ay ben de 2 senedir evlat istiyorum ama henüz ALLAH OL demedi bizim için hayırlı zaman inş tez zamandır beklemedeyim bence canım ikinci bir evlat olmalı kardeş gibi olmaz ben de 2 kardeşim bir erkek kardeşim var aramızda 10 yaş var keşke bir de kız kardeşim bacım olsaydı ..Evet tek sebebi maddiyat, ona göre çocuğumuza şu an saglayabildiğimiz imkanları azaltmak haksızlıkmış, eşim kendi de tek çocuk ve kardeş duygusunu bilmiyor ve bilmediği için de çok da önemli birşey olarak görmüyor. Bir çocuk daha yapmak bencilce bir karar olup çocuğumuzun gelecegınden çalmak ona göre
ay canım bana da dua et çok memnun olurum 2 senedir bebeğimiz olmuyor hiç bir sorunumuz olmamasına rağmen6.geliyor pişman olmadım ben.
Benim oglumun uyku problem i var ve asamiyoruzGeçmiş olsun. Sihirli değnek kitabını okusana çok iyi geliyor. Kendimi çok daha pozitif buldum o kitabı okuduktan sonra :) bi de kendine vakit ayır. Sen ne kadar iyi olursan o kadar iyi bi anne olursun. Gerekirse 1 saat az uyu. Ben sabah namazdan sonra uyumayıp koridorda yürüyorum bazen o bile iyi geliyor. Pencereleri aç nefes al inan rahatlarsın. Biraz uykudan feragat etmek gerekecek ama. Onun yerine de öğlen uyursun vakit bulabilirsen. Belki açarız bi konu beraber sohbet ederiz :)
Merak etme canım bi zamanı vardır onu bekliyordur bebeğin. Benim bi arkadaşım da uzun zaman bekledi şimdi son 2 3 haftası kaldı. İnşallah hayırlı sağlıklı Allah yolunda güzel evlatlarınız olur :) gönlünüzde olan hakkınızda hayırlı olsun, hakkınızda hayırlı olana gönlünüz razı olsun inşallah :)ay canım bana da dua et çok memnun olurum 2 senedir bebeğimiz olmuyor hiç bir sorunumuz olmamasına rağmen
ay ben de 2 senedir evlat istiyorum ama henüz ALLAH OL demedi bizim için hayırlı zaman inş tez zamandır beklemedeyim bence canım ikinci bir evlat olmalı kardeş gibi olmaz ben de 2 kardeşim bir erkek kardeşim var aramızda 10 yaş var keşke bir de kız kardeşim bacım olsaydı ..
çocuk varlığı da bilecek yokluğu da hem benim çevremdeki tek evlatlı ailelerin çocukları da çok şımarık da demek istemiyorum da mesela kaynımın tek kızı var bize geliyor 11-12 yaşındaki çocuk meyvesuyunun markasını beğenmiyor yani bunlar da mesela tek kaynım çalışıyor memur bir aile ama her şeyi evlatlarına yapıyorlar bu yanlış bence...
çocuk öyle de böyle de büyür demiyorum kardeş bambaşkadır ona da olur çocuk bereketiyle gelir şimdiki evladınızın bir imkan azalması olur diye bir şey olmaz bence ilerde çok pişman olursun
amin canım ALLAH RAZI OLSUN inş ALLAH bizi de hayırlısıyla sevindirir de hayırlı sağlıklı salih ve saliha evlatlarımız olur bizim de inş aminMerak etme canım bi zamanı vardır onu bekliyordur bebeğin. Benim bi arkadaşım da uzun zaman bekledi şimdi son 2 3 haftası kaldı. İnşallah hayırlı sağlıklı Allah yolunda güzel evlatlarınız olur :) gönlünüzde olan hakkınızda hayırlı olsun, hakkınızda hayırlı olana gönlünüz razı olsun inşallah :)
Ne kadarlık?Benim oglumun uyku problem i var ve asamiyoruz
2,5 yaşında ilk 4 ay guzeldi sonra değişti huyu ama sinir ve inat dogdu dogali var amcalari ve büyük dedeler imiz cok sinirli ilk 9 10 ay evde tv yi kaldırdım gecen yaz da 6 7 ay ne tv ne telefon kullanmadik ama olmadı biz vermemek icin direndikce halasi amcasi falan verdiler onceden dinlerdi sözümü simdi hic bir şekilde ne beni ne babayi dinlemiyor dr a gittik ama 2 yas sendromu dedi ve etrafin da bize destek olması lazım mis ki kolay atlatabilelim ama malesef babaannede hala da amcalar da gizliden gizliye bazen göre göre dediğin i yapıyorNe kadarlık?
