 6 bin lira katki kredisi aldim 8 bin lira odedim. Hani siz faize karsiydiniz ya o yuzden soyluyorum. Bizi krediyle ev aldigimiz icin "Allaha karsi geliyorsunuz o yuzden zengin olamıyorsunuz" diye suclarken krediyle okumak da abesle istigal olmuş
Teşekkür ederim. Ben de senin yazını okumadan önce patlamış bulundum :) canınızı sıkmayın. Alışkınım böylelerine ben :)Gerçekten bazı yorumları okudukca ben sinirleniyorum 8 88li arkadaş yerine. Yahu kadın 5 cocuk dogurmus, okuyor, kendine ve evlatlarına yetmeye calısıyor cabalıyor maşallah Allah güç kuvvet versin diyeceginize etmediginiz hakaret kalmadı. Yeter kardeşim eğer bir kadın isterse 6 cocuga da yeter 8 cocuga da 10 cocuga da. Kimisi bir taneye bakarken zorlanır o da normal. Benim annem bize yetti. şimdi torunlarına da aynı ilgi ve şefkatle bakıyor. Gönül rahatlıgıyla söyleyebilirim ki cevremdeki tüm annelerden cok daha ilgili çocuklarına katşı. Yani hayat sizin kafanızda kurdugunuz düşüncelere göre şekillenmiyor. Annemin hamileliklerinde akıllarınca dalga gecen insanlar şimdi okumus ve kariyer sahibi evlatlarını görünce gıptayla bakıyor. Demekki neymiş örnekleri varmıs olabilirmiş. Ayrıca tek cocugu olan bir annr olarak 8 88li seni kutluyorum canım. Hiç bir zaman cesaret edemeyecegim ama her zaman içten içe isteyecegim bir şeyi başarmışsın. Doğurmakla olmuyor diyen arkadaslar 6 hamilelik geçirmiş 5 tane doğum yapmıs bir kadının özverisini mi sorguluyorsunuz? Bırakın Allah aşkına
Benim bakıcı+larim yok ki nerden çıkardınız. Sadece 3 haftadır yarım gün evime gelip yemek ve temizlik yapan bi bayan var. Ayrıca ben başarıdan bahsetmedim ki buradakiler tebrik etti sadece.
Geçmiş olsun. Sihirli değnek kitabını okusana çok iyi geliyor. Kendimi çok daha pozitif buldum o kitabı okuduktan sonra :) bi de kendine vakit ayır. Sen ne kadar iyi olursan o kadar iyi bi anne olursun. Gerekirse 1 saat az uyu. Ben sabah namazdan sonra uyumayıp koridorda yürüyorum bazen o bile iyi geliyor. Pencereleri aç nefes al inan rahatlarsın. Biraz uykudan feragat etmek gerekecek ama. Onun yerine de öğlen uyursun vakit bulabilirsen. Belki açarız bi konu beraber sohbet ederiz :)
Tek çocuk çok daha zor merak etmeyin. Sizin yaptığınızın yanında benimki hiç :)Ben de tebrik ediyorum seni ve önünde saygıyla egiliyorum. Ben 1 tanesiyle zor baş ederken sen nasil 6siyla baş ediyorsun hanimefendiiiiiiçten içe kiskanmadim değil valla ama maşallahimi da buraya koyar giderim yine de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?