İkinci çocuk pişmanlığı yaşayan oldu mu?

Tam olarak öyle yazmamıstım ama haklısın orda çok hatalıydım. Yazılan bir kaç şeye kızıp yazmıştım ve pişman oldum :) zaten senin için demedim sadece 2 3 gündür baya bi cevap yetiştirmeye çalıştım bir kaç kişiye çok kızmıştım.

6.geliyor pişman olmadım ben.
Ayyy nasıl bir sabır ben ikinci ye hamileyim ama kara kara düşünüyorum belkide anksiyetem var vardır bir hayrı dedik aldırmadık takdir Allah'ın insaallah iyi olurum çocuğuma bakabilirim

Gerçi siz anneler açısından pişman olan var mı diye sormuşsunuz ama, ben kendi açımdan yorumlayayım. Benim kardeşim var, yaş farkımız da sizin çocuk doğurursanız aralarında olacak yaş farkı kadar aşağı yukarı. Çocukluğumda çok kavga ettik zıt cinsiyetten olduğumuz için, annem pişman olmamıştır ama kafayı yedirtirdik kadına yani... Bunun dışında, kardeş sahibi olmayan arkadaşlarım var, kardeşi olanlar evet kardeşini canı gibi sever, ama olmayan da eksikliğini çok fazla duyumsamıyor. Ya keşke kardeşim olsaydı diyen arkadaşlarım var mesela ama hiçbiri de yana yakıla kardeş hasreti isteği yaşamıyor. Sadece tatmadıkları için ya olsa nasıl olurdu acaba düşüncesindeler... Burada eşinizi haklı buldum, bir çocuğu donanımlı yetiştirebilecek imkana sahipseniz, bu hakkı onun elinden almak sırf ikinci çocuk isteği yüzünden bencillik olur. Ülkenin 10ar tane çocuğa çok nüfusa ihtiyacı yok, nitelikli nüfusa ihtiyacı var. Bir tane çok nitelikli evlat yetiştirebilirseniz, yetiştireceğiniz iki orta nitelikli evlattan yeğdir. Bir annenin, kendimin, kardeşsiz arkadaşlarımın açısından yorumladım. Açıkçası maddi açıdan elverişsiz insanların çok çocuk yapması da dünyanın en tuhaf bencilce düşüncesi, Allah rızkını vermiyor o çocukların... Çok çocuk sahibi olup da dünyaya eğitimsiz niteliksiz nüfus fazlalığı olmaktansa bazı insanlar çocuk bile yapmamalı aslında, ama yapıyorlar... Sizin durumunuz bir tane çocuğa yetiyorsa, hakkıyla yetiştirebilmek için, bence o çocuk için en iyisini düşünmelisiniz.

Bencede bir çocuğu kardesi olmadan büyütmek çok bencilce onunda hakkı var kardes sevgisine herkesin kendi dusuncesi tabi

Iki kizim var alti yil ugrastim olmadi.34 de ilk prensesim 36 da ikinci prensesim dogdu.aralari iki yas dort ay.zorlandim hala cok zor olmasa da neren dogurdum ikinciyi diyorum ama cok pisman oluyorum.kizlarimi cok ama cok seviyorum.kucugu 9 ay 10 gunluk oldu ama tam bir bal tombul beyaz tenli bir tas bebek.masallah yavrularima yasin sinirda hemen yap kardes candir. Cokda seversin emin ol sana can yoldasi eve nese olur.esininde karari onemli tabi ben iyi ki olmus diyorum simdi butun aile bayiliyoruz elifimize..

Cocuklarim icin pisman olnuyorum.. Allahim acilarini gostermesin.. ama niye evlendimki cok dedim diyorumda hala.. sorunluluk vs bana gore degilmiymis ne

Ben tek çocuklara üzülüyorum şuan kendime bakıyorum arkadaş bi yere kadar abla abi gibisi yok.. Aileler bencillik yapıyor bence tek çocuk yaparak kendi anne babalık duygularını yaşıyorlar ama. O çocuk ilerde yanlız onun çocuğunun bile teyzesi amcası yada halası kuzeni olmicak çok kötü ve bencilce bir düşünce bir ayakkabı eksik alın bir odayı kardeşiyle paylaşsın ama tek olmasın

merhaba, ksinlikle kardeş yapılması taraftarıyım. dünyanın bin bir türlü hali var. Ölüm sırayla gelirse büyük ihtimal çocuklarımızdan önce göçüp gideceğiz. geride kalana kanından canından destek bırakılması gerektiğini düşünüyorum. Belki ilerde çocuğunuz belki "keşke beni bir iki tane az kursa yollasaydınız da bir tane kardeş yapaydınız" diyecek? Rızjı veren allahtır. kardeş de candır:) eşinizi ikna edin derim ben:)

Çocuğu yapmıştır çoktan bence kaç yıllık konu

39 yasında ıkıncı cocugum dunyaya geldi...hep tek cocuk dusuncesındeydım...ama sımdı hiç pişman degilim...gec dogurdugum ıcınde pısman degilim...ıyıkı bu yasta olmus...oglum 14 yasındaydı...valla esimde bende cok mutluyuz..ılerı yasda daha bır guzel oluyor...tavsiye ederim.

Bence bir kardeşin varlığı ve verdiği güven sevgi hiçbir şeyle ölçülemez sırf bu yüzden ikinciyi yaptık varsın özel okula gitmesinler sorun buysa

Ayyy nasıl bir sabır ben ikinci ye hamileyim ama kara kara düşünüyorum belkide anksiyetem var vardır bir hayrı dedik aldırmadık takdir Allah'ın insaallah iyi olurum çocuğuma bakabilirim
Merak etme Allah veriyor bir kolaylık. Bak şimdi herkes uydu ben yürüyüş yapıp dizi izleyip konu okuyorum. Malum tek iş yapmaya alışık degilim :)

Merak etme Allah veriyor bir kolaylık. Bak şimdi herkes uydu ben yürüyüş yapıp dizi izleyip konu okuyorum. Malum tek iş yapmaya alışık degilim :)

Hahah aha, ben de tüm gün cocuklar ev derken aksam onlari yatirinca yorgunluktan bitsem de ne yapcam ben simdi diye kaliyorum öyle. Bu arada benim iki kücük cocuk var, yalniz bakiyorum. Cogu zaman yemek yaparken bile kucagimda kücügü, amele kasi oldu hep kollarim.
Benim hamilelik cok zor gecmese, ve de sezeryan olup sonrasinda cok kötü zamanlar gecirmesem cok cocuk isterdim herhalde. Yani bünyem ne kadar kabul ederse söyle bes alti tane daha bebegim olsun isterdim.
Ikinciyi bile bir deli cesaretiyle yaptim, süründüm resmen aylarca bulantidan, kizim da beninmle beraber perisan oldu. O zamanlari bir daha hatirlamak istemem.
Neyse ya yapabildikten sonra cocuk cok güzel birsey.

Haklısın. Bebek olunca yemek temizlik gerçekten çok zor. Sabah beslenme hazırlarken bazen ufaklık geliyor ne yapacağımı şaşırıp hemen eşime sesleniyorum. Çocuklar gittikten sonra yapacak pek birşey kalmıyor o zaman beraber oynuyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…