Haklisiniz. Insanlar sorunca tek cocuk yapicam diyorum ve hakaret etmisim gibi bakiyolar yuzune. Nasi tek cocukta kalirsin, nasi kardes yapmazsin, onu tek mi birakicaksin inanamiyorum diye sanki onlarin cocuklarini calmisim. Esim ve ben de bu kararimizdan memnunuz. Dunya kadar paran var nicin baska cocuk dusunmuyorsun diyolar sanki cocuk parayla olculu. Ben de durumumuz cok kotu, cok zor geciniyoruz, esimden sikayetciyim daha fazla cocuk yapip baglanamam desem mutluluktan olecekler bazilari. Insanlarin cocuk sayisina karismak bu ulkenin en buyuk derdi.Ve yeter artık! Allah aşkına benimle uğraşmaktan asagilamaktan ve açığımı bulmaya çalışmaktan vazgeçin. Sadece son yazdığım şeyle ilgili değil. Sayfalar boyu okuyanlar bile yeter diyor. Benimle ne alıp veremediğiniz var? Durumum kötü dayak yiyorum okumadım evlendim açlıktan ölüyorum desem zil takıp oynayacak gibi bazılarınız. Çok şükür kendimize yetiyoruz çocuklarım mutlu eşim ve ben mutluyuz. Kime ne benim çocuğumdan? Benim kaç tane çocuğum olduğu sadece beni eşimi ve çocuklarımı ilgilendirir. Başka hiç kimseyi değil. Hergün onlarca kişi tebrik ederken aradan 3 5 tane kişi de çıkıyor. .. Her neyse lütfen bir daha benim hakkımda yazmayın zira konu ben değilim burda. Konu sahibine fikrimi beyan ettim sadece.
Eğer abileri olmasa benim ufaklık da zorlayacak gibiydi. Ama şimdi mesela odanıza diyorum herkes tıpış tıpış gidince o da ses çıkarmadan gidiyor. Evde tekken Gitmicem diye direniyordu. Geçici bi dönem inşallah kolay atlatırsınız.2,5 yaşında ilk 4 ay guzeldi sonra değişti huyu ama sinir ve inat dogdu dogali var amcalari ve büyük dedeler imiz cok sinirli ilk 9 10 ay evde tv yi kaldırdım gecen yaz da 6 7 ay ne tv ne telefon kullanmadik ama olmadı biz vermemek icin direndikce halasi amcasi falan verdiler onceden dinlerdi sözümü simdi hic bir şekilde ne beni ne babayi dinlemiyor dr a gittik ama 2 yas sendromu dedi ve etrafin da bize destek olması lazım mis ki kolay atlatabilelim ama malesef babaannede hala da amcalar da gizliden gizliye bazen göre göre dediğin i yapıyor
Herkes kendinden olmayanı kötü görüyor çünkü. Ay çok zayıfsın, yok biraz kilo ver; ne tek çocuk mu, bu zamanda 6 çocuk mu; alevi Sünni Şii; başı açık olana zorla kapan, kapalı olana ne biçim kapali sin, çok kapalı olana ne öyle çarşaf gibi vs vs. Bitmez bu insanlar kulak tıkamak lazım bazenHaklisiniz. Insanlar sorunca tek cocuk yapicam diyorum ve hakaret etmisim gibi bakiyolar yuzune. Nasi tek cocukta kalirsin, nasi kardes yapmazsin, onu tek mi birakicaksin inanamiyorum diye sanki onlarin cocuklarini calmisim. Esim ve ben de bu kararimizdan memnunuz. Dunya kadar paran var nicin baska cocuk dusunmuyorsun diyolar sanki cocuk parayla olculu. Ben de durumumuz cok kotu, cok zor geciniyoruz, esimden sikayetciyim daha fazla cocuk yapip baglanamam desem mutluluktan olecekler bazilari. Insanlarin cocuk sayisina karismak bu ulkenin en buyuk derdi.
İnşallahEğer abileri olmasa benim ufaklık da zorlayacak gibiydi. Ama şimdi mesela odanıza diyorum herkes tıpış tıpış gidince o da ses çıkarmadan gidiyor. Evde tekken Gitmicem diye direniyordu. Geçici bi dönem inşallah kolay atlatırsınız.
Herkes kendinden olmayanı kötü görüyor çünkü. Ay çok zayıfsın, yok biraz kilo ver; ne tek çocuk mu, bu zamanda 6 çocuk mu; alevi Sünni Şii; başı açık olana zorla kapan, kapalı olana ne biçim kapali sin, çok kapalı olana ne öyle çarşaf gibi vs vs. Bitmez bu insanlar kulak tıkamak lazım bazen
Inatlarina tek cocuk yapicam yani, kime ne arkadasim ben 2.cocugu istemiyorsam? Ben hic cocuk istemiyordum sirf esim icin doguruyorum, o da kazara oldu diye, aldirmaya kiyamadim. Herkes oyle diyo sen bi dogur bi tane daha isticeksin diyorlar israrla bir de, tovbe tovbe... Artik kulak tikiyorum. Sen bi tane daha dogur sevelim o zaman diyorum. Allah isteyene versin.Eğer abileri olmasa benim ufaklık da zorlayacak gibiydi. Ama şimdi mesela odanıza diyorum herkes tıpış tıpış gidince o da ses çıkarmadan gidiyor. Evde tekken Gitmicem diye direniyordu. Geçici bi dönem inşallah kolay atlatırsınız.
Herkes kendinden olmayanı kötü görüyor çünkü. Ay çok zayıfsın, yok biraz kilo ver; ne tek çocuk mu, bu zamanda 6 çocuk mu; alevi Sünni Şii; başı açık olana zorla kapan, kapalı olana ne biçim kapali sin, çok kapalı olana ne öyle çarşaf gibi vs vs. Bitmez bu insanlar kulak tıkamak lazım bazen
Cok doldurmuşlar seni de boşver takma kafana. Sinir stres iyi değil. Zaten yurt dışına gidiyorsun sanırım orda karışmaz eminim kimse Burdakileri de ayda yılda bir görürsün tamam işte üzme kendini. Sen kurtuldun ya benInatlarina tek cocuk yapicam yani, kime ne arkadasim ben 2.cocugu istemiyorsam? Ben hic cocuk istemiyordum sirf esim icin doguruyorum, o da kazara oldu diye, aldirmaya kiyamadim. Herkes oyle diyo sen bi dogur bi tane daha isticeksin diyorlar israrla bir de, tovbe tovbe... Artik kulak tikiyorum. Sen bi tane daha dogur sevelim o zaman diyorum. Allah isteyene versin.
Kendi ailem ve kv kp disinda kimseyle cok gorusmeyecegim zaten. Sen de 'bize yetmiyo bu kadar cocuk biraz daha dogurucam' de onlara neCok doldurmuşlar seni de boşver takma kafana. Sinir stres iyi değil. Zaten yurt dışına gidiyorsun sanırım orda karışmaz eminim kimse Burdakileri de ayda yılda bir görürsün tamam işte üzme kendini. Sen kurtuldun ya benben de bazen inadına doğuracam diyorum ama seninki kadar kolay değil o iş :))
Şimdilik hayır ama bilemiyorum nasip olursa da başımın üstüne. Şu anlık okulu bitirip hakimlik sınavına kafayı taktım. Bu sene zor tabi kitap açmadım ama seneye ya da sonraki sene ne kadar sürerse sürsün çok istiyorum. Bi de 30 dan sonra kafam rahat olsun diye hayal kuruyorum :) çünkü git gide zorlaşıyor benim için. Yas geçtikçe tahammül azalıyor. Bi de eşimin bi rahatsızlığı çıktı bebekle ve onunla aynı anda ilgilenmek çok zor olur.Kendi ailem ve kv kp disinda kimseyle cok gorusmeyecegim zaten. Sen de 'bize yetmiyo bu kadar cocuk biraz daha dogurucam' de onlara ne
6.cidan sonra baska dusunuyor musun canim?
Bu konuda haklisinŞimdilik hayır ama bilemiyorum nasip olursa da başımın üstüne. Şu anlık okulu bitirip hakimlik sınavına kafayı taktım. Bu sene zor tabi kitap açmadım ama seneye ya da sonraki sene ne kadar sürerse sürsün çok istiyorum. Bi de 30 dan sonra kafam rahat olsun diye hayal kuruyorum :) çünkü git gide zorlaşıyor benim için. Yas geçtikçe tahammül azalıyor. Bi de eşimin bi rahatsızlığı çıktı bebekle ve onunla aynı anda ilgilenmek çok zor olur.
Amin inşallah. Ya benim anlatmak istediğim siz de yazmışsınız ablaları gelince küçükler de çok seviniyor bayram havası oluyor diye. Bizim ev sürekli onların birbiriyle oynamasına geçiyor. Bi gün kağıttan uçak yapıp oynuyorlar bi gün gobeklerini şişirip yarışıyorlar başka bi gün kovalamaca saklambaç. Anneyi isteyen olmuyor. İstediklerinde de zaten gayet boşum ben ilgileniyorum. Ben boş durmayı hiç sevmeyen biriyim. Hatta şu zaman bile kursa mi gitsem onu mu bunu mu yapsam onlar okuldayken diyorum. Vizeler var şimdi. Onlar bi bitsin bi uğraş bulucam kendime inşallah.8 88li
Cocuklarînla ilgilenebiliyorsan ne mutlu ablacim
Ya ben sunu gordum benim de 4 taneydi ya
Ne zaman tr ye gelsem alay ederlerdi 4 tanemi diye koylu usulu cocuklari siralamissîn diye gulusurlerdi
Az cocuk yapmak modernlik oluyor bazilarina Gore
Fransadayim ve burda koklu , kulturlu, okumus aileler 6-7hatta daha fazla cocuk yapiyorlar
Annem de 7 tane cocuk yapmis
5 erkek Kardesim de trnin en iyi universitelerinde okuyup ve simdi ust kademelerde gorevliler kiz kardesimde ayni
Birbirine bagli bir aileyiz sukur ve kardes sevgisi bambaska
Ben zorlu bir donemi ailem sayesînde atlattim
Kardeslerimîn beni bir aramasi bile uzakta olsalar bile manevi destek olmalari dunyaya degerdi yani
Umarim herkes cocuklarini ulkeye ve kendisine hayirli bir evlat olarak yetistirir
Cok cocuga karsi degilim cok dogurup ilgisiz birakmaya karsiyim
Senin açığını bulmaya çalışmıyorum ki. Yazdıkların celiskili geliyor. Ama seni sevmiyorum bak bu dogruya dogru. Hayir kiskandigim icin değil. Insanlari asagiladigin icin. Bunu yeni de yapmadin gecen yil Suriyeliler konusunda siz de bizim gibi cok zengin semtlerde oturun dediginden beri sana kıl oluyorumTeşekkür ederim birileri görev bildi beni eleştirmeyi :)
Keşke herkes öyle düşünse. .. ben kimseye ne tek çocuk mu olur mu öyle şey demedimi ama millet bana diyor.
Kyk kredisi faiz değil tefe tufeyle geri ödeme yapılıyor. Araştırdığım kadarıyla caiz çünkü devlet zarara girmeden verdiği paranın, senin ödediğin günkü değerini alıyor. Ben kredi ya da burs alıyorum demedim. Bi arkadaş okumak istiyorum maddi durumum yok demişti onun için söyledim.
Yine gol değil. Dediğim gibi tefe tüfe faiz değil. İkincisi kredi aldığımı hiçbir yerde söylemedim. Arkadaşıma yardımcı olmaya çalıştım. Faiz yiyen Allah ve Rasulune savaş açmıştır diye ayette yazıyor. Benim dediğim birşey değildi.
Ben 3 yaşını 30 a gelmeden halledeyim istiyorum zaten. Sonrası kafa rahat olsun. Bakınca kulağa hoş geliyor 6 çocuk en küçüğü 3 yaşında anne daha 30 :)) hamileliklerim zorlaşıyor uykusuz kaldıkça yoruldukça tahammül azalıyor. Onlara daha verimli olabilmek için önce kendime vakit ayirmali kendim mutlu olmalıyım farkındayım. Onun için de çalışmayı düşünüyorum işte. Bakalım nasip.Bu konuda haklisin
Bir yastan sonra insan tahammul edemiyor
Hem de sagligin acisindan ust uste dogurmussun
Kendine ayiricak zamanin olsun
6 cocuk ye ye bitmez
Ben 40 à Yeni girdim ve benim 4 No 3 yasina giricek inan bazan kaldiramiyorum
35 ten sonra cocuk yapmak bakabilmek zorluyor
Son bi cocuga niyetin varmi bilmem ama eger final yapicaksan da 35 e gelmeden yap
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?